reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

o matko:szok::szok::szok:wieczór a tu żadnej nie ma:szok::szok::szok:nie mozliwe:confused::confused::confused:

Natali 2kg truskawek i chce ci sie bawic z dzemami co to jest z 5 sloiczków zrobisz:-D:-D:-D

Lunka u mnie też dyscem lunie pewnie w nocy:-D:-D:-D
z wieksza iloscia nie chcialoby mi sie bawic:-D:-D:-D:-D
zwlaszcza z obieraniem
zreszta po co mi wiecej :-p
zaraz elocom!!!!!!!1
nie smaruj mu tym!!!!!!!1
to steryd
wysypka sama zejzie jak nie jest duza
lepiej kup masc cynkowa i tym mu smaruj:tak::tak::tak::tak::tak:
jakies grosze kosztuje i mu nie zaszkodzisz
bubka wlasnie w tym problem ze mu nie schodzi z zadna mascia wiem ze to steryd ale jak nie ma wyjscia to trudno
przepisala mu nie elocom ale triderm takze na strydach:tak:
ale nietety jak juz pisalam nic innego nie pomaga a swedzi go tak ze szok
az mi go szkoda
Dziewczyny to moja koleżanka z innego forum.
Stała sie straszna tragedia .
Mała po lekko ponad roczek.
Trzymajcie kciuki,żeby jakoś cało z tego wyszła.

flo napisał: DYIEWCZYNY BLAGAM O MNOSTWO KCIUKOW I FLUIDOW. W SOBOTE GABI spadla z pietra. przeszla przez szczebelki. jest w ciezkim stanie w szpitalu ze zlamaniem czaszki ma krwiaki. bardzo prosze o cieple mysli. musze do niej wracac bo wyrwalam sie na chwilke do rodzicow i lou, bo tak to siedze w nia dzien i noc.

U mnie jakoś leci.
Aby do piątku i wreszcie odpocznę.
o matko:szok::szok::szok::szok::szok:
przecież to tragedia:szok:

witam sie z ranka
zrobilam mlodemu mleko ale przyniosl mi butle pelna i powiedzial ze nie chce:eek:
i poszedl z powrotem do pokoju
ciekawe co tam robi:eek:
ja wczoraj do 12 siedzialam na tymi truskawkami a do 1 czytalam ksiazke:-D:-D:-D
dzis bede dokanczac i jedno i drugie:-D:-D
u nas sloneczko i wiatr na termo 18*
moze sie jeszcze ociepli:eek:
wcinamy teraz buly z serem i pomidorkiem
a pozniej trza dokonczyc truskawy:tak::tak::tak:

ach i nie napisalam wam
jak byl m to wybralismy imie dla synka :tak::tak:
Witek:-):-):-)

dla coreczki m upiera sie przy Julce ale jeszcze na Emilke spróbuje go przekabacić:tak::tak:;-)

reklama
Witajcie.
Nadrobiłam nieco wreszcie i coś tam odpisuję.
MH gratki dla Aniki za pożegnanie rehabilitacji i neurologa.:tak:
Dobrze,że nic sobie nie zrobiłyście przy tym upadku.:tak:
Dzielne dziewczyny.:-):-)
Współczuję sytuacji z babcią.
Dużo sił Wam życzę.:sorry2::sorry2::tak::-):-)

Natali jeśli mu ta wysypka nie schodzi to znaczy,że nadal go coś uczula i jest duże stężenie histaminy w organizmie.
Musisz dojść co to.
Odstaw wszystko z mlekiem(wszystkie przetwory też) na 2 tygodnie i potem po jednym produkcie wprowadzaj na nowo .
1 produkt na tydzień małymi porcjami.
Sprawa ze sterydami wygląda tak,że po nich giną objawy,ale sterydy nie leczą :no:
Alergia wchodzi do środka ,bo jest blokowana z zewnątrz sterydami.
Wysypka to sygnał od organizmu HALO coś się niedobrego dzieje.
Nie radzę sobie !!!
Tak moja lekarz zawsze mówi.:tak:
Efektem końcowym może być astma ,bo gdzieś ta histamina musi w końcu znaleźć ujście.Taka jest prawda niestety.
Nie zaleczaj na teraz -tylko wylecz na zawsze.:tak:;-):-):-)

Co do dżemów.
W tym roku spróbuję też zrobić,ale w przyszłym tygodniu pewnie dopiero.
Jak nie zjem wcześniej wszystkiego na gorąco,bo uwielbiam.:-D:-D:-D:-D:-D

Luna koledze to tylko współczuć.
Wiem jak to wygląda ,bo obserwuję tatę.
Tata powoli się stabilizuje i na razie jest oki.:tak:
Ale jak długo to nikt nie potrafi powiedzieć.:no:

Medea fajnie,że z tortem się udało.:tak:

Agunia dobrze,że Ci ten gips zdjęli to chociaż odrobinę masz lżej.

