reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Widze ze nasze zafasoklowane martwia sie o kopniaczki.
NATALINECZKA ty tam juz nie wymyslaj ze mniej czujesz kopniakow.Napewno jest i bedzie ok:tak:.
KERNA i Ty zaniedlugo poczujesz:tak:.Ja nie wiedzialam ze urodzilas w 30 tyg:szok:.A malemu nic nie bylo?Walczyl o zycie czy bylo ok ?

Oliwka mi starsznie marudzi dzis caly dzien Ja jakos nerwowa dzis jestem i nie mam juz do niej sil:-(.

hej laski

czytm was i nie mam koncepcji co odpisac jakos cały czas w tv jedno i to samo mam juz dosc tych informacji ale widze ze i wy tutaj macie o czy pisac i kazdy pisze co czuje i nie kazda z czyms sie zgadza , no ale cóż nikt nie był przygotowany na cos takiego.......
[*]
[*]

a co do ciąży i ruchów dzidziusia to ja poczułam w 18 tygodniu i to nie były kopniaki tylko delikatne ruchy dzidziusia, także Kerna jeszcze tydzien i powinnas cos juz poczuć, a w pierwszej ciąży z maksiem to ruchy dopiero poczułam w 20 tyg a urodził sie w 43tyg wiec chyba nie ma reguły ze piewsze euchy to połowa ciąży, i u mnie do 5 miesiaca nie było widac brzuszka , a do porodu przytyłam 30kg wiec pózniej zostalo wszystko nadrobione :-D:-D:-D

Teraz zaczyna sie 5 miesiac i mam juz 5 kg na plusie i dość duży brzuch , zreszta brzuszek szybko zaczał sie pokazywac bo od trzeciego miesiąca juz miałam problem z spodniami swoimi:-D:-D:-D
ciekawa jestem ile dobije do końca az mnie przeraza jak pomysle:-):-):-)

hej laski

czytm was i nie mam koncepcji co odpisac jakos cały czas w tv jedno i to samo mam juz dosc tych informacji ale widze ze i wy tutaj macie o czy pisac i kazdy pisze co czuje i nie kazda z czyms sie zgadza , no ale cóż nikt nie był przygotowany na cos takiego.......
[*]
[*]

a co do ciąży i ruchów dzidziusia to ja poczułam w 18 tygodniu i to nie były kopniaki tylko delikatne ruchy dzidziusia, także Kerna jeszcze tydzien i powinnas cos juz poczuć, a w pierwszej ciąży z maksiem to ruchy dopiero poczułam w 20 tyg a urodził sie w 43tyg wiec chyba nie ma reguły ze piewsze euchy to połowa ciąży, i u mnie do 5 miesiaca nie było widac brzuszka , a do porodu przytyłam 30kg wiec pózniej zostalo wszystko nadrobione :-D:-D:-D

Teraz zaczyna sie 5 miesiac i mam juz 5 kg na plusie i dość duży brzuch , zreszta brzuszek szybko zaczał sie pokazywac bo od trzeciego miesiąca juz miałam problem z spodniami swoimi:-D:-D:-D
ciekawa jestem ile dobije do końca az mnie przeraza jak pomysle:-):-):-)
Ja w obu ciążach dobiłam do 67 kg

Natala ty iałaś tylko słuchac piosenki list do boga a nie o aborcjach dostaniesz po tyłku odemnie przestan ich słuchac

A ja też juz nie moge słuchac wiadomosci bo coraz bardziej mnie to dołuje a tak ma byc podobno cały tydzien..Współczuje rodziną nieżywych

Ostatnia edycja:
My juz po obaidku ale Klaudia daje niezle czadu:no:Uparla sie ze chce zalozyc rekawiczki i czapke bo Wiki tez ma:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:No co za wariatki jedne:no::no::no:
A ze rekawiczki sie poplataly sznurkiem to siedzi i mi wyje:wściekła/y::wściekła/y:

Jesli chodzi o ruchy to ja czulam wczesnie bo Dominika chyba 16-17 tydzien a dziewczynki w 14 tygodniu:tak::tak::tak:
A jesli chodzi o przytycie to ja do 17 tyg mialam 0 w obydwoch ciazach:tak::tak:

KERNUS
jezeli Michala zaczelas czuc w 21 tygodniu to tearz poczujesz takie porzadne kopniaczki 19-20 tydzien:tak::tak::tak:I nie martw sie bo napewno wszystko jest ok:tak::tak::tak:

NATALINECZKA
Ty tez sie kochana nie martw bo z Twoja dzidzia tez jest ok:tak::tak::tak:
Poloz sie,zjedz cos slodkiego,poglaszcz brzuszek a sama zobaczysz:-);-)

W tv nic nie ma bo na kazdym programie to samo:-(mam nadzieje ze chociaz wieczorkiem cos bedzie:tak::tak::tak:

ja mam nadzieję teraz mało przytyć, tyle co trzeba. A potem zrzucać te kilogramy latami..łeeee
no mam nadzieję, że neidługo poczuję w końcu bobasa:happy:
Dorotka no tak wcześnie urodzone dzieciaki zawsze walczą o zycie..mniej, więcej ale jednak:zawstydzona/y: Mój był tylko chwilę reanimowany i dobę pod tlenem a potem wszystko szło z górki z małymi potknięciami. ale i tak sterczenie przed inkubatorem to żadna przyjemność:-(

Wiki co to jest 67kg ja do porodu wazyłam 85kg a przed ciąża wazyłam 55kg
Ło matko to naprawde dużo
dobra ide dzieci kompac bo Martynka juz w brodziku siedzi a Kamil sie sam rozbiera i woła mama ciap ciap co oznacza ze chce sie isc kompac

ja mam nadzieję teraz mało przytyć, tyle co trzeba. A potem zrzucać te kilogramy latami..łeeee
no mam nadzieję, że neidługo poczuję w końcu bobasa:happy:
Dorotka no tak wcześnie urodzone dzieciaki zawsze walczą o zycie..mniej, więcej ale jednak:zawstydzona/y: Mój był tylko chwilę reanimowany i dobę pod tlenem a potem wszystko szło z górki z małymi potknięciami. ale i tak sterczenie przed inkubatorem to żadna przyjemność:-(
To sterczenie przed inkubatorem pamietam i podzielam twoje zdanie nic przyjemnego

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja chodzilam do inkubatorkow tylko 5 czy 6 dni a i tak byla to dla mnie cala wiecznosc:no::no:
pamietam jak w jeden dzien poszlam a akurat piguly myly Ich inkubatorki to ja normalnie myslalam ze zawalu dostane:no::no::no:A okazalo sie ze na probe zostaly przelozone do lozeczek a nikt mi wczesniej nie powiedzial:no:Jak je zobaczylam w tych lozeczkach to az sie poryczalam ze szczescia oczywiscie i od tej chwili byly jzu ze mna na sali:tak::tak::tak:A wazyly wtedy tylko 1600:tak::tak::tak:

reklama
Dlaczego sie popłakalaś
ja teraz to wogóle ryczę, a jak zaczeli spiewac o samobojcach pozniej o tych samolotach a na koncu o trzesieniach ziemi to az mi sie lzy same uwolnily:-:)-:)-:)-(
Wiki co to jest 67kg ja do porodu wazyłam 85kg a przed ciąża wazyłam 55kg
ja przed ciaza z czarkiem wazylam 58 a przed porodem 82 :tak::tak::tak::tak:
a teraz wazylam przed ciaza 57 a teraz waze 58 ale w trakcie schudlam jeszcze ze 2 kilo wiec licze jako 3;-);-)

a co do tv to mam dosc i puscilam mlodemu bajki na dvd bo juz sama sluchac nie moge:no::no::no:

ja chodzilam do inkubatorkow tylko 5 czy 6 dni a i tak byla to dla mnie cala wiecznosc:no::no:
pamietam jak w jeden dzien poszlam a akurat piguly myly Ich inkubatorki to ja normalnie myslalam ze zawalu dostane:no::no::no:A okazalo sie ze na probe zostaly przelozone do lozeczek a nikt mi wczesniej nie powiedzial:no:Jak je zobaczylam w tych lozeczkach to az sie poryczalam ze szczescia oczywiscie i od tej chwili byly jzu ze mna na sali:tak::tak::tak:A wazyly wtedy tylko 1600:tak::tak::tak:

1600 :szok::szok::szok:
a ile wczesniej sie urodziły:eek::eek:
moja kolezanka urodzila w 32 tyg i mial 1900 okolo
tez lezal w inkubatorze z tym ze on lezal legnicy a ona musiala po cesarce lezec w kowarach, wiec dziecka przez tydzien nie widziala:-:)-:)-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry