reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam,

moje gwiazdy już urządzają tańce :szok::-D:-D:-D

Madea, :szok::szok::szok: kurcze, ja nie mam tyle samozapracia co ty, zazdroszczę...

Anka, dobrze, że zajrzałaś :tak: No i oczywiście pozdrowienia dla siostry i maleństwa :tak:

A my w sobote byliśmy na urodzinach u znajomego, wróciliśmy do domu o 6 rano :-D:-D:-D wchodzimy po cichutku, a nasze dzieci oczywiście już nie śpią :no: Czekały na nas, Helenka jak tylko usłyszała skrzypniecie klamki, to zaczęła krzyczeć, mama tata ... :-D:-D:-D:-D

No i kuzynka poprosiła mnie na chrzestną, więc pod koniec sierpnia, wycieczka na Śląsk :rofl2:

reklama
dowikla ale ja nie cwiczylam od razu po porodzie:-D ale mialam ochote:rofl: przeczekalam połóg i od razu zaczęłam te brzuszki:tak:
teraz raczej sie przy nich nie męczę, choć sa dni, że bardziej czuje jak mnie mięśnie przy nich uwierają;-)

MH zobaczymy kiedy mi przejdzie....;-) póki co 2 tygodnie ćwicze ładnie dzien w dzien... mam nadzieje, że juz wejdzie mi to w krew i nie przestane:-) marzy mi sie na zime karnet na siłownie;-)nale przede wszystkim chęci żeby mi został,bo wiadomo jak to w zime...:eek::baffled:

witam nową mamę:-)

Witam laski po pracowitym weekendzie:happy:
nadrobiłam po łepkach nerwa mam jakiegoś od kilku dni przed @ jestem to raz a dwa jakoś tak jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze a zwłaszcza o ich brak:-ptak to jest tuż przed wypłatą jak w portfelu najbardziej widać co ???????????podszewkę :baffled:ale będzie git bo musi :tak::tak:
Meduska ja też jestem lasko pod wrażeniem twojego zcięcia do gimnastyki u mnie to zero woli nawet nie silnej a słabej :-D:-D:-D:-Dmoje ćwiczenia to mop,prasowanie,pranie:baffled:
MH powitanie przez dzieci :-D:-D:-D:-D:-D:-Dkochana naucz Helenkę tekstu"dobre wychowanie wraca na śniadanie";-) moja mama tak kiedyś nauczyła mojego Adama i jak wróciłam kiedyś do domu to tak mnie przywitał:-D
Natali a jak twoje przygotowanie do przyjęcia małej dzidzi wicie gniazda itp????
Kamcia chyba wszystkie przeżywamy takie momenty ty tam na obczyźnie a ja na swojej obczyźnie:-(niby jeden kraj ale no właśnie jesteśmy tu sami zero znajomych takich do których można wpaść np na kawkę rodziny sami skaazani na opieke nad dziećmi i tym sposobem nie pamiętam kiedy byliśmy razem w kinie czy np na piwku gdzieś poza domem :baffled:
Dowikluś trzymam mocno kciuki za mamę oby wszysto skończyło się dobrze:tak:pewnie As się za nas mocno modli i nASZE RODZINKI WIĘC MUSI BYĆ DOBRZE :tak::tak:
Justa no to masz wyprawkę wypasioną już :-D:-D:-D:-Dja już prócz bloków i butów zmiennych dla Adama mam chyba wszystko :baffled:mam nadzieję ja od czerwca skrupulatnie powoli wszystko kupowałam bo na raz nie dałabym rady za chiny ludowe :confused2:
Julce wczoraj wygraliśmy akcje z kurtką zimową za 31 zł +wysyłka mam dla niej kurtkę :tak::tak:dziś przegrałąm aukcje na buty dla Adama :baffled:no nic trzeba znaleźć inne :baffled: jeszcze mam kilka aukcji rozpoczętych na kalosze dla Antka i Julki na kurtkę zimową dla Adama i jeszcze jedną dla Julki już wszystko raczej z myślą o jesieni i zimie bo potem kupić na raz wszystkim buty kurtki czapki nie dałabym rady :no: Antonio już ma kurtkę zimową nexta z lumpka może coś jeszcze mu wyszukam i tym sposobem wszyscy będą mieli kurtki za 100 zł łącznie :-)
Meduska a twoje zakupy super :tak::tak::tak::tak:właśnie za to kocham lumpki:tak::tak::tak:

Bardzo dziękuję za miłe przywitanie. Na razie czytam Wasze posty, ale jeszcze nie orientuję się zbyt dobrze, za jakiś czas pewnie, jak się lepiej wgryzę, to będę bardziej w temacie. Jeśli chodzi o ćwiczenia, to jakoś nie potrafię znaleźć na to czasu, a brzuch mam do skorygowania, więc może Wasze towarzystwo mnie zmobilizuje, żeby coś z tym zrobić. To co mnie gryzło ostatnio, to to że poroniłam w połowie lipca, ale już wracam do siebie, nie jest źle, odliczam dni do następnych staranek:) a za Aniołka zapaliłam światełko. Mój synek jest jeszcze mały ma 1,5 roku, jest fajny, daje nam coraz więcej radości i jest coraz bardziej samodzielny. Od października może uda mi się wrócić do pracy, ale jak na razie trochę mi momentami ciężko siedzieć w domu i nie mieć do kogo się odezwać, bo synek na razie za dużo nie mówi. Dlatego cieszę się, że odnalazłam to forum

Witam z ranca
Dzieci daly mi dzisiaj pospac do 10 wiec jestem happy:tak::tak::tak:Szlam spac kolo polnocy to tak jakby sie wyspalam:tak::tak::tak:Ale nie powiem bo jeszcze bym se pognila w wyrku;-):-)
Zjedlismy juz sniadanko a moje dzieci skubia teraz stary chle na male kaweleczki bo chca isc karmic osiedlowe kury hehe:tak::tak::tak:

MALINUS
To duzo juz masz do szkoly:szok:Ja ostatnio kupilam tylko farbki,jakies zeszyty,bloki,papier kolorowy,klej i takie copki:tak::tak::tak:Mam spis ksiazek ale czekam az jakas moja kolezanka pierwsza je kupi zeby miec pewnosc ze to wlasnie te:-p:-p:-p:-D
A Julka jakie ma ksiazki?Dominik wedlug mojego spisu ma Nowej ery-"nowe juz w szkole":tak::tak::tak:
ma juz piornik z zygzakiem i walizeczke na kolkach.W sumie brakuja Jemu glownie ksiazki,papcie do chodzenia po szkole i stroj na treningi ale ten stroj to sie zamawia na rozpoczeciu roku dopiero:tak::tak::tak:

ANKA
Fajnie ze sie odezwalas i czekamy na fotki:tak::tak::tak:Oczywiscie pozdrow siore i wycaluj malutka:tak::tak::tak:

Moja siora zaczela dzisiaj 20 tydzien ciazy a juz jej sie czasami brzuch napina:szok:A ta gamgolica jeszcze caly czas lazi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ja na jej miejscu bym z lekka przystopowala tym bardziej ze pierwsza ciaze stracila a druga prawie:no::no::no:

Calogera witaj nas :happy:
Dowikluś moja Julka też ma "Nowe już w szkole " fajne są te książeczki:tak: do tegto musiałam jeszcze dokupić książkę i ćwiczenia do angielskiego,religi i informatyki:tak:a teraz w realu jest promocja na hali na właśnie cały box "nowe już w szkole" koszt 145 zł za zestaw :tak::tak::tak::tak:Dowikluś ja musiałam tak na raty kupować od czerwca bo na raz to ciężko same książki dla nich to 750 zł a gdzie plecaki piórniki buty zeszyt bloki farby kredki itd itd itd :szok::szok::szok::szok:
Moi jacys dziś znudzeni ja z leniem Antek tylko pełen poweru ale ten to zawsze tak ma :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Od godziny zabieram się do sprzątania i jakoś ni hu hu mi się nie chce :baffled:
A ja patrzę że Iwcik już jest dopiero potem doczytałam że to nasza Ania pisze z konta Iwcik :-D:-D:-D:-D:-Dbuziaki dla was kochana a dla małej Lenki i jej dzielnej mamusi największe :******

No to ja se chyba w tym lub przyszlym tygodniu kupie te ksiazki jak pojade do reala:tak::tak:Do religi i do angielskiego tez musze dokupic a o informatyce w pierwszej klasie to nie slyszalam:baffled:

Mi tez sie nic nie chce-dobrze ze w sobote se jakos posprzatalam i wczoraj pomylam sanitariaty:tak::tak::tak:

Ja tez wlasnie szukam dla Dominika czegos na zime ale tak jakos nic mi sie nie podoba tak jak powinno:baffled:
Dla jednej dzieczyny licytowalam ostatnio kombinezon Wojcika z kolekcji male marzenia ale ta baba odwolala aukcje:wściekła/y:
No wiec pewnie kupie Im w sklepie

Ostatnia edycja:
MH powitanie przez dzieci :-D:-D:-D:-D:-D:-Dkochana naucz Helenkę tekstu"dobre wychowanie wraca na śniadanie";-) moja mama tak kiedyś nauczyła mojego Adama i jak wróciłam kiedyś do domu to tak mnie przywitał:-D
Natali a jak twoje przygotowanie do przyjęcia małej dzidzi wicie gniazda itp????
Kamcia chyba wszystkie przeżywamy takie momenty ty tam na obczyźnie a ja na swojej obczyźnie:-(niby jeden kraj ale no właśnie jesteśmy tu sami zero znajomych takich do których można wpaść np na kawkę rodziny sami skaazani na opieke nad dziećmi i tym sposobem nie pamiętam kiedy byliśmy razem w kinie czy np na piwku gdzieś poza domem :baffled:
hehehe z tym przywitaniem to niezle.....:-D:-D:-D

co do obcczyzny masz racje....:baffled: niby lepiej .. ale qrwa teskno za miejscem gdzie sie wychoowano i gdzie sa znajomi....

