reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dziękuje za miłe przyjęcie :). Mieszkam z rodzicami, wcześniej mieszkałam z M ale z wiadomych względów wróciłam do rodziców. jak będę w szkole mama będzie siedzieć z Maćkiem a czasem bratowa. To nasze pierwsze rozstanie będzie na cały dzień i strasznie to przeżywam już. A jestem na finansach i rachunkowości. od zawsze chciałam być księgową :). Buraka jeszcze nie wprowadzałam. Na razie jest sukces bo w końcu wiem co go najbardziej uczula :) - barwniki w ubraniach. od 3 tygodni biega w białych ubraniach i po prostu inne dziecko.

Dowikla - u mnie wogóle nie ma w przychodni pediatry, jest tylko rodzinna a zna się ona jak... ehh
Eliza_EM - fajne to zrobiłaś :) gratuluje, ja to nie mam głowy to takich rzeczy. a szkoda bo bardzo fajne

na razie zmykam do Maciusia chory jest o 17 przyjeżdża dr i zobaczymy co mu jest. Kaszle strasznie

reklama
Witam u nas sytuacja opanowana po ciezkich przejsciach trafilismy do szpita z Piotrusiem w koncu przepisano mu antybiotyk i jest juz znacznie lepiej.Paulinka i Tobi tez maja sie lepiej wrocili dzisiaj do szkoly

NAtali gratulacje!!!

Witam nowe mamusie:-)

Ja znów zabiegana heh.. musiałam dzisiaj jechać do zuzu po zaświadczenie do rodzinnego.. jechałam na oparach i balam sie, że nie wrócę:rofl: no ale do H&M-u zajrzeć musiałam:rofl:

kupilam Maksowi dwie koszulki po 10zl i 3 pary majteczek 10zł/komplet na wyprzedazy:-)
a w C&A dwupak bluzek z długim rękawkiem za 15zł:)

a jutro jadę do kolezanki z drugą koleżanką:rofl:

ostatnio jakos wogole nie mam ochoty siedziec na bb....:eek:

Ostatnia edycja:
Malinka trzymam kciuki za mamę :tak::tak: &&&&&&&&&&&&&&&&& :tak::tak:
As a no widać można kalafiory odkręcić i zakręcić :-D no wiesz Kochana raz w prawo raz w lewo :-D
Meduska zaglądaj częściej :-) szkoda że u mnie nie ma H&M :dry:
Kołtunek dobrze że już wiesz że to barwnik :tak: a studiów zazdroszczę :tak: też chciałam iść ale na bankowość ale po średniej stwierdziłam że się do tego nie nadaję :dry:
Dowikla szkoda że z przychodnią tak wyszło :sorry2: ja też bym musiała się tutaj do żagania przenieść ale jakoś nie mam zaufania :sorry2: chociaż Kuby pediatra też nie najlepszy :sorry2: ale babka konkretna :tak: M ma lekarza w jednostce a ja od czterech lat nie mam lekarza :-D mój jedyny lekarz to ginekolog :-D

Witam wieczorem :-D Kuba dobranockę ogląda a ja z piwkiem sobie siedzę :-) M pojechał koledze pomóc samochód odholować do żar :sorry2: jakaś walnięta jestem dzisiaj :baffled: cały dzień pada :dry: mam nadzieję że pod koniec tygodnia już nie będzie bo mam zamiar na targ pojechać do żar na zakupy :tak: M 7go na poligon jedzie na trzy tygodnie do Ustki i muszę mu coś nie coś kupić bo w namiotach w lesie będą spać :dry: ciekawa jestem skąd wezmą piecyki :confused: ach to wojsko :sorry2: a ja się zastanawiam czy składać te papiery do wojska czy nie :confused: jestem w kropce :dry: chyba poczekam aż M przeniosą do Potoku to wtedy się okaże :tak: idę sobie porządek w przepisach zrobić bo już za burdello mam wielkie :-D do juterka Laseczki :-D

o mama mia:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
coz to za pustki????????????????????????????????
no jak juz Natali urdzila to kto teraz na bb bedzie koczowal?????????
laski a gdzie wasze haslo dzieci do szkoly a my na bb??????????????????

