reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Justa to się dzieciaki wyszalały:happy2:a stonce też strzel focha a co?

więcej grzechów nie pamiętam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:bo cytaty mi nie wchodzą odkad jest to nowe bb, nie wiem czemu:eek::eek::eek::eek::eek:

a ja zamiast się odchudzać wrąbałam właśnie kawał kiełbachy z grilla ponadziewanej serem wędzonym:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:aż mi wstyd ale takie było dobre:-D

y
Ale to moja wina, bo go szczułam cały dzień. :sorry2::zawstydzona/y::-p:-p:-p:-D:-D:-D

Apropos odchudzania... przez to siedzenie z Ł. w domu normalnie czuję jak puchnę w oczach:sorry2:. Aż boję się na wagę stanąć. :cool2:
Wy robicie dżemy a ja szamię sobie ciasto lane z truskawkami, a co. :cool2: Każda pora dobra na odrobinę grzechu. :-p Już ja siebie widzę za miesiąc. :szok:

U nas jutro zakończenie.:tak: Huuurraaaa nareszcie wakacje. :cool:

As zdrówka dla Kuby. :tak: oby nic poważnego nie wylęglo się.:no:

reklama
elloo

Kolejne podejscie do forum
Popoludniu mialam cytaty pieknie zaznaczone Zadzwonil telefon, Laura podeszla do kompa i po cytatach.Wkurzylam sie i nawet nic nie napisalam:cool:
Wczoraj mialam mega bol glowy wiec nawet nie weszlam na forum.Rano oddalam Laure Davidowi a z Aga pojechalysmy na zakupki.Obkupilysmy sie na maxa:tak: David swietnie sie spisal a dziewczyny byly grzeczne- podobno:-D PO zakupach pojechalam na plac zabaw i worcilam o 19:30. Tabletke zarzucilam i lezalam o 23 spalam:cool2:
Dzis z rana porzadeczki zrobilam, obiadzik, zakupki, plac zabaw i dzien sie skonczyl:cool: Laura wcina arbuza ale zaraz ja klade bo rano mamy bilans 3 latka

Iwcik cudna ta kolyska a plecak Maksiu sobie wybral bardzo elegancki:tak:
Agunia mnie Lali wczoraj tak w kapieli wystraszyla ze jak wpadlam do niej to az ja wysciskalam.Ja ja wolam a poszlam do pokoju ta mi sie nie odzywa slyszalam jak cos walnelo wiec wolam jeszcze raz a ta nic.Jak wparowalam to serce mialam w gardle:eek:na szczecie nic sie nie stalo a ksiezniczka moczyla sobie wloski:sorry2:
Luna ja mialam wczoraj bol glowy wiec tobie serdecznie wspolczuje:-( a za te preme to ladne zakupki zrob:tak:
Natalineczka a ja pomyslalam ze to sie notorycznie dzieje wiec przepraszam :sorry2:Kazdemu moze sie zdarzyc a folia pod to swietne rozwiazanie:tak:
Malinka gratuluje zdolonej corki, super uczennica :)
Justa piekna waga prawie 10kg:tak:

Słuchajcie a co z Kerną??????????????????? dawno jej nie było:dry::dry::dry: zaczynam sie martwić bo coś pisała o rwie kulszowej i dawno jej nie było:-(
wlasnie a gdzie Kerna???

ania no to Ci Lali ladny numer wyciela ni ma co:no:
a za co ty mnie kobito przepraszasz:confused::-D:-D:-D

ja wreszcie mam spokoj mlody w lozeczku wykapany zasypia
a mnie cos zamula chyba po tym dzisiejszym obiadku:sorry2:
albo z glodu:sorry2:
byla u mnie ciocia przed chwila prezent na urodziny mi dac
m jej powiedzial ze w czerwcu mam:sorry2::-D:-D
ja mu dam ze dat nie pamieta:-D:-D:-D:-D:-D
dostalam taki fajny cisnieniomierz na reke jak znajde na allegro to wkleje
i termometr do tego taki z miekka koncowka elektryczny bo gratis byl:tak::tak:
ale super bo z zamiarem kupna cisnieniomierzu nosilam sie juz łochoho:-D:-D:-D

zaraz sie za ksiazeczke zabiere a w miedzyczasie bed meczyk ogladac:-D:-D

o juz chyb a spi:tak::tak::tak:

No i moja młoda ani śni spać, hehe. Ciężka przeprawa przede mną. Może jej kąpiel nadprogramową zrobię hmmm
Teraz wcina safari Juniora i słucha brzydkiego kaczątka. Nawet nie mam złudzeń że ją znuży i pójdzie spać...

helo dziewuszki
witam w ten paskudny deszczowy wieczor,a wlasciwie juz noc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
za oknem 11 stopni a w dzien bylo tylko 13 :szok::szok::szok::szok:
i do tego pol dnia najpierw lalo a teraz caly czas cos siapi
kto to slyszla zeby w koncu czerwca palic na centralne?????????????????:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

spacer do szkoly w deszczyu zaliczony.
moje laski juz sia,p w pracy

mnie chyba cos bierzez bo cos mnie drapie ni to na katar ni na bl gardla.pewnie do rana sie wyjasni

z dobrych wiesci-na przyszly tydzien zapowiadaja piena pogode wiec mam nadzieje ze wroce opalona i z naladowanymi akumulatorkami:tak::tak::tak::tak::tak:
jutro koniec roku szkolnego o 9 wiec bede musiala Weronike obudzic wczesniej zeby zdzazyc,oby tylko juz nie padalo bo moja droga do asfaltu jest w starsznym stanie i uchrzanie sobie cale buty:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ide pocztac

o prosze a ja myslałam ze tu zawsze wieczorami ruch jak w rzymie:confused::confused::confused:a tu prosze gdzie wy sie wszystkie podziewacie :confused::confused::confused:no nie mówcie ze wszystkie na wakacjach:-D:-D:-Dbo rok szkolny dopiero jutro sie konczy:-D:-D:-D
U mnie maksiu spi jak suseł a ja ogladałam dirty dancing czy jak to sie tam piszze:-D:-Dno i tyle razy go widziałam i znów sie poryczałam na ich ostatnim tancu :eek:no szok normalnie:eek: ile mozna razy ryczec z tego samego powodu:-D:-D:-D

Kurcze własnie :dry:gdzie to lato co sie prawdopodobnie zaczęło juz :dry::dry::dry:bo u mnie tez zimno jak cholera musialam nawet okna pozamykac bo juz mi zimno sie zrobiło:dry::dry::dry::dry:

ach i zapomniałam napisac : A JA BEZ ZGAGI .....a ja bez zgagi .......heeeeeee ciesze sie jak głupia ale dla mnie to rewelacja ....haaaaaaaaaaaa

Ostatnia edycja:
Bubka a gdzie się wybieracie nad morze? I na ile? Pisz wszystko :-D jak na razie nie biore tabsów, czekam właśnie na okres żeby zacząć brać :tak:
:

wyjezdzamy w sobote w nocy i jedziemy do Madziulinataszy:-D
na tydzien:tak::tak::tak::tak::tak:

ach i nie napisalam wam
jak byl m to wybralismy imie dla synka :tak::tak:
Witek:-):-):-)

dla coreczki m upiera sie przy Julce ale jeszcze na Emilke spróbuje go przekabacić:tak::tak:;-)

dla corci stawiam na Julke:tak::tak::tak:
a Witek mi sie nie podoba bo moj tesc ma tak na imie:-D:-D:-D:-D

W

Natali jeśli mu ta wysypka nie schodzi to znaczy,że nadal go coś uczula i jest duże stężenie histaminy w organizmie.
Musisz dojść co to.
Odstaw wszystko z mlekiem(wszystkie przetwory też) na 2 tygodnie i potem po jednym produkcie wprowadzaj na nowo .
1 produkt na tydzień małymi porcjami.
Sprawa ze sterydami wygląda tak,że po nich giną objawy,ale sterydy nie leczą :no:
Alergia wchodzi do środka ,bo jest blokowana z zewnątrz sterydami.
Wysypka to sygnał od organizmu HALO coś się niedobrego dzieje.
Nie radzę sobie !!!
Tak moja lekarz zawsze mówi.:tak:
Efektem końcowym może być astma ,bo gdzieś ta histamina musi w końcu znaleźć ujście.Taka jest prawda niestety.
Nie zaleczaj na teraz -tylko wylecz na zawsze.:tak:;-):-):-)

A u nas lipa.
Młody wstał z gorączką.:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Podałam jakieś podstawowe leki i czekam czy coś się rozwinie,że cofnie.:sorry2::sorry2::sorry2:

wspolczuje choroby Kuby,oby sie nic nie wyleglo
a co do alergii to jak zawsze masz racje
ja Weronice ostatnio wprowadam nabial po rochu w postaci lodow:-D:-D:-D:-D
takich kreconych z maszyny i narazie zadnej wysypki nie bylo
moja mama ja uraczyla cukeirkiem czekoladowym 2 razy i po tym jest wysypka:-(

