reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Natali nie rycz tylko działaj..Dzielna jesteś, dasz radę:tak: Zbij jakos gorączkę...podobno warto nasmarować stopy alkoholem..wyciaga gorączkę:baffled: Okąłdy chłodne. Biedaczek co mu jest? Wiadomo?

lekarka stwierdzila ze ma zapalenie gardla i niezyt jelit czy jakos tak
mowila do mnie jakbym w konfesjonale siedziala a jak go badala:szok::szok:
opukala go calego pozniej stetoskopem nie wiem czy to mozna nazwac badaniem tylko tak mu przykladala ze w ciagu sekundy to chyba ze trzy razy przykladala w inne miejsce
jak na odpieprz sie
a na koniec zmierzyla mu cisnienie:szok:
normalnie nie wiem kto jej dyplom dal
wszystko robila machinalnie jakby z ksiazki czytala bez slowa niby pytala sie mnie co mu dolega ale i tak mnie nie sluchala:no:
no masakra
teraz znow mial 39 po podaniu paracetamolu
mam nadzieje ze choc na chwile mu zejdzie ta temperatura
nie je nic nie chce mi pic
sra caly czas o ile mozna to sraniem nazwac (za pszeproszeniem)
a ja juz nie daje rady naprawde nie wiem co mu mam zrobic:no::no::no:
jeszcze do tego wieczne marudzenie
chory wiec marudzi, rozumiem
caly czas mi sie lzy cisna jak na niego popatrze:baffled::baffled:
teraz poszedl spac
a mnie juz glowa boli od tego wszystkiego:-:)-:)-(

reklama
Natali na biegunkę możesz mu spokojnie podać jagody smażone lub dżem jagodowy.
Mogą też być słoiczki dla niemowląt gerbera z jabłkiem i jagodami.
Jabłko zawiera pektyny,które są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania.

Marchewkę możesz też ugotować z ziemniakiem i trochę ryżu dołóż.Ja robiłam małemu na rosołku warzywnym z kostki albo tym z kurczaka.
Wszystko ugotowałam a potem rozgniatałam jeszcze trochę widelcem ,bo tak w kawałkach nie chciał jeść.

Jak lubi słodki to śmiało możesz mu dać kilka kawałków czekolady.Czekolada bardzo szybko zatrzymuje.

Do picia też najlepszy kompot z jagód albo z jabłek lub soczki marchewkowo-jabłkowe.
To tyle co na szybko mogę Ci podać.:tak::-):-)

U mnie gorączki ciąg dalszy .Najwyższa dzisiaj to 39,6 i nic więcej.:no:
Stawiam coraz bardziej na trzydniówkę.:sorry2::sorry2:
Okaże się jutro :tak:;-):-)
dobra spadam ,bo jestem w trakcie mycia podłóg.
Przyszłam do kompa nieco odsapnąć.:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
dzieki As
niestety mieszkam na takim zad**
ze nigdzie takich deserkow nie dostane a jagod nie mam niestety
kupilam mu w miescie dzis deserek taki dla niemowlat jablko z marchwia na słodko po 4 miesiacu
ale zastanawiam sie czy mu nie zaszkodzi
lekarka mowila ze scisla dieta tylko suchary i kleik ryzowy:-:)-:)-(
deserek dam mu jutro najwyzej

a co do kupy on nie robi kupy tylko taka wode brazowa saczy, tak mi o szkoda bo on nie ma juz czym kupy robic a sie meczy
smecty nie chce mi pic
a moze by mu przeslo:-:)-:)-(

As jakbys mogla mi dokladniej napisac o tej kapieli kurcze boje sie zeby go nie zaziebic, jak dlugo ma siedziec w wodzie?
bo w domu mamy jakies moze 18-20 st:-(
i mi osobiscie jest zimno

Ten deserek spokojnie możesz mu podać.
Ja bym mu podała jak najszybciej.
Jak nie chce jeść to choćby po łyżeczce od herbaty co kilka minut.
Na pewno nie zaszkodzi,bo to regulujące składniki.
Ja bym mu do tego deserku dołożyła z kilka łyżeczek kleiku ryżowego,to może w takiej formie by Ci go zjadł.:confused::confused:
I ja bym podała też czekoladę.Czekoladę chyba gdzieś w okolicy kupisz co:confused::-D:-D

Co do kąpieli to ona zastępuje zimne okłady,tyle ,że chłodzi całe ciało i dziecko szybciej stygnie.
Mi lekarka kazała nawet dziecko z zapaleniem płuc do wody wsadzać jak nie mogłam zbić temp .w inny sposób.
A nawet sama to zrobiła w gabinecie i mi małego zawiniętego w koc oddała .:tak:
Siedzi w wodzie do momentu aż mu będzie zimno.
Jak Ci powie,że mu zimno,wtedy będzie ok 37 stopni temp czyli całkowicie bezpieczna:tak:,albo zacznie mu szczęka latać co zapewne usłyszysz i zobaczysz :tak::-D:-D to natychmiast wyjmujesz z wanny ,ubierasz i pod kołdrę .
Ja zawsze jak wkładam do kąpieli to podaję przeciwgorączkowy jakiś.

