anaconda27
styczniówka2006
wreszcie sie dorwałam do kompa, dziecko mi okupywało lap bo grała sobie w grę
tak jak mówiłam ja poszłam z teściową na wymianę, faworki za 10 pączkówciekawe tylko kto tyle zje
To dobrze że teściowa poszła na zamianę
Anaconda to mnie zmartwilas co do zabkow bo wlasnie ostatnio u Emily zobaczylam dwie biale plamki na gornych jedynkach tyle ze nie przy dzasle tylko na dole przy samym koncu zeba :---( mam nadzieje ze to nie poczatki pruchnicy:--( kurcze dobrze ze mamy jutro wszyscy termin o dentysty to jej to pokaze
Chłopiec ze styczniowych dzieciaczków też miał plamki białe u dołu ząbków i też to były początki próchnicy więc jak masz możliwość to pokaż jutro Emily dentyście
Dziewczyny wklejam ciekawą teorię na temat próchnicy.
Ja już rozmawiałam ze swoją dentystką i powiedziała,że coś w tym jest,bo rzeczywiście niektórzy jedzą wszystko ,szczególnie o zęby nie dbają a po 30 lat u dentysty też nie bywają.
Długie ,ale myślę,że warto obejrzeć.
Rzuca to nieco inne światło na próchnicę.
YouTube- Jak dentyści leczą nasze zęby?
Aniu jak znajdę ten filmik o szkodliwości lapisowania to Ci go wkleję.
No i komu tu wierzyć, fakt faktem że to od mycia nie zależy bo mój wujek całe życie nie mył zębów a do tej pory ma wszystkie białe i zdrowe, jak to moja dentystka powiedziała to zależy jaką kto ma mocną kość:--(
na pewno cos w tym jest
ja zawsze mylam zeby a mi sie psuły mi sie bardzo szybko-juz w wieku 13 lat nie miałam stałych 6 na dole
M nigdy nie mył i wsystkie ma swoje
tylko 1 nie mial ale to uszkodzenie mechaniczne bylo a nie próchnica
O to chodzi, to samo napisałam wyżej
Iwcik Klaudia moja ma dopiero 13 lat a jeździ już 10 ,więc i skakać konno też może.
To przygotowania do brązowej odznaki jeździeckiej,którą ma zamiar zdać w tym roku.;-):-):-)
To super że Klaudia ma takie zamiłowania, na pewno przez kontakt z koniem jest bardziej wrażliwa
U mnie w domu nieciekawa atmosfera .Ale o tym w rowie wczesniej napisalam.
G wrocil do domu na sekunde i poszedl do klubu im cos tam poremontowac.
Mnie prezes tego klubu umowil z PSYCHOLOGIEM NA ROZMOWE INDYWIDUALNA w poniedzialek.Przyda mi sie taka rozmowa.
Ja u Oliwki w pokoju ,staram sie z nia bawic;-)
Dorota koniecznie tą sytuację w domu trzeba wyjaśnić i to jak najszybciej
I super że będziesz miała rozmowę z psychologiem
A mi znowu sie spindolil piecWylaczyl sie sam i jak go wlaczylam to za jakis czas zaczal parowac i smierdzialo z niego-ale sie wystraszylam na maksaOd razu go wylaczylam i zadzwonilam zeby sie dowiedziec co i jak.
Byl zobaczyc taki facet i niby gdzies tam sie dostalo wody czy cos i to przez to .Chwile musialam odczekac i samo skonczylo parowac,ale juz mialam wizje ze mi zaraz wyjebie w powietrze
Współczuję przeżyć z piecem, ja to już bym się bała że w powietrze wystrzelę razem z całym domem
Patrysiu zdrówka dla Sebusia, oby tylko maleńka się od was nie zaraziła, a przeżyć z wymiotami nie zazdroszczę