A
Agnes myślę że lekarz ma rację moja bratanica miała nogę w gipsie a właściwie w szynie 3 tygodnie i potem przez miesiąc utykała i to właściwie jak mówiła to nie z bólu tylko tak jakoś z przyzwyczajenia ale pewnie lepiej mieć ręke na pulsie
kochana a jaką ty działalność rozpoczynasz sklep???/ale z czym?masz już lokal?????nie boisz się ryzyka?a nie lepiej z dotacji unijnej lub z UP?????????
[ QUOTE]
tak sklep,lokal mam wstępnie zarezerwowany,mam dac odpowiedź do piatku
z UP na dotację ciężko bo sa wyznaczone terminy dotacji były lutym i w maju teraz będą właśnie w sierpniu pod koniec.ale trzeba być 1mies zarejestrowanym na bezrobociu ,przejść szkolenie chyba miesieczne o założeniu działalności gospodarczej,zrobić biznes plan i dać na konkurs.na decyzje czeka sie 1mies.
więc gdyby była decyzja pozytywna to otworzyłabym gdzieś za 2,5-3mies.
a to dla mnie za długo bez zadnej pracy.
o Uni nawet nie marze bo tam o dotacje jeszzce trudniej.
a o ten lokal stara sie kilka osób,ja po znajomości mam pierwszeństwo,jak się zdecyduje to jest mój,za taki okres czasu to nie będę mieć już tego lokalu a lokalizacja jest dobra.
pewnie że się boję,zastanawiam sie and tym po 1000 razy dziennie.mysle że dałabym radę,no nie wiem ale mam rózne myśli.
a z Oliwką to boje się zeby to utykanie jej nie zostało,niedługo do przedszkola,wiadomo jak w przedszkolu,biegać nie biega bo jej ta noga przeszkadza.tez nie chcę zeby była wytykana bo powiem wam szczerze ze wszyscy się na nia gapia jak ghdzieś idziemy,wkurza mnie to ogromnie bo nie mam ochoty każdemy z osobna tłumaczyc dlaczego utyka i tak dziwnie chodzi.ludzie się na nia patrza jakby była kaleką.
normalnie mam nerwa takiego że szok.