reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
no to j ateż sie chwalę jaśkami, które uszyłam, no i bucikami, które dziś kupiłam. Mam nadzieję, ze bedą dobre...

Załączniki

• DSC02151.jpg
    DSC02151.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 28
  • DSC02149.jpg
    DSC02149.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 28
  • DSC02153.jpg
    DSC02153.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 28
  • DSC02152.jpg
    DSC02152.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 27
  • DSC02148.jpg
    DSC02148.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 26
Natalineczka super, to już niedługo zobaczysz swoje Maleństwo, czas tak szybko płynie, pakowanie idze szybko, więc pewnie niedługo będziesz zwarta i gotowa, bo to już od za tydzień chyba w każdej chwili może wezwać natura:))) trzymam kciuki&&&&&
Beatko może to rzeczywiście pogoda powoduje, że się tak nie chce, w tym roku to się co chwilę zmienia, aż jest to trudne do wytrzymania, bo właśnie takie wahania też odczuwa chyba organizm

A u mnie ok, Michałek śpi, coraz krócej śpi w ciągu dnia, coraz mniej czasu dla siebie, na szczęście mąż ma teraz wolne i mogę trochę odsapnąć, tak się cieszę, chciałabym, żeby taki urlop miał co miesiąc lub ewentualnie co dwa:))) super by było, ale mogę tylko pomarzyć. Przygotowuję się do pracy, zaczynam od października, więc tak do końca wolnego nie mam, ale to przyjemne czytać i przygotowywać zajęcia, nie jest źle. Nie jest już tak ciepło, bardzo lubię, jak jest ciepło, ale w tym roku to mnie dogrzało na 200% i cieszę się, że jest chłodniej. Michałek nie chce mi jest normalnych obiadów, tylko daję mu jeszcze słoiczki, jak to u Was było? Jak przyzwyczaiłyście dzieci? Chyba że to temat poruszany na innym wątku...
Wbrew pozorom dużo dzieci nie chce jeść normalnych rzeczy ,bo mają inną konsystencję ,albo trzeba gryźć...
Mój młody chyba jest rekordzistą .Jadł jedzenie ze słoiczka 4,5 roku,ale coś przecież musiał nie?:baffled::baffled:
Powolutku u nas to szło ,ale jest coraz lepiej.:tak::-):-)

Dziękuję dziewczyny za rady, spróbuję zastosować, myślę, że powinno zaskoczyć z dokładaniem pomiędzy łyżeczkami ze słoiczka czegoś normalnego, Justa nasz Michałek to trochę niejadek, ma taki zwyczaj, że chce sam jeść, sam myć zęby, nie jest łatwo, do buzi mu nic nie włożysz (chyba taki uraz ma po tym jak mu myliśmy ząbki gazą nasączoną wodą, bardzo tego nie lubił, a ja się bałam, że mu się ząbki będą psuć, potem jak miał roczek to już sobie nie dał), chyba że łyżeczką i mu zasmakuje, a sam to je serek wiejski ręką, paróweczkę, kawałki owoców, czasem mi zjadał kawałki ugotowanej marchewki lub kalarepki, ale wszystko ręką, wędliny nie chce, bułkę to suchą, z masłem już nie, nie wiem, może ja jestem kiepska, za mało się staram, popróbuję, bo taki drobny trochę jest, te słoiczki to też mu się nudzą, ja to się dziwię, że on to w ogóle chce jeść...
Twój je mniej więcej tyle co mój,tyle ,że mój Kuba ma prawie 8 lat.:baffled::baffled::baffled:
Jak już nie chce wcale nowych smaków i masz duży problem z karmieniem to może być to też jakaś nadwrażliwość dotykowa :confused: smakowa :confused:

hej dziewczyny:-)
Moge dolączyc do waszego grona?
Jak widac mam trójke dzieci i juz od 4 lat siedze w domu ...:)
pozdrawiam
Witamy serdecznie.:-)

hej witam sie jestem mamuska Nikodema i siedze w domku i jakis czas tak zostanie :)))
przyjmiecie mnie do grona co ;-)
Witamy kolejną mamę .:-):-)

Witajcie babole.
U mnie nadal remontowo.
Wreszcie mały ma prawie pokój zrobiony.
Dziś śpi drugą noc w swoim nowym pokoju i jakoś go akceptuje powoli.:tak::-):-)
Wiadomo u niego ze zmianami to trzeba ostrożnie,ale jakoś idziemy do przodu.:tak::-):-)
Wczoraj była wojna domowa ,ale dziś już rozejm,więc żyjemy dalej .:baffled::baffled:
To tyle u nas.
Idę przekładać rzeczy do półek ,bo teraz mały śpi to mogę segregację zrobić bez ryku i krzyku.
Nie wyrzucaj ! Zostaw to ! nie rusz tego! :tak::baffled::baffled::baffled:

Witajcie dziewczyny:-)
My po weselichu:-) wybawiliśmy się za wszystkie czasy.... i.. najedlismy:rofl:
ja mialam wczoraj brzuch jak w 4tym miesiącu:rofl:
wesele genialnie zaplanowane-cudny wystrój-naprawdę wszystko rewelka, najlepsze wesele na jakim byłam:tak:

As.. do 4,5 roku:szok:
cale szczęście Maks je chebek i inne takie.. obiadek tez chetniej by pewnie zjadł ju nasz:-D ale nie daje mu jeszcze..:no:
Anabuba super sukienka! tylko czy nie za duża na Ciebie chudzinko?:p

Bubka sukienka super :tak::tak:
Lunka buciki cudne i poszewki też :-D
Meduska super że wesele się udało :tak: czekamy na zdjęcia ;-)
As Kobieto o której Ty w szafkach układasz ;-)

Witam z rana. Pogoda masakryczna, zimno jak cholera :dry: a mi się spać chce :baffled: my już po śniadanku, zaraz się wezmę za zupkę żeby Kuba przed snem miał co zjeść :tak: M ma dzisiaj gadać z tym porucznikiem o synku :tak: mam nadzieję że się uda bo kasa się przyda :tak: idę do kuchni, zajrzę potem :tak:

Witam
i dziekuje za miłe przywitanie:-)
Cóż wiecej o sobie napisac, odzieciaczkach widac wszystko w suwaczkach ;-)
A ja tak jak wy w domku siedze z nimi.
Nic wiecej nie przychdzi mi do głowy bym mogła napisac:-)

Co do pogody to zgadzam sie z wami ze strasznie jesiennie sie zrobiło:dry: uwielbiam lato a tu tak zimno ledwo15 stopni:-( ehhhh.... i zaraz znów bedzie wyczekiwanie wiosny i lata....
Jem sniadanko i cos na obiad musze wymodzić...:-p
Chyba jakis sosik zrobie to ziemniaków i mizerii ;-)
zajrze później :*

siemanko wszystkim. Jestem mamą rocznego Bartusia. Wspólnie z mężem postanowiliśmy, że zostane w domu z synkiem. Rok temu przeprowadziliśmy się do innego miasta i póki co czuje się tu trochę samotna. poklikam sobie z Wami dobrze? :)

no to sie jeszcze pochwale
wygralam dzis ta sukienke:-):-):-):-)

01L632* JUNG STIL NOWE TRENDY SUKIENKA 40/42 (1191276546) - Aukcje internetowe Allegro

dobranoc
świetna ta sukieneczka :tak::tak::tak::tak:
i niedrogo :tak::tak:

hej dziopki dzis spalam u mlodego w nocy musialam mu jeszcze raz nurofen zaaplikowac
nad ranem kolo 5 znow mial 38,6 ale nie chcialam mu znow nurofenu aplikowac wiec odkrylam go tylko i spal tak bez koldry,
troszke mu zeszlo bo rano wstal mial 37,7
pozniej popil duzo duzo chyba ze 3 te male butelki wyduldal i jeszcze mu spadło tak do 36,8 teraz mu mierzyłam i ma 37,1 wiec mam nadzieje ze kryzys zazegnany
no i rano wstal i oczywiscie on chce mleko
mowie mu ze nie bo ma goraczke a on ze chce i koniec
ale mu spadla temp wiec mu zrobilam
mam tylko nadzieje ze mu nic nie bedzie:baffled:

u nas od rana pada i zimno
mlody chodzi bawi sie i gada caly czas cos mi opowiada
moze to juz koniec tej fanaberii temperaturowej
trzymcie kciuki ochane oby to byl koniec:tak::tak::tak:

witam laseczki porannie
wpadlam sie przywitac bo akurat drukuje wniosek o dochody do skarbowki wiec od razu zajrzalam do was:tak::tak::tak::tak:
musze dzis sowjego pognac niech idzie po to zaswiadczenie to bede wiedziala na czym stoje

no to j ateż sie chwalę jaśkami, które uszyłam, no i bucikami, które dziś kupiłam. Mam nadzieję, ze bedą dobre...

fajne buciczki i jaski tez super

Dziś śpi drugą noc w swoim nowym pokoju i jakoś go akceptuje powoli.:tak::-):-)
Wiadomo u niego ze zmianami to trzeba ostrożnie,ale jakoś idziemy do przodu.:tak::-):-)
Wczoraj była wojna domowa ,ale dziś już rozejm,więc żyjemy dalej .:baffled::baffled:
To tyle u nas.
Idę przekładać rzeczy do półek ,bo teraz mały śpi to mogę segregację zrobić bez ryku i krzyku.
Nie wyrzucaj ! Zostaw to ! nie rusz tego! :tak::baffled::baffled::baffled:

powolo powoli i sie przyzwyczai:tak::tak::tak:
a z porzadki u mnie to samo
poczekam jak Paulna bedzie w szkole to sie za to wezme:tak::tak::tak:

