lidka sorki napisałaś mi pw ale serio na tym necie pisze jak muszesooooooooooorkiiiiiiiiiii
kochana ja rozumiem,nie przejmuj sie tym odpiszesz jak w domku bedziesz!
buziaki-trzymaj sie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
lidka sorki napisałaś mi pw ale serio na tym necie pisze jak muszesooooooooooorkiiiiiiiiiii
A jednak się spieprzyło? Cholera, mam nadzieję, że do wody Ci to nie poszło, ale podmianka ze dwa razy co drugi dzień i będzi egit.
No nie takie samo, Ty masz praostokątne, hehe i piękną zieleninę. Jak Ty to utzrymujesz? MOje sa chętne zaraz wszystko pożreć, głodomory jedne. Kryptokorynę maiąłm taką wilką, że światło ledwo przez nią na dno szło, a teraz, zaraz Ci pokażę, hehe
Etam, tylko strasznie wyglada, raz w tyg jakeiś 10 minut.
Kerna trzym się kochana, no ale co zrobisz jak będziesz musiałą lezeć? Bedziesz leżeć i tyle.
A to mój zbiorniczek
U nas w sprawie wycieczki jeszcze nic nie wiadomo, ale po niedzielnym zebraniu i przedstawieniu kosztów zdjęć i filmowania prawie z butów mnie wyrwało.
Z zaliczeń wszystko już zaliczył.
Wiecie co? Przerażają mnie te koszty przygotowania dziecka do I Komunii Św.:-( . Ja wiem , że najważniejsze jest to , co ma dziecko w sercu jak jest przygotowane na przyjęcie tej pierwszej komunii... ale pamiątki z tej okazji w osłupienie mnie wprawiają.
Jak to ludzie korzystają na okazjach.
![]()
Chociaz nie za dobrze sie czuje , boli mnie głowa i w gardla drapie i na dodatek wyszła mi druga opryszczkajuz tak mnie usta bola ze szok nic mi sie nawt jeść nie chce , bo co ugryze to boli
Musze chyba pojechac do lekarza rodzinnego bo samo chyba nie przejdzie , a na własną reke nie wezne lekarstw żadnych
Ale chyba tabletki do ssania moge brać , mam Propolki z wit.C to chyba nie zaszkodzi
:
Widze ze nie tylko ja choruje jest nas tu wiecej...........
Co to sie dzieje wiosna idzie a wszyscy łapia bakterie :--
-(
Zycze wzystkim zdrówka a ja spadam nastawic pralke z firankami i herbatke z sokiem malinowym łyknemoze troche pomoże
![]()
Pamiątki w formie zdjęć , czy filmiku na DVD.![]()
U nas przedstawia się to tak:
- zdjęcie portretowe, na którym dziecka buźka jest w formacie A4 - 10 zł
- zdjęcie grupowe + 6 zdjęć - 3 z księdzem i 3 przy ołtarzu samego dziecka - 45 zł.
- płytka z filmem- 45 zł
- zdjęcia ze mszy ( ja dziecko bierze komunię , siedzi w ławce), ot taka zbieranina- 5 zł. za szt.
Składka na różaniec, książeczkę i medalik wyniosła u nas 60 zł.
Koszt alby chłopięcej - 130 zł, dziewczęcej 150.
A gdzie buty, koszula....
Nie wiem co z pamiątką w postaci obrazka.
Pewnie będzie kolejna składka na to. Ksiądz coś napomniał , że w tym roku troszkę wszystko podrożało i trzeba będzie dołożyć.
Składek innych nie wliczam.![]()
MH ksiądz na samym wstępie ustalił z rodzicami, że wszystkie dzieci będą miały wszystko jednakowe- od medalików, po właśnie różańce i książeczki. Po to właśnie by na mszy nie było dyskusji pomiędzy dziećmi, chwalenia się , że " ja to mam ładniejsze od ciebie", " a moja książeczka ma obrazki".
W sumie to dobrze.
Nawet cieszę się.
Bo wśród dzieci wtedy nie ma podziału na biedne i bogate.
To samo dotyczy alb. Za moich czasów były to białe sukienki.Kogo na co było stać , taką miał.
A w kościele istna rewia mody.
![]()
nie wiem jak u was, ale u nas nie mozna robic samemu sobie zdjec bo fotograf musi miec licencje na zdjecia na wesela, chrzty komunie itd, zreszta wiem ze to by taniej wyszlo ale nie wiadomo czy zdjecia by wyszly bo jakby tyle tatusiow doszlo do wniosku ze chce zaoszczedzic na foto to by dopiero bylo
:
Hej kochane
ale tu dziś mała frekwencja
....
:
Babski wieczór i mi by sie przydal, ale jakoś ciężko mi wyjść z domu... ciekawe czemu...
Moja helenka pomogła mi dzisaj zrobic pranie... Ja załadowałam pralke białym, jak poszłam po proszek to ona dołożyła do środka moje czarne buty... A jak wróciłam to nasypałam proszku i pusciłam pralke... Wybraźcie sobie jak wygląda moje pranie... Dodam jecze, że jak mnie nie było to M był z dziećmi w domu...
DOWIKLA rzeczywiście Twój Dominik to szczuplutki,moja ma trzy lata waży 18 kg i ma 96 cm,natomiast syn ma prawie 12 i waży zaledwie 30 a powinien co najmniej 40 ważyć.Jest najmniejszy i najchudszy w klasie![]()
czesc...zyje..boli ale daje rady.wiecie okazalo sie ze ledwo udalo sie zalozyc szew!!! caly czas szyjka sie skraca..zobaczymy jakteraz..pisze ze szpitala bo mi sasiadka pozyczyla laptopa. ale ciezko mi pisac bo wenflon boliiiiiiiiiiii
Ochłonełam troszkę to napiszę Wam jakiego wstydu mi młody dziś narobił,myślałam ,że go rozszarpię.
Kuba był ze mną dziś w fundacji,na nieszczęście było jakieś zebranie asystentów i musiał przebywac w jednej sali ze mną.
I pierwsze dwoje dzieci zniósł bardzo dzielnie,ale potem masakra.
Mało tego,że przeszkadzał,bo zwracał na siebie uwagę to jeszcze zrobił przykrośc dziecku.
Miałam dziś chłopca z aberracją chromosomalną co mnie więcej znaczy ,że miał niedorozwój uszek,płaski i długi nos i zniekształcenie częściowe twarzo czaszkino wyglądał jak wygladał,przecież to nie jego wina a ta moja zaraza wypaliła,że jest podobny do ELFA
.
ten mały do niego podchodzi,a Kuba ej ELF odejdź stąd to moje zabawki.
Mnie się starsznie głupio zrobiło,dziecko nie zajarzyło o co kaman,ale ojciec dziecka był strasznie zmieszany.Widać było,że go dotkneło.
przeprosiłam za mojego gada,bo co innego mogłam zrobić.
Potem miałam dziecko z zespołem Downa i ta zołza znów strwierdziła,że jest podobna do małki tylko jej ogona brak
I znów ta sama sytuacja .
Przeprosiłam za niego,ale matka dziecka pyta się go dlaczego tak powiedział a ten wypalił.:
Bo kiedyś tak ludzie wyglądali dawno,dawno temu,a teraz takich małpokształtnych to już nie ma.
Z początku się mama prawie popłakała a potem jak się zgadałyśmy to zapytała po prostu skąd od takie wiadomości ma,bo ją zatkało.
To nieco wyjaśniłam,że zespół Aspergera to takie właśnie zaburzenie,że dziecko jest prawdomówne do bólu i zawsze powie to co myśli a wiadomości ma z książek ,bo je pochłania dziesiątkami.
Biologia i przyroda to jego fiksacja.
I pod koniec zajęć to już w miarę spoko było ..
Dobrze,że mam wyrozumiała się trafiła,bo różnie mogło być.
Na koniec cyrk odstawił,bo nie chciał wyjść z fundacji,użerałam się z nim dobre 15 minut..
Za karę nie dostał frytek ,które mu obiecałam w drodze powrotnej i przegoniłam gada ponad 2 przystanki na piechotkę
Dobra to się pożaliłam i już mi nieco lżej na wątrobie
Czas się myć i do spania się szykowac.
Pobudka o 6.30
Dobranoc.
hehe, noooooooooobiedna lapka
pocaowlac?
Jakos pusto tutaj z rana .
LUNKA I ANABUBKA gdzie wy sie podziewacie?Zawsze rano jestescie :-).
.
Hej.
Czy któraś z was pamietała o wczorajszym dniu mężczyzny?
k:
[B
a szok zapomniałam wam napisać moja szefowa wczoraj zapłaciła pensjęjuz nie pamiętam kiedy ostatnio miałam zapłaconą o czasie
i zapytałam jej co dalej ze mną czy ma jakieś plany wobec mnie konkretnie czy chce mi podziękować za współpracę
powiedziała że nie broń boże!!! jest zadowolona z tego jak pracuję że cgwalą mnie dyrektorzy i pracownicy no i ona też pare razy sprawdziła wykonaną przeze mnie prace i nie ma zastrzeżeń jest dokładnie i chyba najlepiej z wszystkich
no to ja idąc za ciosem powiedziałam to ja bym bardzo chciała w portfelu odczuć to bycie najlepszym
no podobno pomyśli
ale u niej z tym ciężko
no ale kto wie kto wie:-)
zdrówka dla wszystkich chorowitek
mi dziś lepiej mam kaszel i katar ale gaerdło przeszło
edit... As już doczytałam ,....no cały Kuba...widzisz moja Julka nie jest chora a prawde wali między oczy jak mało kto............
a Anabubka to dziś chyba w stolicy tak???????
[/B]
A mój chłop, jak się okazlao, świetnie mu idzie z usypianiem nikiwtsala w nocy po raz 4... ja już dostałam nerw, a on położył ją i kazał jej iść spać... a ona posłuchała
Spała do rana u siebie w łóżeczku i do tego wstała w dobrym humorze
:
Joasiu to też głupi wiek niestetyja też mam zamiar iść z Adamem do psychologa
Dowikluś ty masz słońce????????????????????????u mnie od rana mega mgła i pruszy drobniutki śnieg
Antek śpia chciałam go koło 11 położyć
![]()
to faktycznie wesoloz nim majaR
Dziś pobudka 6.30 potem małego do szkoły wyszykowałam i zawieźliśmy drania (obiecał,że będzie grzeczny);-):-):-).A jaki będzie to się okaze jak po niego pójdę.
Darek mi kazał wczoraj wyluzować,i dać spokój bo i tak nic nie zmienię.
Z początku się na niego wściekłam ,ale po przemyśleniu to chyba dam na luz.
Mam już dość ciągłego słuchania Kuba to,Kuba tamto.
Jak jest w szkole to niech oni go pilnują a mnie dupy nie zawracają.
To ich wina przecież,że upilnować go nie mogą.
I od dziś próbuję dać na luz;-)
.
Powiem Wam,że klasa Kuby czasami mnie przeraża.
W jego klasie jest chłopiec z silnym ADHD,który jest na lekach ,bo inaczej to wszystko w proch roznosi.
Dziś rozmawiałam z jego babcią i mówiła,co on zrobił w piątek.
Jakub ma nowe leki,bo od tamtych zaczął się uzależniać
Po południu nie dostał leków ,bo w sobotę nie idzie do szkoły,więc od popołudnia ich mu nie podają do niedzieli po południu.
Coś go zdenerwowało i zrobił im jazdę w mieszkaniu taką ,że szok.
Latał z nożem kuchennym i ciął wszystko co mu w ręcę wpadło,potem krzyczał ja Was k ***** wszystkich pozabijam .
Dobrze,że to było w domu i oni wiedzą jak sobie z nim radzić,bo jakby coś takiego zdażyło się w szkole ..... to różnie mogłoby się skończyć
A ja wczoraj narzekałam na swojego....toż to przy nim anioł
![]()
cześć dziewczyny, czy mnie jeszcze ktoś pamięta???????????
mam trochę problemów ostatnio i jakoś tak na bb już długo nie zaglądałam (chcieli nam nawet odciać net za niezapłacony rachunek) mam spore zaległości ale nie mogę się jeszcze przyzwyczaić do tego nowego wizerunku naszego bb i ciężko mi się czyta (bo dodatkowo chyba wzrok mi się pogorszył:-()
liznełam ze dwa ostatnie postymoże trochę poczytam jeszcze
Kerna trzymaj się i oszczędzaj, trzymam kciuki żeby dzidzia nie chciała za wcześnie wyjśći żeby wszystko było ok
Malinka super, ze masz juz pensję i szefostwo Cię doceniaale niech to docenianie spieniężą
MH widzę że Helenka nieźle szkoli Nikia mała jest bardzo chłonna, oj będziesz miała wesoło
idę poczytać coś więcej
musze sie poprawic![]()
WSZYSTKIE WAS PODZIWIAM ZE LEPIEJ SOBIE RADZICIE NIZ JA
nawet nie umiem napisac o co mi chodzi :-zawstydzona/y: ja sie chyba na matke nie nadaje
Agunia no pewnie że pamietamyty tu do nas zaglądaj i pisz co u ciebie
Joasiu ty sie na mame nie nadajesz??????????? no co ty piszeszTY JESTES SUPER MAMA JAK MY TU WSZYSTKIE
A teraz kochane rozmowa z moją julkąpiszę na gorąco puki pamiętam:
[B
wczoraj zrobiłam sobie dzień piechuraprzyjechałam autem do przedszkola, zostawiłam Misię i samochód odstawiłam pod domem rodziców, potem pomaszerowałam do MUP (ogólnie lipa z tej wizyty) stamtąd poszłam do dziadków (trochę daleko i pod górę, myślałam ze ducha wyzionę) a na koniec piechotą po małą do przedszkola, z tego łażenia aż mi się odcisk zrobił na małym palcu
ale połączyłam przyjemne z pożytecznym, zaoszczędziłam na paliwie i spaliłam trochę zbędnych kalorii
![]()
AGUNIA to miałaś bigerski spacerale zawsze to energia wstępuje w człowieka jak się tak zmęczy
a jak twoje poszukiwanie pracy????składałaś gdzieś cv ????
a co do Julki ?????? ja sama nie wiem skąd u niej takie podejście ,teksty ,śmiejemy się z Pietruszką że rośnie nam feministka jak nicdruga Kazia Szczuka
czas pokaże co z niej wyrośnie
do tego jest mega sarkastyczna cholera.... ostatnio mówi do Piotrka...Piotr gardło mnie boli...Pietruszka tak a gdzie??? a Julka na grzbiecie!!!!!!!!!!!!!
![]()
naprawdę ślicznyKerna trzym się kochana, no ale co zrobisz jak będziesz musiałą lezeć? Bedziesz leżeć i tyle.
A to mój zbiorniczek
się rozumieAS włącz GG!!!!!!!!!!!!!!!
[
wiktoria12-widze ze jestescie uparci tak samo jak my!!!
ja z moim M mialam ciche dni od niedzieli,i chcac nie chcac musialam sie dzisiaj z nim pogodzic bo sa jego urodziny!;-)
!
Beata ale Ty chudzina jestes!
My juz spowrotem w domuMusialam duzy wózek wyciągnąć, bo helenka się darła, ze wiatr wieje
dobrze, że go nie sprzedałam
, i chyba na razie sobie odpuszczę
Nestle przysłało mi jakieś próbki, więc poczęstowałam moje córki, a one zrobiły bleeeeHelenka totalnie żuciła mleko
Jak bedę u lekarza to zapytam co ma teraz zrobić z jej dieta, bez mleka
Z nabiału jada ser żółty
W ogóle ostatnio jest strasznie wybredna
A niki podalam mleko prowokacyjnie, zobaczyć, czy jej nie przeszło uczulenie, ale sie nie przekonam, ponieważ tylko dziubek umoczyła i na tym koniec
Ona chyba będzie mi wisiała przy cycku do 3 roku życia
Dawno nie pchałam tej karocy i jestem padnięta, a helenka wymyśliła sobie pączki
Beata, dobrze wyglądaszWłosy krótkie, a można spiąć kitkę
moja ulubiona długość :-)
As, nie przejmuj sie opiniami jakis ograniczonych typków :-)
My niedawno wrocilysmy .Dostalysmy sie juz na dzis do przychodni wczesnej interwencji i powiem was ze nie jestem zadowolona.Jak kazdy przedemna byl w gabinecie 10-15 tak ja bylam 5 minut.I jeszcze mnie babka pospieszala aby szybko ubrac Oliwke bo oni czekaja.Pol gola musialam na korytarzu ubierac.
Zobaczyla tylko jak Oliwka chodzi na golych stopkach i podobno dobrze chodzi ,stuknela ja 2 razy w kolano i to wszystko.
Mmay isc tylko do logopedy.Wizyte mamy za tydzien we czwartek na 9 rano.
Pozniej Oliwka mi sie uspala i musialam z nia spacerowac.POzniej szczepienie miala 3 razy ja kuli ale Oliwka chwile poplakala ,dzielna dziewczynka.
Teraz ide robic obiad i sprzatac bo o 15.30 wychodze do psychologa.Pozniej odrazu jak wroce to mamy gosci .Wiec pojawie sie wieczorem ,chyba ze dam rade jeszcze zajzec zanim pojde do psycholozki.
Mój jak tylko wyszedł wskoczyłą na bb, nadrobiłam, mała co chwilkę przynosi mi wyimaginowaną herbatkę , albo kawkę z mleczkiem i cukrem, muze koniecznie przywieźć stolik od mamy, to będziemy robić sobie popołudniowe herbatki, hihi.
Wstałam dziś z mega bólem głowy, ale po 2 saridonach jakoś przeszło, choć powolutku. Byłyśmy z małą na spacerku, pięna pogoda, słońce, że aż za ciepło nam było, zero wiatru, w domu nagrzane słonecznie, jasno, żyć się chce, szkoda tylko że ja z @ obolała jestem![]()
no witam sie .mam laptopa ale taki wolny net że serio cierplwość mi se kończy. Poczytałam 2 strony i zajęło mi to ponad pół godziny
cytaty nie chodza....
joasiu po piewrwsze masz ochrzan ode mnie co to za teksty, że nie nadajesz sie na mtake!!!!zwariowałaś?? Każdy popełnia błąd i ma do tego prawo..prędzej czy później. ważne, żeby teraz jakoś sięwyprowadzić na prostą
MH super pranie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a co do mnie....pisałam do Ani że skurcze mam dalej..no cholera jasna...leże pod tymi kroplówami, antybiotyki łykam już sraczkę od tych leków mam a skurcze są i są..... jureo zbadaja mi ten szew czy trzyma i jak jest ok to wychoidze do domu. nie straszcie mnie tu leżeniem non stop bo co ja zrobię????????????? no prosze was...mam nadzieje, że teraz tak reaguje ale sie wszsytko uspokoi...podobno kobiety ze szwem lataja jak perszingi i donaszaja do terminó....ja tak chce!!!!!!!!!!!11
a jeszcze coś
malina!!!!! a nie mówiłam????/a nie mówiłam?????????? hę??? wiedziałam, że cie nie zwolni!!ha ha super!!1
Anabuba no rysunki pięne, moja nie chce rysować, tzn może i chce ale bazgrolić, hehe.
Dzień, no masakra, dobrze, że teściówka pomogła, a dziewczynki dzielne.. No i gratki za te butki, w końcu Ci się udało.
t.
oj piekneno proszę kolejne piekne akwarium!!!!!!!!!!!
kobitki macie talent.
zazdroszczę!!!!!
No to pięknie dałaś radę.
Mój to smart UPS 600
Woda się zagrzeje i musze iść mała wykąpac, cholerak, a Picia nie ma, trza samemu![]()