Witam laseczki po weekendowo :happy2:
Za oknem ponuro ale cieplusio :tak:spacer do szkoły zaliczony o 12 ponownie bo trzeba dziecię odebrać :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Wczoraj was lekko podczytałam ale weny brak do pisania :cool2:Mama Pietruszki od wczoraj w szpitalu:-(będzie miała robioną koronografię jak dobrze pójdzie to może już dziś i tak jakos mi dziwnie ze świadomością że ona w szpitalu:-:)-:)-(trzymajcie kochane kciuki za nią bo to najlepsza mama jaką mam :-*
Anabubka kochana i co jest na necie gdzieś Geslerka w mrozach??????? a córcie kurcze jak one rosną ale ci powiem że śliczne są i Paula ma śliczną kurtkę :tak::tak::tak::tak::tak:

no kochana trzymam kciuki za tesciowke
musi byc dobrze:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
jeszcze w necie tego nie znalealzam:no::no::no::no::no:
a kurtka-wiadomo-babcia uszyla:tak::tak::tak::tak:

Ale bubka twój brat ma żone i dzieci bo nie pamietam?? bo ja bym mu nie pozwoliła na motorze takich wyczynów robic

ma zone i polroczne dziecko
a to juz ich sprawa czy ona mu pozwala.ja bym ie pozwolila a bratowa bardziej ulegla

hejka!!!!
witajcie mamuski poniedziałkowo.:-)
ale u nas dzis pogoda do d..y zimno,pochmurno tylko patrzec kiedy zacznie padac.
ja mam juz posprzatane,obiad chlopaki maja z wczoraj wiec nie musze gotowac,krystek w szkole, dzieci spia,m ma dzis wolne i plącze mi sie po domu.
a ja umieram tak mnie brzuch boli bo @ dostalam.ale w szoku jestem bo od porodu nie bolał mnie wcale na okres a teraz ledwo co chodze:-( mam takie skurcze i jajniki bola strasznie.:-(nie mam pojecia co mi sie poprzestawiało.:confused:

wspolczuje bolesnej @
mi juz powoli mija:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
ja osttagnio mam tak bolesne ze tylko ketonla mnie ratuje
i wyraznie czuje ze mi torbiel rosnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
trzeba sie do gina w tym roku koniecznie umowic:tak::tak::tak::tak:
oby mnie pod noz znow nie poslal:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Hej kochane :happy2:
Mama po koronografi...wyniki beznadziejne :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( będzie miałarobione bajpasy :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( głosik ma smutny :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( Boże tak się o nią boję :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

dobrze bedzie
musisz byc dobrej mysli

Dziękuje za miłe przyjęcie :). Mieszkam z rodzicami, wcześniej mieszkałam z M ale z wiadomych względów wróciłam do rodziców. jak będę w szkole mama będzie siedzieć z Maćkiem a czasem bratowa. To nasze pierwsze rozstanie będzie na cały dzień i strasznie to przeżywam już. A jestem na finansach i rachunkowości. od zawsze chciałam być księgową :). Buraka jeszcze nie wprowadzałam. Na razie jest sukces bo w końcu wiem co go najbardziej uczula :) - barwniki w ubraniach. od 3 tygodni biega w białych ubraniach i po prostu inne dziecko.

i co doktor powiedziala?
no akei uczulenie to przeabana sprawa
kiedy tego nie bylo bo wiekszosc rzeczy dla mlaych dzieci byla biala:-)

Witam u nas sytuacja opanowana po ciezkich przejsciach trafilismy do szpita z Piotrusiem w koncu przepisano mu antybiotyk i jest juz znacznie lepiej.Paulinka i Tobi tez maja sie lepiej wrocili dzisiaj do szkoly

najwaznijesze ze juz lepiej:tak::tak::tak::tak:

Witam wieczorem :-D Kuba dobranockę ogląda a ja z piwkiem sobie siedzę :-) M pojechał koledze pomóc samochód odholować do żar :sorry2: jakaś walnięta jestem dzisiaj :baffled: cały dzień pada :dry: mam nadzieję że pod koniec tygodnia już nie będzie bo mam zamiar na targ pojechać do żar na zakupy :tak: M 7go na poligon jedzie na trzy tygodnie do Ustki i muszę mu coś nie coś kupić bo w namiotach w lesie będą spać :dry: ciekawa jestem skąd wezmą piecyki :confused: ach to wojsko :sorry2: a ja się zastanawiam czy składać te papiery do wojska czy nie :confused: jestem w kropce :dry: chyba poczekam aż M przeniosą do Potoku to wtedy się okaże :tak: idę sobie porządek w przepisach zrobić bo już za burdello mam wielkie :-D do juterka Laseczki :-D

no laska tak sama piwko walisz??????????
to zakrawa na alkoholizm:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

no i jestem i ja
od 2listopada wracam do pracy:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
w sumie sie ciesze bo sie udalo wszytsko jakso pouladac i mama nadzieje ze nic sie nie zmieni
no i wyjde do ludzi w koncu:tak::tak::tak::tak::tak:

jutro lece do gminy o rodzinne skladac i jeszcze jedna sprawe zalatwic
no i musze do przedszkola wpasc jutro,ale koniecznie w tym tyg,zeby z mala trocge pochodzic zanim zacznie n dobre do przedszkola chodzic.bedzie miala okazje sei przyzwyczaic:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

moje laski juz dawno smacznie spia,p w pracy a ja znow na bb sama????????????????????????????????????????:baffled::baffled::baffled::baffled:

Hejho, jest tu kto ?
Mowiłam, ze wpadnę i wpadam. Fajny dzionek dizś. Młoda po kontroli, okazało się, ze jest już zdrowa:-D:-D:-D. Kupiłam jej rutinaceę, a jutro jak pryzjdzie wypłata kupie tran.
Wykorzystałam, że P w domu, to poszłam sobie na szybkei zakupy sam , ale fajnie, hehe, szkoda, że tylko po warzywa i mincho na obiad, hihihihihi.
Później wpadł brat z bratową, posiedzieli troszkę, pogadaliśmy sobie, bardzo fajnie było. Oni bez dziecka, bo u babci, a moja bawiła się sama, tylk ood czasu do czasu kogos zapraszała do swojego pokoju, przyuczyła do zabawy i wypuszczała:-D:-D:-D:-D:-D.
A i sprzedałam dziś 8 rybek, As-a co z Twoimi? Trzymać? Bierzesz czy nie? Bym się odwdzięczyła za tę paczkę co masz zataśtać na pocztę:-D

No, i niby nic, a dzien jakiś taki pryzjemny.

1zeby zobaczyc łosia to sobie powieksz fotke i załoz okulary bo slepa jestes:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
2no a grill to ze stali kwasowej i z nierdzewnej wiec podobno ma nawet mnie przezyc:-):-):-):-):-)
3samo palnisko jest z bebna od pralki:-D
1-no wery fany koleżanko, wery werrrrrrry:-D:-D:-D:-D:-Dale cos w tym jest. Nie no plame widzę, ale łosia już nie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
2-grill po prostu pierwsza klasa, ładniejszego nie widziałam
3-wiedziałąm, sama w ostatnie wakacje cos podobnego wykombinowałam u Beci, hehehehe

kurcze moja młoda znow zaczyna kichac,no ile mozna miec katar?????????
miala tydzien i tak jej zgestnial ze zaczelam mucofluidem psikac to zaczelo schodzic.bylo juz lepiej i po pary dniach zaczela kichac,no to jej budherinem przeciwalegricznym ze 3 dni psikalam i tez przeszlo i wczoraj wieczorem zapomiala i dzis znow zaczela kiichac i z nosa jej leci:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
kurcze, weisz, ze u nas też sie tak niewinnie zaczynało.. niby sało się zaleczyc, nawrót troche gorzej, zaleczyc, nawró jeszcze gorzej w końcu lekarz. Oby nie to. Oby alergia.

Kamcia a jesteś pewna, ze ona kotna była, moze miała płyn owodniowy w jamie brzusznej, w końcu padła. Normalnie się zachowywała? Co to za ryba? Masz jakąś fotke jak to wygladało?

luna-aha,to mam rozumiec ze ta pomoc twojej tesciowej to taka jednorazowa.:confused:
a tak naprawde to wredna z niej kobita:confused:.
ja mam własnie kose od wczoraj z moją tesciową.
wredne babsko z niej.:wściekła/y:
bardzo kochana, bardzo. przykład włąśnie z tego dnia o kórym była mowa.
-nalej mi wody i daj szmate to pomyję Ci podłogi.
-nie mam szmaty, myje tylko mopem
-to ty nie myjesz podłogi tylko brud rozmazujesz. MOpem nie da sie umyc podłogi tylko pomazac( i atki grymas na twarzy, że chciałabyś tym mopem go wytrzec:-D)
No ale przyszła mi pomóc:-D
Ale uczciwie musze powiedziec, że to nie jednorazowa pomoc, bo najlepsze ciuchy to ona młodej kupuje, w remoncie , tym pierwszym na wprowadzce to nam ogromnie pomogła ( jest "u góry"w firmie budowlane), no i wi ogóle to dobry człowiek, tylko męczący, wkurzający, przemądrzały, wpierda....y sie we wszystko, ale najgorsze, że nieświadomy tego wszystkiego:cool2:. Mimo wszystko i tak ją szanuję i coraz czescie udaje nam sie porozmawiac jak 2 kobiety i nie mam wrażenia, ze siedzą na stołeczku zgarbiona a ona z berłem na tronie:-D

Malinuś kciuki trzymam, będzi edobrze&&&&&&&&&&&&&&&&&

Eliza pięknie Ci to wyszło i pracy włożyłas też nie mało. Grataki. A dzieciaczki masz sliczne , no i mamusia z tatusiem parka bardzo sympatyczna:-)

Kołtunek zdrówka dla Maciusia

Medea Ty zakupowy potworze-żadnej okazji nie przepuścisz, co?:-D:-D:-DU nas niestety H&M jeszcze nie ma, liczę, ze w koncu kiedys będzie.

Hejho, jest tu kto ?
Mowiłam, ze wpadnę i wpadam. Fajny dzionek dizś. Młoda po kontroli, okazało się, ze jest już zdrowa:-D:-D:-D. Kupiłam jej rutinaceę, a jutro jak pryzjdzie wypłata kupie tran.
Wykorzystałam, że P w domu, to poszłam sobie na szybkei zakupy sam , ale fajnie, hehe, szkoda, że tylko po warzywa i mincho na obiad, hihihihihi.
Później wpadł brat z bratową, posiedzieli troszkę, pogadaliśmy sobie, bardzo fajnie było. Oni bez dziecka, bo u babci, a moja bawiła się sama, tylk ood czasu do czasu kogos zapraszała do swojego pokoju, przyuczyła do zabawy i wypuszczała:-D:-D:-D:-D:-D.
A i sprzedałam dziś 8 rybek, As-a co z Twoimi? Trzymać? Bierzesz czy nie? Bym się odwdzięczyła za tę paczkę co masz zataśtać na pocztę:-D

No, i niby nic, a dzien jakiś taki pryzjemny.

1-no wery fany koleżanko, wery werrrrrrry:-D:-D:-D:-D:-Dale cos w tym jest. Nie no plame widzę, ale łosia już nie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
2-grill po prostu pierwsza klasa, ładniejszego nie widziałam
3-wiedziałąm, sama w ostatnie wakacje cos podobnego wykombinowałam u Beci, hehehehe

kurcze, weisz, ze u nas też sie tak niewinnie zaczynało.. niby sało się zaleczyc, nawrót troche gorzej, zaleczyc, nawró jeszcze gorzej w końcu lekarz. Oby nie to. Oby alergia.

Kamcia a jesteś pewna, ze ona kotna była, moze miała płyn owodniowy w jamie brzusznej, w końcu padła. Normalnie się zachowywała? Co to za ryba? Masz jakąś fotke jak to wygladało?

bardzo kochana, bardzo. przykład włąśnie z tego dnia o kórym była mowa.
-nalej mi wody i daj szmate to pomyję Ci podłogi.
-nie mam szmaty, myje tylko mopem
-to ty nie myjesz podłogi tylko brud rozmazujesz. MOpem nie da sie umyc podłogi tylko pomazac( i atki grymas na twarzy, że chciałabyś tym mopem go wytrzec:-D)
No ale przyszła mi pomóc:-D
Ale uczciwie musze powiedziec, że to nie jednorazowa pomoc, bo najlepsze ciuchy to ona młodej kupuje, w remoncie , tym pierwszym na wprowadzce to nam ogromnie pomogła ( jest "u góry"w firmie budowlane), no i wi ogóle to dobry człowiek, tylko męczący, wkurzający, przemądrzały, wpierda....y sie we wszystko, ale najgorsze, że nieświadomy tego wszystkiego:cool2:. Mimo wszystko i tak ją szanuję i coraz czescie udaje nam sie porozmawiac jak 2 kobiety i nie mam wrażenia, ze siedzą na stołeczku zgarbiona a ona z berłem na tronie:-D

Malinuś kciuki trzymam, będzi edobrze&&&&&&&&&&&&&&&&&

Eliza pięknie Ci to wyszło i pracy włożyłas też nie mało. Grataki. A dzieciaczki masz sliczne , no i mamusia z tatusiem parka bardzo sympatyczna:-)

Kołtunek zdrówka dla Maciusia

Medea Ty zakupowy potworze-żadnej okazji nie przepuścisz, co?:-D:-D:-DU nas niestety H&M jeszcze nie ma, liczę, ze w koncu kiedys będzie.

tesciowa z mopem na twrzy;))))))))))))))))))))))))))))))

a ona nie przechodzi klimakterium??????
a moze ju przeszla i daltego sie poprawia na lepsze co?????? tak jak moja;p

laski tak szukam dla znajmoje jedenj rzeczy i jakby ktoras szukala prezentu dla dziecka na urodziny czy swieta to poleca z czysta odwpeuidzialnoasci takie klocki
Klocki CLICS S-200 NA PREZENT + KURIER=5zl (1250040078) - Aukcje internetowe Allegro

moja Paulina ma je od 4 lat i sa niezniszczalne.takie cuda potrafi z nich robic ze w szoku jestem
u nas w przedszkolu tez takie maja i dzieci sie swietnie nimi bawia
jak ja je kupowalam to za takie pudlo 200zl placilam.... a teraz tylko 70;)
no i Weronika tez juz potrafi sie nimi bawic;0

Co do rybek to trochę się znam.
Co to była za rybka?
I jak długo pływała w wysokiej ciąży?
A może to nie była ciąża?
Myślę raczej o puchlinie brzusznej....:sorry2::sorry2:.

więc tak była to molinezja... .. mała czarna.... no i ją kupiłam już z brzuszkiem i to dużym więc z tym dużym brzuszkiem pływała mi te 3-4 miesiące
nie wiem ile rybki są ciężarne ale mi się wydawało że to długo, zachowywała się normalnie , przez ten cały czas, nawet jeszcze dzień przed padnięciem...
właśnie doczytałam jakszukałam fotki w necie że molinezje rodzą po 7 tyg od uwypuklenia brzucha:-(
więc tak ona wyglądała tak: a mam jeszcze takie 2 łaciatą i białą więc to napewno była molnezja
1198436342.jpg
a brzuch miała taki jak ta złota tylko tego grbietu nie miła takiego wykrzywionego tylko normalnie prosty 1195185115.jpg

n resztę postów napiszę juto bo jestem dzisiaj nie do życia, pół dnia przespałam:zawstydzona/y:

reklama
Luna ja i zakupowy potwór?:rofl:
a tak serio to Maks mi jakos powyrastał ze wszystkich ciuchów i istatnio doszłam do wniosku, że ja prawie nic dla niego nie mam:szok:

Malinka zdrówka dla mamy! będzie dobrze! Mój teść ma bajpasy i wszystko jest ok:tak:
aa właśnie, nie masz po Tonim jakiś bodziaków do sprzedania? Bo Maks mi ze wszystkich porwyrastał...:-( a jakos mi sie nie usmiechało dawac za jednego w Re-kids 14zł, czy jeszcze lepiej w H&M 30:szok:

Do góry