reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No to się udało, ale nie edytuje, bo znów się coś spitoli, hehe

Przeczytałam te prace konkursowe i jestem załamana po ziomem. Wybrałam jedną na I miejsce, ale jak poustawiać resztę nie mam pojęcia:baffled:

Moja jeszcze śpi, szok, a ja jak rano zasiadłam do kompa, tak odejśc nie mogę. Wstyd, nawet łóżko nie zasłane. Mój dziś do 18, nadgodziny łapie, może jakaś milsza wypłąta będzie...

u mie tez lozko nie poscielone;)))))))))
mala jeszcze w pizamie,tylko kamizelke i kapcie jej nalozylam jak wstala;)))))))
ja sie dopiero ubralamm, agdzie reszta?
w piecu trzeba rozpalic bo od 7 to juz zdazylam niezle przwietrzyc;))))))))

moj w weekend ma 2 dyzur w tym mieisacu.
tez lapie nadgodziny bo cieniota z kasa....
a tyle wydatkow przede mna....

dobra laski psadam
wpadne wieczorem i zeby znowu nie buylo ze po 21 juz nikogo nie bedzie! ;p

milego dnia

reklama
słuchajcie czy wam tez tak bb muli bo mi od wczoraj okropnie i mnie to wkurza na maxa :wściekła/y:
ja tez chcę chat bo mam wrazenie że nikogo nie ma a tu potem tyle postów :szok:
Anabuba ale masz rozgadana córke no szok :szok::szok::szok::szok::szok:świetnie jej to idzie :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Lunka a o czym te prace ????????
Dowkilus no jestes w tych ćwiczeniach niezłomna gratki :tak: a wstawanie twoich dzieci to normalnie do nich nie podobne chyba się laski do szkoły szykują :-D:-D:-D:-D:-D
As kurcze sie porobiło :-(daj potem znać co i jak :tak:
MH i co bez pawika??????? mój Antek bananowych kaszek nie cierpi :no:ale bananów tez nie aż go telepie jak widzi banany :-Dmoże wyrośnie??? za to cytryny wcina jak głupi :szok:
u nas na termometrze niby +6 ale ponuro i zanosi sie na deszcz :cool2:
Meduska chwal sie zębami :tak:kochana ty tu do nas wracaj a nie dołki doliny kaniony no chodź do nas zakopiemy :tak:
a właśnie agnes ma zmianę operatora ale co z kerną????? myszunią???? mlenką?????
Joasiu co tam u ciebie????jak w pracy???
a zapomniałam moje dziecko wczoraj poprawiło jedna pałę z anglika na 4 :tak:jeszcze jedna do poprawy:tak:i zapisał sie na konsultacje z anglika i pani sie ucieszyła :szok:

no jestem :tak:
Malinka w pracy okej przestałam sie przejmowac co ma byc to będzie co ja malo mam kłopotow zeby sie głupimi klientkami ze nie wazymy przy kasie przejmowac i łysym szefem ochrony ?:wściekła/y:robie co do mnie nalezy i tyle W tym tygodniu jezdzilam autobusem bo w poniedzialek było slisko i mąz nie puscilmnie bo sie o mnie bał:szok: a w środe był z kolega u mechanika bo po świtach stawiamy samochód na warsztat do zrobienia :tak:coraz bliżej komunie Zuzi w niedzile sie troche zakurzyłam bo jednej matce nie psuja próby o 16 i wolałaby o 19 oczywiscie szum w kosciele bo nikomu na 19 nie pasuje ksiadz proboszcz tez widzialm byl zły ze jakies zmiany takze stanie chyba natym ze beda o 16
Wojtek na razie zadnych 1 nie poprawił bynajmniej ja nic o tym nie wiem i nie przejawia zadnych checi do nauki nadal :-:)no: czyli Twój Adaś bardziej ambitnny i honorowy niz Wojtek :-(

Joasiu oj dużo bojów było żeby Adam się zmobiliował do poprawy ocen:baffled::baffled::baffled::baffled:gadanie tłumaczenie no i wizja tego ze w wakacje posiedzi w domu a nie choć troche u babci nad morzem :baffled:on podobny do Wojtka i to bardzo np odrabia lekcje z przyrody i miał napisać legende do mapy nie wiedział jak się za to zabrac książki nie otworzył żeby sie dowiedzieć bo i po co i co??????? zamknął książkę i tyle pytam odrobiłeś ???tak..... ale już wiem kiedy kręci no to sprawdzam a on z tekstem "tego nie kumam to spisze od kumpla p[rzed lekcją" no można się wściec:wściekła/y:

No ubrałam się w końcu :-p

Pogubiłam się z tymi smokami :baffled:

Silikon to przezroczysty, a kauczuk to żółty :confused: Bo jesli tak to ja mam butelkę TT, z takim przezroczystym. Aventoska butla wcale jej nie pasi, nie próbowałam jeszcze canpoloskich, mam taka z żółtym smokiem to sprawdzę :tak:

U mnie deszcz siąpi :dry: więc narazie nie planuje spacerku.

A pawia narazie nie było :-) Czyżby żołądeczek niuńki dojrzał :-) Poczekamy zobaczymy :dry: A kaszka była malinowa z nestle.

Ostatnia edycja:
Malinka ja juz nie mam siły do niego gadac wczoraj wróciłam po 16 z pracy a Wojtek czekał z matematyką na mniee wytłumaczyłm mu i mowie zrób ,zostawilismy go w spokoju i poszlismy z męzem na zakupy do lewiatan przychodzimy a on nie nie zrobił :szok::szok::szok::szok: pytam go czemu nie zrobił no bo nie umie nie rozumie a ja ze tlumaczylam ci zapomnialem i tak jest caly czas rece opadaja :baffled::no:po prostu nie sluchal mniewcale :-(

Gabryska doprowadza mnie do bialej gorączki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: własnie zesikała sie w majtki :wściekła/y: nic ja nie interesuje niczymnie umie sie zabawic wszystki ksiazki podarla roznosi wsystko w pył boze coja za dziecko urodzilam :no: ide bo nie dane mie z Wami posiedziec :-:)-:)-:)-:)-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Majka śniadanie wcina to ja na poczytanie miałam czas :tak::tak::tak:

dzis na obiad-wczorajszy:-D:-D:-D:-D

U mnie to samo :-D:-D:-D:-D

MALINKA znam ten ból mój M straciłpracę miał już prawie nową a tu odeawały się problemy z kręgosłupem i z nowej pracy nici jest tylko na chorobowym z Zusu a oni już 3 tyg spóźniają się z jego wypłatą no i kasy brak rachunki zapłacone za pożyczone pieniądze,debet na koncie i nawet jeżeli ta kasa wpłynie to od razu trzeba długi oddać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i dalej czekać na zasiłek do usranej śmierci a tu święta za pasem.odkąd jesteśmy małżeństwem tak źle nie było:no: Intensywnie szukam pracy złożyłam kilka podań i nic,dzisiaj dzwoniłam w sprawie nowej oferty pracy i okazało że jestem 43 kandydatką:szok:

To faktycznie nieciekawa sytuacja, trzymam mocno kciuki żebyś jak najprędzej pracę znalazła :tak::tak::tak:

Kochane dziękuję wszystkim za kciuki.
Tata jest właśnie pod aparaturą.
Jak się uda to jeszcze dziś będzie wynik.:-):-)
Do szpitala udało go się wcisnac na poniedziałek.:baffled::baffled::baffled:

A mnie z nerwów to serducho i brzuch boli.:baffled::baffled::baffled::baffled::sorry2::sorry2::sorry2:

Super ze tak szybko wszystko załatwiliście, kciuki nadal trzymamy :tak::tak::tak:

elloo

Nic a nic nie czytalam

Obudzil mnie telefon byla godzina 10:35:-D:-D:-D
Wstalam zrobilam sniadanko.Wspolnie pochlonelismy proweczki.Zaczelam sprzatac a o 14 pojechalam po kolezanke zeby dziewczynki sie ladnie pobawily.Tak tez wrocilam o 18:30 do domku.Szybko zrobilam zapiekane ze szpinakiem, wyszla mi pychaaaaa
Lali w lozku z tatusiem:-Dwiec korzystam:-)
Jutro na 11 jestem umowiona wiec z rana nie wlece ale moze w porze obiadu ostatecznie wieczorem:tak:

Oj zabiegana kobieto, ale nie ma co się dziwić skoro koło południa się wstaje ;-);-):-D:-D

Byla u mnie kolezanka z coreczka o rok starsza od Oliwki i sie fajnie pobawily,my poklachalysmy.Pozniej razem z nia pojechalam zawiesc jej corke do babci a my pojechalysmy do tej Szkoly dla Rodzicow.
Bylo bardzo fajnie,mysle ze dowiem sie roznych ciekawych rzeczy o dziecku,o naszych zachowaniach,o uczuciach,wychowywaniu itp.Jest 10 lekcji wszystkich.

Super że zajęcia się podobają, zawsze czegoś nowego się dowiesz :tak::tak::tak:

helo
dotarlam w koncu
w nocy mala 2 razy wstawala na kupe,ostatnio przed 7,wiec jak Pauline poslalam do szkoly to

mnie przeziebienie prawie przeszlo,jeszcze troche kataru ale to zawsze mnie dlugo trzyma
Weronice wrocil apetyt:tak::tak::tak::tak:

To dobrze że malutka wraca do zdrowia :tak::tak::tak:

Zapomnialam.Tydzien temu 10 marca zlozylam wniosek o niepelnosprawnosc Oliwki i dzis dostalam odpowiedz i komisje mamy juz 29 marca na 8.50 wiec szybko:tak:.

Im szybciej tym lepiej, trzymam kciuki żeby przyznali :tak::tak::tak:

EDIT: u mnie słonko wyszło i temp 9*, no konieczny spacer, z reztą i tak musze iśc do weterynarza po tabsy dla kotki to zaliczymy dłuuugi spacerek. TYlko żeby sie pogoda nie spaprał.

U mnie też już słonko wychodzi :tak::tak::tak:

słuchajcie czy wam tez tak bb muli bo mi od wczoraj okropnie i mnie to wkurza na maxa :wściekła/y:

U mnie na szczęście nie muli :no::no::no:

Malinka ja juz nie mam siły do niego gadac wczoraj wróciłam po 16 z pracy a Wojtek czekał z matematyką na mniee wytłumaczyłm mu i mowie zrób ,zostawilismy go w spokoju i poszlismy z męzem na zakupy do lewiatan przychodzimy a on nie nie zrobił :szok::szok::szok::szok: pytam go czemu nie zrobił no bo nie umie nie rozumie a ja ze tlumaczylam ci zapomnialem i tak jest caly czas rece opadaja :baffled::no:po prostu nie sluchal mniewcale :-(

Oj masz ty się z nim :baffled::baffled:

Hmmm, mam gdzieś jakaś flaszkę z silikonem, muszę spróbować :-p:tak:

Najgorsze jest to, że ona nie chce mi pić mleka sztucznego :no: Skazy białkowej juz wiem, że niema, bo wpiernicza ser żółty i masło, jajka... A mlekiem pluje :dry: Nawet nie wiem czy by wymiotowała czy nie, bo nawet łyka nie weźmie:baffled:
to moze jej butla nie odpowiada- wiesz cyc miękki a smoczek jednak nie do konca;-)

Mnie też ta pogoda rozbija, nawet mi się nie chce z domu wychodzić :dry:

A Niki próbowałam już wszystkiego, kaszki rożnych firm... Pluje :dry: Niech skończy 10 miesięcy zacznę jej kupować jogurty dla dzieci, może jej posmakuje :sorry2:

As, trzymam kciuki, oby nic poważnego :)

Anabuba, przyłączam się do postulatu o wątek live, bo teraz jest do D...
chyba są tez wczesniejsze? misiowy jogurcik z nestle nie jest od 7 czy 9 miesiąca?

Witam z rana :-):-):-)
Przydałoby się dzisiaj okna pomyć bo słońca nie ma ale zapewne nie będzie mi się chciało :sorry2::sorry2::sorry2:
Ciepło chyba wreszcie się robi bo na termometrze już 5st.C :tak::tak::tak:
Spadam Majce owsiankę gotować, zajrzę i poczytam troszkę później :tak::tak::tak:
As trzymam kciuki za Klaudię żeby to tylko skręcenie było :tak::tak::tak:
blleeee owsianka:zawstydzona/y::-D

ja tez chcę chat bo mam wrazenie że nikogo nie ma a tu potem tyle postów :szok:
Anabuba ale masz rozgadana córke no szok :szok::szok::szok::szok::szok:świetnie jej to idzie :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Dowkilus no jestes w tych ćwiczeniach niezłomna gratki :tak: a wstawanie twoich dzieci to normalnie do nich nie podobne chyba się laski do szkoły szykują :-D:-D:-D:-D:-D
As kurcze sie porobiło :-(daj potem znać co i jak :tak:
MH i co bez pawika??????? mój Antek bananowych kaszek nie cierpi :no:ale bananów tez nie aż go telepie jak widzi banany :-Dmoże wyrośnie??? za to cytryny wcina jak głupi :szok:
u nas na termometrze niby +6 ale ponuro i zanosi sie na deszcz :cool2:
Meduska chwal sie zębami :tak:kochana ty tu do nas wracaj a nie dołki doliny kaniony no chodź do nas zakopiemy :tak:
a właśnie agnes ma zmianę operatora ale co z kerną????? myszunią???? mlenką?????
Joasiu co tam u ciebie????jak w pracy???
a zapomniałam moje dziecko wczoraj poprawiło jedna pałę z anglika na 4 :tak:jeszcze jedna do poprawy:tak:i zapisał sie na konsultacje z anglika i pani sie ucieszyła :szok:
to super że poprawił... a ja.. no mam zamiar wrócić do zywych powoli;-)
No ubrałam się w końcu :-p

Pogubiłam się z tymi smokami :baffled:

Silikon to przezroczysty, a kauczuk to żółty :confused: Bo jesli tak to ja mam butelkę TT, z takim przezroczystym. Aventoska butla wcale jej nie pasi, nie próbowałam jeszcze canpoloskich, mam taka z żółtym smokiem to sprawdzę :tak:

U mnie deszcz siąpi :dry: więc narazie nie planuje spacerku.

A pawia narazie nie było :-) Czyżby żołądeczek niuńki dojrzał :-) Poczekamy zobaczymy :dry: A kaszka była malinowa z nestle.
przeźroczysty silikon, a guma żółta:-p

szczerze mówiac mi sie wydaje że jej nie pasuje, ze są długie i twardawe- kup jej Lovi butelke ze smokiem- ten smoczek jest cholernie miękki, moze jej spasuje, bo cyc tez mięciutki i łatwo się poddaje:tak::tak:

Mnie nic nie muli BB, ale ja mam dość szybkie łącze-8
Prace- Klub Miłośników Tanganiki - Konkurs dot. opisu ryb
Chcieć to móc, ładnie mu poszło.

Joasiu, no ten Twój Wojtuś ręce opadają, ale może spróbuj mały szantaż-ultimatum-im gorsze oceny tym gorsze wakacje.
Ja jak miałąm problem z przedmiotem czy tematem to mama organizowała nauki wsplne, tzn 2 3 dziewczynki czy chłopcy i razem się uczyliśmy, troszke zabawy, mniej stresu, ale nie chcąc wypaść na głupka każdy się przykładał.

oho, moją ganrene już słychać, zaraz będzie alarm pieluszkowy, hihi

reklama
Doczytałam te 20 stron..
uffff
ciezko było...

Hej
vjolka gratki, a co otwierasz bo nie doczytałam?:zawstydzona/y:

Hej!
To będzie sklep z odzieżą dla dzieci w wieku 2-15 lat

AS no !!!!!!!!!!:no::no::no::no::no::no::no::no::no:
nie wiadomo czy smiac sie czy plakac.....:sorry2:

rozmowa Weroniki w jej przytulanka (dlaje siedzi na nocniku)
-gdzie tata?
-tata w pracy
-tata w pracy?
-tak,tata w pracy.
-nie!tata spi!
-tata spi?
-tak.tata spi.ciiiiiiiiii
-ciiiiiiiiiiiiiiii
i psu lapka buzie przytyka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

cudna jest!
:-D:-D

Do góry