reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam nocnie,

Niki mnie obudziła i niemoge spać :baffled: W dzień dziewczyny jakies marudne, w nocy tez nie ciekawie :-( No ale puki co zdrowe. M w robocie na okragło :sorry2:

Odzwyczajam mała odm nocnego karmienia, bo dziadyga ostatnio co godzinę drze się o cycka :no: Zobaczymy jak mi wyjdzie :sorry2:

reklama
tak sie spieszylam z tym praniem ze jak otwieralam balkon zeby je wystawic to zlamalam sobie karnisz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Mam nadzieje ze uda mi sie to jakos prowizorycznie zrobic bo jak nie to wszyscy beda widzieli co sie u mnie w domu dzieje:no::no::no:
No a pozniej na szybko suszylam glowe i powkrecaly mi sie wlosy do suszarki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:A i tak sie spoznilam i tak:szok::-D
Ale pechowy dzień:-(, dobrze, że za mycie porcelany się nei brałaś:-D

dokladnie to nie wiem bo tam nie pracowałam, ale siostra mnie namawia, po miesiacu moglabym isc na zwolnienie
jest to praca przy czyszczeniu jelit :sorry2::sorry2::baffled::baffled::baffled::baffled:
ale ponoc poszla tam jedna babka i mozna sie dogadac zeby dali lzejsza (czyt.: mniej smierdzaca) prace i ze tylko na jedna zmiane, sama nie wiem, ja nie jestem przekonana ale pojsc i zobaczyc co to i jak mi nie zaszkodzi jak mi sie nie spodoba to nie musze tam pracowac :no::no::no:
najpierw dziewczyno dowiedz się dokładnie co to za robota i jakiej chemii używają, bo jeszcze dziecko Ci zatrują

Macie jakieś inne sposoby na podawanie maluchowi leków?
Kiedyś moja łykała wszystko jak leci, najpaskudniejsze syropy piła z uśmiechem na ustach i wołała jeszcze. Ale pięne czasy minęy i to co tylko można rozcieńczam w mleku lub herbatce.

Witam!
Mnie dziś na cały dzień zabrali prąd...
Dopiero teraz oddali
Nicponie
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Co za łobuzy. Gdyby u mnie odwalili taki manewr osobiści ewystawiłabym im rachunek za moja śniętą tanganykę. Ponad 3 godziny bez prądu o tylko z powodu klęski żywiołowej, ale jak to się ma na realia szkoda gadać.

ja wypucowałam nasz pokój na błysk meble odstawiałam wszędzie na mokro okno wypucowane no powera miałam :-D:-D:-Dpotem po Julkę z nią i z Adamem i Antkiem do reala kupiłam w smyku Antkowi butki wiosenne przecena z 79 na 30 zł :szok:Juli spodenki szare dresowe za 14.99 z 59.99 przecenione i szaro różową bluzeczkę za 9.99 przeceniona z 49.99 :szok::szok::szok:Adamowi 2 letnie koszulki za 12.99 przecenione z 39.99 :szok::szok:byłam w szoku no i ich obkupiłam a szłam po prezent na urodziny dla Julki koleżanki :zawstydzona/y:ale prezent tez kupiłysmy :-D:-Dpuzle z księżniczkami i czekoladki :tak:a i Antkowi 2 dwupaki body na krótki rękaw w realu za 12.99 a ładne były to brałam tym bardziej że ma tylko jeden bodziak na krótki rekaw:dry: no a teraz ziemniaczki sie gotują i zaraz obiadzio :tak:
Malina n nie kłąmałaś z tym powerem:-D, że też bliżej nie mieszkasz, ja bym Ci dzieciaki na spacer wzięła, lekcje z nimi porobła a Ty u mnie taki błysk, hehe, zwłaszcza teraz na święta, no właśnie kiedy te święta???
A zakupy rewelka, u nas nie ma reala i coraz bardzie jjest mi żal, hehe,ale może też i lepiej, bo całkiem by mi dupe ściskało, że taka okazja a ja kasy nie mam:-D:-D:-D

a oto mój ksiaze na błękitnym rumaku ;-);-);-)
siedzi i wola ihaha
Zobacz załącznik 225676
no fantasio, jakiż rycerz!

trzymam kciuki za jutro!
biedna Wicia.dobrze ze znow sobie nie rozciela
a chlop przeprosil????????/:-p:-p

a u mnie byla dzis zima marcowa:-):-):-)
czytaj smietnik lekko strawny:-):-):-):-):-)
Trzymajcie kciukasy, trzymajcie, boje sie jak nie iwem, jakby to miałabyć conajmniej operacja na otwartym mózgu, hehe, ale nie o to chodzi tylko ote wyniki. Ni wiwem, czy chcę by cos znależli-czyli przyczynę bólów, czy nie-żeby się nei okazało, ze to gorsze niż te bóle i dalej sie z nimi męczyc.
Mała jeszcze 2 razy przywalił, tym razem o stół, matko, serce mi kiedyś na dobre stanie, ona taka nieuważna, że szok.
A Piciu nie przeprosił, jeszcze mi powiedział, ze nie lubi jak się na niego krzyczy:baffled:. No to ja mu pokażę jak to jest siedzieć w ciszy:cool2:. Długo nie wytrzyma:blink:

ide ogladac Agore
sciagnelam ostatnio z torreentow,jakos w tamtym tyg a widzialam reklamy ze to dopeiro u nas do kin wchodzi:szok::szok::szok::szok::szok::-)
No to daj zna cczy warto ściągać.

Witam kochane, wpadłam, bo u mnei wszyscy śpią, a ja się obrobiłąm w pół h i nie mam co ze sobą zrobić. Głodna jestem, ale to inna historia, to nerwy.

Nocka do luftu, poranek też. Kot mi w nocy Witusię obudził i wstawaliśmy do niej od 2.30 do nie wiem której. Najpierw ja, późńiej obudziłąm Piotrka, no juz nie mailam sily, no a jakoś wyspana choć trochę wypada iść na te badania.
Mój dostał na dziś wolne , to z mał zostanie, brat z rodzinką idą dziś do mojej amy i prosili, żebyśy i my wpadli, no zobaczy sie. Ja z chęcią, ale P :baffled:

hej...
Maks uspany, ja ide sie szykowac(nie chce mi sie:eek:) no ale trzeba bo ziemniaków nie mam na obiad, a wczoraj juz zrobiam ryż, bo nie chcialo mi sie z domu wychodzić po ziemniaki.
Poza tym dziś na 14 do dentysty na załozenie zebów....

Witam!
Ja tylko na chwilkę...
NATALINECZKO!!!
obawiałaś się, że z powodu nie płacenia rachunków za komórkę mogą ją wyłączyć
NIEPRAWDA!!!!
Jeśli to zrobią - zrobią to nielegalnie

Nie wolno wyłączać telefonów tym, którzy nie płacą - Biznes w Onet.pl

Także przynajmniej ten kłopot w głowy
A jeśli chodzi o pomoc z MOPS, to sama z niej kieeeedyś korzystałam...
No bo dlaczego mam im darować coś, co mi się należy!
Oni by mi nie darowali ani złotówki!!!!!

Ostatnia edycja:
Witam sie srodowo :-).Oliwka wczoraj fajnie usnela,bez placzu i bez smoczka :-).
Obudzila sie tylko jeden jedyny raz po 24 .Poplakala chwile i usnela bez smoczka :-).Spala do 7.30.
Ja nie wiem odkad Oliwka spi bez moczka to budzi sie tylko 1 raz w nocy :-).
Mam nadzieje ze to juz bedzie koniec calkowity ze smoczkiem.Juz nawet od poniedzialku popoludnia nie dajemy jej tego przecietego.Wogole nie mowimy juz nic a nic o smoczku :-).

Oliwka je kanapki teraz ,ja ogladam Majke i zaraz was poczytam :-).

Hej laseczki ,wpadłam na minutkę ,korzystając z łaski brata,choć i on ma zrytego neta ,bo regularnie sie rozłącza:wściekła/y:wczoraj ,choć też wpadłam na chwile na bb,już nic napisać nie zdąży łam...................Nie wiem jeszcze kiedy b edę kompa miała:-(ale za to jak w domu z porzadkami nadgoniałam:-D.
Ksawierka mam chorego w domu ,a poza tym nic sie nie dzieje,ale mówią ,ze brak wiadomości to dobre wiadomości:baffled:
PozdraWAIAM WAS SERDECZNIE,BUZIOLE WIELKIE ODE MNIE:-D

Hej laseczki ,wpadłam na minutkę ,korzystając z łaski brata,choć i on ma zrytego neta ,bo regularnie sie rozłącza:wściekła/y:wczoraj ,choć też wpadłam na chwile na bb,już nic napisać nie zdąży łam...................Nie wiem jeszcze kiedy b edę kompa miała:-(ale za to jak w domu z porzadkami nadgoniałam:-D.
Ksawierka mam chorego w domu ,a poza tym nic sie nie dzieje,ale mówią ,ze brak wiadomości to dobre wiadomości:baffled:
Fajnie ze wpadłaś :tak::-)Zdrówka dla Ksawerka

reklama
nie to moczenie flakow czy cos takiego tych na kielbasy i parowki itd:tak::tak::tak::tak:

witamy nowa mamusie :tak::tak::tak:

hej ja juz po lekarzu wszystko w porzadku badania mam dobre, m mi cos na zdrowiu podupadł :-:)-:)-(
spi sobie teraz smacznie na wersaleczce, cos go mulilo i mowi ze mial sraczke :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mam nadzieje ze to nie zadne chorobsko, bo nie wytrzymam :no::no::no::no::no:
Super ze u gina wszystko wporzadku.Zdrowka dla meza:tak:.
ja juz zjadlam kolacyjke - wszyscy juz spia - lacznie z m bo ma na nocke i wychodzi o 23:30 :-)

ale szukam sobie czegos na allegro do ubrania bo nie wiem co na chrzest zaloze - wszyscy maja juz ubrania a ja nie :sorry2:
Napewno cos dla Siebie znajdziesz.Teraz w ta niedziele macie ten chrzest?????????.
Ja jestem dziś jakaś niedzisiejsza.
Zdecydowanie za dużo myślę,poddałam się zanim podjęłam walkę o byt,a to źle,bardzo źle.
Ja chcę wyjśc z tego doła.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zycze Ci abys jak najszybciej wyszla a tego dola.
a oto mój ksiaze na błękitnym rumaku ;-);-);-)
siedzi i wola ihaha
Zobacz załącznik 225676
Ksiaze super i rumak rzeczywiscie blekitny:-D.
Witam nocnie,

Niki mnie obudziła i niemoge spać :baffled: W dzień dziewczyny jakies marudne, w nocy tez nie ciekawie :-( No ale puki co zdrowe. M w robocie na okragło :sorry2:

Odzwyczajam mała odm nocnego karmienia, bo dziadyga ostatnio co godzinę drze się o cycka :no: Zobaczymy jak mi wyjdzie :sorry2:
Wspolczuje nocki i zycze szybkiego odzwyczajania od nocnego karmienia .
hej...
Maks uspany, ja ide sie szykowac(nie chce mi sie:eek:) no ale trzeba bo ziemniaków nie mam na obiad, a wczoraj juz zrobiam ryż, bo nie chcialo mi sie z domu wychodzić po ziemniaki.
Poza tym dziś na 14 do dentysty na załozenie zebów....
A jak tam sampoczucie?jak sie czujesz?.
Witam!
Ja tylko na chwilkę...
NATALINECZKO!!!
obawiałaś się, że z powodu nie płacenia rachunków za komórkę mogą ją wyłączyć
NIEPRAWDA!!!!
Jeśli to zrobią - zrobią to nielegalnie

Nie wolno wyłączać telefonów tym, którzy nie płacą - Biznes w Onet.pl

Także przynajmniej ten kłopot w głowy
A jeśli chodzi o pomoc z MOPS, to sama z niej kieeeedyś korzystałam...
No bo dlaczego mam im darować coś, co mi się należy!
Oni by mi nie darowali ani złotówki!!!!!
Mnie juz nieraz zdazylo sie nie zaplacic rachunku w terminie i w tamtym roku raz mi go wylaczyli.Zawsze pisza mi eska ze jak nie zaplace to mi go wylancza a otatnio pisza ze terminowe zaplacenie rachunku chrobi przed naliczeniem odsetek.Moze juz teraz nei wylanczaja ale naliczaja odsetki.
Zdrowka dla Ksawka i wracaj do nas jak najszybciej.

Oliwka pojadla.DDTVN ogladam.Musze isc sama os zjesc :tak:.Na dzis planow brak ,raczej nigdzie dzis z Oliwka nie wychodze.Moze posprzatam sobie w papierach i w ciuchach Oliwki.Moze powyciagam wiosenne ubranka w koncu wszyscy mowia ze zaniedlugo wiosna :-).

MILEGO DNIA BABECZKI.

Do góry