reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam dziewczyny.
Moge sie do Was dołączyć.
Tak dużo naskrobałyście, że chyba nie ma sensu żebym chociaż ostatnie pare stron czytała - jak pozwolicie będę z Wami na bieżąco.
Witam nowa mamusie:tak::tak::tak:
medea to ja mam pomysł. Expresem w domku porób tak z grubsza i wskakj na bb:-D:-D bo widze, ze cięzko Ci odejść:-D:-D
As...brak słów:zawstydzona/y::no:
dorotka te są najbardziej aktualne bo jakoś ostanio fotek nie robiliśmy:no: a brzuszka to wam nie będę wklejać;-) póki co same tłuszcze:zawstydzona/y:
Super foteczki a Ty Beatko ale slicznie wygladasz:tak::tak::tak:
No i fajne sanki macie;-):-)
dziewczyny wiem, że to już w ogóle nie jestaktualna fotka, ale tak mi się amrzy cycolenie między palmami:sorry: niemogłam sie oprzeć....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ta fatke to juz chyba gdzies widzialam;-):-)Super:tak::tak::tak:

MARTA
Zdrowka dla mlodego:tak::tak::tak:Kup a aptece hipp ORS 2000 to jest juz gotowa marchwianka i pije sie to takie z temp pokojowej :tak::tak::tak:

reklama
no w końcu po długich walkach z kompem udało mi się i wrzucam fotki..
1 na poprawe humorku.. jak się powinno jeść ryż preparowany
2,3 zestaw majsterkowicza i uśmiech od ucha do ucha
kerna super fotki:tak::tak:

dobra ide juz ide... bo siedze i myśle jak by tu jeszcze posprzatac na forum zamiast w domu:sorry::-D:-D:-D
:-D:-D:-D

Witam :-):-):-)
Niestety Maja chora:szok::szok: Obudziła się w nocy z płaczem że ją uszko boli, myśleliśmy z mężem że sobie podwinęła i dlatego ale wcale nie chciała się uspokoić no i podałam jej nurofen, dopiero po nim po jakimś czasie zasnęła, no a teraz patrzyłam jej głowę (bo jeszcze śpi) no i ma gorączkę i kurcze martwię się że znowu zapalenie ucha złapała :-:)-:)-( Mus do lekarza biec ale dopiero po południu bo teraz jest ta beznadziejna pediatra, do której nie chcę iść :no::no::no:
duzo zdrowka dla Mai:tak::tak:

Witam dziewczyny.
Tak dużo naskrobałyście, że chyba nie ma sensu żebym chociaż ostatnie pare stron czytała - jak pozwolicie będę z Wami na bieżąco.
witamy nowa mamusie i zapraszamy do czestego pisania:tak::tak::tak:

medea to ja mam pomysł. Expresem w domku porób tak z grubsza i wskakj na bb:-D:-D bo widze, ze cięzko Ci odejść:-D:-D
dorotka te są najbardziej aktualne bo jakoś ostanio fotek nie robiliśmy:no: a brzuszka to wam nie będę wklejać;-) póki co same tłuszcze:zawstydzona/y:
super:tak::tak::tak:

Kobitki ja dzisiaj odpadam, jakiś katar zatokowy razem bólem głowy mnie dopadły :no: Nie widzę na oczy:wściekła/y:
Do tego M w domu :eek::rofl2:

Miłego dnia :tak:
zdrowka zycze:tak::tak:

malinka no Oliwka LUBI BAJKI .
U nas tez wogole nie postnie bo ja nie pomyslalam i mamy obiad z wczoraj schabowe :-).
moje dziecko sie nie interesuje bajkami woli sie pobawic jedyne co to czasami jakas reklama ja zainteresuje i to wsio mi sie to podoba bo nie siedzi mi przed tv:tak::tak::tak:

Meduska że niby dużą dupę i uda to ty?????????????:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dno kochana to mnie ubawiłaś:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dorota to widzę że pościsz jak i my:eek::eek::eek:
Antek bajek praktycznie nie ogląda:no::no::no::no:jak dzieciaki oglądają to rzuci okiem co leci i idzie się bawić:eek:czasami reklama go jakaś zainteresuje i tyle:eek:za to wszystkie książki do czytania mi znosi i trzeba mu czytać:tak:i pokazuje krowa muuuuu kotek miauuuu piesek wał:tak::-D:-Dsami nie wiemy dlaczego wał ale tak mu wychodzi:-D:-Dno i uwielbia rozmawiać przez telefon przykłada go do ucha i ostatnio jego rozmowa wygląda tak :blam blam.........adzi miau tom........hem hem....jep:szok:....jep......taaaa.....taaaaa....papa papa....:-D:-D:-D:-Di odkłada telefon:-D:-D:-D:-D
a teraz śpi sobie zupka prawie gotowa tylko puszkę pomidorów otworzę doprawię i będzie git:tak:w domu już czysto normalnie jak nigdy o tej porze:-D:-Dja okno u dzieci myłam w tmtym tygodniu w kuchni w poniedziałek jeszcze mi u nas zostało i w łazience:sorry:może się dziś zmobilizuję:sorry::sorry::sorry:się zobaczy póki co muszę chyba poprasowac jak wrócę z Julią ze szkoły:tak:
kochana jak bym o swoim dziecku czytala bajki zero zainteresowania:no::no::no: czasami ogladnie jakas reklame za to ksiazeczki uwielbia i tez nasladuje zwierzeta:tak::tak:

Witam sie z rano
My pobudka o 10 potem sniadanko troche ogarnelam w domku a teraz mam czas na BB m jeszcze spi po nocce ale za godzine go budze:-D:-D

my też nie pościmy:no::zawstydzona/y:zupa na skrzydełkach się gotuje:eek:a rano pyszne kanapki z pasztetem babuni mieliśmy:zawstydzona/y:
ee ja tam też nie poszczę..ja mam post od dwóch miesięcy i robię sobie sama zwolnienie:-p ale wczorajszych mielońców pewnie dzis nie przełknę:confused2: wczoraj mało nie było zwrotu:confused2::confused2::confused2: a teraz smażę sobie frytki:sorry: jakoś tak zdrowo i pożywnie:rofl2:

Malinka nie ma u mnie reportera:confused2: zamkneli:rofl2: byłam w housie i g. wielkie:confused2::confused2: we wszystkim mam wielką dupę i uda:confused2:
to masz przesrane:confused2::-D:-D:-D:-D

Meduska że niby dużą dupę i uda to ty?????????????:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dno kochana to mnie ubawiłaś:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Antek bajek praktycznie nie ogląda:no::no::no::no:jak dzieciaki oglądają to rzuci okiem co leci i idzie się bawić:eek:czasami reklama go jakaś zainteresuje i tyle:eek:za to wszystkie książki do czytania mi znosi i trzeba mu czytać:tak:i pokazuje krowa muuuuu kotek miauuuu piesek wał:tak::-D:-Dsami nie wiemy dlaczego wał ale tak mu wychodzi:-D:-Dno i uwielbia rozmawiać przez telefon przykłada go do ucha i ostatnio jego rozmowa wygląda tak :blam blam.........adzi miau tom........hem hem....jep:szok:....jep......taaaa.....taaaaa....papa papa....:-D:-D:-D:-Di odkłada telefon:-D:-D:-D:-D
e super gadulski:-D mój też uwielbia gadać przez tel. ale jakoś ..w milczeniu:sorry: coś tam burknie i zaraz przykłąda mi tel do ucha....cwaniak.
A z książeczkami mamy tak samo! Same bajki po podłodze i czytaj w kółko macieju po milion razy jedno i to samo.
Bejbe śpi więc ja was odwiedzam. Ziemniaki przyjechały, więc znowu zaczyna isę przeskakiwanie przez worki:confused2::confused2:
Marta ale ci się mały rozchorował....nieciekawie. zdrówka!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Hej Dowikluś:happy:
Hej Beatko:happy:a co robiłaś u dentysty?rwałaś zęba???? kochana a twoje teksty do m mnie rozwalają:-D:-D:-D
my z Pietruszką mieliśmy małe spięcie w poniedziałek:sorry:on wrócił z pracy jakiś podminowany ja tez byłam jakas nerwowa:sorry:on wchodząc powiedział cześć mycha ja tego nie słyszałam więc mu nie odpowiedziałam:sorry:on strzelił focha że jestem rozkapryszona i mam focha:eek:ja mu nie zostałam dłuzna i powiedziałam ze wchodzi jak do hotelu i ma mieć wszystko na zawołanie i nawet cześć nie powie:eek::eek::eek:on mi kazał iść do pracy i atmosfery w domu nie psuć:wściekła/y:ja mu że jes dupek i nie będzie mi mówił co mam robić:wściekła/y::eek:wszystko słyszał Adaś i się rozpłakał bo nie chce żebyśmy się kłócili:-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y:a my to wszystko spokojnie ale takim zgryźliwym tonem:-(więc przytuliłam Adasia i wyszłam do pracy:sorry:Pietrucha przysłał mi ze 3 smsy mało miłe ze to niby ja jestem jakas naminowana i bez kija do mnie nie podchodź że mu zepsułam humor:szok:bo w pracy to miał fajny i ze ogólnie ja jestem ta ble a on mnie takiej nie lubi:wściekła/y:wieć mu odpisałam że jak on jest naminowany to ma poprostu zły dzień a ja to jestem złe ble i do dupy więc jak mu nie pasuje to sobie może zmienić na lepszy model bo ja z nim na siłę nie będe mimo mojej wielkiej do niego miłości:eek:i była długa długa cisza w pisaniu w końcu tuż przed końcem mojej pracy napisał mi że zachował się jak dupek że jest mu przykro i przeprasza:eek:jak wróciłam do domu to mnie gorąco przeprosił i mielismy długą nocną rozmowę od serca:tak:że nie chcemy się kłócić bo i po co jak to do niczego nie prowadzi a tylko się ranimy wzajemnie i jeszcze dzieci na to patrzą i przeżywają bo nie wiedzą co się dzieje:tak:i od poniedziałkowego wieczoru mamy znów miodzio:tak::tak:

Malinka to dobrze że rozmowa pomogła :tak::tak: a no zęba wyrywałam i jeszcze 5 mam do usunięcia :sorry: następna wizyta 2 marca :sorry:

Maja miała we wrześniu zapalenie ucha, a ja jako dziecko też często na to chorowałam:-:)-( i obawiam się że u Mai też będą nawroty:-:)-( No i najgorsze że antybiotyk dostanie bo ja z tych anty-antybiotykowych:-:)-:)-(
As w takim razie to zapalenie ucha od kataru się zaczęło bo już kilka dni troszkę katarek był:-:)-(
Może źle noc dmucha i podczas dmuchania nocka trąbki słuchowe zalewa.
To najczęstsza przyczyna u dzieci.:tak:

neistety czeste lub niedoleczone zapalenia uszu moga prowadzic do uszkodzenia sluchu czy do gluchoty.w kazdym przypadku nieatstey:-(

osz co za ...........:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ten swiat to sie przewraca do gory nogami.u nas sie zmienila siostra od religii ael to od nowego roku szkolnego.zreszta Paulina juz nie ma takich problemow,chociaz po zerwce miala problem zeby zrozumiec ze bedzie sie w innej sali uczyc z inna pania
a w tym roku miala klopot zrozumiec ze chodzi juz do 2klasy ale dlaczego nadala w tej samej sali z ta sama pania:-D
Paulinka też jest dobra.
Ja już się nie chcę wypowiadać na temat tej siostry,ale dyrektorka powiedziała,że dobrze,że zrezygnowała,bo tylko z nią problemy były .:sorry::sorry:
Dzieci robiły co chciały,by ła wymagająca ,ale nie konsekwentna.:no:

Witam dziewczyny.
Witamy Oriflame.
Och jak ja lubię tę nazwę.
Kiedyś byłam konsultantką a teraz się ponownie nad tym zastanawiam.:sorry::sorry::-p:-p

Śliczne foteczki

dziewczyny wiem, że to już w ogóle nie jestaktualna fotka, ale tak mi się amrzy cycolenie między palmami:sorry: niemogłam sie oprzeć....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
cudnie tak :cool::cool:

Właśnie dzwoniłam do przychodni i tej konkretnej pediatry nie będzie:-:)-( ma być jeszcze inna, no nic pójdę do tej nowej bo tą co jest teraz to będę szerokim łukiem omijać - beznadziejne babsko:angry::angry:
Co do robaków to tylko Maja dostała lekarstwo, w nocy już nie kaszle tylko jak się budzi to kilka razy sobie musi odkaszlnąć ale zauważyłam że ona śpi z uchyloną buzią:sorry::sorry:

Fajne zdjęcia takie zimowe, a to przy palmie to cudne, mi też się marzy już takie ciepełko i włoskie plaże:tak::tak::tak:
Uchylona buzia może sugerować,albo bakterię w gardłe a raczej przegrodzie nosowo-gardłowej,albo o 3 migdale.:sorry:
Warto by było zrobić wymaz i sprawdzić ten 3 migdał.:tak:
A co do robaków.
Jeśli to robaki to nic ta kuracja nie da.:no: Zaraz będzie nawrót.:sorry:
Odrobacza się całą rodzinę,wtedy jest skuteczna.:tak:
Nawrotów nie będzie.;-):-)

witam kochane środowo popielcowo:rofl2:
mieszkanko sprzątnięte zupka się gotuje pranie się kręci dzieci w szkole mały maruder gania z balonem no luzik:-D:-D:-D:-D:-D
czytałam co pisałyście cytatów oczywiście nie zaznaczyłam:zawstydzona/y:że niby mam dobra pamięć:-p:-p:-p
Medea czekam na fotkę sukienki a cena superowa:tak::tak::tak:
Anaconda tak adidaski w realu dużo u nas ich jest po 20 zł i są fajne takie śliwkowe wiosenne buciki na rzep zapinane skórkowe za kostkę superowe niestety u nas największy numer był 26 więc na Julinę za małe:sorry:bo stopa jej urosła jesienne miała 27 zimowe 28 a teraz ma 29 a niektóre 30:szok:
zdróeka dla Majeczki wiem co to ból ucha niestety po sobie i po mojej Julce ona często choruje na uszy raz wiosną jak miała 3 lata złapał ją nagle potworny ból ucha krzyczała z bólu szybko zawiozłam ją na pogotowie tam do laryngolog na oddział mnie wysłali i miała płukanie ucha miała pęknięty bębenek uszny wyła z bólu miała zakładane opatrunki antybiotyk bardzo sie wtedy wycierpiała:-:)-:)-(a teraz zawsze pamięta żeby zima mieć czapke na uszach a wiosna opaskę:tak:pilnuje tego:tak:
As kochana tulę cię mocno oddaję swoja siłe kochana dwigniesz to wiem :tak:wypłacz się wykrzycz a potem pewnie coś wymyślisz:tak:
Anabubka dobrze pamiętasz nawet to wczoraj pisałam Antek miał fazę około 3 m-cy że spał ięknie całe noce ale potem mu minęło i miał masę pobudek:szok:ale dziś np jak zasnął o 20 to spał do 7 bez pobudek:tak:
Kerna fotki śliczne a ty piękna kobieta jesteś masz takie sliczne reguralne rysy twarzy:tak::tak::tak:a Michaś ma boskie włosy i świetny uśmiech no i takie diabliki w oczch:-D:-D:-D
Oriflame witamy na naszym forum lojalnie uprzedamy uzależniamy:-D:-D:-D
Lunka kochanie dobrze że saridon pomógł choć troszkę a reakcja małej na Kozę i bicie mamy no prawidłowa mamy bić n ie wolno nawet w zabawie:-D:-D:-D
MH dużo zdrówka kochana a chłop w domu to już wiemy co i jak:-)
No tyle zapamiętałam:-D:-D:-D
Swego czasu u Kubusia perforacja bębenka w prawym uszku była bardzo powszechna ,ale od momentu gdy lekarz nauczył go prawidłowo dmuchać noc ,nie mieliśmy żadnego nawrotu.:-p:-p
Hurra !!! Kochamy za to naszego pana doktora.:tak:

UPS,a ja kanapek z kubaską myśliwska na śniadanko zjadłam ,a na obiad fasolówka ,tez z kubaską:tak::zawstydzona/y:jestem taka obyta w tematach kościelnych ,że nie wiedziałam:zawstydzona/y::-p

Wrzeczy samej ,moja Klaudia ma kilkuprocentowy ubytek słychu na obu uszach,wszystko przez zapalenia uszu do których miała skłonność wielką:tak:na szczęście ubytki sa tak nie wielkie ,ze wychodzą tylko w badaniach specjalistycznych:tak:
Także Anaconda w takim wypadku ,nie ma co ,jak mus ,to mus:tak:

Witaj ,zapraszamy,
Poza tym witam sie serdecznie z rana,Luna to cie córcia broniła :tak:wczoraj sie uśmiałam apropo:w TV: policjant wjechał na podjazd pod dom za matką piratką ,wyciagnał kajecik do wypisania mandatu,a wtedy z garazu wypadła kilkulatka przebrana za kowboja z lassem w ręku ,krzyknęła :"uratuję cię mamusiu" i zaczęła obwiazywać nogi dookoła policjantowi,spętała go ,policjant zbaraniał,potem zacząl sie śmiać i skończyło sie na pouczeniu-wyłam ze śmiechu:-D:-D:-D:-D

Ja wczoraj miałam spiecie z m:-Dzabronił mi iść na spacer dla zdrowotnosci wieczorem ,bo sie przemoczę i dostane kataru:-Dtak sie troszczy:-D:rofl2:a tak na prawde to nie chciał sam dzieci szykowac do spania,no duzo roboty nie ma ,ale pogonić ,dać kolację itd....:-DNie chciał ze mna iść to poszłam sama,a po powrocie zaczął sie do mnie sadzić ,ze jakby on zniknał na tyle czasu na kompie to bym krzyczała,a sama wyszłam z domu jak gdyby nigdy nic:rofl2:Chyba jest róznica mieędzy spacerem (proponowałam towarzystwo) a siedzeniem na kompie?????:rofl2:
Wkażdym badz razie teraz namiętnie spaceruję ,jak co rano:rofl2:
Ta mała jest niezła :-D:-D:-D:-D
A twój M jeszcze lepszy :-D:-D:-D:-D:-D:-D

taaaa a u mnie myslisz ze ekstra?:-D
no ale lepiej niz bylo, przez to ze wykłocilismy sei wczoraj o kase z szefem M, bo chcial go zwolnic za poroumieniem stron, z inicjatywy M, a nie on, więc musiał wypłacic zasiłek za miechy:sorry: mno i jesczze powedzialam ze za urop musi wyplacic niewybrany kase.. i w sumie nazbierało sie 2500,ale juz 2000 poszło na zaległe opłaty:szok::szok:i m musi zarejestrować ego trucka jeszcze i oc dopłacic
po przepisaniu na siebie, bo gosc mia 60% zniżek a my tylko 20 czy 30%
i tak tylr dobrze ze poki co dopłacic a nie na nowo rejestrować:szok:

Malinka nie ma u mnie reportera:confused2: zamkneli:rofl2: byłam w housie i g. wielkie:confused2::confused2: we wszystkim mam wielką dupę i uda:confused2:
dobrze,że parę groszy wpadło.:tak:

witam:)
jak ja wam zazdroszczę:) dziś bardzo ja bym wyjść z domku chciała ale mi już rozmiar brzucha i samopoczucie nie pozwala.... a do tego Kubusia mam chorego i coś mu antybiotyk szwankuje bo znowu w nocy miał gorączkę:( jutro dopiero do lekarza idziemy więc i tak nas jeszcze parę ładnych dni siedzenia w domu czeka.....
a jak na złość wszyscy znajomi w pracy nie ma się do kogo odezwać:(
pozdrawiam :)
zdrówka dla małego :tak:
a teraz śpi sobie zupka prawie gotowa tylko puszkę pomidorów otworzę doprawię i będzie git:tak:w domu już czysto normalnie jak nigdy o tej porze:-D:-Dja okno u dzieci myłam w tmtym tygodniu w kuchni w poniedziałek jeszcze mi u nas zostało i w łazience:sorry:może się dziś zmobilizuję:sorry::sorry::sorry:się zobaczy póki co muszę chyba poprasowac jak wrócę z Julią ze szkoły:tak:
Gadkę to Twój Antoś ma przednią.:tak::-D:-D:-D:-D:-D

Witam, nadrobiłam:huh::huh::tak:.

Wybaczam;-):tak:. U Olka -wirus jak nic mega biegunka :-:)-(- wczoraj w nocy tyle mi roboty zadał:szok::szok::wściekła/y::crazy:, spał dupcią w stronę pokoju,a ja rozłożyłam sobie materac koło kanapy,żeby w razie czego być blisko i jak :wściekła/y::wściekła/y:......:szok: - dywan, 2 koce, 2 kołdry, 3 poduszki, materac już poprałam dziś. Dziś lepiej ale dietka musi być.

Dzięki za przypomnienie ;-)- jeszcze przedwczoraj pamiętałam:zawstydzona/y::tak:.

Ale słodziak z Michasia :cool2::cool2:- normalnie zakochałam się w jego uśmiechu:tak::-):-).

Dokładnie Oriflame- pisz jak na spowiedzi;-):tak::-D:-D.

Podoba mi się Twoje podejście do życia:tak: - tak trzymać;-):tak:.

U mnie :-p:tak: bo słonko cudowne i śnieg się topi:tak::-D:-D.

Ja byłam wcześniej w Oriflame, potem Faberlic a teraz Yves Rocher.

A może ma przerośnięte migdałki i nie może oddychać przez nos podczas snu:confused:?

Witaj:-), widzę po suwaczku,że już ciąża na finiszu :tak:- jak urodzisz to od wizyt znajomych nie będziesz mogła się opędzić;-):tak:.
Zdrówka dla wszystkich.
kochana współczuję takiej ilości prania.
Znam to z autopsji.:tak:
Zdrówka dla małego.

normalnie Meduska w akcie desperacji pokażę ci mój zad i zobaczysz co to znaczy mieć na czym siedzieć:-D:-D:-D:-D
Madziula ja tam się przemęczać nie lubię:-pi dlatego właśnie tak po jednym myję:-D:-D:-Dzgadłaś:tak::tak:ale za to co 2 tygodnie wszystkie mam umyte:tak::tak::tak:
mojej Julinie w butach zimowych od środka tkie coś przy pięcie poszło nie wiem jak to nazwac ale teraz odstaje i ją obtarło:wściekła/y:noga ją bolała jak doszliśmy do szkoły nawet krew jej leciał:-(butów zimowych jej teraz nie kupię bo i po co jk to końcówka zimy:eek:a na adidasy jeszcze za zimno i za mokro:wściekła/y::wściekła/y:WIOSNO PRZYCHODŹ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W akcie desperacji itd....:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Malinka jak się da to wyrwij jej ten zapiętek ,żeby jej nie uwierał i jeszcze trochę w tych zimówkach pochodzi.:tak:;-):-):-)

Uciekam kochane.
Nie mam weny do pisania.:no::cool::cool:

reklama
Malinka wszystkie ósemki muszę usunąć bo mi się nie mieszczą i jeszcze jedną siódemkę bo mi połowa odpadła i już wolę wyrwać niż leczyć :tak: taniej wyniesie :tak:

Do góry