Witajcie dziewczyny:-)
My po weselichu:-) wybawiliśmy się za wszystkie czasy.... i.. najedlismy:rofl:
ja mialam wczoraj brzuch jak w 4tym miesiącu:rofl:
wesele genialnie zaplanowane-cudny wystrój-naprawdę wszystko rewelka, najlepsze wesele na jakim byłam:tak:

As.. do 4,5 roku:szok:
cale szczęście Maks je chebek i inne takie.. obiadek tez chetniej by pewnie zjadł ju nasz:-D ale nie daje mu jeszcze..:no:
Anabuba super sukienka! tylko czy nie za duża na Ciebie chudzinko?:p

no to super ze wesele udane:tak::tak::tak:
za duza???????????
no co Ty!
przede wszytskim ona sie rozciaga do numeru 42,a ja nosze teraz 40,sporadycznie 38:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
teraz przez wakacje przytylam 3kg:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
jak wiadac brak kilometrow na liczniku sowje robi mimo ze w te wakacje nie leazalam za bardzo:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
i waze 63kg znow:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam z rana. Pogoda masakryczna, zimno jak cholera :dry: a mi się spać chce :baffled: my już po śniadanku, zaraz się wezmę za zupkę żeby Kuba przed snem miał co zjeść :tak: M ma dzisiaj gadać z tym porucznikiem o synku :tak: mam nadzieję że się uda bo kasa się przyda :tak: idę do kuchni, zajrzę potem :tak:

wez nic nie mow o pogodzie
u mnie o 9 bylo tylko 12 stopni a do tego na moim wygwizdowei jak zawsze wieje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jak jest upal to jest super a tak to zimno strszne
tylko narazie nie pada ale sloncatez niwele]
chyba trwe dzis skosze bo trcohe obeschla,a jak znow popada to bedzie jeszcze gorzej

siemanko wszystkim. Jestem mamą rocznego Bartusia. Wspólnie z mężem postanowiliśmy, że zostane w domu z synkiem. Rok temu przeprowadziliśmy się do innego miasta i póki co czuje się tu trochę samotna. poklikam sobie z Wami dobrze? :)

zapraszamy

Witam
i dziekuje za miłe przywitanie:-)
Cóż wiecej o sobie napisac, odzieciaczkach widac wszystko w suwaczkach ;-)
A ja tak jak wy w domku siedze z nimi.
Nic wiecej nie przychdzi mi do głowy bym mogła napisac:-)

Co do pogody to zgadzam sie z wami ze strasznie jesiennie sie zrobiło:dry: uwielbiam lato a tu tak zimno ledwo15 stopni:-( ehhhh.... i zaraz znów bedzie wyczekiwanie wiosny i lata....
Jem sniadanko i cos na obiad musze wymodzić...:-p
Chyba jakis sosik zrobie to ziemniaków i mizerii ;-)
zajrze później :*

a ja ciebie chcialam zapytac skad dokladnie jestes?:-)

hej dziopki dzis spalam u mlodego w nocy musialam mu jeszcze raz nurofen zaaplikowac
nad ranem kolo 5 znow mial 38,6 ale nie chcialam mu znow nurofenu aplikowac wiec odkrylam go tylko i spal tak bez koldry,
pozniej popil duzo duzo chyba ze 3 te male butelki wyduldal i jeszcze mu spadło tak do 36,8 teraz mu mierzyłam i ma 37,1 wiec mam nadzieje ze kryzys zazegnany

zdrowka dla niego
ja swojeej daje mleko jak ma goraczke tylko oszukane-poprostu sypie 2-3miarki mleka zamaist 7 i wiecej kaszki ryzowej:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Super te poszeweczki i butki też fajne.

no to sie jeszcze pochwale
wygralam dzis ta sukienke:-):-):-):-)

01L632* JUNG STIL NOWE TRENDY SUKIENKA 40/42 (1191276546) - Aukcje internetowe Allegro

dobranoc
bardzo fajna:tak::-):-)

Trzymam kciuki za rozmowę z porucznikiem .
Układałam w sumie do 3.30 ,bo młody tak kasłał ,że się dusił i budził.
Jak nigdy wypił mi wczoraj 2 kubki herbatki owocowej i 3 kubki wody :szok::szok::szok::szok:.
Normalnie myślałam ,że już nie dam rady z nim w nocy.
W końcu rozbudziłam go na dobre ,nasmarowałam Rub aromem i poszedł spać.
Ten Rub arom go rozgrzał widocznie i przeinhalował ,więc było mu łatwiej oddychać.:tak::-):-).
Wtaliśmy dziś po 8 ,więc trochę niewyspana jestem.:baffled::baffled:

Zapraszamy

Kciuki trzymam.:tak:

Medea tak.
Kuba jadł jedzenie ze słoiczków do 4.5 roku .
To było z racji jego dysfunkcji ,ale wtedy jeszcze o tym nie wiedziałam.
Dopiero potem doczytałam ,że autyzm to też zaburzenia ssania,gryzienia i połykania :(

Fajnie,że weselisko Wam się udało.:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry