reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Musiałam posta przerwać, bo mi młoda obudziłą isę w bardzo złym humorku. W ogóle dzis jakas taka jest nie swoja od popołudnia:eek:

a JA CAŁY CZAS NA bb tylko nic nie pisze, żeby bana nie dostać :szok::-D:-D:-D:-D
hehehehe

Josephine życze miłego wieczoru we dwoje!!!

A ja z kawką zasiadłam ale za godzinkę trzeba będzie po Maję skoczyć :tak::tak:
I to dobra myśl . Niestety w chwili gdy na to odpisuję już zdążyłam wypić swoje capuccinko

Dziewczynki ja jak po ogień.
Jeszcze się nie cieszę ,ale....:tak:
ciesz się ciesz kochana, jest z czego. I pamiętaj-dziewczynka będzie jak nic!!!!!!!

Lidka jak wydatki to pełna gębą, co? jedno zrobiliście, to się nastęne popierniczyło. Współczuję i mam nadzieję że szybciutko ciepełko się Wam zrobi

Iwcik na moją espumisan nie działał, a bardzo pomagał esputicon. Wiem, z eniby to samo, ale jednak dział inaczej!

No to udało mi się odpisac, tera zmusze nadrobić, hehehehehhe

reklama
No i co??? mIałam mieć do nadrobienia!!! Wy leniwe babole:-D:-D:-D

widzę, że szalejecie na forum:) dzisiaj wyszłyśmy z Julką na spacerek a teraz skończyłam gotować zupkę ogórkową. kupiłam kilka gazetek o dzieciach z nadzieją, że znajdę chwilkę i poczytam. może coś ciekawego napisali:) dziewczyny szczepilyscie swoje dzidzie na pneumokoki i rotawirusy?
Absolutnie nie:no:

widzę, że szalejecie na forum:) dzisiaj wyszłyśmy z Julką na spacerek a teraz skończyłam gotować zupkę ogórkową. kupiłam kilka gazetek o dzieciach z nadzieją, że znajdę chwilkę i poczytam. może coś ciekawego napisali:) dziewczyny szczepilyscie swoje dzidzie na pneumokoki i rotawirusy?

ie, ale zastanawiam sie nad pneumo... jeśli bede szla do pracy to moe bede szczepc, musze dobrze doczytac..

rotawirus nie jest taki groźny, jeśi dziecko dużo pije.. a mójaks to akurat chleje wody więcej diennie niz ja:-D on przed samym snem mi wypija 700-800ml wody:szok:

Ni z gruchy , ni z pietruchy...
medeuska toż to chłop to i wychlać może.
As nawet nie wiesz jak się cieszę razem z Tobą.
MH ty się bana nie lękaj.
malinka u was to dopiero wesoło a ja myślałam , że tylko u mnie wesołe miasteczko.
lidzia 3.700 zł szok a gdzie do tego opał. Masakra.

My z zaskórniaków odłożonych kupiliśmy tonę węgla za 740 zł. mam nadzieje , że starczy do świąt. Ciężkie czasy nastały...

Echhh... ale się dziś wypłakałam na tym cmentarzu. Chyba jestem najbardziej uczuciową babą z całej rodziny , bo do tej pory mi nie przeszło. Chlipię sobie... Oby w depresję sie to nie przerodziło.
Ł. na treningu, Kapi od wczoraj ma jelitówkę, Julka z Amelką biją się o lalki... cyrk. A w tym wszystkim ja...chwilowo zaniemogłam. Słaba ma psycha.

helo
no i dzien nauczyciela zaliczony
alez dzis miala sprinta do szkoly,bo jak zwykel spozniona:rofl2:
ale tak sie obrobilam ze w godzine by;am spowrotem w domu
zagrabuialm cale pdoworko z lisci i jakso tak zlecialo
w domu posprztalam.dziewczyny od 21 juz spia:tak::tak::tak:
n jutro sie umoiwlam z bratwoa ze u niej przekoczujemy
bo po 11 znow w szkole i na 1 spowrotem a ze ma jutro padacto u nije posiedzimy,dzieciaki zjedza,przebiora sie i do skzoly. ja znow do bratwoej i o 16 ich odbiore:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
u nas dzis bylo trcohe chmur ale nie padalo:tak::tak::tak:

hej laski ja jak po sol bo moja malota jeszcze nie spi nie wiem co jej sie dzieje ale chyba ma kolki i nie bardzo wiem jak sobie z nimi radzic bo maksiu nie miał a ta drze sie jak najeta mam dosc :-:)-:)-(ledwo zasnela myslalam ze bedzie spala i poszłam szybko sie wykapac wracam do sypialni a ta sie drze w niebogłosy dziwne ze maksio sie nie obudził bo chyba chwilke plakała bo az sie zanosiła i była cala goraca :-:)-:)-(boze jak długo trzeba sie meczyc z takimi kolkami u malych dzieci:eek::eek::eek:
!!

wspolczuje
moja Paulina miala kolke,ale taka w miare.
co mozesz?dawac jej co wieczor viburcol,do tego krople espumisan i masoac brzuszek zgodnie z ruchami wskazowek zegara.i do tego robic jej rowerek dociskajac kolanka o brzuszka:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
no i wytrwalosci.a moze jakas muzyczka ja uspokoi?kapiel jej nie uspokaja?bo ciepla woda rozluznia brzuszek

Witam,

moje panieki, w nocy obie spały na mnie :szok::baffled: wyobrażacie sobie jaka jestem wyspana :wściekła/y: Żadna nie chciała la iść do taty :no::no::no: wrrrrr
:-):-):-):-):-)

MH wspłczuję.
ja też ni ewyspana, snąłam coś koło 3, wstałam o 7, i na tym łóżku się nei da wysać. Bym jeszcze pospałał, al eplecy mni etak boą ż ewolę wtać.

a nie masz jakegos matraca na podloge zeby rzucic?szkoda plecow jak zle lzozko

Hej laseczki :happy::happy::happy:
Jestem wyspana :-):-):-):-):-):-):-):-):-) Pietruszka poszedł do pracy na 7 a ja Antka sprzedałam Julce i sie bawili klockami u niej na podłodze a ja spałam do godziny 8.10:-p:-p:-p:-p:-pwreszcie:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Anabubka kochana to taki wolny dzień to i tak lipa bo musisz rano ubrać zaprowadzić i właściwie ledwo wrócisz do domu znów musisz iść odebrać .. mnie Antoni jak się w nocy obudzi to woła"tata tata tato!!!!!!!!! pomoććććyyyyy nie mogiem pać ciale":-D:-D:-Do znaczy tato pomocy nie mogę spac wcale :rofl2::rofl2::rofl2: a mamusia myk na drugi boczek w wredocie swej nie ograniczona no przecież mama nie wołał co nie???? a poza tym w dzień słyszę wiecznie mama mamo mamo mamo mamo!!!!!!!!!!!!!!!11 i to razy 3 to choć w nocy musze odpocząć:-p:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
D

no widac Malimka ze ials dzis wolne:-D:-D:-D:-D
na szczecsie sasiadka rano dzieci zawozi i mam nadzieje ze sie zlituje i mnie z mala tez bedzie podrzucac jak bedzie zla pogoda na rower:baffled:
a moja caly dzien wola mamo i w nocy tez
i nawet jak jestem zajeta a stary siedzi i nic nie robi to tez do mnie przycodzi
wiec ja oddalam do taty:-)

Luna promocja ze zdjęciami bomba :tak: u mnie daje za jedno zdjęcie jakieś 35gr bo ja zawsze biorę 10x15 rozmiar :tak:

to tanio

Malinka, n apocieszenie powiem ci, że ja też sie tylko patrze na to ciasto :-D sama wcinam wegetariańskie leczo z kabaczka ( lub cukiinii - nie jestem pewna :-D:rofl2:) k:

ja tez zawsze mam problem ktore kabaczek a ktore cukinia
jakso zapmaietac nie moge:rofl2:

Meduska trzymam kciuki za pracę :tak: i najlepsze życzenia dla Maksia!!!!!!!!!
D

wszytskiego naj naj dla Maksia:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

witam Młode Mamusie:)
jestem mamą mojego małego szkraba o imieniu Julka( 20.09). staram się przyzwyczaić do nowej roli. jest trochę ciężko, ponieważ przed ciążą byłam dość aktywna a teraz moja aktywność ogranicza się do 4 ścian i ogródka:). czy znacie jakieś fajne sposoby żeby nie zwariować. niedługo przyjdzie zima i siedzenie w domu może być cięzkie. może są tutaj jakieś mamusie z Warszawy?:)
miłego dnia:)

wuitamy
juz nie takie mlode mamy niekotre:rofl2::rofl2::rofl2::-p:-p:-p:-p

[
No może jak już tak gruntownie się przebadam i wyjdzie że jestem zdrowa to za drugiego dzidziusia się wezmę :-p:-p
/B]

koniecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

anaconda : moje czeka az ktos je laskwaie wyjmie z pralki i rozwiesi hahahahahaa no niezle niezle!!!
dierdre : witaj ! nie wiem co ci poradzic, bo z takim gzubem to faktycznie oierwsze meisace to sa raczej mamuski faktycznie sa wylaczone ze spoleczenstwa i opieka nad dziecmi zajmuje duzo czasu... dobra rozrywka i to w zasiegu reki jest.. BABY BOOM :) a poza tym to moze spacerki, korzystaj poki sie zimno nie zrobi bo wtedy bedzies znaparwde wychodizla na pol godiznki a reszta w domu, a ciemno bedzie o 16 :)

e tam
mi zima nie starszna:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
a na pewno nie ciemnosc:tak::tak::tak::tak:
ja mala w padzierniku urodzilam i odkad skonczyla 2 tyg to codzienjie na dworzu
jak byl mroz -15 to nieraz i 2 godzina na mrzie spala,a nieraz wiecej
taki maly eksimos:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a do mamy jak chodze to zawsze po 16tej i ciemno
i nieraz jak zoima wracalam o 21 to bylo -20:-):-):-):-):-)

To już 14,00 a ja nadal na tyłku siedzę :-) miałam się pakować ale przypomniało mi się że torba w aucie wczoraj została :sorry: no nic, jak Kubek wstanie w te pędy śmieci wywalić, podjadę na pocztę i na chatę się pakować :tak: ale nie chce mi się jechać :baffled: no ale obiecałam mamie że przyjadę, w poniedziałek chyba do domu wrócę :tak:

milego wypoczynku

w tym roku jakis wyjatek bo cieplo jeszcze jest
az dziw bierze:-D:-D:-D
ze niby cieplo jest:baffled::baffled::baffled::eek::eek::eek::eek::eek:

no to fajnie
gratulacje:tak::tak::tak::tak:
chyba w czestochowie wymodlilas:tak::tak::tak::tak:
a dla mnie to co?:-p:-p:-p:-p:-p:-p

[
Ja jak po ogien ...czytam was dziewczynki ale czasu mi brakuje...u mnie w domu szpital....ja mam zapalenie krtani-ledwo gadam a raczej sapie....Darus przeziębiony....Julek ma skaze mieszków włosowych??!!??wtf....i do tego Darek mi pisal ze cos go zaczyna telepać...swietnie......
)

a nie ma przypadkiem cieminuchy???????????????

ja nic nie robie od dwuch dni tylko sprzatal w koło domu.juz jest dom ocieplony i pomalowany,teraz taka wykonczeniówka zostala.:sorry:dzis caly ogród z m zamiatalam bo było mnóstwo steropianu i róznych smieci.zostaly mi jeszcze okna do umycia ale to zrobie albo jutro albo w poniedzialak(sobota odpada bo wesele mamy)a od wczoraj to chodze taka w......na:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ze masakra.normalnie na sama zime nam sie piec rozpierdzielił:wściekła/y: i nie :no:mamy czym palic.już zamowilismy nowy który kosztuje i tu uwaga...........3700zl!!!!!!!:szok::szok::szok::szok:ale nie wiadomo czy do soboty go przywioza i zamontuja(oby tak bo inaczej zamarzniemy z zimna):eek:
)

upsss t o wam si z peicem narobuilo
wspolczuje
no ale domek pewnie juzladnie wyglada co?
dawaj focie przed i po:tak::tak::tak::tak:

Ja jej daje espumisan w kropelkach ale to pomaga na chwilke tylko a ona drze sie od od 19 przewaznie drze sie do 23 ale wczoraj darła sie dlużej a ja poszłam se kąpac bo myslalam ze juz spi i jak wróciłam z łazienki to darła sie w nieboglosy dziwne było ze maks sie nie obudził:eek::eek::eek:

a moze ona taka glodna co?
teraz ma skok rozwojowy to moze chce jesc
a koperek do picia jej dajesz?
albo sama go pijesz?

:no::no::no::no::no::no::no:
i nie zamierzam

My z zaskórniaków odłożonych kupiliśmy tonę węgla za 740 zł. mam nadzieje , że starczy do świąt. Ciężkie czasy nastały...

Echhh... ale się dziś wypłakałam na tym cmentarzu. Chyba jestem najbardziej uczuciową babą z całej rodziny , bo do tej pory mi nie przeszło. Chlipię sobie... Oby w depresję sie to nie przerodziło.
Ł. na treningu, Kapi od wczoraj ma jelitówkę, Julka z Amelką biją się o lalki... cyrk. A w tym wszystkim ja...chwilowo zaniemogłam. Słaba ma psycha.

Justa dobrze bedzie:tak::tak::tak::tak:
ja wegiel we wrzesniu tone kupilam za 620zl jeszcze
ae co najmniej tone trzeba bedzie kolo nowego roku dokupic:eek:

Ja na chwile i spadam spac mala wkoncu zasnela wiec i ja korzysatm i zagladam do was jeszcze przed spaniem rano trzeba wstac .....
A dzisiaj Maksiu miał pasowanie na ucznia jak super wygladali heeeeee mieli takie czapy eleganckie jak kumpela wysle mi foty na meila bo ja zapomnialam aparatu wziąść to wlepie fotke :tak::tak::tak:

nie ja tez nie szczepilam ani maksa ani Lenki:no::no::no:jedynie ta zintegrowana szczepionka 5 składnikowa platna dalam 110zl i sa trzy dawki co 6 tygodni :tak::tak:

malinka u was to dopiero wesoło a ja myślałam , że tylko u mnie wesołe miasteczko.

trzymaj sie wiem ze ci ciezko , ale czas goi rany , ja w ostatnim czasie stracilam dwie bliskie osoby i wiem jak to boli:-:)-:)-:)-(
Ja tez kupilam wegiel ale u mnie tanszy bo ja dalam 630zl za tone i musze dokupic jeszcze z tone ale to w nastepnym miesiacu bo teraz chrzciny wiec nie dalabym rady z kasą a palic juz trzeba bo zimno w chalupie:tak::tak::tak:

ANABUBKA dzieki za rady kupie sobie te kropelki i spróbuje bo inaczej zwariuje a głodna to ona napewno nie jest bo nawet z cyckiem w buzi potrafi plakac i sie preżyc , energicznie rusza rekami i nogami wiec to chyba kolki jednak:-:)-:)-(
a herbatke to jej daje ta z hippa koperkowa :tak::tak:

LUNA takich tez nie mialam ale moge wsumie spróbowac kupie wszystko tylko zeby pomoglo:tak::tak:

mylisz że dałabyś rade z kolejnym dzieciaczkiem?:-) ja tez bym nie chciała u kogos, tymbardziej ze Ty masz swoją 2..:tak:

:-D:-D:-D
mysle ze dalabym rade, juz mialam wiecej dzieci w domu jak ktoras z kupeli cos zalatwiala,a dzwonila dzis babka do mnie ale chciala zebym to ja przyjezdzala do jejkowic ale sie nie zgodzialm powiedzialam jej ze nie reflektuje bo sama mam dwojke dzieci wiec mi to nie na reke... a szkoda
jeeeeeeeeeeeeeeeeeee, gratulacje ale fajnie!!!!!!!!
No jestem jestem:-)

Przepraszam, wpadłam rano tylko na chwilkę później poleciałam do szpitala, do babci. Operacji dziś nei było. Babci ajuż uszykowana, w koszuli i n awyjezdnym łóżku a ordynator stwierdził, ż enie będzie operował, bo wyniki bardzo kiepskie i za słaba i w ogóle. Jak tylko się wyniki poprawią to bedą operowac, kiedy-nie wiadomo.

No i wściekłąm się dziś jak nie wiem. Odunęłam szafkę u małej w pokoiku, cos mi pod niąwpadło, ja patrze, a na ścianie pleśń!!! Tak jak szafka przylegała o ściany, tak prostokąt pleśni na ścianie, nosz kuźw ajego mac. Dopiero co lato było i robiliśmy cąły pokój, cała ściana była wypsikana ponoć rewelacyjnym! środkiem na pleśń itp. Jak ma dziecko nie chorować, jak śpi przy takiej ścianie???!!!!!!!!!!!!!!! Aż mnie nosiło.
No ale zanim wróciłam ze szpitala PIciu wyskrobał wszystko , wypsikął, farelką wysuszył, zaszpachlował i podsuszył. Jak wyschnie jak należy pomaluje. No ale ciekawa jestem czy farby starczy, bo mnei kiedys podkusiło i kuchnie pomalowałam:crazy:

Medea no szok normalnie-już rok minął, ale zleciało. Tak więc wszystkiego najlepszejszego w życiu dla Maksia, dużo radości, miłości i zdrówka:-)

Malinka no to wielki buziol się julce należy, że pomogła mamie w dospaniu rano, hehe. Zuch dziewczynka.

Ad 1. no jestem ciekawa jak myślenie mojemu pójdzie. Dzis był grzeczny, ale to nawet nie jest cień nadziei póki co, hehehe
Ad 2. hehehehehe. Nasz przychodzi w nocy i tez mówi, ze spac nie może, ale pomoććććććććććyyyyyyyyyyy nie woła, hehehehehhehehe:-D:-D:-D:-D

Oj mam lenia, a może zamiast lenia to bym powiedziaął -niemoc czuje, czyli sie nie czuję, hehehe

Ana płaszczyk śliczny, bardzo podobny do mojego, tylko mój szary w kratę

Pati zdrówka dla Ciebie i Sewka. Na gardełko polecam syrop z cebuli i surowe jajeczka:-)
Fajny zakup:tak:

Wiataj! Dla mnie dobrym sposbem było BB
no to nie ladnie z ta plesnia oby szlo to szybko wywabic :tak:
a syrop z cebuli mam :-D:-D:-D

trzyamj sie kochana, w depreche nam tu nie wpadaj...

no a ja jakos spac nie moge nawet jeszcze okapana nie jestem
dzieci spia juz dawno, nawet zaliczylismy dzisiaj maly spacer zeby im te lepy poprzewietrzac... i ciekawe jak spac teraz beda Sewek to wogole zasnal migusiem :tak::tak::tak::tak:
m juz zrobilam jedzonko jak przyjdzie z pracy,
siedzialam teraz na allegro a ze wystawiam pare rzeczy to malemu kupilam kurteczke
impidimpi KURTKA/KOŻUSZEK, 98CM (1264486569) - Aukcje internetowe Allegro
i szelki bo ta mala wsza tak mi ucieka ze normlanie juz nie moge...
wczoraj musialam zostawi c na targu nikole w wozku i leciec przez caly targ za sewkiem bo mi uciekal, to bylby moment jak nikole by mi ktos wzial a sewka jakbym nie dogonila to wpadl by pod auto... juz nie chce myslec jaki potem moglby byc koncowy scenariusz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:
dzisiaj na spacerze to samo tyle dobrze ze bylam ze znajoma to mi wozka po;pilnowala!!
wiec powiedzialam ze bede go szelkami do wozka przywiazywac i jak bede widziala jakiekolwiek postepy to ja ustapie i kupilam takie szelki
Szelki bezpieczenstwa dla dziecka do chodzenia! !! (1274945444) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Pati kurteczka świetna, jakaż męska, hihi. A szelki-bardzo dobra decyzja. ja tam żałuję, z eto nie było tak rozpowszechnione jak moja mała latała jak Twój Sewek, hehe, no czasem to i dziś by jej sie taki ogranicznik pryzdął, hihihihihi

Ana bo kto szybko kupuje to dobrze kupuje-tak mówią. I juz liście...

Do góry