reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
A masz wykupiony abonament na VOD czy jak bo szczerze mowiac nie wiem jak to dziala i jakie strony:zawstydzona/y::sorry2:
nie to darmowa tv internetowa
chyba ze chcesz obejrzec odcinek ktory jeszcze nie byl emitowany wtedy jakos wysylasz smsa i kod dostajesz, no i filmy mozesz tez ogladac ale na tej samej zasadzie sms:tak::tak::tak:
a tak to darmowa:tak::tak::tak:
stronka VoD w Onet.pl
najpierw bedziesz poproszona o zainstalowanie jakiegos tam sterownika ale to minuta peic i juz:tak::tak:

witam porannie:-D
pierwsza????????:szok:

wstalam dac malej mleko wiec juz sie nie kladlam co bytroche poczyc bow dzien nie ma czasu
dobrze ze p poszedl juzdzis do roboty:tak::tak::tak::tak:
tyle dobrego ze on wczoraj wyszykowal Pauline do szkoly to ja pospalam do 9.30:-)
ale caly dzien mialam co robic,po poludniu proba w kosciele a dzis olejna:szok::szok::szok:
zgłupieli normlanie

pogoda do bani:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
teraz za oknem tylko +2:wściekła/y::wściekła/y: i chmury,wczoraj bylo troche sloneczka

ale za to jaki mam piekny widok z okien-seledynowo-bialo od drzew:-):-):-):-)

Weronika m juz ladneijszy policzek,widac ze ta masc pomaga bo juz guza prawie nie ma i sinika tez juz niejszy.do komunii sie zagoi:-):-):tak::tak::tak::tak::tak:

kamienie wokol rabaty z kwiatakami ulozone,calkiem fajnie to wyszlojak nie zapomne to zrobie pozniej fotki i wam pokaze
skonczyli kopac kolo mie,teraz kopia dalej.

ide poczytac

jest super ale sie jeszcze zastanawiam ,kurczę troche nie lubie skienek bez żadnych ramiaczek :sorry2:

pati fotki super,widać ze spotkanie udane

medeuska no ale Ci rośnie cwaniaczek,niedługo będzie zasuwał na kolanach jak perszing :-D:-D:-D:-D:-D

Iwcik ciąża Ci słuzy,wygladasz ślicznie :tak::tak::tak::tak:

mój mały złosnik już spi.

Pogoda fatalna,zimno jak cholera,wiatr taki ze mało głowy nie urwie,co sie z ta pogodą dzieje:crazy:
to myśl szybciej bo lunka ją chciała:rofl:

ja jade do Rybnika dziś, bo musze odebrać dyskietke Maksa, moja babcia przychodzi do niego:tak:

aaaa mojemu przyznali dotację:-):tak:

Hejka, alez miąłam do nadrobienia, ło matko. Wczoraj odpadłam z nienacka i nieplanowanie, bo net mi sie zawiesił, nic nie mogłam zrobic, pierwszy raz mi sie tak zrobiło. Dzowniłma do dostawcy, robią jakeiś testy, no to mówę mu-nie bardzo wanm one wychodzą. śmial ise, przeprosił ale uprzedził, że od czasu do czasu beda coś udoskonalac i życie mi niestey utrudniać. no trudno.

Dzięki dziewczyny.
wieczorem wypija tyle co zawsze..kubek kaszki i zawsze było ok. A wczoraj w dzień i dwa dni temu też wszsytko pusciło:baffled::baffled:
A pieluchy na noc zakładam mu pampki bo są bardzioej chłonne i są do 18kg...no on waży 12:sorry2::sorry2:
Luna a na co rumianek??
Co u gina?
Kochana, ja moje rumianek parze nawet i profilaktycznie, a jak za czesto robi siusiu to od razu. To na pęcherz, trochę nawet i na nerki. Jak nóżki namarzną, ale pupa od mokrego... Mojej pomaga. mI pomaga.

Luna ja tez mialam fajniutki sen :):-p
i nie chcesz opowiedzieć?? na pewno nie chcesz???:-D:-D:-Dno zastanów się, czy może jednak???

Ale lunęło :eek::eek::eek::baffled:

Odbiegając od tematu... Słyszałyście już o nowym portalu BB? Aktywnemamy.pl
U mnie wczoraj też najpier lunęło, później słońce, znów padało, a póź niej gradobicie jak ch.../ Myślałam, że okna mi powybija! Aż smugi były z tym wiatrem tak szło.
O nowym portalu właśnie się dowiedziałam:-)

czesc dziewczyny!!!:-)
dzisejsza nocke zaliczam bardzo do udanych:tak:.moje dzieci ani raz sie nie obudzili,wstali o godz.7-15,ale ja i tak do nich nie wstałam.;-)mój M ma dzis wolne i od samego ranka sie nimi zajmuje,nakarmił,przebral,a pozniej poszedł z nimi do innego pokoju abym ja, mogła sie wyspac i takim sposobem wstałam z łuzka o godz.10.:szok::szok:
dzisiaj zapowiada sie piekny słoneczny dzien,ja po południ z dzieciakami na badanie krwi jade a potem M stwierdził ze dzis nic na obad nie robimy i ziemy cos na miescie.;-)
nastepnie ja mam w planach jechac na zakupy i do solarium.tak wiec dzisiaj bede poza domem.:tak:

MIŁEGO DNIA!!!!:happy:
Lida no pozazdrościć. Super!

u NAS tez brzydka Pogoda , siedzimy przed Mini Mini .
Dziewczyny Moj Kacperek w sierpniu bedzie mial 2 latka... martwie sie troszke bo nozka chodzi do srodka.. Jakby mial plaskostopie... Bylam wczoraj u lekarza i lekarka (60 lat) powiedziala ze do 5 lat nozki sie koruguja... ale nie zabardzo w to uwierzylam... ja mialam tez plaskostopie i chcialabym o Kacpra chod juz teraz dbać , moze jakies wkladki itp...
Jak to wygladalo u Waszych Pociech???

Ja mam kiepski humorek , wczorajsza noc cała przepłakana... i dzisiaj tak mnie głowa boli !:-(
Kochana nie martw się tak. Czas rozłąki ciężki czas. Współczuje kobietom, których mężówie na wyjeździe, neiwiem jak sama bym to przeżyła!
A nóżki-mojej oba kolanka do środka uciekają i choć maiała dopiero 2 lataka kazała doktórka siadac po turecku. I jest poprawa. Trzeba ją s=ciagle pilnować, przypominać... Co do plaskostopi są buciki ortopedyczne, ciżko dostać takie małe, moja nosi, choć ze stopami nie ma problemu. Doktóka twerdzi, ze to i lepiej, bo są bardzo zdrowe dla dziecka. Najmniejsze jakie dostaąm to na 14cm chyba, musiałbym sprawdzić, no i ponad 70zł kosztują!

Ale jak to nie chce dac Ci skierowanie, jest od tego jak d.pa od sr.nia!

witajcie
wczoraj o 12 przyszla znajoma robic mi te pasemka
na 16 bylysmy umowione z dziewczynami
no ale dopiero po 16 ssciaglam z wlosow folie
poszlam myc glowe suszyc lekko wyprostowac i byle jak spiac...
potem ubieranie mlodych zeby jakos szybko zajechac
no i w sumie to przyjechalam tam przed 18
wiec nie bylo tak zle
a spotkanie sie udalo...
super
no i potem tez sie zaczela ganianina...
bo jak pojechalismy to wogole nie posprzatalam po tym farbowaniu - NIC
i przyjechaloismy o 20:30 do domu
na szybko kapanie malych kolacja (przy ktorej zasypiaalm)
no i klasc dzieci i spac bo rano o 6 pobudka bo o 8 lekarz przyjmuje
a z mala na szcepienie
wiec ubralam ich bo sewka mialam zaniesc do mamy bo po drodze
wychodze na klatke a co sie okazuje - wozek zostal w aucie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a moj na 6 pojechal na szkolenie jak jeszcze spalam...
i nie wyciagnal nikt tego wozka :no::no::no::no:
wiec trudno z mala na rekach sewek za reke i idziemy do mamy
tata juz mnie zawizol do przychodni...
w przychodni chcialy pesel od malej ktorego nie mam bo nie ma czassu jechac...
chcialy mnie juz wyslac do domku ale dogadalam sie z nimmi ze zadzwonie jak bedzie juz nadany
no, mala dostala skierowanie do logopedy bo ma wiezidelka za male i mozliwe ze trzebabedzie to przeciac bo moglaby miec problemu z mowa... ale zobaczymy co powie lekarz
potem szybko do domu dawaj bo o 10 przyjezdzaja kolezanki na malowanie bo na 11 mialy wesele w kosciele
a od lekarza wrocilam dopiero po 9 wiec na szybko sprzatanie...
no masakra juz wysiadam....
nie musze pisac jaka jestem padnieta - mam tylko nadzieje ze mala dzis nie da mi popalic :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

no to sie rozpisalam wybaczcie ze nie nadrobie tego wszystkiego co pisalyscie ale nie jestem w stanie...
jedyne co to jeszcze zdjecia przesle ;-)

Zobacz załącznik 238011Zobacz załącznik 238012Zobacz załącznik 238013Zobacz załącznik 238017Zobacz załącznik 238022Zobacz załącznik 238024Zobacz załącznik 238031Zobacz załącznik 238032Zobacz załącznik 238034Zobacz załącznik 238036
Sama się zziajałąm przy czytaniu, ale wariacki dzień!.Zdjęcia bomba, dzieciaki śliczne, pasemka mało widoczne, ale zawsze jakaś odmiana i lepsze samopoczucie!

U mnie gites,mały mi wczoraj numer zrobił ,bo wyszedł sam ze szkoły i czekał na parkingu,normalnie uciekł ,zadna pani go nie widziała.Dym byłby jakbym weszła od tyłu do przedszkola a Ksawka by nie było...No ,ale pogadałam z wychowawczynia ,przepraszała,ze hej,ale jak sobie pomyśle co sie mogło stać......
OD WEEKENDU ,A NA PEWNO OD PONIEDZIAŁKU IDĘ DO PRACY:-D:-D:-D
mam tyle pracy w domu i u sasiadów przed majówką,ale cieszę sie ,ze cos sie dzieje w końu ,coś dobrego:tak:
Ale bym awanture urzadziła, oj cienko widze opiekunkę. A co do pracy n kochana gratuluję ogromniaście!!!!!!!!! Co to za praca, chwal sie!

dzis jak malowalam znajoma to tak jej sie podobal makijaz ze umowila sie ze mna na sobote:)
i pytala sie mnie czy nie chcialabym sie gdzies oglosic...
zawsze mnie to fascynowalo (makijaz, paznokcie)
no i zastanawiam sie and tym :)
Pati anad czym tu sie zastanawiać. Kumpelka jest kosmetyczką, przyjmuj eteraz tylko w domu ( salon zamknęła, bo ją oplaty pożerały za wynajem lokalu) to klientki przychodza do domu-jest mega zadowolona, bo nawet gdyby miałą klientek połowe mniej, no to zawsze jest to jakiś pieniądz i kontakt z ludzmi!

Iwcik wyglądasz wspaniale, kobieto. jakbys nie córcię miaął mieć. U mnie tez tak było, Wszyscy mówili, ze t nie możliwe, by pryz córeczce tak kwitnąco wyglądać. A tuniczka swietna, podoba misie i spokojnie mozesz w niej pójsc, kolczyki i bransoletka tez ise przydadza do tego. Bedze ładne uzupełnienie.

ja oglądam na vod usta usta :tak::tak:
no genialny jest ten serial:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Zgadzam sie, świetny serial, jeden z moich ulubionych, jesli chodzi o polskie to naj naj.

Witam po przerwie! Ja to ostatnio pojawiam sie i znikam...totalny brak czasu.
Z Ania ostatnie zalatwienia do Komunii, proby, proby...
Z krzysiem jezdze do psychologa, neurologa i psychiatry bo jest w trakcie diagnozowania nadpobudliwosci, Maciej choruje co tym bardziej utrudnia sprawe. Maz dalej poza domem wiec ja slomiana wdowa. Ale nudzic sie nie mam kiedy bo wzielam dodatkowa prace do domu, wypelniam pity
I tak leci dzien za dniem

Pozdrawiam! Nie zapominajcie o mnie!

Kobieto, ales zaganiana, matko, współczuję. Dużo siły życze. Wpadaj jak tylko dasz rade.

No i tyle, u mnie znów leje, aż sie ciemno zrobilo, a tu z mała na zakupy trzeba wybyć, bo ziemniaki sie skończyły, na obiad mus potrzebne, hehe.

Alez miałąm nockę. Zasnęłam po 23, zaraz potem małą popłakała, ale asnęła bez interwencji, o 00.00 ubudziłą sie z wrzaskiem, śnił mi sie ogromny czarny pies, piękny był, al ebardzo sie go bałam. Ojciec go przyprowadził, ze niby mam go przygarnąć, aja co na niego spojrzałam to sparaliżwana strachem, no długi sen i długo opowiadac. Jak sie obudzilam z krzykiem, to P się az zrewał, 2 godziny zasnąc nie mogłam. Az sprawdze co ten sen oznacza.

O matko, aj myślałam, ze Agnes już ja dawno wzięła, bo cisza taka, myślę sobie -zapomnialy mnie powiadomić, hihi.

Popijam pyszną kawkę. Kot mi grzeje kolana, dziecko spi i tylko do szczescia słońca trzeba...

reklama
Własnie tyle co pojechała jeszcze fryzjerka dopiero co skończyłysmy włosy robic no i prze okazji obcieła tez mi syna, takze z dzisiejszego dnia jestem zadowolona.

Ide cos zjesc bo jestem głodna jak wilk i wracam do was spowrotem :tak::tak:

ja sie planuje po niedzieli umowic na psemka:-)

[
wruciłam od tego ginekologa(przezyłam)z moim jajnikami wszystko ok,:)no:nie mam pojecia dla czego mnie bolą)cytologia tez zrobiona-wyniki w nastepny czwartek.moje dzieciaczki spią,

moze to jednak od owulacji?

hej
ja własnie polozyłam maksa spać i posprzatałam po wizycie doroty i patrysi:tak:

teraz idę się wkąpać... musiałabym jechać do rybnika odebrać maksa dyskietkę do lekarza:rofl:

taki byl balagan???????:-p:-p:-p:-p

Iwcik dawaj fotki zakupow i wlosow!!!

No co wy babki nie macie wanien wanna to podstawa:tak:
Moj wrocil to spadam wlece za jakis czas:-)

nie macie
jak bedzie lazienka na gorze wykonczona to bedzie i wanna:tak::tak::tak::tak:
poki co musze sie zadowolic prysznicem:baffled:

Czesc dziewczyny:))
Ja wpadlam z dobrymi wiesciami obiecalam wam ze dam znac jak beda wyniki tak wiec dzis zadzwonili i powiedzieli ze wyniki sa dobre
normalnie kamien z serca mi spadl ze nie ma tej Mukowiscydozy

witaj super ze wszytsko ok
czyli peweni alergia,na plesnie
ale testy to sie robi na jesieni gdy juz prawie nic nie pyli bo w sezonie moga wyjsc niemiarodajne

kurczę za miesiąc mam komunię a nie mam pojęcia w co sie ubrać.w sklepach nic nie ma,paranoja powystawiane już same letnie rzeczy,nigdzie nie ma sukienek aby pasowały na komunię :baffled::baffled::baffled:

co ja mam zrobić?

jak najbardziej letnia kiecke,do tego zakiet
albo jakas garsonke czy cos

Witam,
po nocnej bitwie :sorry2: Ale chyba było łatwiej niż wczoraj :tak: poprzednim razem z nocy na noc było gorzej, a tu chyba mała zmiana :-p No i w środku nocy nie wyciągam jej z łóżeczka bo dostaje flaszkę.

:

i jak dzisija nocka?

Śnił mi się kolega ze szkoły średniej. Przystojniak, oj, bardzo, i miał cos takiego w sobie, ze jak cie objął, to po prostu usta same ci sie otwierały, nogi miękły i świat wirował, no tak było.... I nad ranem śniła mi sie szkoła, i on, i nieziemski pocałunek. jeszcze pół godziny po przebudzeniu było mi błogo, hehehehehe.
e

no pieeeeekny sen:-p:-p:-p
tylko p nie mow bo bdzie zazdrosny:-D

e no to snu tylko pozazdroscic;-):tak::tak:

witam srodowo, czarek wstal i juz marudzi, narazie sciagnelam mu z noska zobaczymy co to pozniej bedzie:sorry2:
po 16 po auto mam jechac, i tluc sie znow na miasto, ilez mozna, przynajmniej kupie ten olejek i salami kupie;-):-D

ja zawsze masci majernkowa smaruje pod noskiem i nacieram dziewczyny zwyklym spirytusem kamforowym i tez skraplam nim poduszke:tak::tak::tak:
a do tego wyzej ukladam glowy zeby bylo lzej oddychac

Heloł:-)
Dziś opóźnienie, Mima wariował w łóżku, a ja dosypiałam;-)
W domu lodówka, jak się ociepli to pootwieram okna, że by sobie chatkę zagrzać;-);-)
Jeszcze wieczorem robiliśmy awaryjne pranie bo mima zasikał ostatnie spodnie:szok::szok: nie mam pojęcia co jest..wszsytko olane! Od soboty poszły 4 pizamy i 4 pary spodni:baffled::baffled::baffled:

ja codziennie w piecu pale,raz ze na wode 2 w domu zimno i niemilo
mozesz mu zaparzyc rumianku do picia i nalac do kapieli
ruminek dobrze dziala na pecherz:tak::tak::tak:

ja tam na kg nie patrze bo dziecko nie ma standartowej pupy, niektore dzieci maja szerokie niektore waskie, jak czarek mi sie zaczał przelewac odrazu zmiana pampka, nie patrzylam na kg:tak::tak::tak:
moze sproboj:tak::tak:

na moja juz iwkeszych pampersow nie ma:baffled:

niestety dobre:dry:
ale teraz znow sloneczko wyszlo i swieci:tak::tak::tak::tak::tak:
ciekawe ile razy jeszcze dzis sie pogoda zmieni

a ja dokonczam wlasnie ogladanie KSD obejrzalam 6 odc i sie poryczałam:no::no::no:
siodmy lecial wczoraj, wiec jestem na bierzaco;-)

ja sie przerazilam jak wyszlam wyprowadzic Pauline bo snieg z deszczem zaczla padac:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
kwiecien plecein....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

widac ze sptknanko udane
super!

Hej misie
Jestem ,zyję ,czasu ,weny brak ,jakiś kryzys przechodzę:rofl2:

U mnie gites,mały mi wczoraj numer zrobił ,bo wyszedł sam ze szkoły i czekał na parkingu,normalnie uciekł ,zadna pani go nie widziała.Dym byłby jakbym weszła od tyłu do przedszkola a Ksawka by nie było...No ,ale pogadałam z wychowawczynia ,przepraszała,ze hej,ale jak sobie pomyśle co sie mogło stać......
OD WEEKENDU ,A NA PEWNO OD PONIEDZIAŁKU IDĘ DO PRACY:-D:-D:-D
mam tyle pracy w domu i u sasiadów przed majówką,ale cieszę sie ,ze cos sie dzieje w końu ,coś dobrego:tak:

laska gratulacje z pwoodu pracy
to znow Cie z nami nie bedzie:baffled:

ja tez chcialam ale mi sie lamia.... :(

dzis jak malowalam znajoma to tak jej sie podobal makijaz ze umowila sie ze mna na sobote:)
i pytala sie mnie czy nie chcialabym sie gdzies oglosic...
zawsze mnie to fascynowalo (makijaz, paznokcie)
no i zastanawiam sie and tym :)

mysl mysl.....jakby to powiedziala Weronika:-)

Zrobili mi fotki wiec wam wkleje i powiedzcie czy w tej tunice z koralami:-D moge isc na komunie no i spodnie czarne na kant , czy nie bardzo:baffled::baffled::baffled:

pasuje jak najbardziej
pieknie wygladasz

j

a moze tak jeszcze As lub bubka wpadnie;-);-)
zapomnialam As na wyjezdzie:-:)-(
ale bubka czekam;-);-);-)

widzialas mnie??????????:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dzownie dzis sie umowic do sadystki bo ten zab co mi sotatnio leczyla kanalowo to chybazle wyleczyla bo cos mnie cmi od jakiegos czasu,ugryzc nim nie moge i w ogole dziwnie
powiem zeby go wyrwala
6 to ie bedzie moze widac ze zeba nie ma,ale mam go juz dosc:baffled::baffled::baffled:

Do góry