reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Poszlam zlozyc wniosek o Dowod .Dowod mialam juz niewazny .Mialam jakies stare 2 zdjecia,teraz dowod za darmo sie robi wiec fajnie :-).Pozniej z Oliwka z psem na spacer poszlysmy.Oliwka sie wybiegala na dworze :-).W domu sprzatanko i zaliczylam z Oliwka wielki sukces.

Oliwka usnela bez smoczka w ciagu 20 minut.Wczoraj zasypiala godzine i strasznie wczoraj plakala.Dzis 20 minut i nic ale to nic nie plakala.Dalam jej flache z mlekiem ,bawila sie butelka i pila mleczko.Przekrecila sie na bok trzymajac butelke w raczce i zasnela .Bacznie ja obserwowala i na szczescie nie usnela z butelka w buzi bo to mogloby jej zastapic smoczka.Ale usnela tylko trzymajac butelke wiec pelen sukces :-).
Zrobilam podlogi i mieso na gulasz sie robi.Ja wcinam kanapiki.Ide was poczytac :-).

reklama
Maleńka, jesteś wielka!!!

kurcze co wy robicie że takie libido macie ;-);-):szok::szok::szok::szok:

dokladnie to samo mam na obiad pomidorowke ze wczoraj i pierogi dla m :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

witam was wtorkowo, ja dzis do gina na 16.20 bez usg wreszcie
:sorry2::sorry2::sorry2:
tak wiec tylko 50 zl, ale i tak mam dola, m wzial wyplate wczoraj 800 zl :no::no::no::no:
masakra zaplacil dlug w sklepie, oddalismy cioci i rodzicom i zostalo 150 zl, do tego dostalam rodzinne z ktorego zaplacilam zalegly rachunek za internet, jeszcze jeden zostal a tu dupa nie ma kasy, nie zaplacone za telefon darka juz 3 miesiace teraz mu wylacza, za gaz jeszcze nie dostalismy rachunku, a to pierwszy w tym roku boje sie zeby jeszcze doplata nie przyszla :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
do tego dekoder, auto 450 zl bo ubezpieczenie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a gdzie życie, kuźwa ja nie wiem jak my w tym miesiacu przezyjemy, ryczec mi sie chce, jestem wsciekla,:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: do tego nie ma zadnej pracy zebym sie mogla zatrudnic, w maju moze pojde na szkolenie z pup to troszke kaski bedzie ale to dopiero w czerwcu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
czekamy na zwrot a jak przyjdzie to zniknie znow, a i co najwazniejsze zapomnialam ze czynsz jeszcze do zaplaty 450 zl :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja nie wiem jak my przezyjemy, siedze i rycze bo nie mam sily, dobrze ze mam mleko dla malego kupione i ze juz nie je jego tyle bo nie wiem za co bym mu kupila :no::no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
sorki ale musialam sie wyzalic :wściekła/y::-:)-:)-:)-:)-(

kochana jakby mi sie trafila latwa praca to bym sie zdecydowala, albo chociaz jakas praca w domu, niestety wszystkie oferty to kicha, nawet nie ma jak sie poratowac, a rachunki musimy poplacic bo jak nie zaplacimy i bedziemy mieli zaleglosci to wlasciciel moze nas nawet na bruk papa, a gdzie bysmy poszli teraz w zime :-:)-:)-:)-(
a jesli gazu nie zaplace to odetna a wtedy zaplace piec razy tyle za podlaczenie od nowa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
praca to jedyne wyjscie dla nas, ale nie stety takowej nie ma :no::no::no::no::no:
juz nie mam nawet sily myslec,
a co do lekarza to są na nfz ale ten lekarz mnie prowadzi od samego poczatku, i jest najlepszy a ja sie boje teraz co by wszystko bylo w porzadku,
zrezta raz bylam na nfz to pozniej przez tydzien ni moglam na d... usiedziec tak mnie franca przebadal :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

nie truje wam juz wiecej, cicho sza :tak::tak::tak::tak::tak:
wyzalic sie trzeba bo nie ma co tego trzymac w sobie.Ciezki czasy nastaly:baffled:
Prosze zmien te czczionke:baffled: srtrasznie zle mi sie czytalo:baffled:
My juz po snaidanku
Ja sie wykapalam i umylam glowe,pranie sie wypralo ale jakos nei chce mi sie go powieszac:baffled:A musialabym wyprac jeszcze jedno
Niedlugo zmykam z mlodymi na zakupki i do szkoly bo musze byc wczesniej zanim wyjdzie Dominika pani bo musze zaplacic za wycieczke:tak::tak::tak:W czwartej jada do Szreniawy w poszukiwaniu zajaczka;-):-)
ja tez zaraz spadam na zakupki, a wycieczka swietna:tak:
Witam Was Kochane. Ja tylko na chwilę. Dzisiaj rano poleciałam na kontrolę do lekarza z Kubą bo strasznie kaszle i wylądowałam w szpitalu. Zapalenie płuc :-( masakra. Teraz wpadłam po rzeczy tylko i co najmniej tydzień będziemy tam siedzieć więc nie będę miała jak pisać bo z telefonu nie dam rady chyba :dry: trzymajcie się jak wrócę to dam znać :tak:
o ludu zdrowka zycze
witam sie i ja wtorkowo!
nie mam dobrych wiesci!:no:
skaczyły sie 2 przespane noce-dzis alan pobutke mi zrobił o 3(głodomorek)!
ale nie to jest najgorsze,najgorsze jest to że mój krystianek dosc ze kaszle jak gruzlik to go boli przy siusiani(podejrzewam ze to zapalenie pecheza)juz miał to kiedys.:-(
M jest własnie z nim u lekarza,to dam wam pózniej znac co i jak!!!
kuzwa jak sie wali to sie wali wszystko!!!!!!!:wściekła/y:
nic mi sie nie chce,mam lenia!nie mam pojeci co na obiad,głowa nawala,brzuch boli-tylko do wymiany sie nadaje.:wściekła/y::wściekła/y::szok:
trzymajcie sie cieplutko.
QUOTE]
no to czekam na info
Witam popołudniowo:-):-)

Wczoraj wieczorem juz nie mialam sily na nic caly wieczor paliła mnie zgaga:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i to tak ze myslalam że bede wymiotowac , normalnie nie wiedzalam co mam wziąść zeby mi przeszło i tak sie męczyłam az wkoncu zasnęłam ze zmeczenia

Dzisiaj spalam az wstyd sie przyznac:ninja2::ninja2::ninja2: bo o 11 dopiero co ubrałam sie i zjadłam śniadanie:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Dziewczyny jak myślicie co mozna kupic dziewczynce na komunie , nie mam zilonego pojecia:no::no::no:

wczoraj kupiłam na allegro maksiowi gre malpki ma jutro przyjsc , mam nadzieje ze bedzie mu sie podobała, a dzisiaj mysle po ciuszkach na allegro poskakać bo nie mam juz w czym chodzic trzeba jakies tuniki kupić:-):-):-)
Ide was poczytac

odpoczynek nalezy sie kazdemu a Tobie tym bardziej:happy2::happy2:
maksiu perwnie bedzie zadowolony i zaciekai go ta gra Lali lubi w nia grac:happy2:
A co do prezentu to my chyba kase damy:sorry2: nie mam pomyslu.

Pobudeczka o 10.Moj wpadl z buleczkami wiec szybko jajaecznica na sniadanko bo w lodowce szynki, sera brak:szok:
Ugotowalam pomidorowke i juz jestemy po
Posprzatane ale mam w planach jeszcze poprac ale to wieczorem zeby na noc rozwiesic.
Zaraz spadam na zakupki ale chcialam nadobic bo wczesniej jakos nie mialam jak wejsc na bb
Pogoda w miare wiec trzeba skorzystac
No coz nie bede tu sie rozpisywac bo czas leci a ja w dresiku pomykam
Milego popoludnia:-)

A ja to nawet obiadu nie robię bo mam pomidorową z wczoraj, a mężowi pierogów rozmrożę :-p:-p:-p
No i git :tak:.
witam :-) w koncu si wyspałam :tak: dzis mam wolne od pracy zawodowej ale nie od domowej :-D:-D
Super ze sie wyspalas.No i my to chyba od domowych obowiazkow nigdy wolnego nie mamy:cool2:.
ja też na razie spadam porobie cos w domku pomysle o zupie chyba bedzie pomidorowa pewnie jakies pranie jest a teraz bedzie pisac Gabi dla Was pozdrowienia :-D:-D:-D:-D
bbbbbb:tak:btro jjjjjjjjagabiaassd:-D:-D:-D:-D:-D
Pozdrow Gabi i od nas:tak::-D.
Nie moge edytowac żadnego poprzedniego posta.!!!:baffled::baffled:
Chciałam napisać,że ciężko jest robić wszystko,kiedy masz świadomość ,że coś robisz tylko po to,aby choć na chwilkę zapomnieć.:-:)-:)-(
Ja nie wiem jak ty masz na te wszystkie swoje zajecia checi i czas.Na serio jestes wielka :tak:.
Maleńka, jesteś wielka!!!

kurcze co wy robicie że takie libido macie ;-);-):szok::szok::szok::szok:

dokladnie to samo mam na obiad pomidorowke ze wczoraj i pierogi dla m :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

witam was wtorkowo, ja dzis do gina na 16.20 bez usg wreszcie
:sorry2::sorry2::sorry2:
tak wiec tylko 50 zl, ale i tak mam dola, m wzial wyplate wczoraj 800 zl :no::no::no::no:
masakra zaplacil dlug w sklepie, oddalismy cioci i rodzicom i zostalo 150 zl, do tego dostalam rodzinne z ktorego zaplacilam zalegly rachunek za internet, jeszcze jeden zostal a tu dupa nie ma kasy, nie zaplacone za telefon darka juz 3 miesiace teraz mu wylacza, za gaz jeszcze nie dostalismy rachunku, a to pierwszy w tym roku boje sie zeby jeszcze doplata nie przyszla :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
do tego dekoder, auto 450 zl bo ubezpieczenie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a gdzie życie, kuźwa ja nie wiem jak my w tym miesiacu przezyjemy, ryczec mi sie chce, jestem wsciekla,:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: do tego nie ma zadnej pracy zebym sie mogla zatrudnic, w maju moze pojde na szkolenie z pup to troszke kaski bedzie ale to dopiero w czerwcu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
czekamy na zwrot a jak przyjdzie to zniknie znow, a i co najwazniejsze zapomnialam ze czynsz jeszcze do zaplaty 450 zl :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja nie wiem jak my przezyjemy, siedze i rycze bo nie mam sily, dobrze ze mam mleko dla malego kupione i ze juz nie je jego tyle bo nie wiem za co bym mu kupila :no::no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
sorki ale musialam sie wyzalic :wściekła/y::-:)-:)-:)-:)-(
Wspolczuje klopotow finansowych.U mnie jest dokladnie to samo.G zarabia minimum.I jeszcze zarabia tygodniowki.Ja wiecznie musze zbierac i kombinowac za co wszystko poplacic i za co przezyc :dry:.

Oliwka sie juz obudzila.Spala tylko godzine i 10 minut i teraz strasznie marudzi bo ja na jej ostatnie spanie to zamalo spala i jest teraz marudna.Jak mi da to zaniedlugo reszte poczytam.

NATALINECZKA wlasnie co to za praca?Ja bym chyba na Twoim miejscu jednak do pracy nie poszla.Choc moge sie mylic.
JOASIU dziekuje ci tez za te wszystkie slowa bo i ja bede sie za jakis czas ubiegac o kase z mopsu .

Oliwka glodna byla wiec na szybko zjadla wczorajszych zimniakow.Miesko dochodzi,zaraz zrobie reszte .Zerkam na serial .Ide obiadem sie zajac i Oliwka .
Pozniej zajze :-).

Witam Was Kochane. Ja tylko na chwilę. Dzisiaj rano poleciałam na kontrolę do lekarza z Kubą bo strasznie kaszle i wylądowałam w szpitalu. Zapalenie płuc :-( masakra. Teraz wpadłam po rzeczy tylko i co najmniej tydzień będziemy tam siedzieć więc nie będę miała jak pisać bo z telefonu nie dam rady chyba :dry: trzymajcie się jak wrócę to dam znać :tak:

Zdrowka dla Kubusia:tak::tak:

IWCIK
To niezle sobie pospalas:tak::tak::tak:No ale komu jak komu ale Tobie sie nalezy:tak::tak::tak:
jesli chodzi o prezent na komunie to nawet nie wiem co teraz sie kupuje:no:ja pewnie dalabym kase:tak::tak::tak:
W sumie to lepiej jestd ac kase i niech rodzice zrobia z niej uzytek wedlug wlasnego uznania:tak::tak::tak:Ja 27 ide na roczek chrzesniaka to pokupuje troszke ubranek i doloze kase bo u Nich troszke cienko:-(

ANKA
Ty to w dresiku chodzilas a jak ja pisalam na BB przed wyjsciem na dwor to jeszcze łazilam w reczniku:szok::szok::szok::-D:-D:-D

No to jestesmy w domku i na dworze byloby super gdyby nie wiatr:no:tak sie spieszylam z tym praniem ze jak otwieralam balkon zeby je wystawic to zlamalam sobie karnisz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Mam nadzieje ze uda mi sie to jakos prowizorycznie zrobic bo jak nie to wszyscy beda widzieli co sie u mnie w domu dzieje:no::no::no:
No a pozniej na szybko suszylam glowe i powkrecaly mi sie wlosy do suszarki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:A i tak sie spoznilam i tak:szok::-D
tearz siedze sobie przy capucinko i ciachu oczywiscie:nerd:Mlode spia a Dominik cos tam sobie wycina:tak::tak::tak:
Wiktorii probuje sie przebic dolna prawa piatka ale jakos jej to nei wychodzi i sie bidulka meczy:no:To przez tego zeba caly czas ma katarek i jest taka marudna:no:Dobrze ze zajrzalam Jej do paszczy dzisiaj:tak:Chyba sprobuje dawac Jej vigantoleten na przyspieszenie tych zebow bo i tak juz jest zdecydowanie za pozno

Natalineczka co to za praca do flaków:)???????????
dokladnie to nie wiem bo tam nie pracowałam, ale siostra mnie namawia, po miesiacu moglabym isc na zwolnienie
jest to praca przy czyszczeniu jelit :sorry2::sorry2::baffled::baffled::baffled::baffled:
ale ponoc poszla tam jedna babka i mozna sie dogadac zeby dali lzejsza (czyt.: mniej smierdzaca) prace i ze tylko na jedna zmiane, sama nie wiem, ja nie jestem przekonana ale pojsc i zobaczyc co to i jak mi nie zaszkodzi jak mi sie nie spodoba to nie musze tam pracowac :no::no::no:

Witam ponownie
Ja już z zakupów wróciłam, obiad właśnie zjadłam i pora po Majkę iść :tak::tak::tak:
Kupiłam sobie krem półtłusty z kiełkami pszenicy i krem antycellulitowy i wieczorkiem mąż mnie będzie smarował (bo sam się zadeklarował :-p:-p:-p)
U nas raz słońce raz śnieg prószy, ale ja się nastawiam że jutro okna w dużym pokoju umyję i może jeszcze w kuchni jak mi się będzie chciało :baffled::baffled:
Poczytałam ale cytatów nie robiłam więc z tego co zapamiętałam to pomidorówka dzisiaj króluje :-D:-D:-D
Beata zdrówka dla Kubusia
Natalineczka idź do mops-u, skoro w takiej sytuacji się znalazłaś :tak::tak:
Iwcik ja też bym chyba kasę dała na komunię :tak::tak:
Dowikla ty mi tu codziennie z ciastem wyskakujesz a ja drugi tydzień na diecie i zaraz cię chyba pobiję :cool::cool::cool:

reklama
dokladnie to nie wiem bo tam nie pracowałam, ale siostra mnie namawia, po miesiacu moglabym isc na zwolnienie
jest to praca przy czyszczeniu jelit :sorry2::sorry2::baffled::baffled::baffled::baffled:
ale ponoc poszla tam jedna babka i mozna sie dogadac zeby dali lzejsza (czyt.: mniej smierdzaca) prace i ze tylko na jedna zmiane, sama nie wiem, ja nie jestem przekonana ale pojsc i zobaczyc co to i jak mi nie zaszkodzi jak mi sie nie spodoba to nie musze tam pracowac :no::no::no:
a czy to przypadkiem nie chodzi o Garbarnię.:baffled::baffled:Czyszczenie z flaków skóry różnymi środkami chemicznymi:tak::baffled:. Praca dla osób o słabo wykształconym zmyśle węchu;-):baffled:. Dla ciebie jako ciężarnej jak najbardziej niewskazana. :no:

Witam kobitki.:-)

Wymiękam normalnie. :confused2::confused2::confused2: Tyle leków ... i spamiętaj co , kto i o której bierze. Amelia ma Augumentin a starszaki Bioracef. Dobrze , że potrafią łykać , bo były by zastrzyki w pupę jak nic. :tak::baffled::ninja2:

Najgorzej z zasmarkaną Amelią. Najpierw próbowałam łyżeczka podawać jej antybiotyk i syropy. Ale na widok łyżeczki ucieka i drze się jakby ją ze skóry obdzierali.:-( Doszło do tego, że nic nie chce jeść.

Przerzuciłam się na strzykawkę. Ale młoda buzi nie chce otworzyć i tyle musze sie nagimnastykować, by trafić do jej dziubka...:crazy::-(

Macie jakieś inne sposoby na podawanie maluchowi leków?

Do góry