reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Moje dziewczynki juz wstaly ale nadal sie pokladaja:szok:Wiktoria na mnie a Klaudia na dywanie:szok::szok::szok:Do tego Wiktoria jest jakas mega nie wyrazna:no::no::no:
Zaraz ide wstawic makaron i bedziemy wcinali obiadek:tak::tak::tak::tak:

ANACONDKA
Ja sama siebie tez kiedys chyba pobije za te ciacha:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Probuje nie kupowac i nie jesc ale jakos mi to nie wychodzi:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Lidka ja Ci odstąpię troszkę tej ochoty, hehe
A małemu parz rumianek do picia, mi zawsze pomaga, a ja od dzieck ana pęcherz choruję i musze bardzo uważać.

luna
a ja bardzo chetnie wezme od Ciebie!!ha ha!;-)
mąż był by bardzo zadowolony.:tak:
a ja też bardzo czesto mam zapalenie pecherza,boli to strasznie i tak jak mówisz trzeba strasznie uważac.:-(

a czy to przypadkiem nie chodzi o Garbarnię.:baffled::baffled:Czyszczenie z flaków skóry różnymi środkami chemicznymi:tak::baffled:. Praca dla osób o słabo wykształconym zmyśle węchu;-):baffled:. Dla ciebie jako ciężarnej jak najbardziej niewskazana. :no:

Witam kobitki.:-)

Wymiękam normalnie. :confused2::confused2::confused2: Tyle leków ... i spamiętaj co , kto i o której bierze. Amelia ma Augumentin a starszaki Bioracef. Dobrze , że potrafią łykać , bo były by zastrzyki w pupę jak nic. :tak::baffled::ninja2:

Najgorzej z zasmarkaną Amelią. Najpierw próbowałam łyżeczka podawać jej antybiotyk i syropy. Ale na widok łyżeczki ucieka i drze się jakby ją ze skóry obdzierali.:-( Doszło do tego, że nic nie chce jeść.

Przerzuciłam się na strzykawkę. Ale młoda buzi nie chce otworzyć i tyle musze sie nagimnastykować, by trafić do jej dziubka...:crazy::-(

Macie jakieś inne sposoby na podawanie maluchowi leków?

ja Ci niestety nie pomogę!!:no:
mój krystian od małego wszystkie leki bez problemu pije,połyka czy to gorzkie czy kwasne nie ma to dla niego zadnego problemu.
mam nadzieje ze blizniaki tez tacy bedą.:confused:

dowikla-kochana ale mi robisz smaka na ciacho!
ale musze byc twarda jak postanowiłam schudnąc to musze słowa dotrzymac.:tak:

a wiec mój krystian ma zmiany w moczu:-(,dostal syrop bactrim i jak sie bedzie kaczył to do kątroli(jeszcze raz bedzie badany mocz)nie mam pojęcia gdzie on sie tak załatwil:no:ale na szczescie osłuchowo ok,gardlo czyste na kaszel dostał syrop.mam nadzieje ze sie na tym zakaczy!!!

ja juz po obiadku:tak:schab,frytki,ćwikła.
blizniaki spią,krystian sie bawi,mąż po obiedzie zmywa a ja pisze do was.;-):-)
buziaczki:-)

Witam Was Kochane. Ja tylko na chwilę. Dzisiaj rano poleciałam na kontrolę do lekarza z Kubą bo strasznie kaszle i wylądowałam w szpitalu. Zapalenie płuc :-( masakra. Teraz wpadłam po rzeczy tylko i co najmniej tydzień będziemy tam siedzieć więc nie będę miała jak pisać bo z telefonu nie dam rady chyba :dry: trzymajcie się jak wrócę to dam znać :tak:
dużo zdrówka kochana dla Kubusia..nasz bidulka :-:)-(coś nam ostatnio bb dzieci chorują:-:)-(
Natalineczka o mieszkanie nie będą pytali a nawet gdyby to mów że rodzina znajomi za czynsz i media wam pożyczają bo inaczej byście pod mostem spali i tyle.myślę że zasiłki dostaniesz bez problemu :tak:
dziękuję za skomplementowanie moich dzieci :zawstydzona/y:mi też się podobają ;-):-D:-D:-D
Justa u nas syropki tylko strzykawką wchodzą Antkowi i to nie za jednym podejściem :dry:Adam zwraca jak ma łykać tabletki :dry:tylko Julka kocha leki :dry:ona to wręcz lekoman:dry:
Dowikluś karnisz złamany włosy w suszarce i tak spóźiona no wyje :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dcała ty:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ja wypucowałam nasz pokój na błysk meble odstawiałam wszędzie na mokro okno wypucowane no powera miałam :-D:-D:-Dpotem po Julkę z nią i z Adamem i Antkiem do reala kupiłam w smyku Antkowi butki wiosenne przecena z 79 na 30 zł :szok:Juli spodenki szare dresowe za 14.99 z 59.99 przecenione i szaro różową bluzeczkę za 9.99 przeceniona z 49.99 :szok::szok::szok:Adamowi 2 letnie koszulki za 12.99 przecenione z 39.99 :szok::szok:byłam w szoku no i ich obkupiłam a szłam po prezent na urodziny dla Julki koleżanki :zawstydzona/y:ale prezent tez kupiłysmy :-D:-Dpuzle z księżniczkami i czekoladki :tak:a i Antkowi 2 dwupaki body na krótki rękaw w realu za 12.99 a ładne były to brałam tym bardziej że ma tylko jeden bodziak na krótki rekaw:dry: no a teraz ziemniaczki sie gotują i zaraz obiadzio :tak:

NATALINECZKA wlasnie co to za praca?Ja bym chyba na Twoim miejscu jednak do pracy nie poszla.Choc moge sie mylic.
JOASIU dziekuje ci tez za te wszystkie slowa bo i ja bede sie za jakis czas ubiegac o kase z mopsu .

Oliwka glodna byla wiec na szybko zjadla wczorajszych zimniakow.Miesko dochodzi,zaraz zrobie reszte .Zerkam na serial .Ide obiadem sie zajac i Oliwka .
Pozniej zajze :-).

Natalia ty o zadnej prcy nie mysl z tym bardziej takiej :szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jestes w ciąży kobieto i tak jak pisze Mlainka z tym mieszkaniem tak zrób mozesz tak powiedziec :tak:

Dorotka
tobie sie jeszcze nalezy zasiłek pilęgnacyjny na Oliwkę ze względu na jej chorobe :tak:
Dowikla co to za krem z kielkami ?:baffled:

A ja byłam po Zuizie poszlam z Gabi ale bardzo zle sie zachowuje umordowalam sie strasznie nie chce isc idzie w druga strone kladzie sie na chodniku albo w kaluzy :szok::szok: nie reaguje na moje wolanie zeby sie wrocila zatrzymala :-( a teraz zrobilam sobie herbatke z hibiskusa

dużo zdrówka kochana dla Kubusia..nasz bidulka :-:)-(coś nam ostatnio bb dzieci chorują:-:)-(
Natalineczka o mieszkanie nie będą pytali a nawet gdyby to mów że rodzina znajomi za czynsz i media wam pożyczają bo inaczej byście pod mostem spali i tyle.myślę że zasiłki dostaniesz bez problemu :tak:
dziękuję za skomplementowanie moich dzieci :zawstydzona/y:mi też się podobają ;-):-D:-D:-D
Justa u nas syropki tylko strzykawką wchodzą Antkowi i to nie za jednym podejściem :dry:Adam zwraca jak ma łykać tabletki :dry:tylko Julka kocha leki :dry:ona to wręcz lekoman:dry:
Dowikluś karnisz złamany włosy w suszarce i tak spóźiona no wyje :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dcała ty:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ja wypucowałam nasz pokój na błysk meble odstawiałam wszędzie na mokro okno wypucowane no powera miałam :-D:-D:-Dpotem po Julkę z nią i z Adamem i Antkiem do reala kupiłam w smyku Antkowi butki wiosenne przecena z 79 na 30 zł :szok:Juli spodenki szare dresowe za 14.99 z 59.99 przecenione i szaro różową bluzeczkę za 9.99 przeceniona z 49.99 :szok::szok::szok:Adamowi 2 letnie koszulki za 12.99 przecenione z 39.99 :szok::szok:byłam w szoku no i ich obkupiłam a szłam po prezent na urodziny dla Julki koleżanki :zawstydzona/y:ale prezent tez kupiłysmy :-D:-Dpuzle z księżniczkami i czekoladki :tak:a i Antkowi 2 dwupaki body na krótki rękaw w realu za 12.99 a ładne były to brałam tym bardziej że ma tylko jeden bodziak na krótki rekaw:dry: no a teraz ziemniaczki sie gotują i zaraz obiadzio :tak:

kochana-kiedy ty to wszystko zrobiłas?:szok::szok:
posprzatałas na błysk,zakupy zrobiłas-ja to dzis nie mam ochoty na nic:no:lenia mam strasznego!
i prosze jakie zakupy!
trafiłas na super wyprzedaze.;-)

Lidka jak pisałam rano miałam i mam powera :-D:-Da wyprzedaże naprawde extra :tak:gdybym miała jakieś 300-400 zł na zbyciu to bym obkupiła wszystkich wiosenno-letnie bo w wójciku były mega wyprzedaże takie że smyk sie chowa no tyle ze wójcik to drogi z założenia dobre gatunkowo rzeczy ale przecena na spodnie dla Julki z 129 na 59 to dla mnie i tak drogo:dry:

Malinka wyprzedaże super trafiłaś, może ja się wybiorę do 5-10-15 może też coś taniej trafię :tak::tak::tak:
Lidka kup mu też sok żurawinowy - bardzo pomaga na zapalenie pęcherza :tak::tak::tak:
Justa oj to ci się dzieciaczki pochorowały, a z lekami nie pomogę bo Maja od zawsze chętnie je łyka bez względu na smak :-D:-D:-D

reklama
Hejka ja po obiadku , klikam po allegro ale masakra dla kobiet w ciąży nie ma nic konkretnego , oczywiscie rozmiary S M niestety mnie nie interesuja oni wszyscy mysla ze mamuski ciezarne sa chudzinki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mąż pojechał do brata cośtam mu przy autku zrobic , chciał zebysmy pojechali z nim ale co ja tam bede sie krecic i gapic co robia , wole poklikac na kompie :-D:-D:-D

Natalineczka ja bym do takiej roboty sie nie pchała , no ale decyzja jest twoja:tak:

Malinka naprawde super wyprzedaż ja chyba tez wybiore sie do smyka moze u mnie w rzeszowie tez zrobili przecene:-D:-D:-D

Do góry