Iwcik uważaj na duże ilości migdałów ,bo wywołują skurcze.
W małych ilościach do 5 szt.dziennie są bezpieczne.
Na mnie właśnie migdały najlepiej działały i mleko też piłam takie prosto z lodówki.:tak::-):-)

A u nas lipa.
Młody wstał z gorączką.:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Podałam jakieś podstawowe leki i czekam czy coś się rozwinie,że cofnie.:sorry2::sorry2::sorry2:

As nie musze niczego odstawiac bo wiem ze uczulily go bakusie:tak::tak::tak:
wczesniej nic mu sie nie dzialo a po kilku bakusiach wyszla wysypka i utrzymywala sie do dzis:tak:
nic innego go nie uczula tylko jogurty typu bakus i danonek:tak:
wiem juz ze nigdy w zyciu mu ich juz nie podam jak i na wszelki wypadek zadnych innych jogurtow:tak:
a ta mascia posmarowalam mu wczoraj i juz ma o polowe mniejsza ta wysypke jeszcze dzis mu posmaruje i odstawiam:tak::tak:

No to sie narobiłas :tak: ja bym prędzej zjadła niz smażyła przez 3 godziny :-D:-D

As, to się naczytałaś dzisiaj :tak: Zdrówka dla Kubulca :-)
nie zjadlam bo wczesniej je zmielilam w malakserze bo u nas nikt nie lubi kawalkow w dzemach i powiedlach:-D:-D:-D:-D
ale zastanwialam sie zeby sobie troche odlozyc i z smietana zrobic:-D:-D
nie skusilam sie:-D:-D

czesc mamuski!!!
witam sie i ja z wami w ten brzydki,deszczowy i zimny dzien.super pogode sobie wybralam na szalenstwa zakupowe,nie chce mi sie jechac na miasto ale musze,bo nie bede miała w czym isc na wesele.no i od dzieci troszke odpoczne bo dzis nie mam cierpliwosci do nich i wszystko mnie denerwuje.
m pojechał z krystianem do sklepu po buty bo te co ma to go cisną i chcac nie chcąc trzeba kupic nowe.a swoją droga to mu stopa tak szybko rosnie że szok:szok:ma 6 lat a rozmiar buta ma 32-33:szok:
uciekam sie malowac i ubierac!!!
do wieczoira:-)

reklama
Hej, hej :-):-):-):-):-):-):-)

A tak mi się przypomniało dziewczyny-wecie, ze na nk zmienili regulamin? moga kiedy i gdzie chca wykorzystywac nasze zdjęcia z galerii.
)
widziałam .:wściekła/y: Niby masz możliwośc zaznaczenia okienek, że się nie zgadzasz a wyskakuje ci komunikat , że po jakimś tam czasie twoje konto zostanie usunięte.:eek::wściekła/y: Chcesz , czy nie nie masz wyboru jak tylko zgodzić się na wszystkie ich żądania.:cool:

Dziewczyny to moja koleżanka z innego forum.
Stała sie straszna tragedia .
Mała po lekko ponad roczek.
Trzymajcie kciuki,żeby jakoś cało z tego wyszła.

flo napisał: DYIEWCZYNY BLAGAM O MNOSTWO KCIUKOW I FLUIDOW. W SOBOTE GABI spadla z pietra. przeszla przez szczebelki. jest w ciezkim stanie w szpitalu ze zlamaniem czaszki ma krwiaki. bardzo prosze o cieple mysli. musze do niej wracac bo wyrwalam sie na chwilke do rodzicow i lou, bo tak to siedze w nia dzien i noc.

U mnie jakoś leci.
Aby do piątku i wreszcie odpocznę.
:szok: tragedia. Biedactwo. :-( trzymam mocno kciuki za małą i po cichutku zdrowaśkę odmówię.:tak:

dzień dobry :-) ktoś mnie jeszcze pamięta ? ;-)
dopijam kawkę i postanowiłam zajrzeć do Was
o jak miło, że wpadłaś.:tak: No jak nie pamiętamy, jak pamiętamy.:tak::tak::tak::-):-):-):-) Co tam u ciebie?:confused:

..... i pojechałam po dzieci do szkoły no i po ksiazki dla maksia do 1 klasy kuzwa 250zł komplet ksiazek kosztuje a gdzie reszta :eek::eek::eek:plecak kredki piórnik i inne duperele:eek::eek::eek::eek:
musze wszystko teraz kupic bo pózniej obawiam sie ze nawet nie bede miec za bardzo czasu zeby sie wybrac na zakupy z malenkim dzieckiem :no:
:
skąd ja to znam. :cool2::cool2::cool2::cool2::rofl:
Mnie się nie śpieszy do września. ;-)

Justyś kochana ty moja no robaczku odgoń czasem stonkę od kompa i resztę dziatwy i skrobnij coś bo mi cię tu brak :tak::tak::tak::tak:

Ok, ok.
Mówisz i masz.:tak:;-):-D
A my wczoraj wieczorkiem na balandze byliśmy. :cool2:Sobótka z dyskoteką:tak:. Ależ się Amelia wytańczyła a źrebaki wyhasały.:szok: Potem w domu padły :-). a ja razem z nimi:dry:. A stonka... foch.:shocked2::dry:
W sobotę chyba jakiś koncert ma być? :confused: Nie wiem , dobrze nie dosłyszałam... ale coś o " Ich Troje " mówili:cool2:.No a festyn 4 lipca. Balanga po balandze.:cool2:

Byłam z Amelą wczoraj na szczepieniu. :tak: Wszystko ok. I kruszynce przybyło kilo przez 3 tyg. I teraz waży 9500. :-D Do tego weszło coś, że Kacpra muszę na coś zaszczepić jeszcze dwa razy.:eek: Ale pediatra stwierdziła, że ospa u nas panuje i zaczekamy jeszcze 3 tyg.:tak: Tyle...:-)

Do góry