reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No dla mnie też :baffled: no ale muszę bo nie wiem czy ten dekiel podał M do pita czy nie, bo jakoś od niego nie dostał. I mi się coś wydaję że go na czarno zatrudnił. Ale facetowi się należy kopa w d..e więc nie odpuszczę :tak:

reklama
Ja tam nic nie sugeruję ;-):-D sama zapomniałam gdyby nie tata i mama rano :-p

No i oby tak dalej :tak: ale to szybko minęło ona już 9 msc ma :-)

Dziewuszki proszę o pomoc. Nie wiem jak mam policzyć ile ten facet ma oddać kasy. Wisi mu jeszcze 121,85zł odsetki teraz podnieśli i wynoszą 13% od 3 czerwca 2009 do dzisiaj jest 279 dni a kwota odsetek wynosi 12,02zł. Mam wszystkie dane i nie wiem teraz czy mam policzyć te 12,02 razy te 279 dni czy te 12,02zł to już mi policzyło że tyle ma jeszcze oddać :confused: i jestem w kropce

Beata, 13% to jest w skali roku, czyli:
121,85*0,13=15,84 zł odsetek za cały rok;
rok ma 365 dni więc

(15,84/365dni)* 279 dni = 12,11 zł odsetek za 279 dni

Czyli 121,85 + 12,11 = 133,96 do zapłaty.

A czemu kwota odsetek jest 12,02 to niewiem, ale różnica niewielka :-) Ale tak sobie mysle,że skoro naliczyli 12,02 to tyle sobie dolicz odsetek i koniec :) A kwota pewnie się rozni od moeje wyliczonej, bo gdzieś w międzyczasie podnieśli te odsetki... :)

Ostatnia edycja:
MH dzięki wielkie :tak: to baaardzo małe pieniądze :dry: aż się nie opłaca :no: no ale cóż jak trzeba to trzeba :tak: a już myślałam że będzie trochę kasy
Dobrze dziewczynki ja lecę, może w końcu uda mi się rzeczy wystawić na allegro bo co wchodzę to oglądam a nie wystawiam :-p zajrzę wieczorkiem jak nie zasnę i jak nie będzie zajęty komp :tak: ach i zapomniałam, jak się przeprowadzę po świętach nie wiem czy będę miała dostęp do kompa bo się z M kłócimy na temat laptopa w domu :dry: powiedział że jak weźmiemy to on go będzie brać na służby :sorry2: o nie nie ten to wszystko psuje i gubi :no: to do potem

Ostatnio edytowane przez moderatora:
my po krótkim ale treściwym spacerku połączonym z zakupami i huśtawkami na placu zabaw teraz obiadek się robi i za chwilę jedzonko już mi w brzuchu burczy:tak:

Bylam z mlodymi w sklepie,na poczcie i po Dominika:tak:nawet nie jest az tak zle:tak:Za to Klaudia dala mi takiego czadu ze myslalam ze mnie zaraz rozsadzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:No cala droge mi wyla i nie mowila o co:no::no::no:Przed samym domem nie mogla juz stac ale wyla dalej i dopiero wtedy powiedziala ze chce siku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:A kazalam Jej przed wyjsciem sie wysikac:no::no::no:Do tego kupilam Im po wodzie cytrynowej i to wypila po drodze:no::no::no:Teraz juz leza w wyrkach i mam nadzieje ze dluuugo pospia:tak::tak:
A ja zeby sie odchamic kupilam sobie taka duuza kostke ciasta na smietanie z galaretka i teraz jem polowe do capucinko:tak::tak::tak:Reszte zjemy po obiadku,tzn dziewczynki dostana galaretke i truskawki:tak::tak::tak:

MLENKO
Super ze macie przyznany kredyt:tak::tak::tak:

JOANNA
Zdrowka dla Was wszystkich:tak::tak::tak:

BEATKO
Wszystkiego najlepszego Kochana:tak::tak::tak:

czarek spi miesko sie rozmraza, ja zaraz mykam do biedrony trza po pampki i chusteczki pojechac, przy okazji jakies jeszcze inne zywnosciowe zakupki porobic, ;-);-);-);-)
nie chcem ale muszem do pozniej ;-);-);-);-)

Łałł ile wy tutaj piszecie :szok::-D Nie nadrobię tego weekendu :sorry2:
A u mnie bunt dwulatka na całego do tego wychodzą małej czwórki i jest taka nieznośna że masakra. Wczoraj przebuczała prawie cały dzień :dry:
Widzę że tutaj jest troszkę Rzeszowianek :-) Fajnie, bo ja bardzo często jestem w Rzeszówku ;-) Podobno mają być organizowane jakieś spotkania dla babybumowiczek w większych miastach, wiecie coś o tym?

reklama
Moi M pojechali na trening,mała bawi się telefonem i robi wszystkim rzeczom zdjęcia radochę ma niesamowitą.A przed chwilą ryczała jak nawiedzona:no: Ja mam chwile ale zaraz biorę się za obiad.
Przed południem byłysmy ze znajomą i jej rocznym synkiem na saneczkach bo pogoda cudna.
Musze sobie sprawić suwaczki zabieram się do tego już od jakiegos czasu he he
Taki o odchudzaniu też bo może mnie zmotywuje do zrzucenia wagi he he

Ostatnia edycja:
Do góry