reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Natali nie ma to jak opóźnienie pensji :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: jak ja tego nie lubię :no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:
My z Antkiem zrobiliśmy big porządki w pokoju :tak::tak::tak::tak::tak:na chandrę poprzestwiałm co się dało wszystko było na środku pokoju wszędzie kurze wytarte jak ja lubię jak jest tak czysto :tak::tak::tak::tak:kuchnia tez ogarnięta jeszcze łazienkę by się zdało i selekcję szafową zrobić ale to już chyba nie dziś :rofl2: bo spociłam się jak szczur na maxa :-D:-D:-D:-D

reklama
natalineczka u ciebie jest zachmurzone niebo...?:rofl2: zazdroszcze, u mnie jest 35 w cieniu i zadnej chmurki, nie mozna wytrzymac, nawet na spacer poszlam o 9 rano zeby z dziecmi wyjsc bo teraz to leci nie tylko ze mnie ale i z nich. tym bardziej z majki, jak musi lezec...tragedia:crazy:
udanych zakupów

malina u mnie to juz wody nie ma, wszyscy podlewaju ogrody i trawniki a z kranu ledwo kapie, i jak tu w takich warunkach sie umyc np:angry:

lidka zastanawiam sie jak ty sobie radzisz z blizniakami...?jakie to uczucie... pewnie podobnie jak u mnie tylko z ta roznica ze mniejsze lezy a drugie ucieka:-D

przepraszam ze mnie nie bylo, ale sie poprawie... zaliczylam 2 rok studiow to z radochy nie moge, a teraz zalatwiam sobie jakas prace w domu... tzn sprzedawanie czegos albo cuś... jak cos anajde to sie z wami podziele moze i inne skorzystaja

Oleńka gratuluję zaliczenia drugiego roku:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:ale super:tak::tak::tak::tak:pomyśl sobie jakie twoje dzieci będą z ciebie dumne że mają tak wykształconą mamusię :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
U nas niby zakaz podlewania ogródków ale jak wracam wieczorem z pracy to widzę że w co drugim ogródku ludzie z wężami w łapach :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:moja mama codziennie też podlewa ogródek ale u niej to inna bajka ona ma studnie a w niej pompę więc z wodociągów wody nie ciągnie :tak:

hej jestem i ja :-):-):-)

ominęło mnie lezenie w szpitalu jak to pan doktor powiedział ze w domciu mam małe jeszcze dziecko i szkoda mu juz mamusie zabierac ale za to mamusia musi lezec w domciu i odpoczywac bo moja maliznota juz zaczyna pchac sie na swiat , z KTG wyszły małe skurcze 30-40 tetno oki bo 160 , z USG jest wszystko z Lenka oki wazy 2156 i ma mój nosek:-D:-D:-Dwiec moze bedzie do mnie podobne:-D:-D:-Dułozona do porodu i główka pcha sie w dół i dlatego od dwóch dni czuje ze dołęm mnie brzuch boli dosc czesto i długo kazal mi brac magnez po 2 tablety 3 razy dziennnie bo za szybko sie pcha na swiat bo ja dopiero 34tydzien mam wiec dobrze bedzie zeby jeszcze posiedziala w brzuszku , za tydzien do kontroli znowu ,chyba zebym zaczeła plamic to wczesniej , a wyniki z badan to białka nie wykazało wiec zatrucia nie ma:-) tyle ze jakies niedobory elektrolitów wyszły ale nie kazał sie tym martwic bo to juz koncówka w sumie wiec uzupełniac ich nie bedzie , jak bedzie trzeba to po porodzie bede brac witaminy:tak::tak::tak:
No i zakazał mi wycieczek do Sanoka ze to nie dla mnie na takie upały no i baaaaaaa teraz trzeba zorganizowac cos bo ktos musi do tescia do szpitala jezdzic :baffled:
a z tesciem tez nie za ciekawie nigdy nie miał problemu z cisnien iem a teraz ma wysokie i daja mu tabletki pod jezyk cały czas jekies kroplówki nadal nie wstaje bo ma zawroty głowy , ma załozonego pampersa co go denerwuje , wogóle jakis słaby, nadal ma niedowład prawej strony , dzisaj miał tomografie głowy ale wyników nie znam jutro ma szwagierka wyombinowac i z kims tam pojechac i sie dowiedziec co i jak :dry:ale zbyt dobrych rokowan to nie ma, nie wiem co bedzie dalej :no::no::no: nie dosc ze tesciowa na pampersach to jeszcze mi brakuje teraz tescia w domu w takim stanie chyba sie załamie:baffled::baffled::baffled::-:)-:)-:)-(

