reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej babole -WRÓCIŁAM wczoraj wieczorem odebrałam kompa za jedyne 140 zł. jak cichutko chodzi....okazało sie ,ze to dlatego ,ze czyszczony nie był prawie dwa lata i kurzem zarosł cały środek ,wszystkie kabelki:tak:nie wystarczy gadać o przedmuchaniu kompa ,trzeba to czasem robić:-Dale najgorsze jest to ,ze zgubiliłam płytkę od głośników ,no nie mogę jej znależć psia mać i póki co mamy głuchy komputer:rofl2::baffled:

Wiosna nadchodzi Ksawka nawet póściłam na podwórko ,bo cieplutko ,to co ma sie kisic w domu
Klaudia dzis ma wolny piatek,bo dziś szukają wiosny po okolicy,bajka ,
póżniej zabiore Ksawka na rowersłyszałam ,ze do jazdy na rowerze potrzebne sa pracujace jednocześnie 2 pólkule mózgu i ,że dzieci majace problem z wymowa powinny jak najwiecej jeżdzić,bo do prawidłowej wymowy tak samo sa 2 wspólgrajace potrzebne.

Tak sie cieszę ,bo jeszcze rzut beretem i zaczniemy na tenisa cjhodzić i biegać.Niech żyje wiosna:-D
A propo migdałków to moja Klaudia ma wyciety trzeci migdał w wieku 5 lat,a od zerówki przestała notorycznie chorować choruje ok.3 razy w roku,czyli standart myśle ,:tak:Jako mała dziewczynka chorowała bardzo duzo .Ksawierek ma 3 migdał ,potrzeby wycinania nie było i nie będzie .

No ,fajnie ,fajnie ,ja jestem nikogo nie ma:shocked2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Cześć z rana!
Tyle co pamiętam to odpisze póki mały mi nie zrzędzi:sorry2:
anabuba jak to dopiero wróciłam ze szpitala:confused: jestem prawie tydzień w domku:tak:
Co do halogenów to ja mam wszędzie halogeny, bo wszędzie podwieszane sufity ale głównie tosą 35tki. No ale jak w pokoju zaświece to w sumie drze mi 120w, albo145w:sorry2: w kuchni 70w...
Co do ledwoych to one mniej ciągną, ale mniej daja światła...jako kinkiety czy do półek i szafek to luzik, ale jako oświetlenie pokoju nie bardzo:no: niestety:dry:
As oj na pewno boli noga:sorry2: Ja miałam zwichnięty nadgarstek, dostałąm szynę, a potem okazało sie że źloe się zrosło bo tak na prawde było złamanie:wściekła/y: przez kilka lat nie miałam sprawnej dłoni:sorry2::sorry2: Takze czasem i gips jest lepszy..tak dla spokojnosci;-)
Medea czekam na Twę uzębienie amerykańskie;-);-)
lidka zdróka dla kurdupelków!!!! Biedaczki....
A teraz żale swe wyrzucę...wczoraj miałąm wchodzić na bb ale chciałam się zmusić do spania, bo pobudki o 6 rano mamy:sorry2: Wczoraj mój kochany M wrócił do domu pijany!!! Czekałam na niego 2 godziny, a ten ledwo zmieścił się w drzwi!! Najgorsze że zakapowałąm dopiero jak ubieraliśmy małego do spania!!!!! Jak bawił się z małym to kopnął go bo myślał, że to jest zabawne i mały sie rozwył:sorry2: ja nie zareagowałąm bo w życiu nie przyszłoby mi do głowy!!! Do tego od razu ładował sie do auta bo zakupy chciał zrobić!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Oczywiscie dzis jestem z pustą lodówką, bez chleba....***** nie znoszę gada!!!!!!!! Dobrze, że wczoraj nie był dzień kąpania, bo przecież on nie ma oporów!! No i stertę garó ja wczoraj myłam w nocy, bo on jak zaczął się tłuc to oczywiście małego obudził! A do tego do mnie miał wąty co ja od niego chce!! To sie nazywa odpowiedzialny tatus!!! A teraz jak ja mam do sklepu jechać jak małego do auta nie sadzę??? Wózka do auta tym bardziej?? Nosz *****...a na świeta tka zapewniał, że pić już nie będzie!! *****..nie wierze mu i nie odezwe sie do niego...dłuuuuuuuuuuuugo...
kochana trzymaj się ja znam to niestety z autopsji :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
bądź silna i sie nie przemęczaj a swojemu daj porządnie odczuc ze cie zawiódł:tak::tak::tak::tak::tak:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a ten facet masakra :tak::tak::tak::tak:
Witam piatkowo :-).

ANACONDA kurcze podaj Majce antybiotyk i zoaczysz jak to bedzie.

Moje pytanie.Jak to jest z tym 3 migdalem.Jakby dziecko go mialo to byloby to widac odrazu?Jak nap Oliwka kilka miesiecy miala sprawdzane mogdaly i miala 2 to nie ma mozliwosci aby 3 sie pojawil??????.Jsli jest ten 3 migdal to trzeba go usuwac?Taki migdal w czyms dziecku przeszkadza??????

LUNKA co tak wczesnie na nogach dzis?????

Oliwka obudzila sie po 24 i po 4 w co bylam w szoku bo ostatnio zawsze budzila sie tylko raz.

Oliwka ostatnio nauczyla sie kilka nowych slow :-).
AUTO-ATA lub ATO :-)
Oko to Oko I umie pokazywac oczko
CZESC -TES :-),wie ze podaje sie raczka czesc :-)
Jak robi krowka ???MOOOOOO :-).
Umnie jeszcze pieska i konika :-)
MAMA,TATA,BABA
TAK to TA
Umie jeszcze powiedziec PAPU :-).
AM to jak chce jesc lub pic .
No chcialam sie pochwalic.

Aha jeszcze kurka-KO KO jeszcze jej czasem wyjdzie :-).
Do jakis 2 tygoodni temu Oliwka umiala tylko mama i tata

Kernus bardzo mi przykro ze M cie tak zawiodl.Bardzo dobrze rozumiem co czujesz :-(.Widze ze Twoj M po alkoholu jest nieormalny ,te jego zachowania to sa paskuden.Na szczescie moj sie tak nie zachowuje.No oprocz tego ze jest dla mnie wrednawy :-(.A teraz jest w pracy?Kurcze przykro mi ze musisz sie tak przez niego stresowac .W twoim stanie to nie wskazane .
gratulacje dla Oliwki :tak::tak::tak::tak:
gadula mala ci rosnie :tak::tak::tak:
hejka
stesknilam sie za Wami a nie bylo mnie 2 dni...
ale przed tymi chrzcinami to jakos zlatwiania, wogole obowiazki domowe, wczoraj byla ladna pogoda wiec musialam isc z dziecmi na dwor... bylo ponad 15 stopni... :szok:
mysle ze po chrzcinach bedzie juz lajtowo
wczoraj bylam zamowic tort dla Niki - rafaello :tak:
jutro tyle do roboty jak ja sie wyrobie to ja nie wiem - posprzatac mieszkanie zrobic obiad potem na urodziny do tescia, spotkanie w kosciele omowic chrzciny (w tym czasie przychodzi chrzestna Sewka do nas do domku z Tomkiem - swoim facetem bo zajma sie dziecmi na te pol godziny - godzine) no i potem pewnie zostana - ja bede piekla jeszcze ciasto na niedziele uffff:dry:
No i niedziele chrzcinki - komplet juz dostalam z allegro wiec sie ciesze aaaaa
jeszcze swiece musze kupic bo nie mam :szok:

dobra ja sie ubieram i lece do mamy i na spacer z dziecmi...
buziaczki :-D

aha i zapomnialabym tyle co przeczytalam to

STO LAT DLA WOJTUSIA NA TE 11 LAT - MALY MEZCZYZNA CI ROSNIE :-D:-D:-D
wspoczuje tyle zalatwiania mnie to znow na swieta bozego narodzenia czeka :sorry2::sorry2::sorry2:
a ja zauwazylam ze twoje maluchy maja ta sama date urodzenia :tak::tak::tak::tak:
Pati to już za 2 dni macie chrzciny:szok::szok::szok:kobieto kiedy ty na to wszystko masz czas chęci siły................
słuchajcie Julka miała do szkoły przynieś na dziś jakieś gałązki najlepiej bazie kotki ..ale obszukałyśmy wczoraj okolice i nie ma tu koło nas:sorry2: no ale na podwórku rośnie duży krzew bukszpanu :tak:a że mają robić palmy to się to nadaje no i wczoraj wieczorkiem urwałam 4 duże gałazki co by rano nie zapomnieć:tak:Julka rano ubiera sie do szkoły patrzy na to i pyta...mama co to??? ja no gałązki dla ciebie do szkoły...Julka ale to nie bazie kotki.....ja no jak widac nie......Julka a co to jest ????Piotrek jULKA TY SIĘ POSPIESZ TO JEST BUKSZPAN DO PALMY MOŻE BYĆ....Julka -wiesz co Piotr Bogiem to ty sobie możesz w casto szpanować ja mam mieć bazie kotki!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-Dsłuchajcie staliśmy w korytarzu i wyliśmy z niej :-D:-D:-D:-D:-Dprosty tok rozumowania bukszpan =szpanowanie Bogiem:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Antocha spi wy gdzies poza bb chyba by sie tzreba za robotę zabrać co???????????ale nie chce mi sie wcale :no::no::no::no:laski wracać na bb:-)
napisze to po raz kolejny:
Julka jest the best :tak::tak::tak::tak::tak:

witam piatkowo mywara sie zmywa pralka pierzez a ja zaraz zabieram sie za pokoj, dzis 10 st na plusie ale sloneczko zza chmur wiec duzo sniegu dzis nie zniknie na spacer dopiero jak m z przcy wroci bo ja sily nie mam :no::no::no::no::no::-p:-p:-p

Pati to już za 2 dni macie chrzciny:szok::szok::szok:kobieto kiedy ty na to wszystko masz czas chęci siły................
słuchajcie Julka miała do szkoły przynieś na dziś jakieś gałązki najlepiej bazie kotki ..ale obszukałyśmy wczoraj okolice i nie ma tu koło nas:sorry2: no ale na podwórku rośnie duży krzew bukszpanu :tak:a że mają robić palmy to się to nadaje no i wczoraj wieczorkiem urwałam 4 duże gałazki co by rano nie zapomnieć:tak:Julka rano ubiera sie do szkoły patrzy na to i pyta...mama co to??? ja no gałązki dla ciebie do szkoły...Julka ale to nie bazie kotki.....ja no jak widac nie......Julka a co to jest ????Piotrek jULKA TY SIĘ POSPIESZ TO JEST BUKSZPAN DO PALMY MOŻE BYĆ....Julka -wiesz co Piotr Bogiem to ty sobie możesz w casto szpanować ja mam mieć bazie kotki!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-Dsłuchajcie staliśmy w korytarzu i wyliśmy z niej :-D:-D:-D:-D:-Dprosty tok rozumowania bukszpan =szpanowanie Bogiem:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Antocha spi wy gdzies poza bb chyba by sie tzreba za robotę zabrać co???????????ale nie chce mi sie wcale :no::no::no::no:laski wracać na bb:-)

Chyba ze 4 razy czytałam zanim zrozumiałam, "prosty" tok rozumowania Julki :-D

Ja bym chętnie posiedziała ale muszę się do gina wyszykować :tak::tak:
Malinka Julka mnie rozbawiła do łez :-D:-D:-D:-D
Natalineczka do świat niedaleko, dasz radę :tak::tak::tak:

Madziula no wróciłaś do żywych uzależnionych :-D:-D:-D:-D:-D
MH no prsty tok rozumowania dziecka :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Natalineczka do świąt to juz rzut beretem :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Anaconda to powodzenia u gina:tak:ja w maju się wybieram:tak::tak:
ja sobie dzieciaków pokój zaczęłam sprzątac ale mój mały wyjec wstał z rykiem i koniec porządków :dry::dry::dry:niedospany jest i teraz ryczek mu się włączył :dry::dry::dry::dry::dry:
za oknem słonko się gdzies wyniosło :baffled::baffled::baffled:nadal +9 więc ciepło tylko wiac zaczyna :baffled::baffled::baffled:

Na szczescie za duzo nie napisalyscie.
MALINKA Julka jest niesamowita :-).
ANACONADA witaj.

Oliwka mi ryczy ze siedze na kompie.Ja mialam w 2 wersalakach ciuszki od Oliwki.Czesc zamalych a czesc na lato dobrych I zorbilam przeglad i te na lato sie piora wlasnie :-)/Plusem tego ze Oliwka jest mala to to ze ciuszki z tamtego lata sa dobre.
Musze jeszcze prasowanie zrobic i zrobic porzadek w Oliwce szawce z ubraniami.

Lece bo marudzi

no witajcie baby...mojemu gnojkowi wczoraj powiedizałam to i owo, ale jemu to zwisało.:sorry2: Dzis jak wychodził do pracy powiedział "przepraszam" no i ja na jego przepraszam też powiedziałm gdzie je mam:sorry2: Nie zostawię tego tak..on wiecznie marudzi że ma przesrane, że nic mu nie wolno:szok: bo jego brat przecież z koleżkami chleje i pali dżointy, imprezki i trzeźwieje w poniedziałek rano. Takze czuje sie pokrzywdzony przez los:wściekła/y: A ja piwko to kiedy sobie wypiję?? Kiedy ja gadałam z moimi koleżankami?? Kiedy byłam w barze choć na godzinke???Ja mam super życie towarzyskie i jest mi z tym zajebiście:sorry2:
Szkoda tylko, że coraz częściej zastanawaim się czy on w ogóle pamięta czy jestem w ciąży!!Dobrze wie przecież że książkowa nie jest to jak może mi takie sceny urządzać???:confused::-(

Ale zmienię temat...
Pati juzza dwa dni chrzisz???? O to lada moment!!! Na pewno zorganizujecie się i wszsytko przebiegnie planowo!! Życzę Wam tego!!:tak: Trzymaj się dzielnie!! Goście już dali sobie spokój z nawałem odwiedzin???;-)
dorotka to Olwika razem z moim się rozgadują!! Dopiero co pisałam że też zaczął gadać:tak:
As trzymaj się dzielnie..bo co masz innego do wyboru...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Malinka a co do Twojej Gwiazdy..to nie mam słów!!:-D ale widać mam mniejszy móżdżek bo kilka razy musiałam przeczytać żeby zajarzyć:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Kernuś nie mniejszy móżdżek tylko my nie myslimy tak prosto jak dzieciaki dla nich szystko jest prostsze:tak:poczekaj nie raz cię tok rozumowania Michałka zaskoczy :-D:-D:-D:-D:-D:-D
małe móżdżki to maja w przewadze duzi faceci :-p:-p:-p:-p:-p:-p
i dobrze że swojemu dogadałaś i ja bym mu dziś zadała pytanie właśnie czy pamięta ze jestes w ciąży??czy zdaje sobie sprawę z tego że masz ryzyko wcześniejszego porodu???czy mysli o tobie o was o fasolce???czy ty masz bogate zycie towarzyskie????czy nie wiedział że bycie w związku zmienia życie ???czy ma świadomość tego że rodzina to nie zabawa????że życie podporządkowuje się temu co jest a nie temu co by mogło być lub co by było gdyby?????czy ma świadomość tego ze nie jest swoim bratem???? no uszy do góry faceci czasami potrzebują przypominacza :-D:-D:-D:-D
MH ja tez bym chciała zeby pogoda sie nie zmieniała:tak::tak::tak::tak::tak:u nas ciepło słonka brak ale jest +12 i ciepły wiaterek :tak::tak::tak:
wróciłyśmy ze szkoły i z zakupów w biedronce:tak:Julka mi wstydu po drodze trochę zrobiła :baffled:tzn miała racje ale...szło małżeństwo albo para z 2 psami duzymi i psy ganiały luzem więc zwróciłam uwagę że psy luzem bez kagańców żeby jeprzytrzymali bo się boje przejśc z dziećmi pani psa złapała a pan zaczął komentować że zero tolerancji że ludzi gorsi od psów więc ludziom trzeba kagańce zakładac na "mordy"!!!!!!!! a nie łagodnym pieskom:szok::wściekła/y:więc mówię no ok pan go zna dla pana może łagodny ale ja nie znam i sie boje i proszę psa trzymac a zresztą nie wolno po ulicy chodzić z psem luzem.....pan dalej swoje a Julka mama ty nie dyskutuj z tym panem!!!!!!!!:szok:ja Julia ja zwracam panu uwagę ...a Julka mama ale ten pan nie rozumie co do niego mówisz!!!!!!!!ja Julka rozumie rozumie a JUlka mówię ci nie rozumie on nie ma mózgu:szok::zawstydzona/y: ja Julia tak się nie wolno odzywać!!! dla gościa woda na młyn gada ze dzieci powinny miec kagańce bo gadaja od rzeczy:wściekła/y: a Julka mama mówię ci on nie ma mózgu gdyby miał to po pierwsze by wiedział że nie wolno tak chodzić z psem a po drugie by sprzątnął bo patrze właśnie te psy zrobiły kupę i co???pan z panią ida dalej:szok::szok::szok::szok::szok::szok: oni jeszcze coś pyszczyli a my poszłyśmy dalej:baffled::baffled::baffled::baffled:całe moje dziecko :zawstydzona/y:
a gość ciśnienie mi podniósł :wściekła/y:

Do góry