reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
kamienie wokol rabaty z kwiatakami ulozone,calkiem fajnie to wyszlojak nie zapomne to zrobie pozniej fotki i wam pokaze
skonczyli kopac kolo mie,teraz kopia dalej.

ide poczytac
czekamy na zdjatka;-):tak::tak:
aaaa mojemu przyznali dotację:-):tak:
super!!!
gratulacje:tak::tak::tak:
Kochana nie martw się tak. Czas rozłąki ciężki czas. Współczuje kobietom, których mężówie na wyjeździe, neiwiem jak sama bym to przeżyła!
A nóżki-mojej oba kolanka do środka uciekają i choć maiała dopiero 2 lataka kazała doktórka siadac po turecku. I jest poprawa. Trzeba ją s=ciagle pilnować, przypominać... Co do plaskostopi są buciki ortopedyczne, ciżko dostać takie małe, moja nosi, choć ze stopami nie ma problemu. Doktóka twerdzi, ze to i lepiej, bo są bardzo zdrowe dla dziecka. Najmniejsze jakie dostaąm to na 14cm chyba, musiałbym sprawdzić, no i ponad 70zł kosztują!

Alez miałąm nockę. Zasnęłam po 23, zaraz potem małą popłakała, ale asnęła bez interwencji, o 00.00 ubudziłą sie z wrzaskiem, śnił mi sie ogromny czarny pies, piękny był, al ebardzo sie go bałam. Ojciec go przyprowadził, ze niby mam go przygarnąć, aja co na niego spojrzałam to sparaliżwana strachem, no długi sen i długo opowiadac. Jak sie obudzilam z krzykiem, to P się az zrewał, 2 godziny zasnąc nie mogłam. Az sprawdze co ten sen oznacza.
dobrze ze mi powiedzialas o siadaniu po turecku:tak::tak::tak:
zobaczymy czy wiktor bedzie siedzial:tak::tak:
j
na moja juz iwkeszych pampersow nie ma:baffled:

ja sie przerazilam jak wyszlam wyprowadzic Pauline bo snieg z deszczem zaczla padac:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
kwiecien plecein....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
widzialas mnie??????????:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
co do pampkow to rozne rozmiary w roznych firmach:tak::tak::tak:
np w pampersie 4 są jak 3 w dadach:tak::tak::tak::tak:
a jeszcze wieksze sa fitti:tak::tak::tak::tak:
rozmiar rozmiarowi nierowny:tak::tak::tak:
co do pogody jak mi sie uda wkleje zdjatko jak u nas sypalo wczoraj az sie bialo znow zrobilo, ale pozniej znow wyszlo slonce i stopilo:tak::tak::tak:
a czy cie widzialam nie nie wiedzialamale wiem ze zawsze pozno wcodzisz:-D:-D
CZeść kobitki :-)

Fotki pooglądam, widzę zakupowe szaleństwo :tak: Wszystkie laski jesteście :tak:

Ja nieprzytomna :baffled: Niki pól nocy wariowała w swoim łóżeczku, zorientowała się w nocy, że jak się klaszcze to jest dźwięk i tak klapała chyba przez 2 godziny w łóżeczko :baffled: Aż usnęła na siedząco i dopiero był spokój :sorry2:

A, Madea, gratki dla chłopa.:tak:
wspolczuje nocki;-);-)
kochana to teraz bedzie juz ci brawo bic:-D:-D:-D

Mi się rzadko coś śni :sorry2: Natomiast w ciąży jednej i drugiej to co noc :szok::-D

Jejku jak dzisiaj zimno :angry: kiedy to lato przyjdzie :wściekła/y:
ja to po mamie mam takie glupie sny ze szok, od dawna mowie ze chyba zaczne je spisywac a pozniej ksiazke napisze:sorry2::sorry2::-D:-D:-D
a niektore maja taka fabule naprawde jakbym film przez sen ogladala:tak::tak::tak:
ale oststnio cos slabo z tymi snami:tak:
A u nas właśnie sypie śnieg i to tak porządnie :szok::szok::szok::szok:
poszło do was od nas :tak::tak:
No ja myslałam ze ciebie nie ma
a ja bylam tylko seriale ogladalam:tak::tak::tak::tak:
Ja juz spadam musze poprasowac i posprzątac miłego dnia.

PS moj mi sie wczoraj pytał dla kogo sie tak stroje ze zaczęłam paznokcie malowac, bielizne kupiłam :-) mój zasdrosnik jeden
moj tez jak tak to zazdrosny a jak rozmawiamy o tym to on "bo ty sie tak nigdy nie ubierasz, malujesz" itp :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
i jak tu zrozumiec faceta:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
a najlepsze to to ze oglada sie za laskami wytapetowanymi ze szok w mini spodniczkach, a mi mowi zebym sie nie malowala bo on nie lubi makijazu:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
no i dobrze, zazdrośc jest zdrowa, byle ta co nie jest aż chora hehehehe
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
fanie to ujelas

witam sie z ranka
dzis pobudka po 7 ale udalo mi sie czraka przetrzymac do 7:40 :-p:-p
to troche jeszcze ponynalam, nie spalam ale zawsze jakis odpoczynek:tak::tak::tak::tak:
teraz czarek oglada blyskule,a ja na bb:-p:-p
nie chce mi sie dzis robic obiadu i nie mam kompletnie pomysłu :no::no::no:
moze poprostu oddam cioci czarka bo dzis powiedziala ze mam jej go przyprowadzic bo ona za nim tak teskni ze szok:sorry2::tak::tak:
najwyzej on u niej zje obiadek
a ja jakiegos chinczyka albo na miescie jak po auto pojade:tak::tak::tak:

a no po auto mialam wczoraj pojechac ale zadzwonilam ze dopiero co dostali linki hamulcowe i na jutro autko bedzie:dry::dry:
ale dzis lista zakopow bedzie dlugasna wiec trzeba bedzie wczesniej jechac nyska porobic zakupki i isc do autka:tak::tak::tak:
jakies 3 km bo to przez cale miasto az na obrzeza:dry::dry::dry::dry::dry:

Kerna jak u gina, szybko pisz tu nam!!!

Ostatnia edycja:
mi tez dlatego sie sama z siebie pozniej smialam ale tak teraz mam, niestety:dry:
czasem boje sie zebym za kierownica nie zasnela:tak::tak:
dlatego staram sie nie jezdzic sama:tak::tak::tak:
:szok::szok::szok::szok::szok:
Dziekuje wszystkim , no to pewnie pójde w tej tunice na komunie no i kupie spodnie czarne na kant juz upatrzylam sobie na allegro i dokupie cos na reke :-):-):-)jakies koraliki i na uszy tez by sie pewnie zdało:tak::tak::tak:

Gwiazdo t nasza tak to juz jest wiem sama po sobie jak pojechałam ja na niemcy i zostawiłam meza na 3 miechy a dziecko było z moja mama , nie raz przez tel sie pokłucilismy a rozmowy kosztowały nie mało bo z kom. na kom. a ile razy rzuciłam telefonem to juz nie zlicze dobrze ze sie nie rozwalił . Ale pózniej wszystko wracało do normy i naprawde to nerwy i rozłąka tak sprawiaja ze kłucicie sie o bzdury :tak::tak::tak: takze zycze duzo cierpliwosci :tak:
bedziesz extra wygladac
witam porannie:-D
pierwsza????????:szok:

wstalam dac malej mleko wiec juz sie nie kladlam co bytroche poczyc bow dzien nie ma czasu
dobrze ze p poszedl juzdzis do roboty:tak::tak::tak::tak:
tyle dobrego ze on wczoraj wyszykowal Pauline do szkoly to ja pospalam do 9.30:-)
ale caly dzien mialam co robic,po poludniu proba w kosciele a dzis olejna:szok::szok::szok:
zgłupieli normlanie

pogoda do bani:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
teraz za oknem tylko +2:wściekła/y::wściekła/y: i chmury,wczoraj bylo troche sloneczka

ale za to jaki mam piekny widok z okien-seledynowo-bialo od drzew:-):-):-):-)

Weronika m juz ladneijszy policzek,widac ze ta masc pomaga bo juz guza prawie nie ma i sinika tez juz niejszy.do komunii sie zagoi:-):-):tak::tak::tak::tak::tak:

kamienie wokol rabaty z kwiatakami ulozone,calkiem fajnie to wyszlojak nie zapomne to zrobie pozniej fotki i wam pokaze
skonczyli kopac kolo mie,teraz kopia dalej.

ide poczytac
czekam na fotki
A policzek do komuni bedzie jak nowka:-D:-D
Teraz masz troche z ta komunia zamieszania wiec pociesz sie ze jak to sie skonczy to skonczy sie bieganie a to na proby a to na msze:-D
Hejka, alez miąłam do nadrobienia, ło matko. Wczoraj odpadłam z nienacka i nieplanowanie, bo net mi sie zawiesił, nic nie mogłam zrobic, pierwszy raz mi sie tak zrobiło. Dzowniłma do dostawcy, robią jakeiś testy, no to mówę mu-nie bardzo wanm one wychodzą. śmial ise, przeprosił ale uprzedził, że od czasu do czasu beda coś udoskonalac i życie mi niestey utrudniać. no trudno.

Co u gina?
Kochana, ja moje rumianek parze nawet i profilaktycznie, a jak za czesto robi siusiu to od razu. To na pęcherz, trochę nawet i na nerki. Jak nóżki namarzną, ale pupa od mokrego... Mojej pomaga. mI pomaga.

i nie chcesz opowiedzieć?? na pewno nie chcesz???:-D:-D:-Dno zastanów się, czy może jednak???

Alez miałąm nockę. Zasnęłam po 23, zaraz potem małą popłakała, ale asnęła bez interwencji, o 00.00 ubudziłą sie z wrzaskiem, śnił mi sie ogromny czarny pies, piękny był, al ebardzo sie go bałam. Ojciec go przyprowadził, ze niby mam go przygarnąć, aja co na niego spojrzałam to sparaliżwana strachem, no długi sen i długo opowiadac. Jak sie obudzilam z krzykiem, to P się az zrewał, 2 godziny zasnąc nie mogłam. Az sprawdze co ten sen oznacza.
kochana wczoraj blogi sen a dzis obudzilam sie z lzami w oczach
Snilo mi sie ze chca mnie zabic i mojego ukochanego.Tak bardzo go kocham ze nie moglam w tym snie sie od niego odlepic.Lezelismy na ziemi a ja robilam wszystko zeby tylko go dotknac Bylo mi jedno czy mnie zastrzela.Chcialam czuc jego cieplo.A kiedy mi kazali wstac z ziemi spojrzalam na niego i nie wiedzialma co mu powiedziec - wiedzialam ze ide na smierc:-( Mila taka pogodna buzie zdazylam go tylko po niej poglaskac:-:)-:)-( I jak sie podnioslam tak sie obudzilam
Tak wiem kochana, ale sen był bardzo złożony i chce go przeanalizowac. Ale już z grubsza wiem o co chodzi i wolę o tym nawet nie myślec, bo to raczej moja paranoja , jak zwykle, hehe.
hehehe ja nawet swojego nie tlumacze
Witam
Uff jakos udalo mi sie wlaczyc internet ale co sie przy tym naprodukowalam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Az bede sie bala wylaczyc laptopa jak se pomysle ze znowu bede sie tak trucila:no::no::no:
U nas znowu zimno:no::no::no:
Mlode jakies marudne,chyba przez ta pogode psakudna:wściekła/y:
Wczoraj pod wieczor padal deszcz ze sniegiem przez chwile:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

KERNUS
Co tam u gina Kochana?
uuuuuu to lepiej nie wylaczaj go
U mnie sloneczko ale pewnie kolo 8st mam nadzieje ze w poludnie bedzie lepiej

Mimo ze moja coreczka wstala przed 9:30 to dzis na drzemke myka bo poszla spac o 23:30:szok:razem z nami
Ide zrobic sniadanko bo potem trzeba na to slonce wyjsc.Znajoma zaprosila mnie na tiramisu wiec trzeba skorzystac:-)
l

U nas na szczęście już przestało sypać więc może uda mi się wyjść z domu :tak::tak::tak:
:-D:-D:-D
az tak was zasypalo??
moze pług podesłac??
kochana wczoraj blogi sen a dzis obudzilam sie z lzami w oczach
Snilo mi sie ze chca mnie zabic i mojego ukochanego.Tak bardzo go kocham ze nie moglam w tym snie sie od niego odlepic.Lezelismy na ziemi a ja robilam wszystko zeby tylko go dotknac Bylo mi jedno czy mnie zastrzela.Chcialam czuc jego cieplo.A kiedy mi kazali wstac z ziemi spojrzalam na niego i nie wiedzialma co mu powiedziec - wiedzialam ze ide na smierc:-( Mila taka pogodna buzie zdazylam go tylko po niej poglaskac:-:)-:)-( I jak sie podnioslam tak sie obudzilam

l
o ludzie ale sen rzeczywiscie, ale sny sprawdzaja sie na odwrot:tak::tak::tak:

chociaz nie wiem czy to pocieszenie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p:-p:-p:-D:-D:-D
ale ja w to nie wierze:tak::tak:
a zeby zapomniec szybko o zlym snie trzeba sie w okno popatrzec zaraz po przebudzeniu:tak::tak::tak:

Moje Niunki wlasnie koncza sniadanko:tak::tak::tak:Tak sie dossaly do salatki ze wolaly dokladke:tak::tak::tak:
Ja nadal w pizamce ale sru tam;-):-)

Szukam dla dziewczynek rowerkow 12" bo chcialabym kupic Im na urodzinki:tak::tak::tak:Tylko tak sie zastanawiam czy dosiegna do pedalow:baffled:Chyba bede musiala najpierw podjechac do jakiegos sklepu i Je przymierzyc:tak::tak::tak:

ANKA
No to rzeczywiscie fatalny mialas sen:no::no::no:

My po sniadanku zrobilam kanapki z salata, serem zloltym i szyneczka.Przemycilam ser Laurze heheh nie przepada za nim :baffled:Jadla jak go nie widziala, gdy tylko zobaczyla to go wyciagnela :tak:
Co do snow to ja sie nie przejmuje nimi ale czasami mogly by byc fajniejsze:baffled:

Dowikla co do rowerkow to wydaje mi sie ze moze byc problem z pedalami wiec szybciutko do sklepu na przymiarke:tak:

No to uciekam sie szykowac
Pa

:no:Okropny Sen ...buuu

Ja tez jak mialam zly sen to wtulalam sie w Mojego łobuza i zaraz mi bylo lepiej...
A w okno sie patrzy i wtedy o snie sie zapomina :-)

Dziewczyny SZUKAM PRACY W DOMU , np przy komputerze , wpisywanie jakis danych itp. czy znacie moze jakies dobre oferty ?? W internecie jest mnostwo dotyczacych klikania w platne reklamy ale slabo placa... Jesli mielibyscie jakies namiary to prosze dajcie znac:-) :-)

No jestem juz spowrotem przynajmniej na chwile, hihi

Anka ale okropny sen. Mi często śnią się tak okropne rzeczy, że dochodze do siebie często i cały dzień. Sa badzo realistyczne, uweirzcie mi, ze do tego stopnia, że jak np ktos mnie pobije, to ja mam siniaki, i wykluczone, zebym je sobie sam azrobiła, no ale ja inny typ jakiś. Nawet nie bede wam wszytskiego opowiadac, bo nie bedziecie chcialy ze mną gadać, hehehe

Tak, żeby sen odpłynął trzeba spojrzeć w okno, powinno być otwarte. To nie są przesądy, hehe.

Gwiazdeczka, w klikanie bawiłam się namiętnie. Odradzam uczciwie. KLikałam w kilku firmach, w końcu z kilkunastu zostawiłam kilka, późńiej tylko jedną.
Po krótce jaki szwingiel
W regulaminie napisane, że jak uzbierasz 100zł, to na konto jakieś tam przelew, jak 150 to na polskie konto. Jak uzbierałam 200zł wchodze a tu nic, nie moge. sprawdzam regulamin a tam juz zmiana-że 400 zł na konto w pl. I tak do usranej. W regulaminie napisane , że mogą go zmieniac wg potrzeb, hehe. Dobre nie?

Jak znajdziesz cos sensownego rzy kompie to daj znać, ja ise obszukałąm, ale takei sensownie płatne to tlko zagraniczne i tzba dobrze sie na tym znać, biegle znać jezyk w pismie i czytaniu.

Nogi wykarczowane, hehe, mała wariuje u siebie-tylko ptzrec jak bałagan się wyleje z pokoiku. Zaraz wsiadam na rower. Od dziś absolutnie zaczynam treningi, znaczy cwiczenia. Trza ten brzusio zzgubić.

Anaconda, no przegięcie, przecież to nie wydatek rzedu 50 złotych.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Zrobilam sobie cytaty i...:szok: znikly:baffled::angry:

ale co pamietam
-co do prognoz to ten ro wogole nie zapowiada sie szczegolnie, ale obym byla zlym prorokiem. Kwiecien plecien co przeplata...ale zdecydowanie 90% zimy i ciut lata
-co do zebow 6 ja nie mam zadnego i nie widac.
- sny mara Bog wiara...ale zly sen potrafi zepsuc humor na caly dzien, ja nie lubie jak mi sie woda snije bo to zawsze na problem
-i...zapomnialam:sorry2:

Pozdrawiam i pojawie sie wieczorem:-)

Do góry