Anabuba
czarownica mroźnego lądu
duzo nie napisalyscie
widac ze pogoda byla:-)
kochana ja robie podobnie
ne jestes wyrodna matka
wlasnie dobra mtaka wie co to konsekwencja i potrafi wyznaczyc dziecku granice
co sie stalo?
dobrze zrobilas
tak trzymaj!
moja rano wstaje to od razu pyta o Paulne ,kaze sie wyjmowac z lozeczka i od razu idzie Pauline budzic:-)
wskakuje do nie do lozka i sie razem bawia
o matko!
zdrokwa dla niej
z noga nie przelweki
jak sie dzis czuje?
faktycznie sytuacja rodem z filmu
??????????????????????????????????????????????
widac ze pogoda byla:-)
Wiktor 2,5 roku Czarek 1,5 roku
wg mnie takie dziecko jak wiktor swietnie rozumie ze nie wolno zabierac bic kopac popychac ale jesli mu sie na to pozwala to jego to nic nie obchodzi i bedzie tak robil nadal
jakos jak u mnie zostaje jak mam go pilnowac to jest nawet grzeczny bo ja nie pozwole i wie ze ze mna nie ma dyskusji, nawet sie na niego nie wydzieram ani nie krzycze ani nie bije, poprostu staje przed nim lapie za reke i mowie prosto w oczy
moze to glupio wyglada i brzmi ale dziala
a jak on widzi ze mama jest to robi co mu sie zewnie podoba
bo mama bedzie kszyczala bedzie sie darla po 50 razy a i tak np nie zabierze tak jak dzisiaj kredy
po 100 razy grozi ze idiesz do domu bo jestes niegrzeczny a za ekunde mu mowi idz na dwor
dla mnie to jest niezrozumiale bo jak czarkowi mowie idziesz do domu bo jestes niegrzeczny to idzie do domu, pomarudzi pomarudzi i przestanie jak zobacze ze mu przeszlo wtedy wyjdzie na dwor
mozecie mnie uznac za wyrodna matke i corke i siostre ale juz taka jestem;-)
ok spadam ny ny bo m juz od godziny spi
do juterka;-);-)
kochana ja robie podobnie
ne jestes wyrodna matka
wlasnie dobra mtaka wie co to konsekwencja i potrafi wyznaczyc dziecku granice
Witam mamuśki piątkowo.
My już po śniadanku i szykujemy się do szkoły.
Klaudia w domu ,bo znów noga....
co sie stalo?
Ja wczoraj miałam jazdę ze swoją szefową....ja wczoraj byłam jak to mówi Pietrucha jak granat zaczepno obronny... chora z bólem głowy poszłam do pracy a tam siedzi moja szefowa z Małgosią(młoda pracownica) i mówi "pani Aniu damy Małgosi wolne bo ona chora wie pani" no to ja jej z tekstem że ja tez jestem chora więc mi też niech da wolne...ona no wie pani pani Małgosi to obiecałam już wcześniej i ja ją puszczę jutro tez ma wolne...ja no ok pani tu jest szefem..a kto będzie za panią Małgosię robił bo ja tu przychodzę sprzątać górę biura dyrektorów stołówkę ja łazienek dla klientów sprzątać nie będe a ona no wie pani ...ja poszłam robić swoje przychodzi to francowate szefostwo za mną na górę i mów "to pani zejdzie na łazienki na dole bo tam brudno a pani tu pucuje i pucuje..nosz się we mnie zagotowałomówię dała pani pani Małgosi wolne to niech teraz pani za nią idzie robić ja może mnie pani zaboić zwolnić albo iść na skargę do samego ana Boga nie zejdę i za nią nic nie będe robić ja też jestem chora i wiecie że ona sobie pojechałą zostawiła mi karteczkę w naszej szatni na stoliku że ona idzie a ja mam na koniec sprzątnąć "choć" łazienki dla klientów no to jej odpisałam na tej katrce" ja wolnego Małgosi nie dawałam więc ja za nią robić nie będe":-) no i nie zrobiłam wiem uparta jestem ale no już tak mam i tyle
]
dobrze zrobilas
tak trzymaj!
Która ukradła mi słońce
Madziula duże dzieci to skarb ale małe sa takie rozkoszne mi wiek Antkowy teraz pasuje super kocham tego małego szkaraba nad życie jak słyszę jak sobie gada albo jak idzie rano budzić dzieciaki mówimy mu no Toni śmigaj budzić dzieciaki a on wchodzi do nich do pokoju wdrpuje się Adamowi na łóżko daje mu buziaka i mówi "Adam odź"a potem woła "Juju odź da da pa pa tam " to mnie to niezmiennie co rano wzrusza potem jak oni są juz gotowi ubrani do szkoły wołają go Toni chodź po buziaka leci do nich rzuca się im na szyje daje po buziaku robi papa to mslę sobie że jestem najszczęśliwszą kobietą pod słońcem i dom pełen dzieci to jest to
moja rano wstaje to od razu pyta o Paulne ,kaze sie wyjmowac z lozeczka i od razu idzie Pauline budzic:-)
wskakuje do nie do lozka i sie razem bawia
Dziewczyny Klaudia się obudziła mega chora.
Katar,kaszel,ból gardła ,ucha i 40.3 stopnia goraczki.
Do tego z tą skręconą nogą....
Torebka znów poszła,bo guz jak cholera wyskoczył,robi się krwiak.Widać,że płyn się rozlał.Znów Reparil poszedł w ruch i zimne okłady.
Czekamy ....
o matko!
zdrokwa dla niej
z noga nie przelweki
jak sie dzis czuje?
Meduska i słuszna decyzja mamy będzie tam napewno szczęśliwsza a ty zasze ją będziesz mogła jeździć i odwiedzać a za 300 zł góre domu jak ja bym tak chciała
a my po spacerku i zakupach niby na termometrze mam 23 * ale wieje wiatr i to wcale nie ciepły normalnie zmarzłam bo wyszłam w cienkiej bluzeczce
w biedronce mieliśmy normalnie akcje jak w kinie akcji ...stoimi juz przy kasach płacimy a tu nagle facet przeskoczył przez kasę za nim 3 ochroniarzy z czego jeden emeryt a 2 z big brzuchami ale dopadli go ukradł na sklepi jak sie okazało jakies tam kiełbasy wódke i kobiecie portfel i komórkęnajlepsze jest to że ta kobietka to się wogóle nie zorientowała no i powalili go przy drzwiach na podłogę i krępują mu ręce do tyłu a moja Julka w ryk nie zabijajcie tego pana on nie chciał napewno!!!!Adam jak zobaczył to to mi się wpasował normalnie w wózek a ANTEK jak zobaczył że oni płaczą to też w ryk uspokoiłam ich wyszliśmy szybko no i idziemy do bankomatu po kasę bo jakoś musi styknąć do 10..i co wkładam kartę wbijam pin a tam pin nie prawidłowy no to ja myk drugi raz...pin nie prawidłowy i zgłupiałam jak mam pin myslę nie wbijam 3 raz bo mi kartę wciągnie idziemy do domu myślę jaki to pin i nic wymyśleć nie mogę ale pewna że na początku 75taaaa wracam do domu sprawdzam a tam początek 76no nic w pracy wybiorę z bankomatu
faktycznie sytuacja rodem z filmu
Mam dla was zagwozdkę od Piotrusia, tak żebyście myślały o nas w długi weekend Piotruś chodzi i powtarza "BONTI PUSIA SINTA"
Jak myślicie, co to oznacza?
??????????????????????????????????????????????