reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
witam w ten przebrzydły poniedziałkowy ranek:wściekła/y:....laeje u mnie od rana juz sie ciesze Darus dostanie znowu hopla bo na dworzu nie bedzie:baffled::baffled:.........eh....dzien mi sie zapowiada w miare mało pracowicie,chata ogarnieta,obiady w lodówce czekaja....hm....chyba se paznokcie pomaluje.....aaaaa wiem w szafkach poukladam......no to plan zajec na dzic mam......pobudke mi Julek stzrlił o 6 bo mu sie na kupe zebrało,zrobił co mial zrobic ,zjadł pogadal troche z matką i poszedł spac,darus wstal po 7 zjadł kasze i oląda TVN Turbo....

Kamcia-taaaa....nie zrobiłam sie na księżniczke bo mój mnie wkręcił i wrócił 2 godz wczesniej....o i przywitalam go w poplamionej bluzce i ze lśniącym licem....z resztą tylko on potrafi 520 km w 4,5 godz pokonac wiec mogłam sie spodziewac....ale nieeeeee....:baffled::baffled:

Dowikla-z tego co sie zoriętowalam to dla Ciebie 7 rano to zabójcza godz....no współczuje bardzo.....

Justa-basen fajna sprawa....tez bym poszla ale nie mam nic blizko siebie a w stroju kompielowym wyglądam jak wieloryb....super ze dzieci na karate posłalas,sama chodzilam jak bylam duuuuuuuuzo mlodsza a teraz juz by mi sie nogą ruszyc nie chcialo....

Natalia- mój Julek w 35 tyg ważył 2.700....ciąża zagrożona przedwczesnym porodem a przenosilam gatuna 5 dni....i w 5 tyg przytył 1.700:rofl2:...wiadomo najwiecej w ostatnich tyg dzieciaczki rosna....ale za to poród super 2.5 godz...oby i u ciebie było podobnie:blink::blink:ja Ci tylko tak napisalam ze nie jest łatwo ale za to jak Darus całuje Julusia albo buja w łużeczku i patrzy na niego takim braterskim wzrokiem....to chwile bezcenne....

Euphoria-witaj:-)

Beata-tez sobie wczoraj w wannie poleżalam....uwielbiam to.....

Medeuska-no to Cie urzadził.....tez bym sie wsciekła....

spadam zjesc sniadanko bo burczy w brzuchu....:-)

Ostatnia edycja:
Witam,

u mnie pada od rana :baffled: już zdążyłam zmoknąć w drodze do przedszkola, brrr

...k zostalo:tak::tak::tak:Niby zapowiadali deszcz,ale mam nadzieje ze sie mylili
No i ogladalam pogode na 16 dni i podobno kiedys tam ma byc nawet do 25 stopni:tak::tak::tak:byloby super:tak::tak::tak:

Witam nowa mamusie:-)

No kiedyś tam, ciekawa jestem kiedy :-D:-D:-D

widze, ze nie tylko ja się nie wyspalam.... mi Maks się obudził dziś o 5:baffled: dałaam mu pic i myslalam ze zasnie ale gdzie tam, chwile poleżał i jak sie rozwyl to... ehhh zrobiłam mu mleko z nadieją że moze zje i zasnie.. to juz wogóle mleka nie chcial, zaczal mi buszowac po domu a po chwili znów wyc, bo kupaaa no i tak juz zostal heh, czekam teraz az zasnie, bo moze i ja sie jeszcze zdrzemne....

...

Moja Niki wstała około 3 w nocy zwarta i gotowa do zabawy :szok::baffled:

...
mój Julek w 35 tyg ważył 2.700....ciąża zagrożona przedwczesnym porodem a przenosilam gatuna 5 dni....i w 5 tyg przytył 1.700:rofl2:...wiadomo najwiecej w ostatnich tyg dzieciaczki rosna.......

U mnie było podobnie z Helenką, najpierw leżałam na podtrzymaniu do końca 37 tygodnia, a potem przenosiłam prawie 3 tyg :baffled::-D Tylko moja niuśka wagę urodzeniową ma 3100.

Coś mi się Anika zasmarkała, mam nadzieję, ze ic się z tego nie wykluje :no:

MH zdrówka dla Aniki :tak: i przesyłam trochę słońca bo u mnie świeci od rana :-D
Asia Ty to się masz z tymi facetami :sorry2::no:
Justa fajnie pół dnia cisza i spokój :-D a fasolka pycha wychodzi. Gotuję fasolkę szparagową, potem jak jest już zimna to kroje je na pół, dodaję trochę soli, pieprz, cebulkę pokrojoną w kostkę trochę oleju i ocet :tak: wychodzi taka ostra :-p palce lizać :tak:
Witam nową mamuśkę :-D

Witam rano. My żeśmy pół godziny temu dupska z łóżka zwlekli :-p Kuba znowu przyleciał jak M wstawał do roboty :sorry2: no ale na szczęście zasnął. A M tak hałasował że szok :sorry2: za późno wstał :sorry2: a ja już po śniadanku, zaraz wejdę do kuchni sprzątnąć, obiadek mam na szczęście jeszcze ze wczoraj więc mało roboty mam na dzisiaj :tak: ale muszę iść do sklepu a nie chce mi się jak cholera chociaż pogoda cudna dzisiaj znowu :tak: może do lasu się przejdę i zobaczę czy jakiegoś grzyba znajdę :sorry2: tak mnie wzięły te słoiki że bym cały czas robiła :-D idę głowę umyć i się szykować do sklepu :tak: zajrzę później Laseczki :-)

Witam laseczki :happy:
Julka w szkole jupi:-) Adam ma na 12.35 czyli akurat on zaczyna Julka kończy Toni buszuje po chacie w poszukiwaniu nie wiem czego:rofl2:za oknem big big słonko poranek chłodny ale spacer poranny boski bez deszczu w słonku no żyć nie umierać :tak::tak::tak:
Weekendu nie nadrobiłam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale teraz jestem juz na bieżąco :tak::tak::tak::tak:
MH zdrówka dla Niki oby katar szybko przeszedł maść majerankowa pod nosek polecam póki to początek :tak: o 3:szok::szok::szok::szok:pobudka :szok::szok::szok::szok: a mi sie wydawało że jak Antek wstał o 6.20 to blady świt:baffled:
Meduska oj chłopy chłopy:angry:a on zrobił to specjalnie czy przez roztrzepanie????? a nie możesz wysłać bez opakowania?????
Dowiklus jak widzę twojego posta o 7.10 to się kulam ze śmiechu :-D:-D:-D:-D:-Dsorrki ale wiem że ty śpioch a tu taka godzina :-D:-D:-D:-D:-D
Justa ja tez zaczynam aktywnie rok szkolny z dzieciakami:tak:Adam zapisany na zajęcia dodatkowe tzn kółko matematyczne i dziennikarskie i na koło które się nazywa "pomoc w odrabianiu lekcji z angielskiego":blink: mało mu się na to koło chce chodzić ale nie ma wyjścia bo z anglika kuleje :sorry2:
Julka zapisna na koło plastyczne i się zastanawia nad zuchami :tak:a basen zazdraszczam bardzo :tak::tak::tak::tak::tak:ja bym z moimi pochodziła nawet jeżeli moje wejści oznaczało by wystąpienie wód z basenu:-p ale......po pierwsze oni tak kończą lekcje że jak jedno w domu to drugue w szkole ciężko to zgrać w czasie a jak wracaja ostatecznie do domu to ja wychodze do pracy:crazy:po drugie nie mam auta do basenu 4 przystanki autobusem a do autobusu 53 który najbardziej połączeniem pasuje to tak 30 minut piechotką a po basenie to tak nie bardzo:baffled:więc narazie basen odpada chyba że tak okazjonalnie :sorry2:

Moje korzonki już super bolą rano troszkę ale funkcjonuję normalnie :tak:tylko czasami jak sie rozpędzę i za szybko wstanę to mnie zgina w pół ale jest już ok:tak::tak:
Ja też śmigam na śniadanko i trochę chałpkę ogarnąć :tak:

Natali mi siostra robiła torta :tak: bo ja za pieczenie spodów się nie biorę, jakoś biszkopty nigdy mi nie wychodzą :sorry2: a zygzak z masy zrobiony ;-) jeszcze mam w zamrażce kawałek :-p
Lidka z miłą chęcią bym do Ciebie wpadła na kawkę ale kawał drogi :sorry2: za rok na wakacje prawdopodobnie będę w Twoich rejonach a dokładnie w Solinie :tak:

No i już po robocie :tak: teraz mogę odpoczywać :-) słoiki zrobione, wyszło ich 9 :tak: tylko jestem ciekawa do czego ja to będę dawać :sorry2: pranie wisi, obiadek wszyscy zjedli :tak: miałam jechać do siostry na grzyby ale głowa mnie zaczęła boleć i już za późno trochę się zrobiło :sorry2: w tygodniu pojadę sobie do mamy i mam nadzieję że coś pozbieram i znowu słoiki zrobię :-D coś mi się spodobało ;-) idę posiedzieć póki mogę zajrzę wieczorem jak dam radę :tak:
u nas zawsze ja robie ale nie mam ochoty ani zbytnio czasu zeby sie z biszkoptami meczyc:tak::tak::tak:
chociaz moze jak mnie najdzie to sie pomecze jeszcze zobacze;-)
Witam wieczornie
Czy mozna sie do was dolaczyc :)
witamy witamy nie pytaj ino dołączaj;-):tak::tak::tak:
moze tak cos wiecej o sobie na poczatek;-)

meduska wspolczuje:tak::tak::tak::tak:

hej dziopki
witam z rana
m w pracy mlody chodzi i klei jakies naklejki
a ja zaleguje w lozku
i tak sobie mysle co by tu na sniadanko zrobic:tak:
zupke mleczna czy pizze ale chyba sie na pizze skusze:-p
cos mnie pcha w jej strone:-D:-D:-D
no i trza sie za porzadek zabrac bo babka z kokardek ma przyjechac po pudła:tak:
tak chcialabym sie wyrobic zeby w piatek jej juz oddac wzystko no ale zobaczymy co i jak to pojdzie;-)
dzis wyciagam m do banku co bysmy sie dowiedzieli na temat pozyczki, bo jak to m stwierdzil slub musi byc:tak::tak::tak:
tak po cichu szepne ze wstepnie na marzec;-):tak:
ale ciiiiiiii zeby nie zapeszyc:tak::tak:;-)

ja sie juz powoli za sukienka rozgladam rodzice powiedzieli ze mnie ubiora i nie ma mowy zebym sie nie zgodzila, wiec specjalnie sie sprzeciwiac nie bede:-p
a Darka ciocia powiedziala ze go ubierze i tez nie ma nic do tego (no oprocz tego ze sobie stroj musi wybrac):tak:
ale sie ciesze:tak::tak::tak::tak:

ufffffff całe szczęście babka nie robiła mi wyrzutów, że nie ma oryginalnego pudelka:baffled:
o ale moglam trafić na kogoś kto by robił....
nie wiem malinka czy to zrobił rzez roztrzepanie czy na złośc....:baffled: raczej na złośc nic nie robi, więc chyba nie... tyle, że zawsze pyta czy wyrzucic cos oprócz worka ze śmieciami, a akurat tym razem nie spytal:eek:
no nic stało się...:-/ juz mi przeszło, ale jakbym miala miec przez to problemy to ojjj biedny by byl...

ja dziś będę gotowała zupkę grzybową na obiad, bo teściówka nam wczoraj przywiozła:tak:
drugie danie mam z wczoraj:tak:

Beata daj troche słonka:-D
MH zdrówka- kurcze Ty to masz ciagle coś z dziewczynami, współczuję...
ja nawet jeszcze nie wiem co to znaczy choroba takie szkraba:-)

Natali oj oj ślub- super!

auuć juz mi maseczka za bardzo zeschła musze isc ją zerwać i lece myć włosy póki młody śpi.
Posprzątane juz mam ładnie w domku, więc teraz zpstało juz mi tylko siebie ogarnąĆ:-)

i w końcu jak zwykle leci mi DD TVN- jak się za tym stęskniłam:-)
I dziś Majka:-D:rofl:

Ostatnia edycja:
Witam wieczornie
Czy mozna sie do was dolaczyc :)

Witaj na czacie - sabacie. :-D:-D:-D
Tutaj ciężką pracą jest czytanie postów i odpisywanie na nie.:tak::-D:-D:-D
Czasami człowiek nie nadąża.:szok::-D:-D

Witam się poweekendowo.
Poszłam spać po 4 a wstałam o 6.30 :tak::-):-):-)
Już mam dość wszelkich remontów.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Klaudii pokój robiony jest od czwartku.
Syfu ,że ...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
W czwartek skrobanie ściany i gruntowanie,piątek II gruntowanie i gips,sobota 2 naciągnięcie gipsu i docieranie ,niedziela wreszcie malowanie i sprzątanie.
Sprzątałam w tym pokoju prawie do 11 w nocy.:crazy::crazy::crazy:
Dom wygląda jak po wojnie.:rofl2::rofl2::rofl2:
Wszędzie biało mam nawet w zamkniętych szafach .:baffled::baffled::baffled::baffled:
Dobrze ,że już powoli wszystko wraca do normy ,bo bym naprawdę zwariowała z tym unoszącym się w powietrzu gipsem bleeee ...
Do 3.40 nad ranem montowaliśmy Klaudii meble a dopiero złożona 3 drzwiowa szafa i biurko .
Dziś wieczorkiem będzie jakaś kolejna część ,więc młoda pewnie już mi część pudeł z ciuchami zabierze z salonu ,przynajmniej mam taką nadzieję.;-)

reklama
Meduska ale super mi osobiście brak kartonu w niczym by nie przeszkadzał przecież to tylko opakowanie :sorry2:ale ludzie są różni np moja bratowa bez opakowania by nie kupiła :sorry2:
Natali kochana to trzymam kciuki za ślub w marcu ja jeżeli kiedykolwiek wezmę ślub to będzie to MAJ :tak::tak::tak:kocham ten miesiąc najbardziej :tak::tak: Pietruszka o tym wie więc jeżeli z nim bym miała ślubowac :rofl2:to problemu nie będzie :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Dobra teraz na serio zmykam pracować :tak::tak::tak:
PS Kamcia gratuluję dzidzi :tak::tak::tak:a najlepiej bliźniaków bo czytałam że o ty marzycie :tak::tak::tak::tak::tak:a tak od siebie ci dodam odważna jestes ja się modliłam byle nie bliźniaki :-D:-D:-D

Do góry