Bardzo dziękuję za miłe przywitanie. Na razie czytam Wasze posty, ale jeszcze nie orientuję się zbyt dobrze, za jakiś czas pewnie, jak się lepiej wgryzę, to będę bardziej w temacie. Jeśli chodzi o ćwiczenia, to jakoś nie potrafię znaleźć na to czasu, a brzuch mam do skorygowania, więc może Wasze towarzystwo mnie zmobilizuje, żeby coś z tym zrobić. To co mnie gryzło ostatnio, to to że poroniłam w połowie lipca, ale już wracam do siebie, nie jest źle, odliczam dni do następnych staranek:) a za Aniołka zapaliłam światełko. Mój synek jest jeszcze mały ma 1,5 roku, jest fajny, daje nam coraz więcej radości i jest coraz bardziej samodzielny. Od października może uda mi się wrócić do pracy, ale jak na razie trochę mi momentami ciężko siedzieć w domu i nie mieć do kogo się odezwać, bo synek na razie za dużo nie mówi. Dlatego cieszę się, że odnalazłam to forum
kochana zeby sie lepiej wgryxc trzeba wieccej pisac ;-) o sobie o dzieciach....
jak widzisz my piszemy o wszystkim... wiec spokojnie mozesz zagadywac:rolleyes2:

Mama Helenki ja tez zostalam poproszona na chrzestna:sorry:
niby sie ciesze ale to u nielubianej siostry:-p wiec tak srednio....;-)a chrzest we wrzesniu bedzie....wogole ile sie w pl daje na chrzest?? tak pi razy oko???:-)

Witam dopiero teraz :sorry: dzisiaj wstaliśmy koło 8. Kuba przylazł do mnie koło 3, przytulił się i zasnął i nie miałam serca go już przenosić do siebie :tak: M się dzisiaj nie odzywał, także nie wiem co u niego :no: mam nadzieję że wróci szybko :tak: jeszcze dzisiaj z rana kolega do mnie dzwoni czy go nie zawiozę do przewozu bo w potoku im dom zalało, no nie dom ale garaże. Teściowe bramę do garażu wyrwało :no: masakra jakaś. Nie da się do potoku z żadnej strony dojechać, od niemiec też :no: kolega poszedł torami do potoku, a tak jakieś 5km :sorry: ma dać mi znać co i jak tam u nich :tak: a teraz idę Kubę kłaść spać i się biorę za obiad bo nic nie zrobiłam, pół godziny temu weszłam do domu :sorry:

reklama
Hej dziewczynki.
Sezon ogórkowy w pełni. :-)Te ogórasy to już po nocach mi się śnią.:baffled: Koledzy Ł. dali mu tyle ogórków, że w zimę to chyba tylko ogórkami w różnej postaci będziemy się żywili.:-p Tak więc siedzę ciągle w kuchni.:confused2::confused2::confused2:
Ale ile zaoszczędzimy:szok:. Jeden słoik korniszonów w biedronce to koszt 2, 99.:tak::-D

kerna czemu z karmienia piercią po cc już nici?:eek: Nic straconego.:no: Ja karmiłam Amelię 8 m-cy.:tak::tak::tak: Fakt, pokarm dostaje się o dzień , czy dwa później niż po normalnym porodzie, ale walczyć trzeba i warto.:tak:
Justa dawaj tu słików!! ale zaoszczędzisz sporo;-) A w ogóle swoje to najlepsze przecież. JA też dzisiaj jeszcze do teściówki jadę bo mi zaproponowała ogórasków więc skorzystam.
Co do karmienia cycem to chodziło mi oto, że Iwcik bierze leki i małej nie moze karmić....Bo samo cc to wiadomo, że żadna tam przeszkoda to cycolenia;-);-)

Witam z ranca
ja juz po sniadanku ,zaraz przychodzi tesciowka a ja wybywam:tak:
Noc mialam fatalna bo spac nie moglam a do tego trzasnieci sasiedzi zrobili sobie imprezke i darli pyski do 3 albo i dluzej:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Myslalam ze pozabijam gnojkow:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:
ee na ploicje bym dzwoniła od razu:angry::angry:

Bylam u Mamy i operacja sie udala i przebiegla bez zadnych komplikacji:tak::tak::tak:Byla juz wybudzona i byla w stanie troszke mowic:tak:Trudno ocenic Jej stan bo jest za swiezo po operacji.Musieli Jej ogolic glowe a teraz lezy z drenem.
W ciagu paru dni sie wszystko wyjasni

Mlode spia bo juz byly mega marudne i mi co chwile wydzwanialy kiedy wroce:no:
Ja musze se strzelic chyba kawulca bo inaczej to usne na stojaco:no:
Na jutro juz znajomi wprosili mi sie na grilla a mi nie za bardzo chce sie grillowac i sie zastanawiam czy tego nie odwolac:baffled:
no to super, że operacja się udała!!!!!!!!!!!!!Teraz tylko szybkiego powrotu do domku życzę:tak::tak::tak::tak::tak:

hej
Wkoncu znalazlam chwilke zeby napisac ze zyjemy:)Iwcik pewnie pisze z twojego konta:eek: ale nie chce mi sie logo:eek:wac poszlam na latwizne:-D
laura w swoim zywiole bo od rana do wieczora na podworku Teraz jak jestem u siostry to non stop z Maxem szaleja, oboje juz w lozku no i oczywiscie w jednym :)
dzis bylismy u lenki jak bedzie wszystko ok to jutro wyjda do domku
Mala jest cudowna mam fotki ale trzeba zrzucic na lapka wiec moze jutro mi sie uda:-)
Anka pozdrów Iwcik i Lenkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Justa no to masz wyprawkę wypasioną już :-D:-D:-D:-Dja już prócz bloków i butów zmiennych dla Adama mam chyba wszystko :baffled:mam nadzieję ja od czerwca skrupulatnie powoli wszystko kupowałam bo na raz nie dałabym rady za chiny ludowe :confused2:
Julce wczoraj wygraliśmy akcje z kurtką zimową za 31 zł +wysyłka mam dla niej kurtkę :tak::tak:dziś przegrałąm aukcje na buty dla Adama :baffled:no nic trzeba znaleźć inne :baffled: jeszcze mam kilka aukcji rozpoczętych na kalosze dla Antka i Julki na kurtkę zimową dla Adama i jeszcze jedną dla Julki już wszystko raczej z myślą o jesieni i zimie bo potem kupić na raz wszystkim buty kurtki czapki nie dałabym rady :no: Antonio już ma kurtkę zimową nexta z lumpka może coś jeszcze mu wyszukam i tym sposobem wszyscy będą mieli kurtki za 100 zł łącznie :-)
kombinujesz podobnie jak ja:-D Też łażę po lumpkach i korzystam z promocji jak tylko sięda bo potem wytrzsnąćkaskę może byctrudno. Tak więc mam już tyle pieluszek kupionych i nawet co nie co na daleką przyszłosć, żeby potem mieć z głowy:-):-)

MALINUS
To duzo juz masz do szkoly:szok:Ja ostatnio kupilam tylko farbki,jakies zeszyty,bloki,papier kolorowy,klej i takie copki:tak::tak::tak:Mam spis ksiazek ale czekam az jakas moja kolezanka pierwsza je kupi zeby miec pewnosc ze to wlasnie te:-p:-p:-p:-D
A Julka jakie ma ksiazki?Dominik wedlug mojego spisu ma Nowej ery-"nowe juz w szkole":tak::tak::tak:
ma juz piornik z zygzakiem i walizeczke na kolkach.W sumie brakuja Jemu glownie ksiazki,papcie do chodzenia po szkole i stroj na treningi ale ten stroj to sie zamawia na rozpoczeciu roku dopiero:tak::tak::tak:

Moja siora zaczela dzisiaj 20 tydzien ciazy a juz jej sie czasami brzuch napina:szok:A ta gamgolica jeszcze caly czas lazi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ja na jej miejscu bym z lekka przystopowala tym bardziej ze pierwsza ciaze stracila a druga prawie:no::no::no:
dowikluś piękna wyprawka!!!
A co do siostry to :angry:brak słów!!!!chociaz mi też brzuch sięnapinał odkąd miałam założony szew..ale to było rzadko, nieboleśnie i tak dotrwałąm prawie do finiszu:tak::-)

Witam po wekendzie!
Pojechaliśmy sobie wczoraj na wycieczkę całodniową. Poleżałam na kocyku przy jeziorku, a chłopaki szaleli w wodzie.
W tą sobotę idę jeszcze na wesele!!Zapomniałam chyba się pochwalić. Takze znowu pojawia sięproblem.."w co tu sieubrać jak w pasie 115:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry