reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

My juz po snaidanku
Ja sie wykapalam i umylam glowe,pranie sie wypralo ale jakos nei chce mi sie go powieszac:baffled:A musialabym wyprac jeszcze jedno
Niedlugo zmykam z mlodymi na zakupki i do szkoly bo musze byc wczesniej zanim wyjdzie Dominika pani bo musze zaplacic za wycieczke:tak::tak::tak:W czwartej jada do Szreniawy w poszukiwaniu zajaczka;-):-)

reklama
A prop pos prania, to żadna nie odpowiedziała, czym różni się komputer od prania?
-inaczej się wiesza

Ide do tej firanki, bo już płacze

jedno pranie juz zrobione i powieszone i teraz biale sie pierze - ale lajt jak mam juz pralke zrobiona :-D:-D:-D

Sewi tylko chodzi i mowi "zrob mi zdjecie" :sorry2: juz mi sie odechcialo... model jeden:-D
kupilam sobie ostatnio firanki z panelami - za 60 zl - tanio w porownaniu do innych :tak: i slicznie sie prezentuja w oknie... ale u nas ta babka na targu ma takie tanie firanki....:tak:

MALINUS
Wlasnie ogladalam Twoje fotki na nk i musze Ci powiedziec ze te Twoje dzieci sa boooskie:tak::tak::tak:Julka wystylizowana na grzeczna dziewczynke bije wszystkei rekordy:tak::tak::tak::tak:Jest cudowna:tak::tak::tak::tak:
reszte fotek poogladamkiedys indziej bo musze wysuszyc wlosy,ubrac sie i moze ejszcze zdaze powiesic pranie bo na 11;30 umowilam sie z kolezanka:-);-)

Witam Was Kochane. Ja tylko na chwilę. Dzisiaj rano poleciałam na kontrolę do lekarza z Kubą bo strasznie kaszle i wylądowałam w szpitalu. Zapalenie płuc :-( masakra. Teraz wpadłam po rzeczy tylko i co najmniej tydzień będziemy tam siedzieć więc nie będę miała jak pisać bo z telefonu nie dam rady chyba :dry: trzymajcie się jak wrócę to dam znać :tak:

Ech wpadłam jeszcze do Was ,aby podzielić się cudowną wiadomością.
Pomimo wielu moich trosk ,życie toczy się dalej.:sorry2:
Szefowa chciała mi dać wolne ,bo jak stwierdziła "W takich sytuacjach my jesteśmy bardzo elastyczni"
Ja powiedziałam stanowcze NIE :no:.Ja muszę pracować,żeby choć na chwilkę przestać myśleć o tym co nas czeka w bliskiej przyszłosci.:tak::sorry2::sorry2:
Poszłam więc normalnie na zajęcia.:tak::tak::happy2::happy2:
Jako ostatniego młodego pacjenta mam 3 letniego Kacperka z autyzmem i to dośc głębokim.
Maluch nie mówi,nie nawiązuje kontaktu wzrokowego,pozornie nie słyszy,jak mu się coś nie podoba to straszliwie piszczy.:no:
Już po paru minutach pracy z nim nastąpił przełom.:tak::-):-)
Przez 25 minut byłam w stanie nakłonić go do tego ,by się położył na psie,przeszedł pod psem i położył rękę na nosie zaciskając ją lekko z pełną świadomością tego co robi.
Nie lada wyczynem było dotknięcie ucha.Kiedy mu dałam do rączki ucho Nilka to ją zacisnał na uszku i spojrzał na psa.
Pierwszy raz w życiu zauważył,że coś koło niego jest.:szok::szok::-D:-D:-D
Pies go polizał a mały się roześmiał .:szok::szok::tak::-):-)
Potem zawołałam mamę Kacperka na ostatnie 5 minut zajęć i pokazałam niektóre elementy co mały potrafi.
Nie wierzyła.:no::baffled::baffled:
Kręciła głową z niedowierzaniem zasłoniła buzię reką i płakała ze wzruszenia.:tak::szok::szok::-):-)
Cały czas mi dziękując,jakby to była moja zasługa ;-):-):-)a Nil spał smacznie i nic nie robił sobie z tego faktu,że jest wielkim bohaterem dzisiejszego dnia.
Dla tej rodziny dziś świat nabrał nowych kolorów.:tak::-):-):-)
I to jest właśnie najpiękniejsze w mojej pracy.:tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2:

To jest właśnie to,co daje mi siłę i chęć do życia:tak::tak::tak:
Dzięki takim chwilom ładuję na full akumulatory.:tak::tak::tak:
Ja daję dzieciom cząstkę siebie a oni mi cały swój świat:tak::-):-):-)
To właśnie dla takich chwil warto żyć....
Pozdrawiam nocnie ,bo czas do łózka.:-D:-D:-D
6.30 pobudka :baffled::baffled:

AS
jesteś aniołem :tak:powinnam sie uczyc od Ciebie jak byc matka zoną :zawstydzona/y:

Maleńka, jesteś wielka!!!

kurcze co wy robicie że takie libido macie ;-);-):szok::szok::szok::szok:

dokladnie to samo mam na obiad pomidorowke ze wczoraj i pierogi dla m :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

witam was wtorkowo, ja dzis do gina na 16.20 bez usg wreszcie
:sorry2::sorry2::sorry2:
tak wiec tylko 50 zl, ale i tak mam dola, m wzial wyplate wczoraj 800 zl :no::no::no::no:
masakra zaplacil dlug w sklepie, oddalismy cioci i rodzicom i zostalo 150 zl, do tego dostalam rodzinne z ktorego zaplacilam zalegly rachunek za internet, jeszcze jeden zostal a tu dupa nie ma kasy, nie zaplacone za telefon darka juz 3 miesiace teraz mu wylacza, za gaz jeszcze nie dostalismy rachunku, a to pierwszy w tym roku boje sie zeby jeszcze doplata nie przyszla :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
do tego dekoder, auto 450 zl bo ubezpieczenie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a gdzie życie, kuźwa ja nie wiem jak my w tym miesiacu przezyjemy, ryczec mi sie chce, jestem wsciekla,:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: do tego nie ma zadnej pracy zebym sie mogla zatrudnic, w maju moze pojde na szkolenie z pup to troszke kaski bedzie ale to dopiero w czerwcu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
czekamy na zwrot a jak przyjdzie to zniknie znow, a i co najwazniejsze zapomnialam ze czynsz jeszcze do zaplaty 450 zl :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja nie wiem jak my przezyjemy, siedze i rycze bo nie mam sily, dobrze ze mam mleko dla malego kupione i ze juz nie je jego tyle bo nie wiem za co bym mu kupila :no::no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
sorki ale musialam sie wyzalic :wściekła/y::-:)-:)-:)-:)-(

Natalia
a może powinnas skorzystać z pomocy MOPS :tak: ja wiem ze jest duzo zalatwianai ale wyobraz sobie ze ja pracuje moj mąz i korzytsamy z MOPS bo nie mamy takich dochodów na osobę jak powinnismy :tak:

Witam Was Kochane. Ja tylko na chwilę. Dzisiaj rano poleciałam na kontrolę do lekarza z Kubą bo strasznie kaszle i wylądowałam w szpitalu. Zapalenie płuc :-( masakra. Teraz wpadłam po rzeczy tylko i co najmniej tydzień będziemy tam siedzieć więc nie będę miała jak pisać bo z telefonu nie dam rady chyba :dry: trzymajcie się jak wrócę to dam znać :tak:

Beata
trzymaj sie i zdrówka dla KUby

Malinka oglądałam wczoraj zdjecia na nk Adam do mojego Wojtka podobny :tak:a Julina iAntoszka superowi

zupka sie gotuje starsze w szkole ale o 15 musze isc po Zuzie bo ma zaniesc ajkiesc prace konkursowe do biblioteki miejskiej i mam jej pomóc od razu ksiązki wymienie :tak: pranie sie pierze ogarniete jako tako gary pomyje jak zjemy :baffled:

witam sie i ja wtorkowo!
nie mam dobrych wiesci!:no:
skaczyły sie 2 przespane noce-dzis alan pobutke mi zrobił o 3(głodomorek)!
ale nie to jest najgorsze,najgorsze jest to że mój krystianek dosc ze kaszle jak gruzlik to go boli przy siusiani(podejrzewam ze to zapalenie pecheza)juz miał to kiedys.:-(
M jest własnie z nim u lekarza,to dam wam pózniej znac co i jak!!!
kuzwa jak sie wali to sie wali wszystko!!!!!!!:wściekła/y:
nic mi sie nie chce,mam lenia!nie mam pojeci co na obiad,głowa nawala,brzuch boli-tylko do wymiany sie nadaje.:wściekła/y::wściekła/y::szok:
trzymajcie sie cieplutko.

as-kochana jestes wielka!!!
dla takich chwil to chce sie życ.nie mam nic piekniejszego jak usmiech dziecka!

natalineczka555-ty to nie mozesz sie teraz stresowac i denerwowac.
macie trudna sytacje finansowa ale mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skaczy i wyjdziecie na prosta.
trzymam kciuki.

luna 665-kochana ty to dzisiaj zaszalałas,obiad zrobilas,posprzatałas- a ja nic!!:no:kurcze czego ja dzis nie mam siły na nic.
a co do checi twojej na sexs to zazdroszcze!!!!mi to wogule sie nie chcę!:no::no::no::-(
daj tej ochoty troszke!!ha ha:-D:-D:-D:-);-)

reklama

Natalia
a może powinnas skorzystać z pomocy MOPS :tak: ja wiem ze jest duzo zalatwianai ale wyobraz sobie ze ja pracuje moj mąz i korzytsamy z MOPS bo nie mamy takich dochodów na osobę jak powinnismy :tak:

a czy moglabys mi przyblizyc conieco o co moglabym się starac?
ja nic nie wiem na temat mopsu i nigdy tam nic nie zalatwialam wiec nie wiem co i jak
pomożesz :confused::confused::confused::blink::blink::blink::blink::blink:

Do góry