reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam kochane w piękny słoneczny czwartek :happy:
za oknem jest tak slicznie że wstałam o 6.30 jak wszyscy spali ubrłam dresy i poszłam na spacerek :tak: Pietrucha mnie telefonem ścigał o 7.20 "Malinus kochanie gdzie ty jesteś!!!!!!???????????" :-D:-D:-D:-Da ja wiem ze w dzień nie wyjdę bo Julina chora z gorączką :cool: no więc zaliczyłam poranny spacer do jeziorka "słonecznego" nazbierałam pięknych zielonych gałązek do wazonu zrobiłam zakupy i jestem dotleniona i naładowana energią :tak::tak:
Antonio nockę przespał pięknie tzn od 22 :eek:do 7 rano jednym ciurkiem tzn Piotrk sam mówi że nie wie czy wstał o 7 czy wcześniej ale o 7 go juz słyszał :rofl2: Julia jeszcze śpi obudziła się z bólem o 5 ale zasnęła i spi :tak:Adam ma wolne bo 6 klasy pisza egzamin więc siedzi w domu i już mi powoli podnosi ciśnienie :confused2:
Agnes Oliwka widać że przedszkolem zachwycona i bardzo dobrze oby jej tak zostało :tak:
AS ech...........no co ci napisać no cały Kuba wiem że jestes zmęczona rozdrażniona ale wiesz sama on też........dla niego to zmiana jego rytmu powtarzalności ...drażniło go więc musiał się wyżyć.....wiem ty sama to wszystko wiesz kochana pozbieraj się wyrycz i wiem ze potrafisz stawiaj czoła nowym wyzwaniom dnia codziennego :-***
Kernuś małpo co to znaczy rozmowa nic nie da???kochana faceci sa jak małe dzieci im trzeba powtarzać powtarzać powtarzać bo dzis wiedza jutro zapominają :eek: posadź go jak dziecko i mów mów mów ...do znudzenia wkońcu załapie ...on nie rozumie jakie są obowiązki ojca męża głowy rodziny to ty tez zapomnij że on by chciał obiad ubrac czyste ubranie usiąść w domku na czystym fotelu przy czystym stole z czystym kubkiem herbaty :confused2:ja wiem że ze mnie kawał wredoty ale ze mną "gadułą" miał by ciężkie życie :sorry:
Anaconda a jak ty widzisz po małej przechodzi jej????&&&&&& trzymam i napisz co i jak po laryngologu :tak:nas też czeka wizyta u laryngologa :cool:
Lunka ja tez mam chyba takie samo konto jak ty "szybkowyparujące" nie wiem ludzie mają wysoko oprocentowane , debetowe, itp...a moje jest szybkowyparowujące :confused2::confused2:i serio serio ja tez czasami licze po 10 razy bo mam wrażenie że ktos mi najzwyczajniej zakosił kasę z konta :sorry:
Iwcik ty jesteś zakupowy potwór :-p:-p:-p:-p:-p
Dowikluś ty byłaś ostatnio w h&m słuchaj są tam jakieś rampersy??????????
a właśnie laseczki używające pampersów w realu za 162 szt "4"albo 186 szt "3" cena 95 zł więc się opłaca :tak:
o i skleroza zapomniała co jeszcze miała napisać :eek:

reklama
własnie skończyłam ogladać ten film"Bez mojej zgody":tak::tak::tak::tak:
no rewelacyjny,słuchajcie ryczałam jak bóbr przez cały film,nie dało się nie ryczeć :no::no::no::no::no:
aż mam całe czerwone oczy i podpuchniete od tego ryczenia.naprawdę film strasznie poruszający :tak::tak::tak::tak::tak:świetnie zrobiony.

ide spać.dobrej nocki kobitki :tak::tak::tak:
a ja sobie ściągnęłam i dzis obejrzę;-):tak::tak::tak:
Witam przy porannej kawce :-):-)

My dzisiaj po południu idziemy na wizytę kontrolną do laryngologa trzymajcie kciuki żeby wreszcie z tym uchem było w porządku :tak::tak::tak:
A teraz idę was poczytać :tak::tak::tak:
&&&&&&&&&&&&

a u nas dzis sloneczko nas wita od rana
chyba bedzie piekny dzien, nie mam co wymyslic mamie zeby sie nie stresowała:no::no:
nie mam pomysłu:no::no::no::no:moze jakis podrzucicie;-);-)
mi padl polsat cyfra padla mam tylko 1, 2, 3 i polsat na antenie zbiorczej
i teraz slucham radyja:tak::tak:
przynajmniej sobie na pradzie zaoszczedze;-);-);-)

a chyba cos przeoczyłąm, ne mam pojęcia o co chodzi, hihi
Bubka podała link do obrusów jakie zakupiła.:tak: Meda wypatrzyła , że gość sprzedaje jeszcze stopki ( skarpetki)męskie za 1 zł. :tak:Strasznie tanio, nie? To ja na to , że właśnie taka promocja na stopki ( skarpetki) męskie i damskie po 99 gr. jest w Cerffourze.:tak: I facet musiał market napaść. :sorry:

Poza tym słuchajcie , tam jakaś wyprzedaż jest.:tak: Podkoszulki dziecięce za 3 zł z groszami, skarpetki po złotówce, biustonosze za 2, 99- oglądałam, śliczne tylko nie w moim rozmiarze:confused2:,.

Malinka dzięki za cynka z realem.:tak: Wybiorę się chyba w sobotę:tak:. Bo muszę zakupić dwa duże gary do gotowania.:tak: Tylko wypatrzeć muszę , czy na targu taniej takich garów się nie kupi....:confused2:

As
co jak co, ale facet bezczelny .:confused2:
A Kubuś chyba tak zareagował na nowe miejsce , nową sytuację.:sorry: Ja to rozumiem.:tak:

kobietki moze wy mi pomorzecie!!!!:-:)tak:
w sobote robie mega duzą imprezke urodzinową moich dzieciaczkow(calej 3)i chciala bym zrobic dwie salatki ale takie zeby były pyszne i szybkie do zrobienia.;-)mam nadzieje ze mi cos podpowiecie,bo ja nie mam:no: żadnego pomysłu.a nie chce robic tych co zawsze.:baffled:

z góry dziekuje!!!
do wyboru do koloru :tak: https://www.babyboom.pl/forum/mamy-bedace-w-domu-f123/spis-potraw-z-ksiazki-kucharskiej-16145/

U nas kochane próby się zaczęły. Wczoraj wymarzłam się w kościele 1,5 h. :confused2::confused2::confused2: W ciągu tygodnia dzieciaczki mają 3 spotkania.:szok:
A dziś starszaki wolne mają. :tak: Szóstoklasiści egzamin piszą.:baffled:

hejka i ja witam czwartkowo w calkiem dobrym humorku, od rana sie usmiałam bo zawiozłam dzieci do szkoły i małam chleb kupic a sniadanie no i poszlam do sklepu zadowolona od ucha do ucha a jak przyszło płacic to sie okazało ze portfel wziełam tylko ze kasy w nim brak:szok::szok::szok:i zdziwko bo kasa była jeszcze wczoraj a dzisiaj pustki :szok::szok::szok:okazało sie ze maks bawił sie w sklep wczoraj i wszystkie pienążki mi wyciagnał i nie włozył spowrotem:-D:-Ddobrze ze pani dała mi na tzw kreske i popołudniu musze jej zawiezc kase :-D:-D:-Dbo bym nie miała co jesc na sniadanko:-)

maz wrocil z wyprawy to załapalismy sie na wspolne sniadanko, a teraz siedzi i klika na kompie bo przywiózł drugiego laptopa i go studiuje:-D:-D:-Dbo odkupił od znajomego wkońcu bedzi robil diagnostyke auta w tamtym laptopie :-):-):-)to dobrze bo mi nie bedzie zabierał:-D:-D:-D

Zastanawiam sie czy nie nastawic juz obiadku bo wyciagłam zeberka ale chyba jeszcze poczekam bo dzisiaj obiad robie dopiero na 16.00:-)

Widze ze ranne ptaszki z niektórych kobitek , a pati super ze u gin wszystko oki .:-)

Witam Was Kochane. Wczoraj się ległam po 23 i chyba w sekundę zasnęłam :tak: Kuba szaleje, maruda jedna od świąt taki marudny drze się jak nie wiem :wściekła/y: już mnie szlag trafia :crazy: dzisiaj widzę słoneczko znowu świeci ale zimniej niż wczoraj ale spacerek i tak chyba będzie ale tym razem do żagania za mieszkanie zapłacić :sorry: zaraz z nim chyba do sklepu pójdę bo już mnie trafia :wściekła/y: no nie do wytrzymania jest :wściekła/y: jakbym tak pizgła normalnie to by spał przez tydzień taki jest marudny i upierdliwy :wściekła/y: sprzątnięte już mam jeszcze tylko w szafce poukładać muszę i obiad zrobić ale już mi się nie chce. A dzisiaj potrawka z warzywami i kurczakiem :tak: zajrzę potem jak dam radę :tak: słoneczka życzę i uśmiechu :-D a tu na uśmiech z rana :-D
Pewnego razu niewidomy postanowił odwiedzić Teksas. Wsiada do samolotu teksańskich linii lotniczych i zapada się w miękkim, dużym fotelu.
- Hej... - mówi niewidomy - ale duży fotel.
- W Teksasie wszystko jest większe, niż gdzie indziej - mówi siedzący obok pasażer.
Kiedy niewidomy wylądował w Teksasie, pierwsze kroki skierował do baru. Dostał kufel, bada go dłońmi i mówi z podziwem:
- Ale duże kufle tu macie.
- W Teksasie wszystko jest większe niż gdzie indziej - mówi barman.
Po kilku piwach niewidomy pyta barmana, gdzie jest toaleta.
- Na drugim piętrze, trzecie drzwi po prawej - pada odpowiedź.
Niewidomy idzie, ale gubi drogę i zamiast do toalety, wchodzi do sali z basenem. Potyka się, wpada do wody i przerażony krzyczy:
- Nie spłukiwać! Nie spłukiwać!

Pijany mężczyzna sika pod ścianą dużego domu w środku miasta. Obok przechodzi zgorszona pani i patrzy się na niego i mówi:
- Ale bydle!
Na to on:
- Niech się pani nie boi, mocno go trzymam...

No i moja kruszyna wstaa, zjadła już 2 jajak, ateraz wcina głoda, i jeszcze lizaka woła:szok:. Dostanie MOZE ale po obiedzie, hehe. Robi s ie coraz ładniej. Pisałam do kuzynki i bratowej , że zapraszam na spacer , ciekawe która bedzi echetna, bo Monia to ostatnio ciągle śpiąca a Agnieszka ma lenia, hehe.A ja powiedziałam, że dziś nie odpuszcze, mam tylko podłogi do zrobienia, kwiatki do przesadzenia, makaron do ugotowania i spacer z małą.

Malinka, ales miała piękny poranek. Ja obudziłam sie o 5.27 ale leżałam sobie w łózku i patrzyłam jak szruga ustępuja, ale mgła była, to nawet kupra mi sie podnieść nie chcialo.

Bubka podała link do obrusów jakie zakupiła.:tak: Meda wypatrzyła , że gość sprzedaje jeszcze stopki ( skarpetki)męskie za 1 zł. :tak:Strasznie tanio, nie? To ja na to , że właśnie taka promocja na stopki
Noooooooooo, to wszytsko jasne, bardzo dziękuję, hihi
I w plan wrzucam jescze wizyte w carrefourze:-)

Iwcik fajnie, komp pozostanie tylko dl aCiebie, aj tez tak chce:-D
A zakupki bez kaski-przerabiałam, hihi. TYlko ja chyba zapomnialam w ogóle portmanetki zabrać, hihi.

dziewczyny kochana, szkoda mi dnia, zaraz przebiram mała, buźkę jje umyję od serka i lece do nomi po glebe do palm, przesadze, zrobie podłogi i wybywam. Jak wrócę a ni ebede jeszcze padac na twarz to wpadnę. MOże uda mi sie jakieś zdjęcia porobic....Dawno nic nie było ( nie licząc wilkanocnych)

Becia dobre

ANABUBKA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA TWOJEGO CHŁOPA CO BY DOBRY BYŁ ....W KAŻDYM TEGO SŁOWA ZNACZENIU:-pCO BY GÓRE FORSY ZARABIAŁ WIERNY BYŁ JAK PIES ALKOHOL LUBIŁ TYLKO OGLĄDAĆ I SEXU CHCIAŁ ZAWSZE I WSZĘDZIE ;-)MALINKA Z FAMILIĄ :happy:ps y:[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/COLOR]

Spóznione ,ale sxzczere i ode mnie:tak:

ja slyszlaam rozne opinie, tym bardziej ze najgorzej zaklada sie ja "na sucho" najlepeij w 3-4 dzien okresu no ale jak nie dostane bo karmie mala cycem wiec poki co nie zamierzam przestawac... a boje sie bo bedzie bolalo... ehhh mam mieszane mysli a zarazem chcialabym miec na 5 lat spokoj nobo 300 zl to mniej niz co miesaic tabsy
e

Patrysia ,ja miałam na sucho ,wcale bardzo nie boli,tym bardziej ,ze mi lekarz kazał pół godziny przed włozeniem wkładki połknąc 2 tabletki przeciwbólowe,niejedna miesiaczka boli bardziej.
Fajnie ze 300 ,mój teraz chce 450 i tez na 5 lat.Nie uprzedzaj sie z góry,ze będzie bolało ,bądz dobrej myśli:tak:

As ,ale miałaś dzień,ale Was Kubulec wymęczył,
ciecierzyca wstyd przyznać ,ale dobrze nie wiem nawet co to jest:-p

Dlaczego ja mam do każdego megamarketu 100 klocków,no nie da sie zaoszczędzić ,a z pusta kasa nie da sie byc przy okazji:cool::eek:

Malinka ja teżma dziś Klaukę w domu ,ale teraz oglada tv,obejrzałam z nia nowy odcinek h2o,a teraz czekamy na brendę i pana wheskersa:tak:

No i u nas wyszło słońce:-D w końcu!
Byłam w spożywce zaopatrzyć się w produkty zielone....czyli szpinak. Wymyśliłam sobie zapikankę ze szpinakiem izaraz się za nią zabiore. wpadłam też po drodzę po żarówkę energooszczędną, ale kurcze musimy cos z tymi halogenami wydumać bo nie stać nas na taki luksus:confused2: Są jeszcze żarówy energooszcz. w kształcie halogenów, ale ze spiralką jak normalna i możliwe, że wejdzie do oprawek. Byłoby super, bo ciągnie tylko 9W a nie 35.No ale cena to 28zł:confused2:
A dodatkowo dostałąm ataku szału:sorry:coś ostatnio bardzo łatwo mi to przychodzi:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Zajeżdżam pod dom, patrze a mój tato wyłazi z fajką z garażu, oczywiście zobaczył że zajechałam to od razu kiepa wyrzucił, że on niby nigdy nic:sorry::sorry:No i wchodzę, a tam smród fajek jak cholera!!! Oczywiście najbardzije koło moim drzwi. Matka do tego wzięła Michałą i bawic się z nim w garażu chciała bo przecież mało kto wie, że dym z fajek jest szkodliwy:sorry: Ciśnienie mi skoczyło, i zachowałąm się jak się zachowałam...matka też wpadła w szał(ale u nie j to norma) i znowu jesteśmy sczęśliwą kochającą się rodzinką:wściekła/y:

reklama
No i u nas wyszło słońce:-D w końcu!
Byłam w spożywce zaopatrzyć się w produkty zielone....czyli szpinak. Wymyśliłam sobie zapikankę ze szpinakiem izaraz się za nią zabiore. wpadłam też po drodzę po żarówkę energooszczędną, ale kurcze musimy cos z tymi halogenami wydumać bo nie stać nas na taki luksus:confused2: Są jeszcze żarówy energooszcz. w kształcie halogenów, ale ze spiralką jak normalna i możliwe, że wejdzie do oprawek. Byłoby super, bo ciągnie tylko 9W a nie 35.No ale cena to 28zł:confused2:
A dodatkowo dostałąm ataku szału:sorry:coś ostatnio bardzo łatwo mi to przychodzi:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Zajeżdżam pod dom, patrze a mój tato wyłazi z fajką z garażu, oczywiście zobaczył że zajechałam to od razu kiepa wyrzucił, że on niby nigdy nic:sorry::sorry:No i wchodzę, a tam smród fajek jak cholera!!! Oczywiście najbardzije koło moim drzwi. Matka do tego wzięła Michałą i bawic się z nim w garażu chciała bo przecież mało kto wie, że dym z fajek jest szkodliwy:sorry: Ciśnienie mi skoczyło, i zachowałąm się jak się zachowałam...matka też wpadła w szał(ale u nie j to norma) i znowu jesteśmy sczęśliwą kochającą się rodzinką:wściekła/y:
co do fajek u nas jest to samo jak grochem o sciane m przy malym nie pali przynajmniej stara sie nie palic, ale z ciocia mamy problem, jak jej mowie ze ma przy nim nie palic to sie obraza a i tak woje robi, a czasem az mnie sciska, bo zaciagnie sie bierze go na rece i prosto w twarz mu wydmu****e :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
to juz szczyt kilka razy tak widzialam:angry::angry::angry:

Do góry