Hej As :happy::happy::happy::happy::happy:kochana a gdzie Klaudia była na obozie ????no ona to w domku nie usiedzi:-D:-D:-Diekawe po kim ona to ma ??????:-D:-D:-D:-D:-D
Natali leć wydawać kasę :-D:-D:-D:-D:-Dkupuj małą sukienusię dla swojej panienki powieś na honorowym miejscu i napawaj się jej słodkim widokiem :-D:-D:-D:-D
Mój Antocha zasnął więc nie pozostaje mi nic innego jak wykorzystać ten czas i iść wkońcu wyprać mu wózek :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Wrócę jak skończę :-D:-D:-D:-D:-D

Malinuś Klaudia jest na obozie tym z teatru Buffo.:tak::-):-)Jest w Miętne ,więc blisko domu.
Dzwoniła przez półtora tygodnia tylko 2 razy.
Mówi,że tak dostają w kość ,że nawet gadać jej się wieczorem nie chce.:szok::-D:-D:-D
Już ja sobie to wyobrażam :-D:-D:-D:-D.
Znów zrobiła następne postępy w tańcu i akrobatyce.
Jutro do niej na występ jedziemy to się okaże.:-D
Podobno gwiazda bez użycia bez użycia rąk i podwójna śruba to hit tego obozu.:tak::szok::-):-):-)

hej mamuski!!!
u nas upalow ciąg dalszy:tak:topie sie normalnie.
nocka nam minela ok krystian nie goraczkowal wcale.rano o 8 mial 37-8 dałam mu nurofen na spadek i szybko spadała.teraz nie ma goraczki(oby juz nie mial) i sie bawi.
blizniaki spia,a ja z kawka na bb zasiadlam juz sobie posprzatalam obiad mam z wczoraj wiec mam luz.

natalineczka-udanych zakupów:tak:
sukieneczka sie pochwal.

beatka-udanego wyjazdu.

ania-jak lali?

iwicik-gdzie jestes?
wszystko ok?
Zdrówka dla Krystianka.
Mam jedną uwagę.:zawstydzona/y:
Za wcześnie podałaś lek przeciwgorączkowy
Organizm nie woalczy wtedy z chorobą.
Wózek wyprany a przy okazji masa prania ręcznego zrobiona :tak::tak:odkąd nie ma dzieci piorę ręcznie tylko pościel prałam w pralce jakoś tak Antek po domu gania na golasa my prawie pół nadzy więc tego prania jakoś ciężko nazbierać co by była pełna pralka np jasnych więc piorę ręcznie :tak:jaka to oszczędność wody i prądu :tak::tak:
Antonio jeszcze śpi ale już się wierci więc zaraz wstanie :baffled: a ja jakoś miejsca sobie od wczoraj nie mogę znaleźć :sorry2:chodzę jakoś rozdrażniona smutna...chyba jakaś chandra mnie łapie :-(
U nas słonko zaszło i zerwał się wiaterek na deszcz się nie zanosi ale zrobiło się jakoś tak znośniej:tak:
Liduś super że Krystiankowi temperatura spadła :tak::tak::tak::tak:
W radio mówią że upały mają trwać całe lato i jeżeli jeszcze m-c tak będzie grzało to zabraknie nam wody:szok:najszybciej ucierpi wrocław bo oni głównie wodę pobierają z rzeki i już za 2 tygodnie jeżeli nie będzie padało w kranach nie będzie wody:szok::szok::szok::szok:jedyne lekarstwo to już zacząć oszczędzać:tak:
Pranie ręczne :baffled::baffled::baffled::baffled:
O mój Boże ,kto by mi kazał.:tak::-D:-D:-D:-D:-D
Malina podziwiam Cię.:tak::-):-):-)

Właśnie wróciłam z pracy.
Dziś miałam oprowadzanki dzieciaczków z fundacji.
Każde jeździło ok.10-15 minut.
Przewiozłam 14 dzieciaków w tym pełnym słońcu.:szok::szok::szok:
Miałam dziś już podobno II stopień odwodnienia na tych oprowadzankach:baffled::baffled:,bo nawet przestałam się już pocić.:crazy::crazy::crazy:
Muszę przyznać,że jestem zmęczona.;-):-):-):sorry2::sorry2:
Chwilkę odpocznę i muszę się brać za sypialnię,bo dziś wreszcie to łóżko z zamówienia przyszło.
W sobotę robimy remont sypialni.

hej
Ja dzis czytam na raty:-D
Malinus jak zauwazylam iwcik juz odpisala wiec wszystko ok.
Beata urlopuj sie :)
Medeuska faktycznie calkiem blisko Beata bedzie miala do Zor:-D
As czekamy na focie po remoncie
Anabubka Ty to jak tyran non stop cos robisz i jeszcze ta praca. Nie berzkuje Ci godzin w dobie?

Laura spala w poludnie 2 razy tzn raz jak wracalysmy z Neuss i obudzila sie jak podjechalam do sklepu po zakupki a drugi raz polozyla sie spac jakw wrocilysmy i zjadal rybke.Sama zawolala ze chce spac.Teraz oglada dobranocke i juz ma stan podgoraczkowy:baffled: Wyglada gorzej niz w poludnie: oczka zaszklone, non stop kicha i do tego chyba kataru dostaje:baffled:
Zrobilam zupke pomidorowa to obie zjadlysmy do tego malinki i arbuzik:-p

hej jestem i ja :-):-):-)

ominęło mnie lezenie w szpitalu jak to pan doktor powiedział ze w domciu mam małe jeszcze dziecko i szkoda mu juz mamusie zabierac ale za to mamusia musi lezec w domciu i odpoczywac bo moja maliznota juz zaczyna pchac sie na swiat , z KTG wyszły małe skurcze 30-40 tetno oki bo 160 , z USG jest wszystko z Lenka oki wazy 2156 i ma mój nosek:-D:-D:-Dwiec moze bedzie do mnie podobne:-D:-D:-Dułozona do porodu i główka pcha sie w dół i dlatego od dwóch dni czuje ze dołęm mnie brzuch boli dosc czesto i długo kazal mi brac magnez po 2 tablety 3 razy dziennnie bo za szybko sie pcha na swiat bo ja dopiero 34tydzien mam wiec dobrze bedzie zeby jeszcze posiedziala w brzuszku , za tydzien do kontroli znowu ,chyba zebym zaczeła plamic to wczesniej , a wyniki z badan to białka nie wykazało wiec zatrucia nie ma:-) tyle ze jakies niedobory elektrolitów wyszły ale nie kazał sie tym martwic bo to juz koncówka w sumie wiec uzupełniac ich nie bedzie , jak bedzie trzeba to po porodzie bede brac witaminy:tak::tak::tak:
No i zakazał mi wycieczek do Sanoka ze to nie dla mnie na takie upały no i baaaaaaa teraz trzeba zorganizowac cos bo ktos musi do tescia do szpitala jezdzic :baffled:
a z tesciem tez nie za ciekawie nigdy nie miał problemu z cisnien iem a teraz ma wysokie i daja mu tabletki pod jezyk cały czas jekies kroplówki nadal nie wstaje bo ma zawroty głowy , ma załozonego pampersa co go denerwuje , wogóle jakis słaby, nadal ma niedowład prawej strony , dzisaj miał tomografie głowy ale wyników nie znam jutro ma szwagierka wyombinowac i z kims tam pojechac i sie dowiedziec co i jak :dry:ale zbyt dobrych rokowan to nie ma, nie wiem co bedzie dalej :no::no::no: nie dosc ze tesciowa na pampersach to jeszcze mi brakuje teraz tescia w domu w takim stanie chyba sie załamie:baffled::baffled::baffled::-:)-:)-:)-(
super ze nie ma zatrucia :tak::tak::tak::tak:
i ze w szpitalu nie wyladowalas:tak::tak:
i teraz naprawde sie oszczedzaj kochana co bys jeszcze troszke Lenkę w brzuszku ponosila:tak::tak::tak::tak:
wspolczuje z tesciem:no::no::no:
Malinuś Klaudia jest na obozie tym z teatru Buffo.:tak::-):-)Jest w Miętne ,więc blisko domu.
Dzwoniła przez półtora tygodnia tylko 2 razy.
Mówi,że tak dostają w kość ,że nawet gadać jej się wieczorem nie chce.:szok::-D:-D:-D
Już ja sobie to wyobrażam :-D:-D:-D:-D.
Znów zrobiła następne postępy w tańcu i akrobatyce.
Jutro do niej na występ jedziemy to się okaże.:-D
Podobno gwiazda bez użycia bez użycia rąk i podwójna śruba to hit tego obozu.:tak::szok::-):-):-)

Zdrówka dla Krystianka.
Mam jedną uwagę.:zawstydzona/y:
Za wcześnie podałaś lek przeciwgorączkowy
Organizm nie woalczy wtedy z chorobą.

Pranie ręczne :baffled::baffled::baffled::baffled:
O mój Boże ,kto by mi kazał.:tak::-D:-D:-D:-D:-D
Malina podziwiam Cię.:tak::-):-):-)

Właśnie wróciłam z pracy.
Dziś miałam oprowadzanki dzieciaczków z fundacji.
Każde jeździło ok.10-15 minut.
Przewiozłam 14 dzieciaków w tym pełnym słońcu.:szok::szok::szok:
Miałam dziś już podobno II stopień odwodnienia na tych oprowadzankach:baffled::baffled:,bo nawet przestałam się już pocić.:crazy::crazy::crazy:
Muszę przyznać,że jestem zmęczona.;-):-):-):sorry2::sorry2:
Chwilkę odpocznę i muszę się brać za sypialnię,bo dziś wreszcie to łóżko z zamówienia przyszło.
W sobotę robimy remont sypialni.
as ty robocopie jeden:-D:-D:-D:-D:-D

witam sie wieczorkiem
juz po zakupach niedawno wrocilismy z tych biedronkowych
mialam peeeeeeeeeelny kosz a pampkow juz nie kupuje:sorry2:
dzis jakichs dla mnie zkupow nie robilam
czarkowi tylko hulajnoge kupilam ta obiecana a ile sie za nia nalatalam:sorry2:
no ale jak obiecana to trza kupic:tak::tak:
dla siebie ino wsówki:-D:-D:-D:-D
no i w biedronie patelnie do nalesnikow kupilam za 9.99
jutro testowanie:tak::tak:
m dopiero w srode przyjezdza:dry:
a co najlepsze ze maja do jesieni juz na miejscu zostac:sorry2:
super ze bedzie w domu ale ciekawa jestem za co my czarkowi lozko kupimy:sorry2:
i wozek dla malej i materacyk i cala wyprawke:sorry2:
no ciekawe to bedzie

hejka dziewczyny,raczej jutro juz nie wpadnę bo wieczorkiem już wyje żdżamy hurra :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-)

takze będę dopiero za tydzień.

trzymajcie się cieplutko.:-):-):-):-)

Hej dziewczyny, witam wieczornie.
Idę zapalić zw:-)

no jestem

Kurcze mała dopiero poszła spac, oglądałyśmy sobie króla lwa. hehe, pzypomniało się matce na starość

Dzięń do luftu, upalnie, duszno okropnie, rano powiesiłam firanki nowe u mlodej i zlałam się jak mops, później zakupy, ubzdurałam sobie, zeby w cv wstawić zdjęcie i namęczyłam się z tym jak nie iwem, bo nie mialam rozbudowanego worda, ale ściągnęłam i posżło jak z płatka. Sprzątanie, obijanie się i wariacje z młodą. Też nie chciala na spacer nawet wyjść, wolała na balkonie wodą się bawić-no jakoś się nie dziwię...

Lidka jak tam młody? Unormował się? A prasowania nie zazroszczę. Sanęłam dziś nad 3 bluzkami i 2 spódnicami i jużmialam dość.

Anabubka, matko, aleś zarobiona kobito! Współczuję, no nie odpoczniesz sobei. A jak tam praca? Dałaś radę???

Natali no kochana szalejesz na maszynie. Ja wczoraj zasiadłam do spodni i tuniki koleżanki, al emialam lenia na to, hehe
A fotki bluzeczek-no wrzucę jak zrobię zdjęcie. To takie tuniki do leginsów, choc Piciu uważa, że powinnam chodziś w nich bez, najlepiej i bez majteczek( ale w domku;-))

Beatko, no to wypocznij troszkę, jak się da. A widzę, że nie tylko młody ma problemy ze spaniem:-)

malinuś no a żebyś wiedziala, że potrzebują kierownika w CCC i składam papiery, no zobaczymy, tylko te godziny:baffled:
A powiedz kochana, bo jestem do tylu, co ze słuchem Julki? Wyjaśniło się już coś? od czego ...?
Pranie ręczne? Ja nie mam na to sły. Witusia też na golasa lata po domu, my w majtaskach...
Przemeblowanie? NIe wiem za jakie grzechy kazali by mi dziś meble suwać, kurze za nimi wycierać:szok::szok::szok:

Iwcik no to mus sie oszczędzać. NI ezazdroszę sytuacji z teściami-biedna, na twoją głowę spadnie...

As pochwal się później jak ta sypialnia wam wyjszła:-)

No i kurcze czegoś mi brakuje...hmmmmmm

Edit:

Agnes-baw się dobrze!!!!!!!!!!!!!!

A i zapomniałąm też-mam wózek na sprzedaż? MOże którejś z Was by pasował?
https://www.babyboom.pl/forum/sprzedam-f39/wozek-baby-design-walker-turkusowy-42158/#post5670107

Czekam czekam i nic, no poszły spac moje babencje, więc i ja się wyciągnę...może zasnę przed wschodem, hehe.

Wpadnę z rana, czy jakoś tak :)))
Dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
Agnes miłego wyjazdu:tak::tak::tak:

lunka powodzenia z ta praca:tak::tak::tak:

mlody nyna w oddali slychac lekkie pomruki burzy
moze w nocy nas nawiedzi?
mam ochotke sobie cosik zjesc a tu d*** nic sobie ciekawego nie kupilam:sorry2:
ale tak to jest jak sie ma za duzo w dupce:-D:-D:-D:-D
wystarczy jeden dzien zeby mnie rozpuscic:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry