reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

kochana widzisz jakie masz dzielne dziewczynki!!!:tak::tak:
a do solarium jednak zaczelas regularnie chodzic?ja tez chce.:-:)tak:
a synkowi zrob wolne od szkoły-wkacu tatuś wraca.;-):tak:
a tobie kochana i M życze szalonej nocki!ha ha:-):-):-):-):-);-)
A no zaczelam:tak::tak::tak:A jak dlugo bede chodzila to sie okaze bo nie chce mi sie ubierac i rozbierac:-p
hej.wlasnie pojechal lekarz i niestety jest antybiotyk.:-:)-:)-:)-(sa jakies zmiany w oskrzelach.
kurcze gdzie oni sie tak mogli zalatwic???????:szok:pewnie mój krystian cos z przedszkola przyniusl:no::confused:tak nie chcialam zeby był antybiotyk!!ale jak trzeba to trzeba:-(

Oj biedaczki:-(Duuuzo zdrowka

AS
No pewnie boli Klaudie ta noga:no::no::no:Oby jak najszybciej Jej przeszlo:tak::tak::tak:

A mnie moj Dominik zaraz chyba z rownowagi wyprowadzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Caly czas cos dogaduje dziewczynom i One sie dra,nie slucha mnie i jeszcze jak sie wykapalam i chodzilam w reczniku to mi wpuscil szwagra do chaty mimo ze Jemu powiedzialam ze nie am Go wpuszczac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
ellooo

Dotarlam i tu:tak:
Po streszczenie z dwoch dni poprosze siostre bo jakos nie mam weny do czytania z to wszystko przez czas na @
dzis mialam dzionek poza domem.Wstalam dosc szybko bo od 8 walil mlot pneumatyczny za oknem:-DLaura wstala o 9:30
Na 11 zdazylam do znajomej na kawke na tarasie:-)
dzieci sie ladnie bawily a matki kawulce pily.Potem o 14:30 obiadek i o 15 poszlam z Laura na plac zabaw wrocilysmy po 18.Szybko do autka na zakupki.Pogoda dopisywala to sie nie chcialo siedziec w domku:-)
Konczy sie program mini mini i zaraz klade Lali spac bo juz po kolacji i wykapana:-)

Bylismy wszyscy w klubie.Fajnie bo bylo jeszcze 2 innych dzieci,wzielam zabawki i ciut sie Oliwka pobawila a ja sobie pogadalam z kolezanka :-).
Na pieszo wracalismy do domu,bez wozka bylismy,szlismy 50 minut.
W domu mycie Oliwki i szybko usnela bez smoczka i bez placzu :-).Ja sie wykapalam i teraz z G kanapki jemy.Zmeczona jestem ale jeszcze przelece co napisalyscie :-)

Ostatnia edycja:
AS dobrze ze noga nie zlamana a mala dobrze kombinuje.Powinnas byc z niej dumna ze z tego wszystkiego chce isc jeszcze na klasowke :-).Inne dziecko kombinowaloby w takiej sytuacji jak tu nie isc hihihi.

JOASIU wszystkiego najlepszego dla Wojtusia :-).Zdjecia super :-).

NATALINECZKA gratuluje czucia ruchow.Super ze tak szybko je czujesz.Ja z ciazy to ruchy wspominam najlepiej :-).

DOWIKLA hmmmm powiadasz ze M przylatuje :-).No to sie bedzie dzialo :-).A do kiedy M bedzie w Pl?
Super ze dziewczynki maja sliczne i zdrowe zabki :-).

MH gratki dla Hani za 2 nowe zabki :-).

LIDKA zdrowka dla chlopakow .

IWCIK i ty sie zaniedlugo doczekasz ruchow.Juz nie marudz :-) ,ciesz sie ze jest ok :-)

ANKA NO TO JAK NA CIEBIE to byl srodek nocy :-) (sory za caps ).Fajny mialas dzien :-)

AS co sie stalo???????????????

JUSTA ciesze sie ze i u was juz lepiej.

Kanapki zjedzone .Ide sie polozyc kolo M :-).
Dobranoc mamuski .Do jutra :-)

Ostatnia edycja:
pewnie nie zauważylyscie bo dopiero od niedawna jest ten dział:-p:-p

zapomnialam zrobić fotki z amyłam juz makijaz:zawstydzona/y: poza tym M juz spi od ponad godziny:sorry2: ja te zreszta ide...

WSzystkiego naj dla Wjotka Joasiu:tak:

witam sie i ja
spacer do szkoly zaliczony ale zapomnialam o aptece:wściekła/y::wściekła/y:
musze jutro isc
mialam sie wziacza parsowanie,ale przyjechala bratwoa ze swoja bratowa,a ta druga pisze prace mgr o Paulinie i posiedzilaysmy,pogadalysmy i zeszlo sie do doranocki,wiec mala juz o 20 spala,bo jakas padneita,Paulina poszla przed 21 spac
no i w konuc mama wolne,czesc juz nadrobilam

jutro ma byc 12 stopni i cieplo wiec Pauline w adidasach do szkoly wyprawiam b te drugie buty jeszcze nie przyszly
i robilam przeglad butow dla male i niestety nie mam zadnych po Paulinie w tym rozmiarze,bo wtedy byla akurat zima:wściekła/y:
znalazlam jedne adidaski co dostalam od kolezanki ale jeszcze jakies pantofelki musze jej kupic,wiec jutro popatrze u nas w sklepie.jak nic nie trafie to bede lukac na allegro

Luna te trzewiczki gdzes mi wcielo:szok::szok::szok::szok:
obuszkalam wszytskie mozliwe konty i normlanie amba wciela:szok::szok::szok:
sorki:sorry2:

No ubrałam się w końcu :-p

Pogubiłam się z tymi smokami :baffled:

Silikon to przezroczysty, a kauczuk to żółty :confused: Bo jesli tak to ja mam butelkę TT, z takim przezroczystym. Aventoska butla wcale jej nie pasi, nie próbowałam jeszcze canpoloskich, mam taka z żółtym smokiem to sprawdzę :tak:

U mnie deszcz siąpi :dry: więc narazie nie planuje spacerku.

A pawia narazie nie było :-) Czyżby żołądeczek niuńki dojrzał :-) Poczekamy zobaczymy :dry: A kaszka była malinowa z nestle.

tak-kauczuk to ten zolty i faktycznie jest mietszy i latwiej w nim dziure powiekszyc:-D:tak::tak:
hehehe
jednak nie taka zla czarownica ze mnie skoro nie bylo pawika:-D:-D:-D:-D

J

Jogurty mają napisane, że od 7 miesiąca, ale ja wole nie dawać bo to ciężka sprawa dla brzuszka :sorry2:

Mała skrzeczy :baffled: Nie wiem co miałam jeszcze napisać...:dry:

mi alergolog radzila ze jak mam podawac malej nabial to nie danonki czy inne reklamowane firmy tylko seri czy jogurty jakis lokalnych mleczarni co maja krotsza date spzycia,wtedy maja mniej konserwantow i innych specyfikow

a Paulinie nie dawlaam danonkow:no::no::no:
teraz je sporadycznie
woli danio albo monte

Hej :) Dzięki za zaproszenie Medeuska :)

Jestem mama "domową" od 19 miesięcy :) Mam córeczkę Emilkę. Mieszkam w Irlandii więc czasami jestem dosłownie uwięziona w domu jak przychodzą deszczowe dni... Brakuje mi pomysłów na zabawę dla tego mojego szkraba... Może ty znajdę jakieś fajne zabawy. Moje dziecko jest aniołkiem.. I na jego szkodę za dużo siedzę w necie.. Czasem mam wrażenie że jestem uzależniona ;)

hehehehe
witamy!!!!!!!!1
tu same ABB:-D:-D:-D:-D:-D

Cześc dziewczyny!:-) wracam na chwilę w sumie, bo kożystam teraz z wolnego i leżę w łóżeczku:tak: Od rana ostro sprzątałam, robiłam porządek w zabawkach małego a to sodoma i gomora:nerd: Wiecie muszę się pochwalić!! Nie było mnie w domu raptem 4 dni a mały zaczyna cosik gadać:tak: Nie wiem co M z nim tu robił, ale skutkuje:-D Już nawet mówi swoje imie:szok: czyli "mima" to Michał:-D,lulu, ciaci(czyli cacy)dla mnie to szok wielki, bo mówił przecież tylko mama i tata!
Ale dupa trochę bo nigdzie z małym nie wychodzę. Dopiero teraz śnieg prawie stopniał to wyjdę z nim w wózku, ale ja tu mam takie góry strome, że nie wiem czy wypcham spowrotem:szok: do tego wczoraj zauważyłam nitkę krwi wiecie gdzie i mam schizy:zawstydzona/y:. to lece poczytać:-)

no a dopiero dzis wspomnialam o Tobie!
dopeiro ze szpitala wrocilas?

Dzis jestem mega zadowolona.
Bylismy u Logopedy i babka strasznie zadowolona z Oliwki.Powiedziala ze kazde dziecko mogloby tak wspolpracowac jak Oliwka.Z poczatku Oliwka na nia patrzala i nic sie nie odzywala,ale jak zczela sie bawic to powiedziala wszystko co umie:tak:.
Babka wypytala mnie w pewnym momencie jak Oliwka je.Czy gryzie ladnie,czy przyjmuje normalne juz posilki.Wszystko jej powiedzialam.I zdziwilam sie troche dlaczego mnie o to pyta a ona tlumaczy ze specjalnie pyta bo dzieci z Gotyckim podniebieniu takie jakie ma Oliwka nie umieja sobie poradzic z normalnym jedzeniem,z gryzieniem i super sprawa ze Oliwka sobie bardzo dobrze z tym radzi.Jak Oliwka bedzie dobrze gryzla to to podniebienie jej opadnie i wtedy bedzie ok.
Logopeda mowila ze super sobie z nia radze jesli chodzi o wymowe itp.Dala mi kilka wskazoek do cwiczenia .Mam z nia przyjsc dopiero jak skonczy 2 latka czyli w listopadzie :tak:.

Nastepnie u pediatry bylam po skierowanie do laryngologa.Przy okazji zobaczyla Oliwki gardelko i pediatra w szoku ze juz tak dlugo gardelko czysciutkie:tak:.

U laryngologa uszka tez sa super.Jestem dzis tym wszystkim bardzo uszczesliwiona.

U mnie bardzo ladna pogoda.Oliwka troche pochodzila na nozkach i sie zmeczyla i przed domem usnela mi w wozku.Wnioslam ja.Przebralam sie ,pozmywalam i teraz zasiadlam przed kompem ze sniadaniem dopiero :-).

to super wiesci!!!!!!!!!!!1

t

tosuper, że wizyta udana:tak::tak:
a wcześniej coś przeczytałam, ze ktoś tu oszczędził ostro na pradzie:tak::tak: ale nie pamiętam która to taka szczęściara;-):zawstydzona/y: ej....jak to zrobić?? Ja wyłączam termę jak radziłyście i zagrzewam wodę tylko raz dziennie. Czylistarcza na kompanie i naczynia..ale potem cały dzień mam zimną:sorry2: kWh zmniejszyły się, ale nie żeby jakoś diametralnie:no: co jeszcze????????hę??????

ja wczesniej jak mialam zwykel zarowki i bylo nas 3 w domu to placilam ok120zl za miesiac
teraz jest nas 4 i wiadomo wieecj prania,wiecej swiatla sie pali itd itd ale wiekszosc zarowek mam energooszzzcednych i nawet po podwyzace pradu place 130zl za miesiac
zobaczymy jaki teraz przyjdzie rachunek ale to dopiro w maju bo u nas raz na pol roku przychodzi
i parlke tez wrzudcam jak ejst pelna:tak::tak::tak::tak:

A ja tepa jestem i o co chodzi w tym watkiem Live??????:sorry2:.
.

to tak jak bylo przed zmiana ze posty same sie wklejaly i nie trzeba bylo starony odswierzac

Wróciłyśmy ze szpitala.
Noga złamana nie jest ufff....
mocne skręcenie z krwiakiem czyli poszła torebka stawowa :baffled::baffled::baffled:
7 dni LEŻENIA z nogą w górze i co najmniej 3 tygodnie zwolnienia z WF.:baffled::baffled::baffled:
A ta moja zołza już planuje jak jutro na klasówkę z biologii pojechać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No utłukę gada jak Darka urobi,żeby ją zawiózł.

dobrze ze nie zlamaan
ale czasami lepiej w gips bo wtedy wiadomo ze noga nieruchoma
ale ambitna gadzina:-D:-D:-D:-D

kochana nasza produkcja ostatnio cosik zaniemogla :tak::tak::tak::tak:
kiedys to byla produkcja jak nie byles na biezaco to pozniej sie nie odkopales, wiem bo nieraz weszlam na drugi dzien rano a tu zonk:szok::szok::szok::szok:
5 stron po 40 postow a wczesniej ponoc bylo jeszcze wiecej
ale jak sie wkrecisz tez bedziesz sie tak produkowac;-);-);-)
ani sie nie obejrzysz:tak::tak::tak::tak:

rok temu to przez dzien bylo nawet po 10stron po 40 psotwo:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Joasiu ale my jesteśmy gapy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU 11 URODZIN DLA WOJTKA SPEŁNIENIA MARZEŃ DOBRYCH OCEN SPOKOJU DUCHA I SZALEŃSTW NA MIARĘ SWEGO WIEKU
MALINKA Z RODZINKĄ :happy2:
a fotki śliczne :tak:torcik superowy :tak:pewnie znów twój wyrób???

dolaczam sie do zyczen:tak::tak::tak::tak:
a jeszcze wczoraj wieczorem pamietalam:-(

Jestem ponownie:-) Babki ja się oszczędzam serio jak tylko mogę:tak: a takie sprzątanie,w żółwim tempie to luzik;-) i tak prawie nic nie robie...tyle co obiad ugotuje no i z małym zabawa. A reszta należy do mojego więc i tak jest ok.:tak: Wróciłam ze spacerku i żyję:nerd: te góry są wykańczające, a ja w takim tempie szłam, że 20 razy obróciłabym w te i wewte:sorry2:
Malina co do oszczędzania..widzisz każdy o tej termie inaczej mówi..mi cały bojler się grzeje w godzine. Temp. jest na ponizej połowy a ia tak ostatni garnek myje sie w chłodnej:sorry2:. Może to te halogeny:confused: Mamy ich trochę..ale energooszczędnych halogenów nie ma:baffled::baffled::baffled: i szkoda... Pranie mam dwa razy w tyg, krótki program, i siedze po ciemku ile mogę:dry::dry: no jest różnica, nie powiem, ale liczyłam na cos więcej....
Anek a te rachunki to miesiecznie czy za dwa???:szok::szok::szok: u mnie za dwa miechy prąd 320zł:sorry2:
Joasiu!! tort pierwsza klasa!!! Wszytkiego naj naj naj naj naj dla synka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

niestety haloegeny duuuuzo ciagna
ja mam 2 w lazience a kazdy ciagnie ppo 50w

My już po wizycie u laryngologa, Majka dostała kolejny antybiotyk i co dalej zobaczymy. Lekarka stawia na trzeci migdał ale ponieważ osobiście jest przeciwniczką jego usuwania to spróbuje jeszcze z tym antybiotykiem i jak po nim nie przejdzie to będzie próbowała jeszcze inaczej :baffled::baffled: Nie wiem czy to dobra czy zła wiadomość, chyba powinnam się wybrać do jeszcze innego laryngologa i zobaczyć co on na to :baffled::baffled:]

kurcze to nie fajnie oslonach na pewno wiesz
ale dawaj jej nawet przez mieisac po zakonczeniu kuracji antybiotykowej:tak::tak::tak::tak::tak:

Hello
Wkoncu dotarlam:tak::tak::tak:Bylam z dizewczynkami u dentysty:-)Wszystko ok,zabki sa zdrowe ,biale i prosciutkie:tak::tak::tak:Pani dentystka byla zachwycona:tak::tak::tak:jesli chodzi o Wiktorii "piatki" to stwierdzila ze w ciagu najblizszych 3 miesiecy napewno nie wyjda:no:Kontrola za pol roku i byc moze wtedy zrobimy zdjecie zeby zobaczyc czy sa wogole zalazki tych "piatek":tak::tak::tak:Ale czworki sa i wszystko ładnie sie trzyma wiec nie ma sie czym martwic:tak::tak::tak:
Wiktoria troszke plakala i nie chciala otworzyc geby ale Klaudia byla bardzo dzielna i sama otwierala dzioba:tak::tak::tak:
Po wyjsciu dostaly baloniki i byly happy:tak::tak::tak:pozniej zaliczylam solarium ,zabawy na placu zabaw i zakupki:tak::tak::tak:
Dominik bardzo zadowolony z wycieczki:tak::tak::tak:Jutro Jego klasa idzie palic marzanne i na ognisko ale ze w nocy przylatuje M to Dominik nie chce isc do szkoly:szok::tak::tak::tak:

to spuer!!!!!!!!!
moja Paulina na jesieni to po wielkich trudach na fotel u ortodonty usiadla:baffled::baffled::baffled:
ale poki co ma zdrowe,bo nawet melczaki zdrowe wylaza

a Weronika juz dawno ma wszytskie 5:-):-):-):-)

:t
U nas już lepiej.:tak: Starszaki narzekają na brak zajęcia toteż dzisiaj wymyśliłam im nadrabianie zaległości szkolnych.:tak: I tak siedzę z nimi od południa i nadrabiamy... Mam dość.:dry:
Co zasiądę do kompa , by co kolwiek napisać , zawsze któreś woła : Maaaammmoooooooooo.......:baffled::baffled::baffled:

skad ja to znam:baffled:

a moze wam sie to wyda smieszne ale ja już czuje ruchy (i widzę :szok::szok::szok::szok:)
sama jestem w szoku, z czarkiem czulam juz w 15 tyg, nawet lekarz byl zdziwiony ale zrobilismy eksperyment i rzeczywiscie okazalo sie ze czuje ruchy czarka z tym ze to byly musniecia a teraz normalnie widzi nieraz jak mi sie cos kotluje :szok::szok::szok::szok:
nieraz widze jak by mi sie jakis skarabeusz wil, albo mi sie lekarz pomylil z data, albo male jest takie duze bo na pewno tez dlatego ze ja strasznie chuda jestem :tak::tak::tak:
tylko mnie nie wysmiejcie :no::no::-p:-p:-p

poszukaj moze zamiast halogenow lampki led, moi rodzice szukaja ale w naszej dziurze nie mozna znalezc takich wynalazkow, ale wiem ze sa o wiele oszczedniejsze od halogenow a pasuja w te malutkie kinkieciki:tak::tak::tak::tak:
!

faktycznie bardzos zybko czujesz ruchy.....
ja w 1 ciazy czulam w 20yg czyli polowa ciazy a w 2 juz w 18tyg:tak::tak::tak:
a zarowke led na allegro poszukaj
i fakt ciagna mniej pradu

hej.wlasnie pojechal lekarz i niestety jest antybiotyk.:-:)-:)-:)-(sa jakies zmiany w oskrzelach.
kurcze gdzie oni sie tak mogli zalatwic???????:szok:pewnie mój krystian cos z przedszkola przyniusl:no::confused:tak nie chcialam zeby był antybiotyk!!ale jak trzeba to trzeba:-(

to sie z glupiego kataru moglo rozwinac,niestety marzec taki jest

Bylismy wszyscy w klubie.Fajnie bo bylo jeszcze 2 innych dzieci,wzielam zabawki i ciut sie Oliwka pobawila a ja sobie pogadalam z kolezanka :-).
Na pieszo wracalismy do domu,bez wozka bylismy,szlismy 50 minut.
W domu mycie Oliwki i szybko usnela bez smoczka i bez placzu :-).Ja sie wykapalam i teraz z G kanapki jemy.Zmeczona jestem ale jeszcze przelece co napisalyscie :-)

to super
zmeczona to padla bez protestu:tak::tak::tak::tak:

skoro zadnej nie ma to i ja ide:-(
dobranoc

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry