reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dorota jasne ze moge po sklepach ciążowych pochodzic tylko tam ceny siegaja praktycznie wszystkiego stówki , a na allegro sa o połowe tańsze , wsumie to i tak zamówilam spodnie i 2 pary leginsów wiec nie jest tak zle a na bluzki to musze poczekac moze cos sie jeszcze pojawi:-):-)

Patrys faktycznie szkoda chłopa a tu nie wiem jak bedzie bo ma isc na chemie, ja w tych ciuchach co mam to nie oblece juz mam je maławe a co dopiero za miesiąc bedzie caly brzuch na wierzchu:-D:-D a ostatnio ubrałam swoje spodnie i zapiełam oczywiscie tylko zamek bo do guzika z 10cm brakuje , no i jak siadłam tak zamek szlak trafil:-D:-D:-D:-Dnormalnie sie wypruł.... nie zepsuł :-p
hehe zrobilabys sobie fotke bo chcialabym Cie zobaczyc :-D:tak:
ostanio to widzialam Cie na zdjeciach z paniensiego Anki :-)

reklama
dziewczyny gdzie wy wszystkie jesteście :confused::confused::confused:

ale dzien normalnie juz mi sie nie chce nic , mysli nie moge pozbierac do kupy , a mąż jak pojechał tak go wcięło , ciekawe kiedy wróci ,nie chce mi sie za nim dzwonic :no::no::no:

dziewczyny jak myslicie ja sie miało operacje i po operacji okazalo sie ze sa przerzuty z trzustki na wątrobe , jakie sa szanse:-:)-:)-(moze któras spotkala sie z podobnym przypadkiem:confused::confused::confused:
Są szansę na chemioterapię i radioterapię paliatywną,czyli przedłużenie życia.
Jestem właśnie na tym etapie.
Tata czeka na chemię.
Proponuję Ci,jeśli to bliska osoba to wejdx na forum onkologiczne,trzeba odnaleźć tam odpowiedni dział z danym rodzajem raka i czego dotyczy(jakiego narządu),założyć tam wątek i czekać na odpowiedzi.
Fakt ,są szczere do bólu i często nie dają nadziei,ale wiesz na czym stoisz.
Ja założyłam tam wątek mojemu tatusiowi,będziemy walczyć ile się da.:tak::sorry2::sorry2::sorry2:
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne

Ja jestem dziś jakaś niedzisiejsza.
Zdecydowanie za dużo myślę,poddałam się zanim podjęłam walkę o byt,a to źle,bardzo źle.
Ja chcę wyjśc z tego doła.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Tata czeka na chemię.
Proponuję Ci,jeśli to bliska osoba to wejdx na forum onkologiczne,trzeba odnaleźć tam odpowiedni dział z danym rodzajem raka i czego dotyczy(jakiego narządu),założyć tam wątek i czekać na odpowiedzi.
Ja założyłam tam wątek mojemu tatusiowi,będziemy walczyć ile się da.:tak::sorry2::sorry2::sorry2:

Zdecydowanie za dużo myślę,poddałam się zanim podjęłam walkę o byt,a to źle,bardzo źle.
oj wychodz z tego dola wychodz...

witam kobitki

alez sie moj net muli ostatnio:wściekła/y:

z Weronika juz lepiej,jeszcze pare kupek dzis bylo,ale wrocil jej apetyt wiec wszytsko na dobrej drodze
mi przeziebieni tez powolo przechodzi:tak:
reszta rodziny sie dzielnie trzyma

bylam dzis w biedronce na zkaupach i wygladalam jak baba ze wsi co sie do miasta na zakupy wyrwala:-D:-D:-D:-D
mialam caly duzy wozek napchany,patrzylam zeby mi co z niego nie wylecialo:-D:-D:-D
ale tak jest ak sie raz na mieisac a takie zakupy wieksze udam i do tego 1/3 dla mojej mamy:tak::tak::tak:
wydalam trcohe kasy ale wiekszosc rzeczy mam na jakisczas
zostanie tylko kupowac cos do chleba i na obiad:tak:

p na nocce,dziewczyny jzu smacznie spia

ide poczytac

witam kobitki

alez sie moj net muli ostatnio:wściekła/y:

z Weronika juz lepiej,jeszcze pare kupek dzis bylo,ale wrocil jej apetyt wiec wszytsko na dobrej drodze
mi przeziebieni tez powolo przechodzi:tak:
reszta rodziny sie dzielnie trzyma

bylam dzis w biedronce na zkaupach i wygladalam jak baba ze wsi co sie do miasta na zakupy wyrwala:-D:-D:-D:-D
mialam caly duzy wozek napchany,patrzylam zeby mi co z niego nie wylecialo:-D:-D:-D
ale tak jest ak sie raz na mieisac a takie zakupy wieksze udam i do tego 1/3 dla mojej mamy:tak::tak::tak:
wydalam trcohe kasy ale wiekszosc rzeczy mam na jakisczas
zostanie tylko kupowac cos do chleba i na obiad:tak:

p na nocce,dziewczyny jzu smacznie spia

ide poczytac
ja dzis tez tak wygladalam, i to dwa razy :tak::tak::tak:
a wydalismy 250 zl no i tyle widzialam pieniazkow, dobrze ze ciocia nas poratowala przyszla i dala czarkowi na pampki 50 zl a mi na lekarza 100:tak::tak::tak::tak:

a oto mój ksiaze na błękitnym rumaku ;-);-);-)
siedzi i wola ihaha
11260006..jpg

Załączniki

• 11260006..jpg
    11260006..jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 28
Czesc mamuski .Ja sie narazie szybko witam.Nocka byla super Oliwka zasnela bez smoczka przy G kolo 21 i nawet bardzo wielkiego placzu nie bylo_Obudzila sie tylko o 2.50 ale nie spala wtedy przez godzine.Ja przy niej bylam.Troche plakala ale jak sie wyplakala to pozniej grzecznie lezala i zasypiala bez smoczka.Bylismy twardzi.Mysle ze jeszcze troche i juz sie oduczy bez smoczka.No i teraz sie juz budzi.No ale jak na nia zas nocka tylko z jedna pobutka ,fakt ze godzinawa ale i tak jest super :-).

to super
widze ze wszytsko na dobrej drodze:-)

Nawet nie iwesz jak się denerwuję. Chociaz jeden stres mi zszedł, bo Piciu załatwił sbie jednak wolne na jutro, bo nie miałabym z kim zostawic małej, mój brat mam nocki, to dopiero wracałby z pracy, bratowa śi do 12-13, i nie ma przebacz, no nie zwalisz jej z wyrka, moja mama w pracy, tesciowa chociaz mogłaby sobie bez problemu wolne załatwić, to mi kiedyś powiedziała, że w odwiedziny zaprasza serdecznie, ale małą ona sie nie zajmie:baffled:.

Moj ajeszcze spi, ale długo nie pośpi, ostatnio wstaje wczesnie, później na weczór strasznie marudna jest. Wczoraj leciała do kibelka i wpadła buzia na rant drzwi, bo były uchylone, a ta nawet nie spojrzała, pręga przez łuk brwiowy oko ( nad okiem guz ) i policzek.

Dziś przyjdzie i bedzie przepraszał, to chociaż seks dostanę na zgodę, hehehe, bo nadal niewyrzyta jestem, aż mnie nosi z podniecenia, hehe.

trzymam kciuki za jutro!
biedna Wicia.dobrze ze znow sobie nie rozciela
a chlop przeprosil????????/:-p:-p

Helena ma stan podgoraczkowy :wściekła/y::wściekła/y: Ciekawa jestem co tym razem sie kluje :no: eh

o kurcze
zdrowka
zima nie daje o sobie zapomniec
dzownila do mnie szwagierka zza plotu ze jje maly wymiotuje
pewnie zlapal to co Weronika,ale z nia kontaktu akurat nie mial

LUNKA no to ja musze mojego dzis naklonic do przeprosin ,tzn aby on mnie przeprosil bo tez licze na seksik.Wczoraj mial byc ale ja troche zla bylam i patrzalam na serial a G poszedl spac bo zmeczony byl..

My juz po sniadanku.Na dzis planow brak .No chyba ze do kolezanki sie jakiejs wybiore.
Dowikla i ty o nieypowej porze na bb :-)

no no no
jaka zmiana:-D

A ja to nawet obiadu nie robię bo mam pomidorową z wczoraj, a mężowi pierogów rozmrożę :-p:-p:-p

a u mnie byla dzis zima marcowa:-):-):-)
czytaj smietnik lekko strawny:-):-):-):-):-):-)

U MNIE NA NIEBIE NADAL WIELKI BŁĘKIT :-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Antoszka zsnął to ja mykam do kuchni coś porobić ale z doskoku jestem :tak::tak::tak:
Lunka Dorota gulsz+kasza najlepiej gryczana+ ogórek to moje najlepsze jedzonko jami :tak:ja mam dziś obiadek z wczoraj mielone +ziemniaczki+pieczarki+colesław też jami :-D
mykam srzątac póki mam chęci :-D

u mnie tez dzis byla piekna pogoda

Nie moge edytowac żadnego poprzedniego posta.!!!:baffled::baffled:
Chciałam napisać,że ciężko jest robić wszystko,kiedy masz świadomość ,że coś robisz tylko po to,aby choć na chwilkę zapomnieć.:-:)-:)-(

ehhhhh
dasz rade !
jestes Wielka!

Witam Was Kochane. Ja tylko na chwilę. Dzisiaj rano poleciałam na kontrolę do lekarza z Kubą bo strasznie kaszle i wylądowałam w szpitalu. Zapalenie płuc :-( masakra. Teraz wpadłam po rzeczy tylko i co najmniej tydzień będziemy tam siedzieć więc nie będę miała jak pisać bo z telefonu nie dam rady chyba :dry: trzymajcie się jak wrócę to dam znać :tak:
biedny Kubus
oby szybko wyzdrowail

witam sie i ja wtorkowo!
nie mam dobrych wiesci!:no:
skaczyły sie 2 przespane noce-dzis alan pobutke mi zrobił o 3(głodomorek)!
ale nie to jest najgorsze,najgorsze jest to że mój krystianek dosc ze kaszle jak gruzlik to go boli przy siusiani(podejrzewam ze to zapalenie pecheza)juz miał to kiedys.:-(
M jest własnie z nim u lekarza,to dam wam pózniej znac co i jak!!!
kuzwa jak sie wali to sie wali wszystko!!!!!!!:wściekła/y:
nic mi sie nie chce,mam lenia!nie mam pojeci co na obiad,głowa nawala,brzuch boli-tylko do wymiany sie nadaje.:wściekła/y::wściekła/y::szok:
trzymajcie sie cieplutko.
)
zdrowka!

Dziewczyny jak myślicie co mozna kupic dziewczynce na komunie , nie mam zilonego pojecia:no::no::no:

co kupic?
mozesz dac kase
albo rodzicow zapytaj
ja dalam pare propzycji swoeje rodzince na komunie Pauliny-apart cyfrowy(jakis niedrogi,bo mojsie popsul),jakas mala wieza,moze byc zloty lancuszek
moja rower ma:-)

a czy to przypadkiem nie chodzi o Garbarnię.:baffled::baffled:Czyszczenie z flaków skóry różnymi środkami chemicznymi:tak::baffled:. Praca dla osób o słabo wykształconym zmyśle węchu;-):baffled:. Dla ciebie jako ciężarnej jak najbardziej niewskazana. :no:

Witam kobitki.:-)

Wymiękam normalnie. :confused2::confused2::confused2: Tyle leków ... i spamiętaj co , kto i o której bierze. Amelia ma Augumentin a starszaki Bioracef. Dobrze , że potrafią łykać , bo były by zastrzyki w pupę jak nic. :tak::baffled::ninja2:

Najgorzej z zasmarkaną Amelią. Najpierw próbowałam łyżeczka podawać jej antybiotyk i syropy. Ale na widok łyżeczki ucieka i drze się jakby ją ze skóry obdzierali.:-( Doszło do tego, że nic nie chce jeść.

Przerzuciłam się na strzykawkę. Ale młoda buzi nie chce otworzyć i tyle musze sie nagimnastykować, by trafić do jej dziubka...:crazy::-(

Macie jakieś inne sposoby na podawanie maluchowi leków?

biedactwa
zdrokwa zycze
moaj chetnie bierzez leki z lyzeczki,ale kiedys tez mialam problem
co sie dalo wlewalam do mleka albo do picia kiedys
teraz jak nie chce wziac to musze na nia ryknac i chcac nie chce otwiera buzie
drastyczne ale dziala

moja bratowa byla dzis u gina
ma 3tyg do porodu i jeszcze nic nie slycahc zeby sie cos dzialo
ale gin jej powiedzial ze moglaby urodzic przed terminem bo mala juz ok3400g wazy i bedzie jeszcze wieksze
a moj gin ma oko do wagi:tak::tak::tak::tak:

no i od czwartku zapowiadaja te 1012 stopni za okanme wiec musze jutro wlzezc na gore i poszukac dla malej jakis butow o w kozakach codzic nie bedzie

Luna poszperam i cos dla Twojej malej:tak::tak::tak::tak:

ja juz zjadlam kolacyjke - wszyscy juz spia - lacznie z m bo ma na nocke i wychodzi o 23:30 :-)

ale szukam sobie czegos na allegro do ubrania bo nie wiem co na chrzest zaloze - wszyscy maja juz ubrania a ja nie :sorry2:

wez ja na komunie tez nie mam co zalozyc
wybieram sie po siwetach po material na garsonke i mam bedzie musiala mi cos uszyc bo nie sstac mnie wyadc 300zl w sklepie albo wiecej
a poza tym jestem niewymiarowa:baffled::baffled::baffled::baffled:

sprobuje jeszcze te moje buty do szewca dzies oddc,tesciowa zna jakiegos ,mzoe cos sie da z tym zrobic

Dorota jasne ze moge po sklepach ciążowych pochodzic tylko tam ceny siegaja praktycznie wszystkiego stówki , a na allegro sa o połowe tańsze , wsumie to i tak zamówilam spodnie i 2 pary leginsów wiec nie jest tak zle a na bluzki to musze poczekac moze cos sie jeszcze pojawi:-):-)

Patrys faktycznie szkoda chłopa a tu nie wiem jak bedzie bo ma isc na chemie, ja w tych ciuchach co mam to nie oblece juz mam je maławe a co dopiero za miesiąc bedzie caly brzuch na wierzchu:-D:-D a ostatnio ubrałam swoje spodnie i zapiełam oczywiscie tylko zamek bo do guzika z 10cm brakuje , no i jak siadłam tak zamek szlak trafil:-D:-D:-D:-Dnormalnie sie wypruł.... nie zepsuł :-p

ja z ubran ciazowych mialam 2 pary spodni z pasem tylko:-D:-D:-D
jedne odkupilam od kolezanki a drugie mama mi uszyla sztrukswoe na wzor tych pierwszych
a reszte ciuchow mialam z lumpeksu tylko poprostu duze rozmiary
wynalazlam nawet jakas tunike za grosze i pare inncy rzeczy
i bratwoa widze tez w tym wszytskim chodzi:tak::tak::tak::tak::tak:

Tata czeka na chemię.

kochana wylaz dola i go szybko zakopuj bo Ci w dupsko dam!!!!!!!!!!!!:-)
wspolczuje szczerzez calej sytuacji ale pamietaj ze musisz byc dzielna,bo jak nie Ty to kto?
a jak Kuba w szkole?

ja dzis tez tak wygladalam, i to dwa razy :tak::tak::tak:
a wydalismy 250 zl no i tyle widzialam pieniazkow, dobrze ze ciocia nas poratowala przyszla i dala czarkowi na pampki 50 zl a mi na lekarza 100:tak::tak::tak::tak:

a oto mój ksiaze na błękitnym rumaku ;-);-);-)
siedzi i wola ihaha
Zobacz załącznik 225676

ja wydalam na swoje zakupy 200zl,na mamy 70zl
ale mam spore zapasy
dobrze ze pampersy jeszcze mamy to do kwietnia straczy do nastepnejwyplaty

widze ze zostalam znow sama:-:)-(

ide ogladac Agore
sciagnelam ostatnio z torreentow,jakos w tamtym tyg a widzialam reklamy ze to dopeiro u nas do kin wchodzi:szok::szok::szok::szok::szok::-)

reklama
Do góry