reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

As jak ty to robisz:confused::confused::confused::confused::confused::szok::szok::szok::szok:
kochana nie dziwie Ci sie ze przed kompem zasnęłaś:no::no::no:
ja jestem ciekawa co ty bys zrobiła jakby cie tak wysłac na bezludna wyspe i zabrac wszystkie zmartwienia:confused::confused::confused:
to by bylo ciekawe doswiadczenie
ale chyba umarlabys z nudów :-D:-D:-D:-D:-D
Troszkę Wam opiszę.
Mamy 19 dzieci na tym turnusie.
We wtorek jestem z psem a w czwartek czyli dziś byłam z konikiem.
Pozostały czas jestem opiekunką wspomagająca te najmniejsze maluszki.
Mamy 3-4 latki jeszcze w pieluchach i warunkiem ich uczestnictwa było,że ktoś z opiekunów podejmie się zmieniania tych pieluch.
Zgadnijcie kto się zgodził :confused:
No oczywiście ja ,a jakże.
Pomyślałam sobie,że dla mnie to nie kłopot wielki,a dzieciaczki dużo stracą.
Od poniedziałku do pomocy już będzie moja szefowa,bo ona też się zgodziła na pieluchowanie maluchów.:tak::-D:-D
Ogólnie jest bardzo fajnie.
W tym tygodniu był temat ocean.
Była prezentacja tematu i potem różne zajęcia na ten temat.
Malowali rekiny i wieloryby takie ogromne na ścianę,malowali zwierzątka morskie z gipsu i robili ocean w butelce.
Niektóre naprawdę bajeczne były .
Do tego masa przeróżnych gier i zabaw,oglądanie bajek,bajkoterapia -czytanie bajek przez wujków i ciocie.
Chcemy też z nimi wystawić teatrzyk "Calineczka" :tak:;-):-):-)
Jak to wyjdzie to się okaże,bo każdy sam rolę sobie wybiera i układamy teksty dla dzieci z zależności od ich niepełnosprawności,możliwości i fantazji .
Kubuś jest " Duchem Lasu" ,który posiada moce i zdolność przemiany w różne zwierzęta :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
No to dał nam zadanie na 2 dni,żeby to jakoś z Calineczką połączyć :szok::szok::szok::szok::szok:.
Calineczką będzie dziewczynka na wózku ,więc jakoś to też odpowiednio trzeba przygotować z każdej strony.:tak:;-):-):-)
Oj nie nudzi nam się ,nie nudzi.
Mamy nieziemskie pomysły.:szok::szok::szok::szok:

Kochana a na bezludnej wyspie to zawsze można ziarenka piasku liczyć i już jest co robić.:-D:-D:-D:-D:-D
A jak by się jakaś palma znalazła to jeszcze kupa listków na początek do liczenia.:-D:-D:-D:-D:-D

hej laski

jestem i ja byla dzisiaj u mnie kumpela która ma rodzic za dwa tygodnie wiec wspólnie sobie ponarzekałysmy ona na chłopa a ja na całokształt mój , bo jak widze jej nóżki to az mi sie płakac chce dlaczego ja nie moge miec normalnych a u niej juz trzecia ciaza bez komplikacji .takim to tylko rodzic

A mi dzisiaj piesek Maksia uciekł i polecial na droge i pech chcial i trafilo go auto i zabiło na miejscu :-:)-:)-(
Maksiu od rana chodził i go wołał i pytal sie mnie gdzie jest jego Łatek a ja nie miałam odwagi mu powiedziec prawdy i wymysliłam ze uciekl i pewnie ktos go sobie zabral bo był ładny a biegał samotnie po drodze to do auta go zabrali :-:)-(co mialam mu powiedziec prawde :no:pewnie by płakał a tak to chyba lepiej zniesie choc przed spaniem jeszcze go wołał bo pomyslał ze juz zgłodniał i moze wrócił:-:)-:)-(

Natali nie obiadaj sie tak na noc ,bo ja juz mam 20kg do przodu:szok::szok::szok:

Pati super ze u ciebie dobrze no i nie ma to jak sie czarownicy pozbyc na dwa tygodnie:-D:-D

Lidka faktycznie jakos ostatnio cos mi doskwiera nie dosc ze wszystko mnie denerwuje to jeszcze jakies same nieszczesci spadaja albo smutne wiadomosci .........masakra jakas:baffled::baffled::baffled:

MH udanego wypadu do anabubki:-):-)
Bardzo dobrze mu powiedziałaś.
tak to łagodniej zniesie.
Ja też tak zrobiłam jak kotek nam się na kaloryferze powiesił.:-:)-:)-:)-(
Klaudia miała nieco ponad 2 latka.:baffled::baffled::baffled:

Iwcik ja tak z czarkiem mialam do konca 20 kg przytylam a teraz narazie ino 5:tak::tak::tak:
tak jak mowia ze sie chodzi z chlopcami tak ja teraz z dziopa chodze a z czarkiem jak z dziewczynka chodzilam:tak::tak:
taki odwrotowiec jestem
jedyne co mi sie sprawdzilo to pasek na brzuchu:tak::tak::tak::tak:
teraz nie mam a z czarkiem mialam piekna sciezke milosci:-D:-D:-D:-D

A ja miałam pasek i z jednym i z drugim.:-D:-D:-D:-D:-D
Z Klaudią chodziłam na chłopaka ,a z Kubusiem na dziewczynkę.:tak::-D:-D

reklama
Troszkę Wam opiszę.
Mamy 19 dzieci na tym turnusie.
We wtorek jestem z psem a w czwartek czyli dziś byłam z konikiem.
Pozostały czas jestem opiekunką wspomagająca te najmniejsze maluszki.
Mamy 3-4 latki jeszcze w pieluchach i warunkiem ich uczestnictwa było,że ktoś z opiekunów podejmie się zmieniania tych pieluch.
Zgadnijcie kto się zgodził :confused:
No oczywiście ja ,a jakże.
Pomyślałam sobie,że dla mnie to nie kłopot wielki,a dzieciaczki dużo stracą.
Od poniedziałku do pomocy już będzie moja szefowa,bo ona też się zgodziła na pieluchowanie maluchów.:tak::-D:-D
Ogólnie jest bardzo fajnie.
W tym tygodniu był temat ocean.
Była prezentacja tematu i potem różne zajęcia na ten temat.
Malowali rekiny i wieloryby takie ogromne na ścianę,malowali zwierzątka morskie z gipsu i robili ocean w butelce.
Niektóre naprawdę bajeczne były .
Do tego masa przeróżnych gier i zabaw,oglądanie bajek,bajkoterapia -czytanie bajek przez wujków i ciocie.
Chcemy też z nimi wystawić teatrzyk "Calineczka" :tak:;-):-):-)
Jak to wyjdzie to się okaże,bo każdy sam rolę sobie wybiera i układamy teksty dla dzieci z zależności od ich niepełnosprawności,możliwości i fantazji .
Kubuś jest " Duchem Lasu" ,który posiada moce i zdolność przemiany w różne zwierzęta :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
No to dał nam zadanie na 2 dni,żeby to jakoś z Calineczką połączyć :szok::szok::szok::szok::szok:.
Calineczką będzie dziewczynka na wózku ,więc jakoś to też odpowiednio trzeba przygotować z każdej strony.:tak:;-):-):-)
Oj nie nudzi nam się ,nie nudzi.
Mamy nieziemskie pomysły.:szok::szok::szok::szok:

Kochana a na bezludnej wyspie to zawsze można ziarenka piasku liczyć i już jest co robić.:-D:-D:-D:-D:-D
A jak by się jakaś palma znalazła to jeszcze kupa listków na początek do liczenia.:-D:-D:-D:-D:-D

A ja miałam pasek i z jednym i z drugim.:-D:-D:-D:-D:-D
Z Klaudią chodziłam na chłopaka ,a z Kubusiem na dziewczynkę.:tak::-D:-D
As podziwiam Cie naprawdę :szok::szok::szok::szok::szok:
ty jesteś robocop a nie człowiek:no::no::-D:-D:-D:-D
a ciąza tak jak ja, juz pisalam ze ja odwrotowiec:-D:-D:-D:-D

no własnie natali ja tez z maksem miałam pasek od pepka a teraz nie mam ale nigdy nie zastanawiałam sie nad nim:-D:-D:-D

As z ciebie to fajna babka musi byc albo jestes robokop albo na akumulatorki działasz:tak::tak::tak:
szkoda kota ale tak dramatycznie sam sie powiesił:szok: samobujca:confused::confused::confused:

Dostałam fotki to wklejam kilka.
dogoterapia - mój pies z koralami z frolików.
Śpiewał ,bo tyle żarcia mieć na sobie i nie potrafić zjeść to skandal.:-D:-D:-D

Zabawy ruchowe-wg Weroniki Shernborne

Bajkoterapia

Kubuś dziś na koniku -hipoterapia ze mną

Zobaczcie jakie uśmiechnięte buźki,aż miło popatrzeć.:-):-)
I właśnie dla takich chwil warto to robić i się poświęcać dla dzieciaczków.:tak::-):-)

As ty jesteś jednym z tych aniołów zesłanych na ziemie by pomóc nam zwykłym ludziom

to jest moje zdanie na Twój temat:tak::tak::tak::tak::tak:
a to moja pociecha :)

[video=youtube;65RsL8CRAEE]http://www.youtube.com/watch?v=65RsL8CRAEE[/video]

As ty jesteś jednym z tych aniołów zesłanych na ziemie by pomóc nam zwykłym ludziom

to jest moje zdanie na Twój temat:tak::tak::tak::tak::tak:
a to moja pociecha :)

[video=youtube;65RsL8CRAEE]http://www.youtube.com/watch?v=65RsL8CRAEE[/video]

Natali super mówi ten wierszyk :-D:-D:-D:-D
A mojego smyka to na fotkach tych wklejonych widać.
Na koniku to on we własnej osobie,na reszcie fotek też mocno wybijający się z tłumu.:-D:-D:-D:-D,bo zawsze robi coś innego niż inni.:-D:-D:-D:-D

Ps.
Dzięki za miłe słowa w stosunku do mojej osoby.:-):zawstydzona/y:
Miło mi bardzo.Naprawdę.

Ostatnia edycja:
ja juz po 8 bylam ale ikogo nie bylo wiec zniknelam i ja :-D:-D:-D:-D
mlody baje na 1 oglada ja juz kicham az sie boje co bedzie pozniej:baffled::baffled::sorry2:
macie jakis pomysl na obiad:confused::confused:

a i wczoraj gadalam z ciotka mowi ze sasiadka chciala chodzic na jagody ale nie ma zbytu :no::no:
i mowi ze jakby ktos chcial to ona moze zbierac i sprzedac po 6 zł za litr :tak::tak::tak:
wiec zamowilam sobie z 5 literków:tak::tak::tak:
raczej mi sie oplaca bo w kamiennej to po od 10-12 zl za litr sprzedaja:tak::tak::tak:
pierwsze co narobie pierogów:tak::tak::tak::tak:
mmmmmmmmniam:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
dziewczyny przepraszam ze mnie nie ma, ale nie mam czasu, ucze sie na jutro na egzamin, pewnie dopiero w poniedzialek do was sie odezwe.

a i chcialam sie pochwalic kacperek juz sie nauczyl siusiu wolac i robi na nocnik, 3 dni mu to zajelo,
chodzi bez pampersa tylko na spacer mu zakladam bo zapomina:)

Do góry