Mojemu na szczęście temp znów zeszła do 37,5 i dalej nie chce spaść ,ale u niego norma.
Widać ,że organizm walczy z jakimś bakcylem :tak::-):-):-).

witam sie i ja wieczorkiem:-)
moje dzieci juz spia tylko krystek jeszcze koloruje.wyszalała sie caly dzien z kuzynka i kuzynem a i tak nie jest zmeczony:szok:
my juz po imprezie imieninowej było beznadziejnie,praktycznie mnie tam nie było moje dzieci były nie znosne:wściekła/y:spały malo w dzien i sami nie wiedzieli czego chca.wiec albo ja albo m siedzielismy z nimi u nas w pokoju bo tylko tam w miare grzecznie sie bawili.wiec impreza do d...:-:)wściekła/y:

spokojnej nocki!!!!

natalineczka-trzymaj sie,jestes mamą i jestes dzielna dasz rade.
najgorsze jest to jak dziecko jest chore.
u mnie krystkowi tak ciezko tem.zbic to dr.mi kazała dawac czopek i rownoczesnie ibuprom,ibufen(co kolwiek z tych lekow przeciw goraczkowych)plus zimne okłady.i to pomaga mojemu krystianowi.

as-strasznie wysoką kuba ma teperature:szok:

Witam wieczornie. Ja tylko na moment, zaraz spać idę bo już padam :baffled: Kuba właśnie zasnął. Ja dzisiaj sama śpię :tak: ale się wyśpię jak nigdy :-D pierwsza noc tutaj sama :tak: Szukałam z kuzynką jakiejś innej miejscówki i znalazłyśmy aż :sorry2: jutro będę dzwonić i się szczegółów dowiadywać bo wiadomo że na necie nie zawsze to samo :dry: Jak się na coś zdecydujemy to dam znać :tak: Madziulanatasza wszystkiego naj naj z okazji rocznicy ślubu :-D oby więcej było tych dni najlepszych a reszta same dobre :-D:-D:-D:-D idę w kimono do jutra dziewuszki :tak: dobranoc ;-)

Ale już mam 4 na oku w Grzybowie koło Kołobrzegu więc nie jest źle :tak: coś się wybierze. Tylko żeby M dostał kasę przed wyjazdem :-D
Lunka współczuję Ci ogromnie :-( ale przynajmniej się już nie męczy
Bubka odpoczywaj i naładuj akumulatorki :-D
Idę łóżka chociaż pościelić żeby więcej miejsca było. Zajrzę jak Kuba zaśnie :tak:

w jakim terminie jedziesz????? bo my też do Grzybowa sie wybieramy :tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-):-)

Madziulanatasza zycze Ci w tym dniu kolejnych cudownych lat w szczesciu i milosci. Oby Wasza milosc nigdy nie wygasla i byla jeszcze wieksza niz dzis

ja tez sie przyłączam do życzeń.wszystkiego najlepszego kochana :-):-):-):-):-)

lekarka stwierdzila ze ma zapalenie gardla i niezyt jelit czy jakos tak
mowila do mnie jakbym w konfesjonale siedziala a jak go badala:szok::szok:
opukala go calego pozniej stetoskopem nie wiem czy to mozna nazwac badaniem tylko tak mu przykladala ze w ciagu sekundy to chyba ze trzy razy przykladala w inne miejsce
jak na odpieprz sie
a na koniec zmierzyla mu cisnienie:szok:
normalnie nie wiem kto jej dyplom dal
wszystko robila machinalnie jakby z ksiazki czytala bez slowa niby pytala sie mnie co mu dolega ale i tak mnie nie sluchala:no:
no masakra
teraz znow mial 39 po podaniu paracetamolu
mam nadzieje ze choc na chwile mu zejdzie ta temperatura
nie je nic nie chce mi pic
sra caly czas o ile mozna to sraniem nazwac (za pszeproszeniem)
a ja juz nie daje rady naprawde nie wiem co mu mam zrobic:no::no::no:
jeszcze do tego wieczne marudzenie
chory wiec marudzi, rozumiem
caly czas mi sie lzy cisna jak na niego popatrze:baffled::baffled:
teraz poszedl spac
a mnie juz glowa boli od tego wszystkiego:-:)-:)-(

najlepiej przy takich goraczkach schodzi goraczka jak podasz mu czopek,temp spada o wiele szybciej niż jak podajesz w syropku :tak::tak::tak::tak::tak:

zdrówka zyczę :tak::tak::tak::tak:

dzieki As
niestety mieszkam na takim zad**
ze nigdzie takich deserkow nie dostane a jagod nie mam niestety
kupilam mu w miescie dzis deserek taki dla niemowlat jablko z marchwia na słodko po 4 miesiacu
ale zastanawiam sie czy mu nie zaszkodzi
lekarka mowila ze scisla dieta tylko suchary i kleik ryzowy:-:)-:)-(
deserek dam mu jutro najwyzej

a co do kupy on nie robi kupy tylko taka wode brazowa saczy, tak mi o szkoda bo on nie ma juz czym kupy robic a sie meczy
smecty nie chce mi pic
a moze by mu przeslo:-:)-:)-(

As jakbys mogla mi dokladniej napisac o tej kapieli kurcze boje sie zeby go nie zaziebic, jak dlugo ma siedziec w wodzie?
bo w domu mamy jakies moze 18-20 st:-(
i mi osobiscie jest zimno

ja być Ci radziła jednak spróbowac podać tą smectę,wiem ochydna ale pomaga.jak jakiś czas temu Oliwka miała biegunke to tez nie chciała ale cóż ja podawałam na siłę:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:zdrowie ważniejsze,popłakała chwilę a potem zabawiłam i rośmieszałam i zapominała.czasami tak trzeba :tak::tak::tak::tak::tak:

no ja wiecznie zabiegana,mało mnie ostatnio na bb,wybaczcie.

dziś byliśmy u tesciów,od razu pojechalismy po mojej pracy a wróci;iśmy prawie o 22.00 czyli przed chwilką.
Oliwka sie wyszalała,byliśmy w parku na spacerze,pobawiła sie super na placu zabaw,zakolegowała się z jedną dziewczynką Zosia i slicznie sie razem bawiły :-):-):-):-):-):-):-)

jak wracalismy dod omu to wstapiliśmy do carfura i kupiłam już Oliwce nad morze kółko do pływania Myszki miki,piłke plazową Kubusia puchatka,pontonik kaczuszkę i dla nas materac do pływania.Oliwka zachwycona :tak::tak::tak::tak:
wskoczylismy szybko do Mc Donalda wyjątkowo bo oliwka była padnięta i by mi kolacji już nie była w stanie zjeść więc wyjątkowo zjedliśmy tam jak mus to mus :-D:-D:-D:-D:-D:-D weszlismy do domu.szybko ja umyłam i do łozka,usneła dosłownie w niecałe 5 minut :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

jutro niedziela to sobie odpoczne bo dzis już padnięta jestem.

aha dziewczyny co myslicie o nowym regulaminie na naszej klasie???????
bo ja niechacy wcisnęłam ze się zgadzam a teraz załuję ale jakbym się nie zgodziła to do miesiąca by usuneli konto.

mówili dziś o tym w radiu ze jak sie zgadzamy na udostepnianie danych to nawet bez naszej zgody mogą użyc naszych danych i ka żdego zdjęcia nawet do bilbordów albo gdzie tylko chcą.:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
więc ja sie powaznie zastanawiam nad usunięciem konta z nk niestety :tak::tak::tak::tak::tak:

troche mi szkoda bo lubie oglądac fotki znajomych i wiedzieć co się u nich dzieje ale nie za taką cene aby ktoś wykorzystywał moje zdjęcia.na to się nie pisze więc raczej wykasuje swoje knto.a Wy dziewczyny?????????
wi

Dzień dobry :tak: widać że niedziela bo nikogo jeszcze nie ma :-) ja już po śniadanku, rosołek się gotuje i pranie się robi bo już cała pralka była. Kuba mnie dzisiaj rano powalił, zjadł butlę kachy, potem podpierdzielił z lodówki pasztet i zjadł połowę i jeszcze mi kanapkę zabrał :szok: chyba dziecko głodne po wczorajszym, wczoraj tylko na dwóch butlach i piciu był, jeść mu się nie chciało :tak:
Agnes ja planuje jechać 16-18 lipca teraz. Ale jak na razie szukam jakiejś taniej placówki. Wczoraj z kuzynka znalazłyśmy 14 miejscówek i dzisiaj będę dzwonić bo z neta to się nic nie dowiem :sorry2: jak ostatnio dzwoniłam na necie pisało że doba od 30 do 45 zł dzwonie a facet że 110 za dobę :szok: a Wy do jakiej placówki się wybieracie? Ja chyba też będę usuwać konto z nk bo i tak nie korzystam :tak: lecę dzwonić może a nóż na tydzień mi się uda coś taniego załatwić :tak: zajrzę potem :tak:

reklama
witam sie jako druga :-)

słoneczko swieci ,będzie dzis gorąco.musiałam właczyć wiatrak bo okropnie goraco u nas w pokoju na górze :tak::tak::tak::tak:

ja teraz sprzątam a Oliwka oglada gumisie :-)

beata to wy jedziecie tylko na 2 dni??????

no ja jadę 16.00 w nocy i tam jesteśmy od 17-24 lipca.

my będziemy mieszkać na ul Łąkowej 500m od morza.my za pokój 3osobowy płacimy 130zł od doby.
babka idzie nam na rekę,odbiera nas z dworca z kołobrzegu,daje nam lodówkę do pokoju osobistą mała bo jesteśmy z dzieckiem,dostaliśmy pokój na parterze od razy z wejściem na podwórze także mamy wygodnie bo jak ona uśnie w pokoju to możemy spokojnie wyjśc na dwór i widzieć co sie dzieje w pokoju.jak by coś się działo,czy do lekarza czy cos takiego to zabiera nas w samochód i zawozi także my jesteśmy zadowoleni :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

basenik napompowany Oliwka będzie się dziś pluskać :tak::tak::tak::tak::tak:

Do góry