reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
witam .. bosh was nadrobić to cud :-p się ostatnio rozpisałyście:-D

ja dziś byłam u lekarza w związku z moimi skurczami.. i mimo że powiedziałam że biorę paracetamol i nie pomaga to kazał brać dalej oi nic:wściekła/y:

później byłam z małą na basenie bo dziś kolejne lekcje pływania...
ehhh robi postępy już ładnie pływa pod wodą :tak: jestem dunmna z mojej córeczki:-)

joasiu
gratuluję pracy...a podziękowanie ładne...
nawet nie wiedziąłam że teraz daje się coś w tym stylu w pl:zawstydzona/y:

anka masz rację że lepiej w domu dawać Sniadanka, bo sama to dziecko przypilnujesz a w przedszkolu to ile zje tyle zje... a jak nie to nie ...:sorry2:

anaconda życzę udanego wyjazdu:-)

Wiktoria współczuję że mąż dopiero na święta wróci:szok: to jeszze 2 miesiące przecież.,.

i nie wiem czzy dobrze doczytałam As w ciąży?? jeśli tak to gratuluję :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, sorki, ze dopiero teraz wariaci dzień.

Od rana dzwoniłąm do przychodni, zey się zarejestrowac do lekarzra, bo kaszel mama tak paskudny, nadal mokry, płuca wyplówam po kawałku. Chciałam na rendgen skierowanie ( płuc ) no bo bez przesady, zaraz się 6 tdzieńskończy jak mnie męćzy...No i kicha, nikt nie odbierał. Późńiej do laryngologa z młodą. Wszystko oki, żadnych niepokojących rzeczy nie widzi, zdrowa jak ryba-odpukąc...No i od laryngologa do babci. Operację odłożyli póki co zupełnie, bo bacia nie reaguje na zastrzyki. Boją się krwotoku przy operacji-nie krzepnie. NO i wyniki nadal baaaardzo słabiutkie. Dziś w końcu dali jej sie napić, bo cały czas tylko i wyłącznie na kroplówkach-2 łyki herbaty rumiankowej:baffled:biedactwo.

No i ze szpitala powolutko bo pogoda przepiękna, cieplusio. Zrobiłam szybki obiad-podobnie jak reszta mincho-o ja niewierna, hehe- ale ryba nie rozmrożona, a o jajach zapomniałam. Zjadłyśmy szybko obiadek i na plac zabaw, później do parku tarzać sie w liściach. Bomba. Z parku do babci na ciepłą herbatkę i wóciłyśmy po 20.
Pozmywałam, wstawiłam wode, położyłam młoda i oto jestem:-D

meska meska :-D
wiem ze szelki u nas sie niesamowicie sprawdza...

wiesz co powiem Ci tak teraz patrze na to z innego punktu widzenia, mnie tez sie nie podoba fakt ze dziecko jest prowadzone na smyczy, to takie zenujace i nawet bym powiedziala perfidne, nie podobalo mi sie to jak widzialam ze ktos ciagnie malca jak psa... ale teraz moge powiedziec ze nie interesuje mnie co inni powiedza ja wiem ze nam to jest potzrebne a dzieki temu moge uniknac tragedii :tak: wiedzac jaki Sewek jest energiczny :tak: a jeszcze w swieto zmrlych na cmentarz, to masa ludzi i nie trudno byloby o zgube bo on sie wyrywa, stac w miejscu nie chce :no:
Kochana ja Cie absolutnie rozumiem i jak najbardziej popieram!

Tak więc dziewczynki nie będę się odzywać bo tam internetu nie ma :-:)-(

A pleśni współczuję, kurcze musicie się jej jakoś pozbyć :sorry2::sorry2:
Zostawiasz nas na tydzień??? Ty niedobra!!!:-DBaw się dobrze i odpoczywaj.
No póki co pleśni się pozbyliśmy, czy na długo się okaże. Obawiam się, że poszła rura od pralki w ścianie i moczy ją, w łazience nic nie wyjdze bo kafle wiec idzie na pokoik do małej. I co teraz? Nową łazienkę kuć????

Luna-oj...wiem o czym mówisz...mój tez wiecznie po pracy zmeczony,co wiecej on i w domu pracuje wiec z ta pomoca przy dzieciach różnie...ale ja tez hetera mega....kąpanie Darusia,karmienie to jego dzialka....zakupy wieksze tez on robi bo ja latac nie zamierzam.....wiadomo....i trzymam kciukasy za babcie:)
No kąpanie to już jego dziąłka jak tylko młoda isę urodziłą, hehe. Ja tylko przrz jakiś czas myłam głowe( włosy, płukanie) jak przenieśliśmy sie z wanienki do łazienki a włosy długie itd, ale teraz młoda tak lubi płukanie włosów, z emozesz jej pianą po oczach - buzi lac i luz, wiec mnie tam niema.
Dzięi za kciuki

jak weszłam do nich i zobaczyłam syf w pokoju to powiedziałam że u nich to już tylko nasrać i jest wszystko:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: no i Antek nasrał :baffled::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D boże te moje dzieci to mają matkę wariatkę bo zamiast się wściec to stałam i dostałam głupawy :cool2::cool2::cool2:
Lunka pleśń choroba to dziadostwo jakich mało :angry:nie dziwię się że się wściekłaś :blink: kochana trzymam kciuki za babcie i co wieczór zdrowaśkę za ią odmawiam :tak:
No zgrana z Was rodzinka, to widać:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
dziękuję kochana i o nic więcej nie prosze.
nO może jeszcze mi odpowiesz na pytanie o kombinezon:tak:
A moja Witusia też zahartowana jak rusek od najmłodszych tygodni. Urodzona w grudniu i spacery dzień w dzień śnieg nie śnieg, zamieć nie zamieć-czasem było po prostu trzeba z nią, bo bez niej nie było jak:-Dale nie chorowała nigdy, żadne przeciągi zimno straszne nie były. No i na pogode jest zahartowana, ale na wirusy przedszkolne jeszcze nie:-):-):-)

a pieniadze zpzu jeszcze nie dotarly:no:
zaczynam sie bac czy abym zle nr konta nie podala:no::baffled:
no to na co czekasz? Dzwoń do nich, jak nie pogonisz to na szarym końcu będziesz na liście. I przy okazji zapytaj o konto i już spokojna głowa. Proste, nie?:-D

witam :-) dziekuje kobitki ze trzymałyscie kciuki pomogło :-D od poniedziałku ide do nowej pracy zaa lepsze pieniadze i na caly etat ,:-D:-D:-D:tak:dzis ostatni dzien w "kołchozie"
Joasiu gratuluję Ci przeogromniaście, bardzo bardzo. No to teraz tylko do przodu i oby było lepiej:tak::tak::tak:
A to podzięowanie bardzo fajna sprawa i ładnie z Twojej strony. Tylko czy rzeczywiście zasłużyli? bo wiesz, ja to zołza jestem:-D

Anka no to się troszkę uspokoiłas po rozmowie w przedszkolu i całkeim ładnie widze Lali idzie. Super. Niedługo on abędzie Ciebie uczyć języka, hehhe.

O...juz koniec?????

Wiecie co, ostatnio ułśyszałam to napłycie u Wiki w piosenkach ( nawet nie wiedziałąm, ze to nagrałąm) i normalnie łzy mi popłynęły:szok:
YouTube - pozytywka!

Acha, dziewczyny, dostałam od tesciowej kurteczkę śłiczną nową z karakuły-ktoś chciałby odkupić????

Witam się dziewczynki w piątek.

Dzięki za gratulacje .
Wiecie co?Boję się tej ciąży.
W sumie test zrobiłam tak dla samej siebie ,bo coś było moim zdaniem nie tak jak zwykle.
Kurczę, i ma tak jak z Klaudią.
Żadnych objawów ciąży !!!!! Nic ,zupełnie nic.!!!
Żadnych senności,mdłości czy czegoś takiego.:no:
Żadnego dziwnego samopoczucia.:no:

Do tego te wspomnienia z lipca.... ech....
kochana pomysl ze lipiec to przeszlosc nie ma teraz co rozpamietywac jestes w ciazy i ciesz sie kochana - jestesmy z toba!
Witam i ja :-):-)
No i skończyła się piękna pogoda, od rana pochmurno i deszcz padał :-:)-(
Nas dzisiaj pakowanie czeka bo jutro jedziemy najpierw do Warszawy po moją siostrę (bo na m-c przylatuje) a potem jedziemy do Radomia do mojej mamy i tam już zostaniemy przynajmniej tydzień :tak::tak::tak: Tak więc dziewczynki nie będę się odzywać bo tam internetu nie ma :-:)-(

Ogromne gratulacje :tak::tak::tak:

Dużo zdrówka dla was :tak::tak::tak:

Super że dom już ocieplony i wreszcie ten bałagan będziecie mogli posprzątać :tak::tak:
A co do pieca to 2 lata temu teściowej się popsuł i też na samą zimę, no i w związku z tym wiem ile takie cacko kosztuje :szok::szok:
A swoja drogą kurcze jaki drogi węgiel :szok::szok::szok:

Oj współczuję ci tych kolek, ja tak zapobiegawczo dawałam espumisan ale Maja nie miała na szczęście kolek

Ja nie i nie zamierzam :no::no::no:

Brak słów na to co wyprawiają w szpitalach :baffled::baffled:
A pleśni współczuję, kurcze musicie się jej jakoś pozbyć :sorry2::sorry2:

Tulam na smuteczki, ale trochę czasu minie jeszcze zanim wrócisz do normy, zawsze strata bliskiej osoby jest straszna :-:)-:)-(
Patrysia za szelkami jestem jak najbardziej, skoro Sewcio tak ci ucieka, to dla jego bezpieczeństwa, a kurteczka bardzo fajna :tak::tak::tak:
pomysl o nas czasem ;-)
Witam kochane ja narazie jak po zapałki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Antek ściągnął sobie rano pampka po nocy i co???????????? zrobił kupsko u dzieciaków na środku pokoju a potem z brudnym tyłkiem po łóżkach dzieci!!!!!!!!!!!mm co robić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale śmiać mi się chce bo wczoraj jak weszłam do nich i zobaczyłam syf w pokoju to powiedziałam że u nich to już tylko nasrać i jest wszystko:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: no i Antek nasrał :baffled::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D boże te moje dzieci to mają matkę wariatkę bo zamiast się wściec to stałam i dostałam głupawy :cool2::cool2::cool2:
AS GRATULUJĘ I MOCNO TRZYMAM KCIUKI&&&&&&&&&&&&& KOBIETO ZWOLNIJ!!!!!!!!!!!!
Pati kochana śliczna kutreczka tylko jak dla mnie brak kaptura to big minus :baffled: ale ja patrzę na to inaczej bo ja śnie nie śnieg mróz nie mróz muszę z nimi spacerować :dry: a szelki super sprawa dużo mam z nimi widzę :tak::tak::tak::tak:
Lunka pleśń choroba to dziadostwo jakich mało :angry:nie dziwię się że się wściekłaś :blink: kochana trzymam kciuki za babcie i co wieczór zdrowaśkę za ią odmawiam :tak:
Iwcik te super krople to SAB SIMPLEX :tak::tak::tak: U NAS TYLKO ONE I DEBRIDAT (NA RECEPTĘ) PRZYNOSIŁY EFEKT:tak::tak::tak: poproś Anię to ci kupi w DE :tak::tak::tak::tak: u nas po tygodniu stosi=owania była big big ulga i zgadzam się z Anabubką najlepiej działa koperek do parzenia a nie ten granulowany :tak:
Beatko wypoczywasz u mamy????
MH gratuluję wyspanej nocy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Justyś kochana trzymaj się :-* ;-* będzie dobrze a płacz oczyszcza :tak:pomodlisz się za dziadka omyśl że jest tam gdzie mu ciepło bezpiecznie szczęśliwie..jest w domu ojca a gdzie może być lepiej.........
Liduś kochana jak nie urok to........:angry::angry::angry:można się wściec :angry::angry::angry:
Anabubka Twoje dziewczyny to jak moje dzieci mama Pietruszki mówi że ja ich jak ruskich hartuję :-D:-D:-D:-D:-D:-D Antek urodził sie 13 listopada...17 byl na spacerku po Adama w szkole było ślicznie ciepło a potem od grudnia dzień w dzień ze mną wędrował i spacery przy -15 trwały 2-3 godziny mi łapy marzły a jego wyciągałam cieplutkiego i nic zero kataru nawet :tak::tak::tak::tak::tak:
o mamo Antek znów zrobił kupę :angry::angry::angry::angry::angry:dobra lecę .....
nie no ja padam ze smiechu, no to masz co chcialas :-D:-D
As nie martw się na zapas :tak: zobaczysz wszystko będzie dobrze :-)
Justa ja do tej pory jak chodzę na cmentarz to ryczę jak bóbr :-( ale przejdzie i to :tak:
Malina to Ci synek niespodziankę zrobił :-D a no przyjechałam do mamy, co będę trzy tygodnie sama siedzieć w domu ;-)
Pati ja też dzisiaj gulasz robiłam :-D

Ja tak na minutkę wpadłam się przywitać :tak: @ mnie dzisiaj dopadł na dobre i plecy mnie bolą masakrycznie :no: normalnie jak przy porodzie takie skórcze krzyżowe mam :no: za dwa dni przejdzie na szczęście :tak: Kuba się ładnie bawi więc ja wskoczyłam raz dwa na kompa :-D wczoraj Kubie kurtkę na zimę wyprałam i co się okazało że za mała będzie już na zimę :crazy: zła jestem jak osa bo już myślałam że chociaż kurtki nie będę musiała mu kupować :dry: ja już mam wszystko robione, gary umyte, ziemniaki obrane, gulasz gotowy :-) zaraz Kubie tylko coś jeść się da i pójdzie spać a ja sobie chirurgów obejrzę bo nowy sezon na necie już jest :tak: zajrzę później jak dam radę :-) słoneczka życzę bo u mnie dzisiaj zimno pochmurno i pada :sorry2:
hehe myslisz ze to telepatia :confused::baffled::-D:-D:-D:-D

kochana gratulacje!!!!!
a to ze nie masz zadnych objawow to hyba dobrze
przynajmniej sie meczyc nie bedziesz:tak:
a moze objawy z testem przyjda:-D:-D:-D
bedzie dobrze:tak::tak::tak:

zdrowia zdrowi i jeszcze raz zdrowia:tak::tak::tak:

doladnie tak u na to samo:tak::tak::tak::tak:

no to rzeczywiscie masz niespodzianke:-D:-D:-D:-D
niedawno tez taka mialam
ales sobie wykrakala:-D:-D
w koncu ty wrozka jestes:-D:-D:-D

witam porannie
mloda wlasnie zjadla ja tez teraz ide zjesc
maly lepi plastelina
m dzis ma wyplate wiec moze wyrwiemy sie na jakies zakupy
chociaz z tej wyplaty ledwo ledwo co zostanie:dry:
ponoc w tym mies najnizsza zarobi czyli 800 zl przyniesie:dry:
z czego 500 na czynsz trza dac i 300 na rezte rachunkow:sorry2:
no ciekawie bedzie nie ma co:sorry2::dry:
a pieniadze zpzu jeszcze nie dotarly:no:
zaczynam sie bac czy abym zle nr konta nie podala:no::baffled:
niestety musicie tak jak wiekszosc dac jakos rade :tak:
witam :-) dziekuje kobitki ze trzymałyscie kciuki pomogło :-D od poniedziałku ide do nowej pracy zaa lepsze pieniadze i na caly etat ,:-D:-D:-D:tak:dzis ostatni dzien w "kołchozie"
no to gratulacje :-D
witam
poczytalam ale juz nie odpsze bo musze po Laure jechac:baffled:

Justa trzymaj sie babo!!!
Iwcik ja juz przywioze cos na kolki Pamietam ze Aga dodawala to do mleka Sabsimplex czy cos takiego zapyatm Agi i kupie:-)
Joanna wielkie gratki!!!
Malinka mnie nie trzeba prosic :) juz sama od siebie je kupie :D Biedaczka nie bedzie sie meczyla Duzo osob je chwali wiec mam nadzieje ze sie przydadza. Moja tez nie miala kolek ale kolezanek dziewczynki mialay wiec troche sie obeznalam w temacie:-)

no i spadam
ja sabsimplex kupowalam tutaj... a nawet przez neta chyba idzie zamowic :tak:
josephine witaj bo sie jeszcze nie znamy :-) ja wpadam na bb jak po zapałki jak to sie mówi a u mnie nic tylko musi byc lepiej :tak: co myslicie o takim podziekoqwniu za prace?Zobacz załącznik 292115
bardzo ladnie ;-)
Joanna fajnie wymyslilas to podziekowanie napewno dobrze to odbiora:tak:

Malinka dobrze miec plan zajec dla dzieci a widze ze Ty calkiem dobra w tym jestes :)) Bedziesz miala troche spokoju bo nim te 500 plyt zostanie ukonczone i do tego ksiazki to sporo czasu minie:tak::tak:
Jak czytam o Tonim to moja Lali mi sie przypomniala jak po 15minutach byla wyspana:-D:-D

Wczoraj bylam na rozmowie w przedszkolu i zeby sie nie przemeczyc wzielam Agnieszka jako tlumacza:-)Dobrze miec taka kumpele:tak::tak:
Ogolnie Pani zadowolona z Laury Mowi ze jest grzeczna i jak do tej pory nie miala z nia problemu.Jest bardzo samodzielna i nie chce by starszy kolega pomagal jej przy ubieraniu:-D Nie lubi chodzic w parze:baffled: no ale z mama tez nigdy nie lubiala za raczke:-D Slabo je sniadania:-( dzis na sniadanie zjadla marchewke i 3 razy ugryzla bulke:baffled: Chyba przejde na wariant sniadanie w domu w przedszkolu warzywa i owoce bo sie wykoncze:nerd:
Powiedzialam Pani co nie co o Laurze to sie dziwila ogolnie pytala o ciaze i rozwuj dziecka przed przyjsciem do przedszkola. Najbardziej chyba byla zaskoczona tym ze Laura majac 8mc chodzila przy pchaczu no i ze majac 1,5 roku siku robila do nocnika.
Pani dowiedziala sie ze Lali wygadana i pelna energii wiec tak za pol roku pozna na nowo Laure jak zacznie gadac po niemiecku:-D:-D w przedszkolu kolezenska ladnie sie bawi z dziecmi.A ja wlasnie to chcialam wiedziec bo myslalam ze sie izoluje przez ta bariere jezykowa.Ogolnie jest dobrze
A no i powiedzialam jej o tym ze corka mowi ze Pani krzyczy:cool2: a ona mi na to ze owszem sa dzieci w grupie na ktore trzeba krzyczec ale laura jest bardzo grzeczna i jak do tej pory nie miala okazji by na nia nakrzyczec:-D:-D:-D

ale sie rozpisalam fu fiu a tu trzeba clopa spakowac bo o 15:30 ma busa do Polski
fajnie ze masz taka zuch babice bezproblemowa :tak:

no ja juz mowie dobranoc,
Sewek mi dal dzis popalic
zlosliwy byl jak nie wiem...
normlanie juz wysiadalam z nerwow :sorry2::dry:
teraz na szczescie spia zreszta juz od dawna...
ja tez zaraz ide:tak:
zmeczona jestem
robilam jeszcze sobie tipsy, zachcialo mi sie :sorry2::sorry2:

ok zegnam sie...
nie wiem o ktorej jutro bede bo z samego rana ide na targ zrobic zakupy i na chwile do mamy potem sprzatanie itd :-D
dobranoc

HEJ

ja jedna reka pisze a druga kołysze Lenke niestety koncert nadal tr:-)wa jeszcze nie spi:no::no::no:, byłam dzisiaj u taty dostałam winko i 2 kaczuszki na rosołek i kuraka tez na rosół hehe bedzie na chrzciny wiejski rosołek:-):-):-):-):-):-)

LIDKA udanego wesela :-)ty to sie wybawisz

anabuba chyba bede musiała sprobowac z normalnym parzonym rumiankiem:tak::tak:dzieki za porady

as bedzie dobrze nie mysl o najgorszym :tak::tak::tak:
MALINKA dzieki za super kropelki siostrzyczka przywiezie :-):-):-):-):-):-)

Joanna gratuluje nowej pracy:tak::tak::tak:i pod:tak:ziekowania jak najbardziej super:tak::tak:

cholera uciekam bo sie drze ..........

Iwcik współczuję.
A któaś pytała cościągnęłam, no 2 filmy, al ejeszcze nie zachwalam, bo nie iwem czy warto. jednak ni eobejrzałam w końcu, Jakaś kom leciała na polsaci echyba. A óźneij poczytałam i zasnęłam na dranem

hej kobietki!!!
ale u nas dzis brzydko,pochmurno,zimno,wieje i tylko patrzec kiedy snieg spadnie.:baffled:
moje dzieci spia,krystian uklada puzzle a ja glowe umylam paznokcie zroblam i z kawusia zasiadlam przed bb.;-)m wygonilam na dworze zeby samochód umyl bo wstyd jutro na wesele takim jechac.jeszcze musze koszule m wyprasowac na jutro a sobie do sukienki stanik przyszyc.w domu dalej zimno:-:)wściekła/y::wściekła/y:,piec raczej bedzie dopiero w poniedzialak-zla z tego powodu jestem jak nie wiem.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

aha kobietki milego weekendu zycze bo nie bede juz jutro miała czasu na bb a w niedziele nie wiem czy bede w stanie w miare normalnie funkcjonowac.;-):-D:-D

pa pa!!!!!:-)

anaconda-udanego wyjazdu życze.odpoczywaj u mamy.:tak:

anabuba-z tymi fotkami z przed remontu to bedzie ciezko bo nie:no: mam zdiec.ale jak juz wszystko bedzie zrobione to zrobie fotke jak teraz sie nasz dom prezetuje.

justa-trzymaj sie kochana.
tylko nam tu w depresje nie wpadaj-no!!!!!

as-teraz bedzie dobrze-zobaczysz.:tak:

joanna-super ze masz nową i lepsza prace.gratulacje!!!!!
świetnej zabawy zyczę:tak::tak::tak:
alez bym sobie poszla na wesele:tak:
Joanna fajnie wymyslilas to podziekowanie napewno dobrze to odbiora:tak:

Malinka dobrze miec plan zajec dla dzieci a widze ze Ty calkiem dobra w tym jestes :)) Bedziesz miala troche spokoju bo nim te 500 plyt zostanie ukonczone i do tego ksiazki to sporo czasu minie:tak::tak:
Jak czytam o Tonim to moja Lali mi sie przypomniala jak po 15minutach byla wyspana:-D:-D

Wczoraj bylam na rozmowie w przedszkolu i zeby sie nie przemeczyc wzielam Agnieszka jako tlumacza:-)Dobrze miec taka kumpele:tak::tak:
Ogolnie Pani zadowolona z Laury Mowi ze jest grzeczna i jak do tej pory nie miala z nia problemu.Jest bardzo samodzielna i nie chce by starszy kolega pomagal jej przy ubieraniu:-D Nie lubi chodzic w parze:baffled: no ale z mama tez nigdy nie lubiala za raczke:-D Slabo je sniadania:-( dzis na sniadanie zjadla marchewke i 3 razy ugryzla bulke:baffled: Chyba przejde na wariant sniadanie w domu w przedszkolu warzywa i owoce bo sie wykoncze:nerd:
Powiedzialam Pani co nie co o Laurze to sie dziwila ogolnie pytala o ciaze i rozwuj dziecka przed przyjsciem do przedszkola. Najbardziej chyba byla zaskoczona tym ze Laura majac 8mc chodzila przy pchaczu no i ze majac 1,5 roku siku robila do nocnika.
Pani dowiedziala sie ze Lali wygadana i pelna energii wiec tak za pol roku pozna na nowo Laure jak zacznie gadac po niemiecku:-D:-D w przedszkolu kolezenska ladnie sie bawi z dziecmi.A ja wlasnie to chcialam wiedziec bo myslalam ze sie izoluje przez ta bariere jezykowa.Ogolnie jest dobrze
A no i powiedzialam jej o tym ze corka mowi ze Pani krzyczy:cool2: a ona mi na to ze owszem sa dzieci w grupie na ktore trzeba krzyczec ale laura jest bardzo grzeczna i jak do tej pory nie miala okazji by na nia nakrzyczec:-D:-D:-D

ale sie rozpisalam fu fiu a tu trzeba clopa spakowac bo o 15:30 ma busa do Polski
no prosze jaka ta nasza Lali jest grzeczniutka:tak::tak::tak:
super:tak:
no to na co czekasz? Dzwoń do nich, jak nie pogonisz to na szarym końcu będziesz na liście. I przy okazji zapytaj o konto i już spokojna głowa. Proste, nie?:-D
z jednej strony zle ze nie ma kasy ale z drugiej teraz bedzie z wyplatami ciezko i im pozniej przyjda pieniazki tym dluzej beda;-):tak:
wiec nie poganiam m dzis wyplate wzial wiec zle nie jest
narazie:baffled:
piosenka sliczna ale bardziej mi sie podoba w wykonaniu dzieciecym:tak:
YouTube - Magda Frończewska - Laleczka z saskiej porcelany - 1990 (Picture Video 2010)
niestety musicie tak jak wiekszosc dac jakos rade :tak:
damy jakos rade nie pierwszy i nie ostatni raz:tak:
ino tak wyrzucic z siebie musialam:sorry2:;-)

witam
no to ja dzis prawei odpoczeam:tak::tak::tak::-D:-D:-D
mloda wstala o 9 ,pozniej ja wyszykowalam i o 10.30 wyszlsymy do szkoly po dzieci
pozniej do bratwoej na ploteczki i na przekoczowanie,dzieci na 14 znow do skzoly,i powrot do brtaowej,pobawilam sie trcohe z bratanica i nawet ja szybko uspalam:-)
ale mala zolza spi tylko pol godz w ciagu drzemki
pozniej po dzieci do skzoly,zakupy po drodze i do mamy.no i wrocilsymy o 21 do domu:tak::tak::tak::tak:
dziewczyny juz spia,p w pracy
dzwonil i mnie zdolowal
nastepny tydzien ma znow 2 zmiane-czyli pracuje od 10 do 18:baffled::baffled::baffled::baffled:
znaczy sie bedzie wychodzil z domu o 8 i wracal o 20:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Witam i ja :-):-)
No i skończyła się piękna pogoda, od rana pochmurno i deszcz padał :-:)-(
Nas dzisiaj pakowanie czeka bo jutro jedziemy najpierw do Warszawy po moją siostrę (bo na m-c przylatuje) a potem jedziemy do Radomia do mojej mamy i tam już zostaniemy przynajmniej tydzień :tak::tak::tak: Tak więc dziewczynki nie będę się odzywać bo tam internetu nie ma :-:)-(

]

t kochana odpoczywaj
a u nas do 7 rano lalao a pozniej wyszlo paiekne slonce zodrobina chmur;)

Witam się dziewczynki w piątek.

Dzięki za gratulacje .
Wiecie co?Boję się tej ciąży.
W sumie test zrobiłam tak dla samej siebie ,bo coś było moim zdaniem nie tak jak zwykle.
Kurczę, i ma tak jak z Klaudią.
Żadnych objawów ciąży !!!!! Nic ,zupełnie nic.!!!
Żadnych senności,mdłości czy czegoś takiego.:no:
Żadnego dziwnego samopoczucia.:no:

Do tego te wspomnienia z lipca.... ech....

ciesz sie ze nie masz objawowo
ja mialam tylko sennosc i zmiany humorow ale jakso od 6tyg d:-)
dobrze bedzie ale musisz na siebie uwazac i nie szarpac sie

Witam kochane ja narazie jak po zapałki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Antek ściągnął sobie rano pampka po nocy i co???????????? zrobił kupsko u dzieciaków na środku pokoju a potem z brudnym tyłkiem po łóżkach dzieci!!!!!!!!!!!mm co robić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale śmiać mi się chce bo wczoraj jak weszłam do nich i zobaczyłam syf w pokoju to powiedziałam że u nich to już tylko nasrać i jest wszystko:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: no i Antek nasrał :baffled::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D boże te moje dzieci to mają matkę wariatkę bo zamiast się wściec to stałam i dostałam głupawy :cool2::cool2::cool2:
.
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
mowisz i masz:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p:-p:-p

super
ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!1

aha kobietki milego weekendu zycze bo nie bede juz jutro miała czasu na bb a w niedziele nie wiem czy bede w stanie w miare normalnie funkcjonowac.;-):-D:-D
]

baw sie dobrze

lski

no to fanie ze tak dobrze
ja juz sie boje
najbardziej tego jak mlaa przed 7 rano zerwe z lozka skoro ona do 9 spi,no i co bedzie ze spaniem w przedszkolu:confused:

ja dziś byłam u lekarza w związku z moimi skurczami.. i mimo że powiedziałam że biorę paracetamol i nie pomaga to kazał brać dalej oi nic:wściekła/y:

u nas byc luteine dostala no i magnez
ale magnez sama mozesz sobie kupic:tak::tak::tak::tak::tak:
i no spoe rokurczowo
a moze to macica Ci sie rozciaga i stad takie dziwne dolegliwosci?

Hej dziewczyny, sorki, ze dopiero teraz wariaci dzień.

Od rana dzwoniłąm do przychodni, zey się zarejestrowac do lekarzra, bo kaszel mama tak paskudny, nadal mokry, płuca wyplówam po kawałku. Chciałam na rendgen skierowanie ( płuc ) no bo bez przesady, zaraz się 6 tdzieńskończy jak mnie męćzy...No i kicha, nikt nie odbierał. Późńiej do laryngologa z młodą. Wszystko oki, żadnych niepokojących rzeczy nie widzi, zdrowa jak ryba-odpukąc...No i od laryngologa do babci. Operację odłożyli póki co zupełnie, bo bacia nie reaguje na zastrzyki. Boją się krwotoku przy operacji-nie krzepnie. NO i wyniki nadal baaaardzo słabiutkie. Dziś w końcu dali jej sie napić, bo cały czas tylko i wyłącznie na kroplówkach-2 łyki herbaty rumiankowej:baffled:biedactwo.

No i ze szpitala powolutko bo pogoda przepiękna, cieplusio. Zrobiłam szybki obiad-podobnie jak reszta mincho-o ja niewierna, hehe- ale ryba nie rozmrożona, a o jajach zapomniałam. Zjadłyśmy szybko obiadek i na plac zabaw, później do parku tarzać sie w liściach. Bomba. Z parku do babci na ciepłą herbatkę i wóciłyśmy po 20.

mam nadzieje ze z babcia bedzie lepiej
obrze ze mala juz drowa

reklama
Do góry