reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dzień dobry
Wpadłam na chwilkę ...nie mam na nic czasu
Dziś znowu pędze do roboty z małym,z niczym sie nie wyrabiam...troszke cięzko tak samej ...
Czas ucieka jak szalony a jeszcze tyle mam dzis do zrobienia

choć pogoda padskudna
życze wam dziś słonka
może uda mi sie wieczorkiem zajrzeć...mam nadzieje

reklama
Figielek dzieki : wiesz co? bylam w urzedzie pracy u doradcy zawodowefo i to wcale nie jest takie nierealne zebym np. otworzyla normalny sklep, nie zaden supermarket ale maly sklepik, ktory
na poczatek oby tylko strat nie przynosil ;) ale pani mi doradzila, ze skoro ja tak napalona jestem na szkolenia, to zebym robila
wszystkie szkolenia jakie chce a o firmie zebym pomyslala na przyszly rok :) i tak zamierzam zrobic. a tak przy okazji,
dowiedzialam sie, ze ludzie nie chca sie wogole doksztalcac, szok - daja im szkolenia na tacy za darmo a oni nie, dlatego uwazam,
ze wieksza czesc bezrobotnych to bezrobotni z lenistwa i wybpru. tez sie kurcze boje czy dalabym rade, czy nie zatopie sie w dlugach, cholera zesz jasna no ale kto nie ryzykuje ten nic nie ma.....obsesja na punkcie pracodawcow jest wieksza niz strach, wiec chyba nie mam czym sie martwic

Witam
Shady a czy te wszystkie szkolenia to sa tylko dla bezrobotnych- ty nie jestes na wychowawczym? Napisz kto moze z takich szkolen kozystac?
Ja myslam o sklepie takim spozywczym na osiedlu-ko nie ma w poblizu tegoego fajnego co by bylo wszystkow nim

Ha ha wpadłam na pomysł nowego watku

Własny interes mamy siedzącej w domu i jej sukcesy:tak:

w smie każda z nas może coś wymyślec i założyć jakiś sklepik,a w tym wątku bedziemy sie wspierać i radzić ,bo przecierz kazda z nas gdzie indziej mieszka i sobie konkurencji robic nie będzie:-)

co myślicie o tym:tak: :-D :-D :-D :-D :-D

Noelia jestem za a nawet przeciw ;)

Figielek ja jestem na bezrobociu, bo mialam umowe na czas okreslony i mnie zwolnili :( #$#@$#$ szefowa to stara k... nieslowna menda, ktora wiele mowila a zrobila co zrobila, wiec zasililasz szerego bezrobotnych, wychowawczy mi nie prysluguje. Ze szkolen moga skorzytac tylko osoby zarejestrowane w urzedzie pracy nie dluzej niz 2 lata (jakos tak, dokladnie nie pamietam, bo jestem dopiero od 3 miesiecy) i kursy sa rozne, angileski, prawo pracy, prawo jazdy, rozne rozniste

Fajny pomysl z nowym watkiem Noelia:-) ,
Ja swego czasu prowadzilam z kolega firme i jest to wielka machina ktora pochlania na maxa.Zajmowalam sie transportem i spedycja.Owszem z poprzedniej firmy mialam kontakty i bylo mi o wiele latwiej.Teraz kontynluje dzialalnosc kolega.Ja musialam wysiasc bo nie maialam na nic juz czasu a wtym czasie tata zachorowal i musialam sie nim opiekowac a pozniej ciaza i jakos nie ciagnie mnie do tego.Czas pokaze co dalej.Marzy mi sie gdzies w Polsce jakies gospodarstwo agroturystyczne,ale to chyba za jakies nascie latek..hihihihi...

Shady o jakich szkoleniach myslisz?Trzymam kciuki za realizacja planow zawodowych:-) :tak: .

Jula wlasnie zasnela.Jakos brak mi czasu ostatnio.Jak corcia nie spi to chce ciagle mojej uwagi...ciagle czytac ksiazeczki i sie bawic,przytulac,rozmawiac,chodzic..itp
Wieczorami juz niemam sil.

Iwonka ale Twoja corcia doroslo wyglada przy kuzynce...hihihi.Piekne zdiecia.:tak: :tak: :tak:

uciekam obrac ziemniaczki bo kotleciki to wczoraj nasmazylam wiec dzis tylko odgrzac.Ochydna pogoda a mowili ze do polowy pazdziernika ma byc ladnie..brrr...tv klamie:-D Dobrze ze na naszym urlopiku bylo ladnie i slonecznie.Pozdrawiam!

hej joanna dawno Cie nie było

ja najbardziej boje sie tej całej biurokracji w ZUS ,skarbówce itd :no: oni są tam beznadziejni ,do każdej sprawy musisz stos papierków wypełnić:baffled:

Witam wszystkie mamuski. Dopiero teraz usiadłam w spokoju do kompa, bo musiałam trochę odgruzować chałupę, a poza tym Aga nie chciała wcześniej spać.

Nikita a o której Klaudia idzie na popołudniową drzemkę, jak wieczorem zasypia dopiero o 23.00? Może za późno. Ja bym zwariowała jakbym nie miała wieczorem trochę spokoju. To jest jedyna chwila, kiedy mam trochę odsapki. Zawsze żal mi się kłaść, taki błogi spokój w domu.

Shady korzystaj z tych kursów ile się da. Normalnie to koszmarne pieniądze kosztują. A propos prawa jazdy - to kurcze chciałabym bardzo. Kurs już mi przepadł. Musiałabym na nowo płacić i chodzić. Poprzednio nie zdałam 3 razy i się poddałam. A fajno by było jakby można było samemu wyskoczyć gdzieś z dzieciakami, a nie tylko być zdaną na mężulka.:no:

oj tak prawko to w pierwszym rzedzie powinno byc zrobione ,bo człowiek niezależny ,może wszedzie sam dojechać ,ja tez długo zdawałam ,ale w koncu zdałam ,i az nie mogłam uwierzyc w moje szczęście ,a teraz samochód to jak drugi dom niedługo:tak:

reklama
Wlasnie te sprawy urzedowe sa najbardziej do bani....Teraz przynajmniej podobno przez 2 lata od zalozenia firmy placi sie tylko ("podobno")ZUS 200ilestam zl a nie przeszlo 800.

Trzeba byc dobrej mysli i dzialac i dzialac i jeszcze raz dzialac.:-)

Do góry