reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Lady spokojnie  ;) w zasadzie to danie skierowania na usg jest obowiązkiem lekarza, ale jeżeli nie ma wskazań to nie dają poprostu. Ja nie byłam i nic sie małemu z biodrami nie dzieje. Od pierwszego badania było ok , lekarz nie widział zadnych nieprawidłowosci i nie dał. Nie ma co sie zamartwiać Lady.

jsorbek mi o usg bioderek chodziło

Qrcze ::) u Jasia niema żadnych nieprawidłości...zauważyłabym odrazu gdyby było coś "nierówne "albo nietakie jak wydawało by mi sie że powinno być ::) Może masz racje MaMałgosia.ale i tak porozmawiam z pediatrą jak będziemy na szczepieniu .

a teraz z innej beczki :Jasiek spi juz 3 h .Niewiem co sie dzieje .az podchodze do niego i sprawdzam czy wszytko ok.
Budził sie tylko 2 razy z marudzeniem .Dałam cycuszka a on dalej w kime ::) :p .Qrcze mogby sie juz obudzić bo za nim tesknie :p

co do uSG główki to prawidłowo wykonane   USG przezciemiączkowe wykazuje wszystkie nieprawidłowości.
W tym również asymetrę  (krzywo się układa) aby wykluczyć zmiany w mózgu które mogą
powodować tą asymetrię,
, ale jeśli jest to znaczna asymetria. Niewielkich odchyleń nie wykaże.

My mielismy oba usg. Na usg bioderek trzeba miec skierowanie od pediatry i jak mi powiedziała lekarka która je robiła jest ono wazne na trzy wizyty. A na usg główki mielismy skierowanie od lekarza od wczesniaczków. Też bylismy juz dwa razy a jeszcze musimy isc conajmniej raz.

z tego co ja wiem z różnych ksiażek i czasopism, to problemy z bioderkami można bardzo łatwo wykryć. Mama może kontrolowac ich stan przez własnie porównanie fałdek, lekarz natomiast z łatwosći to wyczuje na badaniu, bo tak obrazowo to opisujać, przy ruchu nóżkami w rózne strony słychac kliknięcie, a dziecku może również takie badanie sprawiać ból. Lady kładz bardzo dużo malucha na brzuszku, rewelacyjnie to robi na bioderka. To jest wrecz nakaz od pediatrów, ale pewnie to wiesz  ;)

A moje dziecko usneło i ani mysli sie obudzic, juz drugi dzień z rzedu nie zje deserku. Wczoraj juz podgrzałam deserek patrze a tu Macio spi w najlepsze :p

u mnie pediatra na kazdej wizycie bada bioderka oczywiscie nie robi usg bo nie posiada sprzetu. Wydaje mi sie Lady ze jesli lekarz nie wykrył zadnych nieprawidłowosci to nie musisz sie martwic

Kiedy ja sie za swoim smarkusiem stęsknię ::)

Lady korzystaj , bo takich tęsknot będzie coraz mniej ;) :laugh:

reklama
Do góry