reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Elizka-niezłe klocki nam rosną....

Agnes-pewnie widok płaczacego chlopca tak na nia wpłynoł....bedzie lepiej zobaczysz....:)

przyszły mi dzis ubranka ktore zamawialam dla młodych i kombinezon dla Jula taki polarkowy rozm 68 jest na styk....kurde...

zupa sie robi,Darus spi....Julek gada z robaczkami...a na dworze wiucha ze szok.....

No niezle.... nie chce mysle co bedzie potem:-D heh na szczescie moj daniel urodzil sie wiekszy od Mikiego a teraz to szczupaczek jest;]
nom a ja jem obiad.... ;]

reklama
Hej dziewczyny!!!!!:-):-):-)
Odebraiśy młodą roześmianą i zadowoloną. Spała na leżakowaniu, jadła obiadek, bawiła isę z panią-mówi, ze takiżarcik wymyśłiła, ale nie chciała powiedzieć jaki:-):-)Medea współczuję, miałąm też takie sytuacje, człowiek mam ochote powiedzieć co myśłli, zawinąć sie i pójść, no ale nie zawsze można...

Agnes, kurcze, mam nadzieje, ze to nie ja Ci tak pozazdrościłąm, ale chyba nie, bo zazdrościłąm tez Joasi, a tam oki. Kurcze, pryzkro mi, tak sie fajnie zaczęło...

" Mama wiesz, że konie i człowieki to się rodzą d*? "
Tekst tygodnia!!!!!
:-D:-D:-D:-D
A mnei się humorek poprawił, a z tych nerwów zanim ją odebraliśmy przerobiłąm sobie 3 pary spodnie, jeszcze 4 zostały, hehehehe

Dziś zebranie, aż strach sie bać, ale porozmawiam z paniami, co tam sie rzeczywiście dzeje, hehe, no i sie dowiem i le jeszcze trzeba wydac....to gorzej:-D
No to do wieczorka

No to mlody odebrany ze szkoly:tak::tak::tak:jest bardzo zadowolony i caly czas opowiada:-):tak:W drodze powrotnej zlapal nas deszcz i wrocilismy z lekka zmoknieci:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Po sniadanku zaczelam z mlodymi tak szalec ze dostalam zadyszki:szok::szok:No kondycja rowna zeru:szok::szok::szok::-D:-D:-DA mlode nie chcialy odpuscic:tak::tak::tak:
Teraz wstawilam sobie wode na capucinko

JUSTA
No to niezle Julka dala czadu:-D:-D:-D
Ale ja Ci powiem ze moje dzieci(wszyscy)wiedza ze Dominik urodzil sie siusiaczka a dziewczynki przez brzuch:tak::tak::tak:
Na temat porodu Dominika za bardzo Im nie rozwijalam ale o porodzie dziewczynek wiedza wszystko(no prawie);-)
Czesto mowia o tym ze dziewczynki za dlugo,dlugo tez beda mialy dzidzie w brzuchu:tak::tak::tak:

AGNES
Dziewczyny maja racje,musisz dac Oliwce czas i takie sytuacje niestety moga byc norma
ja jak oddawalam mlodego do przedszkola to bardzo sie balam bo cale trzy lata byl tylko ze mna,nigdy nikt sie Nim nie zajmowala a jako jedyne dziecko w przedszkolu ani razu nie zaplakal i chodzil tam baaardzo chetnie:tak::tak::tak:

No i sie chwale
Wiktorii przebily sie dzisiaj pierwsze kikutki dolnych piatek:-):tak:

Ostatnia edycja:
Hehe! Jeszcze nikt nie zgadł! :-p Tosiam to rzeczywiście kocham, ale "plusia" to nie Zuzia ani mamusia :-D Proszę dalej zgadywać! :-D

Zrobiłam gołąbki z papryką z włoskiej kapusty i tak się przy tym namęczyłam :zawstydzona/y: A zrobiłam ich tyle, że na dwa garnki musiałam rozdzielić, bo w jednym się nie mieściły.:szok::szok::szok::szok: Ja nie wiem kiedy my to zjemy, chyba zamrożę trochę.

Zuzia zrobiła dzisiaj już drugą kupę :baffled::baffled: i zdążyła się już dwa razy w głowę wyrżnąć - raz czołem o szafkę i raz tyłem o podłogę :baffled::baffled::baffled: A Piotruś już zdążył zrobić awanturę o sprzątanie. Kazałam mu posprzątać zabawki, a on oczywiście przytakiwał, ale nie sprzątał. W końcu się wkurzyłam i zaczęłam wrzucać te zabawki do reklamówki (że niby do śmieci :-p) no i zaczął się tak drzeć, że chyba pół osiedla go słyszało :no: Ale w końcu sprzątnął. :tak:

Chciałam się na spacer zebrać, ale widzę, że za moment będzie padać, to chyba sobie darujemy. :sorry2:

Mamaola, Elizka, jestem w szoku! :szok: Moja półroczna Zuzia waży 7kg :szok:

Agnes, współczuję dzisiejszego poranka. :-( To musiało być straszne. Ja też się boję właśnie takich sytuacji, no ale jeśli Piotruś dostanie się do przedszkola z tej rezerwowej listy to pewnie nie wcześniej niż około listopada, wtedy panie będą mogły mu więcej czasu poświęcić, bo inne dzieci już przyzwyczajone będą.

Zobaczysz, za tydzień, dwa Oliwka się przyzwyczai i będzie dobrze :tak:

Justa, ciężko jest odpowiadać dzieciom na takie pytania :baffled: Ja sama już miałam problem, kiedy Piotruś przy okazji kąpania Zuzi podpytywał o to i owo :-p A co to będzie jak zaczną pytać skąd się wzięli :sorry2:

hej mamuski popołudnoiwo.
my juz po obiadku,dzieci spia krystian sie bawi a ja pije kawke.:-)
oj ciezko mi bylo wstac rano:no::zawstydzona/y:, za to krystian sam sie obudzil przed 7 i super wyspany.a ja oczy na zapalkach miałam:-(.do szkoły chetnie poszedl i jak o 13 pojechalam po niego to byl smutny ze tak krutko był w szkole.:szok::-)opiowiadał mi wszystko,ilu to ma kolegów i kolezanek,ze pani jest fajna,ze cała szkołe zwiedzili no dosłownie buzia mu sie nie zamykała przez cała droge do domu.:laugh2:
ale moj krystian zawsze był taki ze chetnie szedł miedzy ludzi,pierwsz raz jak do przedszkola poszedł to ja jak glupia pod drzwiami stalam i ryczalam a on super sie bawil i ani jedna lezka mu nie spadla.:tak:
pogoda u nas beznadziejna:wściekła/y: rano padalo teraz niby slonce swieci ale zimny wiatr wieje.:wściekła/y:

luna-super ze wikusia nie płakala:tak:
zobaczysz z kazdy dniem bedzie co raz lepiej.

agnes-oliwce napewno udzielił sie placz tego chlopca.
bedzie dobrze zobaczysz.
a jak interes?juz mialas otwarcie?

dowikla-to super ze dominik zadowolony.
ps.wiesz cos o kernie?pisała ci cos jeszcze?

justa-no to julia niezle Cie zaskoczyła.:-D:-D:-D:-D:-D
ale ja Ci szczerze powiem ze sama bym nie wiedziała co powiedziec.:zawstydzona/y:

as-jak dzisiaj kubus?

hej

No u mnie pierwszoklasista wrócil dzisiaj po 5 godzinach lekcyjnych zadowolony i nawet stwierdził ze w szkole jest lepiej niz w przedszkolu :-D:-D:-D:-D bo podobaja mu sie przerwy ze moga po korytarzu biegać :-D:-D:-D wiec jest dobrze bo rano sie obawiałam bo jak zostawiłam go przed klasa to jakąs niewyrazna miał minke no ale to chyba byl jakis kaprys :-):-):-):-):-)

Przeleciałam po postach jak Lenka wisiala na cycu teraz na chwile pusciła cyca to korzystam puki zasneła na 10 minut pewnie i bedzie musała zaraz dojeść tego co zabraklo :-D:-D:-D

Just widze ze dobre stwierdzenia Julki ale nie odwlekaj tego im mniejsze tym mniej wstydliwie dla ciebie o tym rozmawiac mój syn od razu jak pierwszy raz zapytał to mu powiedziałam tylko ze ja miałam o tyle dobrze ze go cesarka tez rodzilam i mu poprostu powiedzialam ze był długo w brzuszku a pózniej mama poszła do szpitala i pan doktor uciął brzuszek i go wyciągnął i mu pokazałam blizne po cesarce wiec chyba miałam łatwiej i juz wiecej nie dopytywał sie :-):-):-):-) a teraz z Lenka to samo wiec wiedział jak wyjdzie na swiat i jak tylko wróciłam ze szpitala to chciał zebym mu pokazala jak pan doktor uciął :-D:-D:-D to mu pokazałam a on na to ze jak to tak nożem zrobił ciach:-D:-D:-D no to mu powiedziałam ze ma taki specjalny nozyk:tak::tak::tak:
Wiec jak ktos mu mówił ze mama go w kapuscie znalazła albo ze go bociek przyniósł to mówił : taka duża a nie wie skąd sie dzieci biora:-D:-D no i było zaskoczenie dorosłej osoby:-):-):-)

My czekamy na obiadek ,ale juz sie powoli konczy;-):-)
Mlodzi ogladaja Scooby doo-ostatnio stale by to ogladali to ja mam chwilke dla siebie:tak::tak:

LIDUS
KERNA da znac jak urodzi:tak::tak::tak:
Widze ,ze twoj Krystian to jak moj Dominik,tez caly czas mi gadal;-):-)

do tego jeszcze mam drugi policzek:szok::crazy:
tak spuchlam od tej 8 co mnie boli juz od miesiąca i wyjsc ponad pół roku nie umie:baffled:

Hehe! Jeszcze nikt nie zgadł! :-p Tosiam to rzeczywiście kocham, ale "plusia" to nie Zuzia ani mamusia :-D Proszę dalej zgadywać! :-D
a moze kocham Piotrusia?
do tego jeszcze mam drugi policzek:szok::crazy:
tak spuchlam od tej 8 co mnie boli juz od miesiąca i wyjsc ponad pół roku nie umie:baffled:
hehe kiedys tam wyjdzie :-D

ja w przerwie.
chyba pojde sie p[olozyc bo mnie czacha dymi niesamowicie...
wrocilam od mamy i teraz dopiero robie obiad ale mam juz prawie gotowy czekamy tylko na ziemniaczki :tak:
ok lece do kuchni spr stan :laugh2:

reklama
Boshe jak mi sie dzis nic nie chce...........a kuchnie musze ogarnac i przedpokuj...........no leń mnie dziś dopadł........dobrze ze na dworku rano bylam bo teraz to ni huhu bym nie poszła..........

Patrysia-ty 52 kilo warzysz???cudna waga...taka moja tylko ja mam plus 10........

Do góry