As nie musze niczego odstawiac bo wiem ze uczulily go bakusie:tak::tak::tak:
wczesniej nic mu sie nie dzialo a po kilku bakusiach wyszla wysypka i utrzymywala sie do dzis:tak:
nic innego go nie uczula tylko jogurty typu bakus i danonek:tak:
wiem juz ze nigdy w zyciu mu ich juz nie podam jak i na wszelki wypadek zadnych innych jogurtow:tak:
a ta mascia posmarowalam mu wczoraj i juz ma o polowe mniejsza ta wysypke jeszcze dzis mu posmaruje i odstawiam:tak::tak:

mi laergolog powiedziala zeby dawac nie danonki czy inne dzidostwo tylko sporbowac dac czegos z bardziej lokalnej spoldzielni meczraskiej z krotka data do spozycia:tak::tak::tak:

czesc mamuski!!!
witam sie i ja z wami w ten brzydki,deszczowy i zimny dzien.super pogode sobie wybralam na szalenstwa zakupowe,nie chce mi sie jechac na miasto ale musze,bo nie bede miała w czym isc na wesele.no i od dzieci troszke odpoczne bo dzis nie mam cierpliwosci do nich i wszystko mnie denerwuje.
m pojechał z krystianem do sklepu po buty bo te co ma to go cisną i chcac nie chcąc trzeba kupic nowe.a swoją droga to mu stopa tak szybko rosnie że szok:szok:ma 6 lat a rozmiar buta ma 32-33:szok:
uciekam sie malowac i ubierac!!!
do wieczoira:-)

e tam
moja Weronika ma niecale 3 lata i nosi 27 a Paulina ma 10 nosi 37:-D:-D:-D:-D:-D

He
Mówisz i masz.:tak:;-):-D
A my wczoraj wieczorkiem na balandze byliśmy. :cool2:Sobótka z dyskoteką:tak:. Ależ się Amelia wytańczyła a źrebaki wyhasały.:szok: Potem w domu padły :-). a ja razem z nimi:dry:. A stonka... foch.:shocked2::dry:
W sobotę chyba jakiś koncert ma być? :confused: Nie wiem , dobrze nie dosłyszałam... ale coś o " Ich Troje " mówili:cool2:.No a festyn 4 lipca. Balanga po balandze.:cool2:

Byłam z Amelą wczoraj na szczepieniu. :tak: Wszystko ok. I kruszynce przybyło kilo przez 3 tyg. I teraz waży 9500. :-D Do tego weszło coś, że Kacpra muszę na coś zaszczepić jeszcze dwa razy.:eek: Ale pediatra stwierdziła, że ospa u nas panuje i zaczekamy jeszcze 3 tyg.:tak: Tyle...:-)

to poszaleliscie
zazdroszcze
a stonce przejdzie jak go cos ptzyprzre:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no amelia pieknie przybarla:tak::tak::tak::tak:

[
Anabubka kobieto mistrzu pakowania a nie lepiej wam jechać do szczecina a nie do międzyzdrojów??????????? w szczecinie masz busy do Pobierowa co godzinę pierwszy chyba już o 5.20 a z międzyzdrojów ciężko wyjechać ..no i przesiadki bo do dziwnowa lub dziwnówka i potem dopiero do pobierowa:dry:a wiem jak to z dziećmi i bagażami fajnie się przesiada :confused::confused::confused::confused:
grunt to miec znajomosci
po 1 do miedzyzdrojow bo na miejscu bedziemy 7.30 wiec sie dzieci wyspia
po 2 pieknie uprosilam Madzule i wyjedzie po nas do meidzyzdrojow:tak::tak::tak::tak:
zapakujemy ekwipunek i pojedziemy na zakupy do biedronki co by nie przeplacac pozniej na miejscu za glupie maslo:-D a wiadomo ze dzieci jesc chca i zupe dostac musza a ja nie mam tyle kasy zeby sie ciagle na miescie stolowac:tak::tak::tak:

Malina a jak bedziesz dzieci do mamy odprawiac do nie dasz rady na jeden dzien przyjechac do pobierowa?
ja bede i sie nie zobaczymy????????????????????????????
pogniewam sie:-:)-:)-(

Dziewczyny Kuba miał niecałą godzinę temu 38,7 temp:szok:
do tego skarży się na brzuszek :-:)-:)-(
Nawet nie chcę myśleć jaka temp będzie wieczorem.
Trzymajcie kciuki oby to nie było nic poważnego.:-:)-:)-:)sorry2::sorry2::sorry2::eek::eek::eek:

trzymam kciuki

Pietrucha zabrał Antka na spacer Julina spacerem wzgardziła wolała zostać z mamusią i kolorowankami :tak:Adam pozedł do kościoła i do spowiedzi...hmmmm czyżby myślał że lepsze świadectwo wymodli..... a może spowiedź co by jak go jutro matka za świadectwo zabije żywcem do nieba szedł...:-D:-D:-D:-D:-D:-Dczarny humor mnie sie trzyma :-D:-D:-D:-D:-D:-D
-(
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

N

Ale, dobre wieści2-Piciu dostał w tym mieś 45% premii!!!!!!!!, jutro idzie do pracy tez na 12h a ze to 6 dzień to bedzie mial za niego podwójnie zapłacone + nadgodziny. Zła jest taka, ze wypłaty przełożyli na poniedziałek, a ja mam w portfelu 1zł:-D:-D:-D. Cińszko to widzę:-D:-D:-D:-D:-D

tu suepr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to moze na te 3 dni mama Cie jkaos poratuje?jakas mala pozyczka?
a moze jakos ci pomoc?

h

Malinka tez mi sie wydaje ze ten plecak wytrzyma rok szkolny bo kupic badziewie za 20zł w markecie i za chwile sie rozwali to nie ma sęsu :eek:wole kupic raz a porzadny na cały rok choc mi podobał sie bardziej czerwony ale on woli czarny wkoncu to on bedzie go nosił a nie ja wiec niech ma wolna reke w wyborze:-D:-D:-D

ja kuoilam Paulinie do 1 klasy tornister-taki ja my nosislism ,.tyle ze z tworzywa,jak wszytsko teraz
zaplacilam za niego 50zl na rynky i nosila przez 2 lata i pewnie w 3 klasie tez bedzie nosic bo sie strasznie garbi a tornister sztywny,a wiadomo ile ksiazki waza

po
a sprawa wyjazdu Misi do teściowej ewentualnie mamy wygląda tak, że teściowa mieszka za ścianą:tak:a od mamy to się wyprowadziliśmy przecież bo to samo centrum miasta i stare budownictwo więc raczej jej nie pomoże:no::no::no: a na wakacyjny wyjazd gdziekolwiek w tym roku brak funduszy zupełnie:-:)-:)-:)-(
y

zapraszam do mnie:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Lunka a co do fotek to pewnie jakies z wyzjadu wkleje to bede i kolor wlosow:-)

No i w końcu mała się położyła, mam nadzieję że zaśnie. Włączyłam jej na telefonie kołysankę Dorotkę-oby, bo juz oczy mi sie zapadły w oczodoły:-):-):-)

Ana to pogodę rzeczywiście masz kiepską dziś. U nas z rańca słońce jak na plaży, później chmury. Wiatr mało głowy ( rano ) ni eurwał, ale cieplutki i już dawno przeszło. Deszcz, czy nawet burze na jutro w kościach czuję, a dokłądniej w kolanach:-D

He, Ana, kiepsko, teściowa już nam stówe pożyczyła, moja 2 i z młodej kasy też jedną sobie pożyczyliśmy ( więcej nie miała:-p). Jakoś pewnie damy radę. Ale jak chcesz przeslij mi ze 2 bochenki:-D:-D:-D:-D.
Jutro P przed nocką idzie do tesciowej pomóc jej w remoncie, to może cos wyciągnie, bo jak nie, to lipa straszna, te nowo zrobione ściany bedziemy z tapet obdzierać:-D:-D:-D-takie kwieciste, może smaczne:confused::-D:-D:-D

Dobra, młoda chyb ajednak zasnęła, idę odebrać swoją własność i się kładę, bo ledwo zipię. Dobranoc dziewuszki.

reklama
witam nocnie
jestem i ja ino sie zaczytalam:-D:-D

bubka ja bylam za Julką jak Czarek mial byc dziopka a teraz tyle tych julek że mi się oklepało, wszedzie dookoła jak nie Wiktorie i Wiktory to Julki:sorry2:
a ja nie lubie sie powtarzac:-p:-D:-D:-D
a Witek tak jakos m siedzial i mowi do mnie "Witek fajne imię" a ja "no fajne "
a on "no to bedzie witek"
i tak juz zostalo:-D:-D:-D

Iwcik super ze Ci zgaga przeszla:tak::tak::tak::tak:
az twoje posty swieca w ciemnosciach tak prominieja:tak:
lepiej niz uran w naszej okolicy:-D:-D:-D:-D:-D:-D

lunka 1 zł do poniedziałku:confused:
e kochana ja mam w portfelu 76 gr do 15 lipca:-D:-D:-D:-D
to bedzie lada wyczyn:-D:-D:-D:-D:-D
ciekawe kiedy mi przestanie byc do smiechu:sorry2:
wlasnie jem bule na sucho co by tablety nie lykac na pustelnice:-D