reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dzień dobry
Wpadłam na chwilkę ...nie mam na nic czasu
Dziś znowu pędze do roboty z małym,z niczym sie nie wyrabiam...troszke cięzko tak samej ...
Czas ucieka jak szalony a jeszcze tyle mam dzis do zrobienia

choć pogoda padskudna
życze wam dziś słonka
może uda mi sie wieczorkiem zajrzeć...mam nadzieje

reklama
Figielek dzieki : wiesz co? bylam w urzedzie pracy u doradcy zawodowefo i to wcale nie jest takie nierealne zebym np. otworzyla normalny sklep, nie zaden supermarket ale maly sklepik, ktory
na poczatek oby tylko strat nie przynosil ;) ale pani mi doradzila, ze skoro ja tak napalona jestem na szkolenia, to zebym robila
wszystkie szkolenia jakie chce a o firmie zebym pomyslala na przyszly rok :) i tak zamierzam zrobic. a tak przy okazji,
dowiedzialam sie, ze ludzie nie chca sie wogole doksztalcac, szok - daja im szkolenia na tacy za darmo a oni nie, dlatego uwazam,
ze wieksza czesc bezrobotnych to bezrobotni z lenistwa i wybpru. tez sie kurcze boje czy dalabym rade, czy nie zatopie sie w dlugach, cholera zesz jasna no ale kto nie ryzykuje ten nic nie ma.....obsesja na punkcie pracodawcow jest wieksza niz strach, wiec chyba nie mam czym sie martwic

Witam
Shady a czy te wszystkie szkolenia to sa tylko dla bezrobotnych- ty nie jestes na wychowawczym? Napisz kto moze z takich szkolen kozystac?
Ja myslam o sklepie takim spozywczym na osiedlu-ko nie ma w poblizu tegoego fajnego co by bylo wszystkow nim

Ha ha wpadłam na pomysł nowego watku

Własny interes mamy siedzącej w domu i jej sukcesy:tak:

w smie każda z nas może coś wymyślec i założyć jakiś sklepik,a w tym wątku bedziemy sie wspierać i radzić ,bo przecierz kazda z nas gdzie indziej mieszka i sobie konkurencji robic nie będzie:-)

co myślicie o tym:tak: :-D :-D :-D :-D :-D

Noelia jestem za a nawet przeciw ;)

Figielek ja jestem na bezrobociu, bo mialam umowe na czas okreslony i mnie zwolnili :( #$#@$#$ szefowa to stara k... nieslowna menda, ktora wiele mowila a zrobila co zrobila, wiec zasililasz szerego bezrobotnych, wychowawczy mi nie prysluguje. Ze szkolen moga skorzytac tylko osoby zarejestrowane w urzedzie pracy nie dluzej niz 2 lata (jakos tak, dokladnie nie pamietam, bo jestem dopiero od 3 miesiecy) i kursy sa rozne, angileski, prawo pracy, prawo jazdy, rozne rozniste

Fajny pomysl z nowym watkiem Noelia:-) ,
Ja swego czasu prowadzilam z kolega firme i jest to wielka machina ktora pochlania na maxa.Zajmowalam sie transportem i spedycja.Owszem z poprzedniej firmy mialam kontakty i bylo mi o wiele latwiej.Teraz kontynluje dzialalnosc kolega.Ja musialam wysiasc bo nie maialam na nic juz czasu a wtym czasie tata zachorowal i musialam sie nim opiekowac a pozniej ciaza i jakos nie ciagnie mnie do tego.Czas pokaze co dalej.Marzy mi sie gdzies w Polsce jakies gospodarstwo agroturystyczne,ale to chyba za jakies nascie latek..hihihihi...

Shady o jakich szkoleniach myslisz?Trzymam kciuki za realizacja planow zawodowych:-) :tak: .

Jula wlasnie zasnela.Jakos brak mi czasu ostatnio.Jak corcia nie spi to chce ciagle mojej uwagi...ciagle czytac ksiazeczki i sie bawic,przytulac,rozmawiac,chodzic..itp
Wieczorami juz niemam sil.

Iwonka ale Twoja corcia doroslo wyglada przy kuzynce...hihihi.Piekne zdiecia.:tak: :tak: :tak:

uciekam obrac ziemniaczki bo kotleciki to wczoraj nasmazylam wiec dzis tylko odgrzac.Ochydna pogoda a mowili ze do polowy pazdziernika ma byc ladnie..brrr...tv klamie:-D Dobrze ze na naszym urlopiku bylo ladnie i slonecznie.Pozdrawiam!

hej joanna dawno Cie nie było

ja najbardziej boje sie tej całej biurokracji w ZUS ,skarbówce itd :no: oni są tam beznadziejni ,do każdej sprawy musisz stos papierków wypełnić:baffled:

Witam wszystkie mamuski. Dopiero teraz usiadłam w spokoju do kompa, bo musiałam trochę odgruzować chałupę, a poza tym Aga nie chciała wcześniej spać.

Nikita a o której Klaudia idzie na popołudniową drzemkę, jak wieczorem zasypia dopiero o 23.00? Może za późno. Ja bym zwariowała jakbym nie miała wieczorem trochę spokoju. To jest jedyna chwila, kiedy mam trochę odsapki. Zawsze żal mi się kłaść, taki błogi spokój w domu.

Shady korzystaj z tych kursów ile się da. Normalnie to koszmarne pieniądze kosztują. A propos prawa jazdy - to kurcze chciałabym bardzo. Kurs już mi przepadł. Musiałabym na nowo płacić i chodzić. Poprzednio nie zdałam 3 razy i się poddałam. A fajno by było jakby można było samemu wyskoczyć gdzieś z dzieciakami, a nie tylko być zdaną na mężulka.:no:

oj tak prawko to w pierwszym rzedzie powinno byc zrobione ,bo człowiek niezależny ,może wszedzie sam dojechać ,ja tez długo zdawałam ,ale w koncu zdałam ,i az nie mogłam uwierzyc w moje szczęście ,a teraz samochód to jak drugi dom niedługo:tak:

reklama
Wlasnie te sprawy urzedowe sa najbardziej do bani....Teraz przynajmniej podobno przez 2 lata od zalozenia firmy placi sie tylko ("podobno")ZUS 200ilestam zl a nie przeszlo 800.

Trzeba byc dobrej mysli i dzialac i dzialac i jeszcze raz dzialac.:-)

Do góry