reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

justa sok żurawinowy, suszone żurawiny albo herbate sobie kup(tylko herbata i sok to żeby z żurawiny była a nie jakaś mieszanka)

u mnie pomagało:tak:
+ibuprofen na zapalenie

reklama
..tak sobie przypomniałam.
As śniłaś mi się razem z Kubusiem. To chyba przez to , że troszkę przejełam się twoją przeszłą i obecną sytuacją. Kuba razem z moimi starszakami chodził i skakał po wodzie siegającej do kolan- nie wiem ,jakiś staw... ale woda była taka brudna :szok: a my szłyśmy obie za nimi gawędząc sobie. :tak:
Wg. mojej babci brudna woda to coś niedobrego, choroba .:baffled: Cholercia...

Dziewczyny wróciliśmy z tych wakacji i wyleczyć się nie mogę. Pęcherz mi wysiada, podbrzusze boli, dół piecze... wrrr... :wściekła/y::crazy: Sikanie do morza mi wychodzi.:-p:-p Ł. kupił mi coś ziołowego w aptece i tak lecę na tym trzeci dzień, ale coś czuję , że bez wizyty u lekarza się nie obejdzie.:no:, bo doszła gorączka. :baffled: Nie ma to jak furalgin ( szkoda, że na receptę)- dwa wezmę i wsio wraca do ładu.:dry:

Wpadnę wieczorkiem , to poczytam co u was. :tak:
oj Justa brudna woda to rzeczywiście ciężka choroba w rodzinie lub w bliskim otoczeniu.:-:)-:)-(

Justa tak jak Medea pisze sok żurawinowy albo żurawinę nawet taką smażoną do mięs wcinaj to szybko stan zapalny minie.:tak:;-)

A my właśnie wróciliśmy z ZOO.
Trochę chłodno było i niekiedy lekko padało,ale to Kubusiowi wcale nie przeszkadzało.:no::-D:-D:-D szalał jak zwykle.:szok::-D:-D:-D:-D

Justa fajnie że już wróciłaś :-D opowiadaj jak było :tak: współczuję zapalenia oby szybko przeszło :tak:

Kuba wykąpany, teraz mama idzie sobie posiedzieć w wannie ;-) dzisiaj nie ma co oglądać więc może w końcu coś z M obejrzymy na kompie bo tyle filmów ściągnęłam a nic nie oglądamy :sorry2: byłam u siostry z mamą, chwilkę posiedzieliśmy i do domu trzeba było wracać :tak: pogoda się okropna zrobiła, zimno wieje i pada normalnie jesień :dry:

oj Justa brudna woda to rzeczywiście ciężka choroba w rodzinie lub w bliskim otoczeniu.:-:)-:)-(

Justa tak jak Medea pisze sok żurawinowy albo żurawinę nawet taką smażoną do mięs wcinaj to szybko stan zapalny minie.:tak:;-)

A my właśnie wróciliśmy z ZOO.
Trochę chłodno było i niekiedy lekko padało,ale to Kubusiowi wcale nie przeszkadzało.:no::-D:-D:-D szalał jak zwykle.:szok::-D:-D:-D:-D
nawet w moim śnie biegał radośnie chlapiąc się. :-D:-D:-D

Babcia moja ( 87l) ma zaćmę :-( . Wczoraj pojechaliśmy z nią do szpitala zapisać ją na zabieg. Wyznaczono jej pobyt w szpitalu na 6 kwietnia.:szok::szok: W międzyczasie ma zrobić mnóstwo badań, odwiedzić laryngologa, kardiologa... Babcia bardzo się tym przejmuje, na tyle, że tą wizytę w celu tylko umówienia zabiegu odwlekała 3 tyg.:-( Trochę się poddała. Mówi: " a po co mi te wszystkie badania, jak nie doczekam tego szpitala". Smutne...:-(
Tata. Tata dostał awans w pracy na kierownika.:-) ( był hutnikiem). Szef widzi , że ledwo co trzyma się na nogach, więc zaproponował mu korzystne warunki.:tak: Jednak są ludzie na tym świecie.:-) A tata nadal "bimba" i o wspomnieniu na temat lekarza zmienia temat.:dry:
Uparciuchy...:wściekła/y:

Justa fajnie że już wróciłaś :-D opowiadaj jak było :tak: współczuję zapalenia oby szybko przeszło :tak:

Kuba wykąpany, teraz mama idzie sobie posiedzieć w wannie ;-) dzisiaj nie ma co oglądać więc może w końcu coś z M obejrzymy na kompie bo tyle filmów ściągnęłam a nic nie oglądamy :sorry2: byłam u siostry z mamą, chwilkę posiedzieliśmy i do domu trzeba było wracać :tak: pogoda się okropna zrobiła, zimno wieje i pada normalnie jesień :dry:
i u nas jakby z dnia na dzień jesień przyszła.:szok::szok::szok: Zimno, deszczowo. Chyba lato się kończy.:-( Straszą , że 1 września ma być 12 C. :szok:
Jak było na urlopie? SSSSuuuuuupeerrrr!!!!! Pogoda dopisała, co najważniejsze. :tak::-) Odpocząc nie odpoczęłam, bo z 3 źrebaków się po prostu nie da.:-p Jak starszaki wrócą na tor szkolny to wrzucę kilka fotek.:tak::tak::tak:

Ł. ma urlop do końca miesiąca, to sobie teraz siedzimy w domku . Już przyzwyczaiłam się do jego codziennej obecności, choć na początku myślałam, że się pozabijamy.:sorry2: Będzie mi go brakowała jak wróci do pracy.:zawstydzona/y: Dzieci jeszcze resztki wakacji u babci wykorzystują...
Ups... Ł. z treningu wrócił. Zmykam mamuśki kolacyjkę zrobić.

Witam wieczorkiem
U mnie dzien zlecial zakupowo i na spotkanku ze znajoma:tak::tak::tak:Z zakupkow jestem zadowolona bo kupilam juz dziewczynkom kurteczki zimowe w h&m,do tego czapeczki hello kitty i szaliki a sobie spodnie w new yorker no i wszystko co potrzebne bylo do domku:tak::tak::tak:Pozniej wybralismy sie na duze desery lodowe i jak wrocilismy do domu to przyszla znajoma:tak::tak::tak:
Zaraz bedziemy ogladac mecz na polsacie:-)

JUSTYS
Tak jak MEDEA ja polecam wlasnie zurawinke i cos przeciwzapalne:tak::tak::tak:

Załączniki

• Zdjęcie0139.jpg
    Zdjęcie0139.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 34
  • Zdjęcie0140.jpg
    Zdjęcie0140.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 31
  • Zdjęcie0137.jpg
    Zdjęcie0137.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 38
hej mamuski wieczorkiem.
moje dzieci juz spia m mecz oglada,krystek koloruje a ja po necie buszuje.
byłam na zakupach dzis jak m przyjechal,najpierw zaliczylam biedrake:tak:(ha ha jak to brzmi:-D) musialam pieluchy dziecia kupic i przy okazji kupilam krystianowi piżame zygzaka za 14.99:szok::szok::szok:
nastepnie solarium i jeszcze na sklepy z ciuchami sie udalam i jak zobaczyla sukienke to sie w niej zakochalam a ze mam wesele w pazdzierniku to mi ja babka do jutra odłozyła wiec na 100%ja kupie:tak:.a jest sliczna.
a moj m powiedzial ze mam chopla na punkcie sukienek w ciagu 2 miesiecy kupilam 4.:szok::szok::szok::szok::zawstydzona/y:

spokojnej nocki.:-)

justa-super ze wakacje udane.:tak:
a jesli o pecherz chodzi to skąd ja ten ból znam:-(........mi nic nie pomaga tylko antybiotyk a musze powiedziec ze ja zapalenie pecherza mam kilka razy w roku-KOSZMAR!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dowikla-super zakupki a dzieciaczki kochane.:tak:

Witam jesiennie. W nocy wstałam, wyszłam na balkon a tu mgł atak gęsta, że ledwo światła latarni było widać, szok. No jesień juz jak nic. Ostatnio, zbierałam z młodą kasztany:szok::szok::szok:Tzn łupinki z kasztanami. Na 8 w 2 były juz kasztany:szok::szok::szok:

luna kolejny raz juz o to nie pytaj jak nie widzisz kiedy Ci odpisze! :rofl:
eeeee, aaaale o so chozi???
Jeśli o klipa to widziałąm, dzięki. Wcześniej mnei nie było jak wstawiałaś, więc prosiłąm teraz, bo nadrobić:no::no::no::no::-)

Dziewczyny wróciliśmy z tych wakacji i wyleczyć się nie mogę. Pęcherz mi wysiada, podbrzusze boli, dół piecze... wrrr... :wściekła/y::crazy: Sikanie do morza mi wychodzi.:-p:-p Ł. kupił mi coś ziołowego w aptece i tak lecę na tym trzeci dzień, ale coś czuję , że bez wizyty u lekarza się nie obejdzie.:no:, bo doszła gorączka. :baffled: Nie ma to jak furalgin ( szkoda, że na receptę)- dwa wezmę i wsio wraca do ładu.:dry:
Kochana powiedz tylko słowo a uzdrowione będzie ciało Twoje.

Mam Furaginum, bo tez ciągle męczę sie z pęcherzem.
Przykro mi z powodu babci. Niestety starzy ludzie nie są głupi i widzą co się wyprawia. Do kwietnia czekać??? Masakra jakaś! Mam nadzieję, że porobi wszystkie badania i się nei podda!
I cieszę się z awansu taty-będzie mu lżej, a hutnik to cholernie ciężka praca!
No i urlopik udany,akumulatory naładowane-tylko sie cieszyć!

Dowikla świetne zakupy, ładne te kurteczki i kompleciki.

Lidka koniecznie musisz nam pokazac zdjęcie tej swej nowej miłości:-):-):-)

Boziu, ale pogoda parszywa, tak szybko sie popsuło, a jeszcze nam sie place zabaw marzą, szkoda, a moze jeszcze sie uda...
Ależ jestem głodna...

Lidka koniecznie pokaż nam swoją miłość :-D
Dowikla fajne zdjęcia :tak: a czapki superaśne :-D też chce taką ;-):-)
Luna u mnie też w nocy mgła było :baffled:

Witam. Pogoda jesienna :dry: nawet nie ma jak z Kubą wyjść na dwór, bo ten zaraz po kałużach chce latać a ja nie mam dla niego jeszcze kaloszy :sorry2: przyjdzie wypłata będzie trzeba poszukać jakiś fajnych i jakiś płaszczyk przeciwdeszczowy :tak: a mama musi sobie kurtkę na jesień kupić :tak: teraz sobie przypomniałam że nie mam :sorry2: na lumpki najpierw będzie trzeba się wybrać :tak: dobrze że w tym miesiącu będzie dwa razy więcej kasy to przynajmniej obkupię rodzinkę na jesień i zimę :tak: głowa mnie już na szczęście nie boli i oby tak dzisiaj zostało bo jakiegoś nerwa mam dzisiaj :crazy: a może będę miała robotę od września czyli od przyszłego tygodnia :tak: będzie jakieś 600-700zł więcej na miesiąc :tak: porucznik M chce sprowadzić dziecko od rodziców. Gdzieś tam go dali do dziadków jakieś 150km od domu i teraz chcą go sprowadzić i dać do przedszkola za 1200zł miesięcznie. I może jak się uda to ja się nim zajmę :tak: chłopiec jest o trzy dni młodszy od Kuby więc problemu nie będzie :tak: mam nadzieję że wypali :tak:

reklama
Czesc

Wczoraj milaysmy elegancki dzionek wieczorem padlam jak kawka :))
PO 10 pojechalysmy na targ do Dynowa.Musialam Laurze kupic dresiki do przedszkola bo w sumie mam tylko jeden.Dokupilam dwa: jeden Kitty a drugi z welurku.
Na 15 przyjechala kosmetyczka i taka kobiecie zeszlo do prawie 20, no ale zrobila nowki i raczki mi i Iwcik :))
Wczoraj przyszedl laury prezencik.MOja ma szal na pociagi to i jej kupilam
ZESTAW DRÓG I SZYN Little Tikes 0425 PROMOCJA!!!! (1191640446) - Aukcje internetowe Allegro
Dzieciaki wcinaja sniadanko siostra spi a ja na bb

Dowikla laura w tamtym roku miala podobna kurtke na zime z Toppolino :))a Gdzie buty?Ja tez z tych co o 10 wstaja a teraz sie skonczy :|bedzie trzeba sie przestawic hihi

Beata mam nadzieje ze robotka wypali a Kuba bedzie miala sie z kim bawic :))

Anabuba sukienka mi sie podoba ale jakos nie widzi mi sie na wesele :| Ta brazowa jak najbardziej

AS corka to skroa sciagnieta z Ciebie :)

Luna dzis za oknem tez mam nieciekawy widoczek: pochmurno i ogolnie brzydko do tego jeszcze ta temperatura blee a Furaginum tez posiadam na szczescie nie musialam jeszcze uzywac i odpukac w niemalowane

Justa oby bol szybko minal a paskudztwa lubia sie przypaletac przewaznie na wyjazdach :|

Do góry