reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
to przygotuj sobie zaswidczenie o rodzinym w jakiej kwocie pobierasz ,zaświdczenie o dochodach meza
Wybierz sie i mam nadzieje ze uda Ci sie pozałatwiac a wizyty pracownika sie nie boj mów otwarcie i daj do zrozumienia ze ta pomoc jest Ci bardzo potrzebna musza Ci pomóc jestes w kryzysowej sytuacji na pewno będzie dobrze napisz co udalo Ci sie zalatwic :tak:ja cos to Ci jeszce podpowiem co ijak

a jak z tymi wizytami? bo oni chodzą i sprawdzają jak jest w domach?

umawija sie z Toba na jakis tam dzien przychodzi prcownik społeczny i z Toba rozmawia zadaje Ci pytania ,zachowuj sie naturalnie mow spokojnie i szczerze nie musi byc wysprzatane na błysk tylko zeby bylo czysto mozesz zaproponowac cos do picia i tyle :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
właśnie tej wizyty boje sie najbardziej, nie wiem co bym zrobiła jakbyśmy stracili mieszkanie albo co gorsza jakby wlasciciel musil odprowadzac podatek wtedy czynsz w gore i z pomocy i tak nic by nie zostalo, a pojsc nie mamy gdzie:no::no::no::no:
chodzi o to że to mieszkanie nie jest nasz, ja jestem zameldowana u rodziców a darek z czarkiem u swojego taty, a mierszkamy na czarno wynajmowanym mieszkaniu, o to mi chodzi

Ostatnia edycja:
właśnie tej wizyty boje sie najbardziej, nie wiem co bym zrobiła jakbyśmy stracili mieszkanie albo co gorsza jakby wlasciciel musil odprowadzac podatek wtedy czynsz w gore i z pomocy i tak nic by nie zostalo, a pojsc nie mamy gdzie:no::no::no::no:
chodzi o to że to mieszkanie nie jest nasz, ja jestem zameldowana u rodziców a darek z czarkiem u swojego taty, a mierszkamy na czarno wynajmowanym mieszkaniu, o to mi chodzi

nie starsz sie o dodatek mieszkaniowy tylko socjalny wiec jak sie zapyta o mieszkanie to powiedz co i jak ,najlepiej rozmawi sie w domu o takich sprawach nie musisz mowic od kogo wynajmujecie ani nic ile płacicie

aha, dzieki za informacje, jeśli uda mi się cokolwiek załatwić to będe Ci wdzięczna jak nie wiem co :tak::tak::tak:
dzwonila moja siostra ze przyjmuja do flakow okres probny 2 tyg, a pozniej umowa, poki po mnie nic nie widac to moze bym sie zalapala, zobacze jeszcze jak tam jest i pogadam z m, moze akurat sie by udało:blink::blink::blink::blink:

reklama
Ech wpadłam jeszcze do Was ,aby podzielić się cudowną wiadomością.
Pomimo wielu moich trosk ,życie toczy się dalej.:sorry2:
Szefowa chciała mi dać wolne ,bo jak stwierdziła "W takich sytuacjach my jesteśmy bardzo elastyczni"
Ja powiedziałam stanowcze NIE :no:.Ja muszę pracować,żeby choć na chwilkę przestać myśleć o tym co nas czeka w bliskiej przyszłosci.:tak::sorry2::sorry2:
Poszłam więc normalnie na zajęcia.:tak::tak::happy2::happy2:
Jako ostatniego młodego pacjenta mam 3 letniego Kacperka z autyzmem i to dośc głębokim.
Maluch nie mówi,nie nawiązuje kontaktu wzrokowego,pozornie nie słyszy,jak mu się coś nie podoba to straszliwie piszczy.:no:
Już po paru minutach pracy z nim nastąpił przełom.:tak::-):-)
Przez 25 minut byłam w stanie nakłonić go do tego ,by się położył na psie,przeszedł pod psem i położył rękę na nosie zaciskając ją lekko z pełną świadomością tego co robi.
Nie lada wyczynem było dotknięcie ucha.Kiedy mu dałam do rączki ucho Nilka to ją zacisnał na uszku i spojrzał na psa.
Pierwszy raz w życiu zauważył,że coś koło niego jest.:szok::szok::-D:-D:-D
Pies go polizał a mały się roześmiał .:szok::szok::tak::-):-)
Potem zawołałam mamę Kacperka na ostatnie 5 minut zajęć i pokazałam niektóre elementy co mały potrafi.
Nie wierzyła.:no::baffled::baffled:
Kręciła głową z niedowierzaniem zasłoniła buzię reką i płakała ze wzruszenia.:tak::szok::szok::-):-)
Cały czas mi dziękując,jakby to była moja zasługa ;-):-):-)a Nil spał smacznie i nic nie robił sobie z tego faktu,że jest wielkim bohaterem dzisiejszego dnia.
Dla tej rodziny dziś świat nabrał nowych kolorów.:tak::-):-):-)
I to jest właśnie najpiękniejsze w mojej pracy.:tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2:

To jest właśnie to,co daje mi siłę i chęć do życia:tak::tak::tak:
Dzięki takim chwilom ładuję na full akumulatory.:tak::tak::tak:
Ja daję dzieciom cząstkę siebie a oni mi cały swój świat:tak::-):-):-)
To właśnie dla takich chwil warto żyć....
Pozdrawiam nocnie ,bo czas do łózka.:-D:-D:-D
6.30 pobudka :baffled::baffled:
swietna wiadomosc jak ja czytalam a konkretnie o zachowaniu sie tej matki to lzy same mi stanely w oczach.To piekne jak ktos moze tak pomoc:tak:
Czesc mamuski .Ja sie narazie szybko witam.Nocka byla super Oliwka zasnela bez smoczka przy G kolo 21 i nawet bardzo wielkiego placzu nie bylo_Obudzila sie tylko o 2.50 ale nie spala wtedy przez godzine.Ja przy niej bylam.Troche plakala ale jak sie wyplakala to pozniej grzecznie lezala i zasypiala bez smoczka.Bylismy twardzi.Mysle ze jeszcze troche i juz sie oduczy bez smoczka.No i teraz sie juz budzi.No ale jak na nia zas nocka tylko z jedna pobutka ,fakt ze godzinawa ale i tak jest super :-).
kciuki mam zacisniete i mam ogromna nadzieje ze dzis tez pojdzie smoczek w zapomnienie.Z dnia na dzien bedzie coraz lepiej i Oli zapomni o nim calkowicie:tak:
Moj ajeszcze spi, ale długo nie pośpi, ostatnio wstaje wczesnie, później na weczór strasznie marudna jest. Wczoraj leciała do kibelka i wpadła buzia na rant drzwi, bo były uchylone, a ta nawet nie spojrzała, pręga przez łuk brwiowy oko ( nad okiem guz ) i policzek.

A wczoraj ze swoim miałam ścinę. Siedze 2 h w kuchni męczę się z tym miesem zeby jak najwiecej uratwać, a ten jak zjadł obiad tak poszedł spać, my z małą z zakupów wróciłyśmy, cos zjadłyśmy a ten spi 4 godzinę! Mała juz marudna, bo raz ze troszku śpiąca a 2 nudziło jej sie i ciagnie mnie zareke itd, to go obudziłąm i mówię, że ma sie mała zająć.
Przyszedł do kuchni i pyta A nie msz kiedy tego robic tylko teraz? No krew mnie zalała, mówię, tak, jak pójdziesz do pracy i sama zostanę, bo ty musisz sie wyspać, bo w nocy do małej wstawałeś ( on spał a ja do niej latałam) ateraz musisz na kompie posiedziec! Jak wchodził do pokoju powiedział ( tak zrozumiałam, bo mamrotał pod nosem ) zamknij sie. OOOOO!!!!!!!!! Jak mu riposte rzuciłam to nawet nie powtórze, chyba szybciutko zrozumiał co powiedział ( mam wrazenie ze niechcacy mu sie wyrwał, bo my nigdy przenigdy sie tak do siebie nie odzywamy ) bo jak mała mu do mnie uciakła to milusio mówi, choć, mama ma nóż i nie chce Ci zrobić krzywdy ...., później zapiekaneczki na kolację, herbatka, posłała łóżko, pozmywał, nie włączył kompa!, wszystko mi podawał ( jak prosiłam o to małą), no normalnie szok. Ale żebu sobie zapamiętał, to nie odzywałam się już do niego. Dziś przyjdzie i bedzie przepraszał, to chociaż seks dostanę na zgodę, hehehe, bo nadal niewyrzyta jestem, aż mnie nosi z podniecenia, hehe.
oj biedulka, dobrze ze nie rozciela sobie skory:baffled:
A chlop jak chlop jak moze to spi.MOj dzis to samo ledwo zjadl snaidanko i juz drzemka:baffled: brak slow

No to sie witam.Mlode spia a ja sobie pocwiczylam i ogladam Majke:tak::tak::tak:Pogoda zapowiada sie niezla wiec jest git:tak::tak::tak:Ogladalam wczoraj pogode i niby od czwartku ma byc po 12 stopni JUPIIII:tak::tak::tak::tak:

a u mnie nawet 16:-):tak:
Witam i ja
U nas słoneczko nieśmiało wychodzi :tak::tak::tak:
Maja wreszcie do przedszkola poszła, więc mam luzik, oj jak chętnie wstawała rano po takiej przerwie i mój mąż mówił że po drodze ciągle go poganiała żeby szybciej szli :-D:-D:-D
Więc skoro dzisiaj mam wolne to wymyśliłam sobie wypad do Leclerca i Rossmanna, trochę w kosmetykach poszperam i braki pouzupełniam :tak::tak::tak:

Oby, oby :tak::tak::tak:
extra zakupki, powodzenia.Potem oczywiscie pochwal sie co nakupowalas:-)
Witam kochane wtorkowo :happy2:
za oknem piękne słonko mam :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:normalnie moc energii we mnie jak taka pogoda za oknem :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

oglądałyście wczoraj na tvn ten dokument Sekielskiego "władcy marionetek" jeżeli nie to ściągnijcie sobie z neta polecam oglądaliśmy wczoraj dawno nic tak dobrego nie oglądałam normalnie szacun dla Sekielskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2 lata realizował ten dkument naga prawda o naszych politykach super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Julina z Adamem w szkole Pietruszka ich rano zaprowadził my potem koło 12.30 po nią idziemy z Antoszką i odrazu z Juliną po prezent dla jej przyjaciółki Agatki bo jutro na 17 ma zaproszenie na urodziny do krainy malucha i wczoraj o niczym innym nie mówiła oczywiście :baffled:no i od razu małe zakupy zrobimy :tak:
rano wstałam wyspana na maxa słońce działa cuda :tak:wczoraj a właściwie dziś poszłam sać koło 1 a o 5 45 już byłam wyspana Antek też :sorry2:piwko czeka chyba na ziś bo wczoraj obejrzeliśmy dokument potem sex prysznic jeszcze pogaduchy no czasu zabrakło nam :-D:-D:-D:-D:-D
rano juz pościągałam firaneczki do prania odkurzyłam mieszkanie sprzątnełam kuchnię no energia kipi chyba okna wymyje wszystkie albo we wszystkich szafkach kuchennych sprzątne.....
ja rowniez polecam program bardzo fajny, Sekileski jest wielki.Miler dobrze z ta broda wygladal:-D taki nie ogolony fujjjj
A ja dzisiaj nic nie będę robiła - mam dzień lenia - a co :-p:-p
i bardzo dobrze, ja czasem tez tak robie:-D
ja też na razie spadam porobie cos w domku pomysle o zupie chyba bedzie pomidorowa pewnie jakies pranie jest a teraz bedzie pisac Gabi dla Was pozdrowienia :-D:-D:-D:-D
bbbbbb:tak:btro jjjjjjjjagabiaassd:-D:-D:-D:-D:-D
eeeee no u mnie tez pomidorowka grana:-D:-D

Do góry