witam sie i ja
spacer do szkoly zaliczony ale zapomnialam o aptece
musze jutro isc
mialam sie wziacza parsowanie,ale przyjechala bratwoa ze swoja bratowa,a ta druga pisze prace mgr o Paulinie i posiedzilaysmy,pogadalysmy i zeszlo sie do doranocki,wiec mala juz o 20 spala,bo jakas padneita,Paulina poszla przed 21 spac
no i w konuc mama wolne,czesc juz nadrobilam
jutro ma byc 12 stopni i cieplo wiec Pauline w adidasach do szkoly wyprawiam b te drugie buty jeszcze nie przyszly
i robilam przeglad butow dla male i niestety nie mam zadnych po Paulinie w tym rozmiarze,bo wtedy byla akurat zima
znalazlam jedne adidaski co dostalam od kolezanki ale jeszcze jakies pantofelki musze jej kupic,wiec jutro popatrze u nas w sklepie.jak nic nie trafie to bede lukac na allegro
Luna te trzewiczki gdzes mi wcielo
obuszkalam wszytskie mozliwe konty i normlanie amba wciela
sorki
No ubrałam się w końcu
Pogubiłam się z tymi smokami
Silikon to przezroczysty, a kauczuk to żółty
Bo jesli tak to ja mam butelkę TT, z takim przezroczystym. Aventoska butla wcale jej nie pasi, nie próbowałam jeszcze canpoloskich, mam taka z żółtym smokiem to sprawdzę
U mnie deszcz siąpi
więc narazie nie planuje spacerku.
A pawia narazie nie było :-) Czyżby żołądeczek niuńki dojrzał :-) Poczekamy zobaczymy
A kaszka była malinowa z nestle.
tak-kauczuk to ten zolty i faktycznie jest mietszy i latwiej w nim dziure powiekszyc
hehehe
jednak nie taka zla czarownica ze mnie skoro nie bylo pawika
J
Jogurty mają napisane, że od 7 miesiąca, ale ja wole nie dawać bo to ciężka sprawa dla brzuszka
Mała skrzeczy
Nie wiem co miałam jeszcze napisać...
mi alergolog radzila ze jak mam podawac malej nabial to nie danonki czy inne reklamowane firmy tylko seri czy jogurty jakis lokalnych mleczarni co maja krotsza date spzycia,wtedy maja mniej konserwantow i innych specyfikow
a Paulinie nie dawlaam danonkow
teraz je sporadycznie
woli danio albo monte
Hej
Dzięki za zaproszenie
Medeuska
Jestem mama "domową" od 19 miesięcy
Mam córeczkę Emilkę. Mieszkam w Irlandii więc czasami jestem dosłownie uwięziona w domu jak przychodzą deszczowe dni... Brakuje mi pomysłów na zabawę dla tego mojego szkraba... Może ty znajdę jakieś fajne zabawy. Moje dziecko jest aniołkiem.. I na jego szkodę za dużo siedzę w necie.. Czasem mam wrażenie że jestem uzależniona
hehehehe
witamy!!!!!!!!1
tu same ABB
Cześc dziewczyny!:-) wracam na chwilę w sumie, bo kożystam teraz z wolnego i leżę w łóżeczku
Od rana ostro sprzątałam, robiłam porządek w zabawkach małego a to sodoma i gomora
Wiecie muszę się pochwalić!! Nie było mnie w domu raptem 4 dni a mały zaczyna cosik gadać
Nie wiem co M z nim tu robił, ale skutkuje
Już nawet mówi swoje imie
czyli "mima" to Michał
,lulu, ciaci(czyli cacy)dla mnie to szok wielki, bo mówił przecież tylko mama i tata!
Ale dupa trochę bo nigdzie z małym nie wychodzę. Dopiero teraz śnieg prawie stopniał to wyjdę z nim w wózku, ale ja tu mam takie góry strome, że nie wiem czy wypcham spowrotem
do tego wczoraj zauważyłam nitkę krwi wiecie gdzie i mam schizy
. to lece poczytać:-)
no a dopiero dzis wspomnialam o Tobie!
dopeiro ze szpitala wrocilas?
Dzis jestem mega zadowolona.
Bylismy u Logopedy i babka strasznie zadowolona z Oliwki.Powiedziala ze kazde dziecko mogloby tak wspolpracowac jak Oliwka.Z poczatku Oliwka na nia patrzala i nic sie nie odzywala,ale jak zczela sie bawic to powiedziala wszystko co umie
.
Babka wypytala mnie w pewnym momencie jak Oliwka je.Czy gryzie ladnie,czy przyjmuje normalne juz posilki.Wszystko jej powiedzialam.I zdziwilam sie troche dlaczego mnie o to pyta a ona tlumaczy ze specjalnie pyta bo dzieci z Gotyckim podniebieniu takie jakie ma Oliwka nie umieja sobie poradzic z normalnym jedzeniem,z gryzieniem i super sprawa ze Oliwka sobie bardzo dobrze z tym radzi.Jak Oliwka bedzie dobrze gryzla to to podniebienie jej opadnie i wtedy bedzie ok.
Logopeda mowila ze super sobie z nia radze jesli chodzi o wymowe itp.Dala mi kilka wskazoek do cwiczenia .Mam z nia przyjsc dopiero jak skonczy 2 latka czyli w listopadzie
.
Nastepnie u pediatry bylam po skierowanie do laryngologa.Przy okazji zobaczyla Oliwki gardelko i pediatra w szoku ze juz tak dlugo gardelko czysciutkie
.
U laryngologa uszka tez sa super.Jestem dzis tym wszystkim bardzo uszczesliwiona.
U mnie bardzo ladna pogoda.Oliwka troche pochodzila na nozkach i sie zmeczyla i przed domem usnela mi w wozku.Wnioslam ja.Przebralam sie ,pozmywalam i teraz zasiadlam przed kompem ze sniadaniem dopiero :-).
to super wiesci!!!!!!!!!!!1
t
tosuper, że wizyta udana
a wcześniej coś przeczytałam, ze ktoś tu oszczędził ostro na pradzie
ale nie pamiętam która to taka szczęściara;-)
ej....jak to zrobić?? Ja wyłączam termę jak radziłyście i zagrzewam wodę tylko raz dziennie. Czylistarcza na kompanie i naczynia..ale potem cały dzień mam zimną
kWh zmniejszyły się, ale nie żeby jakoś diametralnie
co jeszcze????????hę??????
ja wczesniej jak mialam zwykel zarowki i bylo nas 3 w domu to placilam ok120zl za miesiac
teraz jest nas 4 i wiadomo wieecj prania,wiecej swiatla sie pali itd itd ale wiekszosc zarowek mam energooszzzcednych i nawet po podwyzace pradu place 130zl za miesiac
zobaczymy jaki teraz przyjdzie rachunek ale to dopiro w maju bo u nas raz na pol roku przychodzi
i parlke tez wrzudcam jak ejst pelna
A ja tepa jestem i o co chodzi w tym watkiem Live??????
.
.
to tak jak bylo przed zmiana ze posty same sie wklejaly i nie trzeba bylo starony odswierzac
dobrze ze nie zlamaan
ale czasami lepiej w gips bo wtedy wiadomo ze noga nieruchoma
ale ambitna gadzina
rok temu to przez dzien bylo nawet po 10stron po 40 psotwo