reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

O ludu ale u mnie wali sniegiem:szok::szok::szok:
laura az sobie podsunela pufe i patrzy przez balkon:-D

Dorota z Oliwka mozesz sie bawic klockami budujac wieze i niech Oliwcia ja burzy.Napewno bedzie ubaw.Do tego mozesz budowac z nia domek z klockow albo ZOO i ukladac w nim zwierzatka.Mozecie razem pisac tzn mozesz uczyc ja rysowac kolka:tak:Zabawy ze spiewem np.Moja ulijanko kleknij na kolanko....
Robcie pociag i spiewajcie wciagnioesz w te zabawe G.
Jest wiele zabaw:tak:

reklama
dortka mi tez pomysłó brak.póki co bejbes uwielbia śrubokręt i rozkręcanie zabawek....ma to po tacie...
a pomysłów na zabawy chętnie poczytam
u mnie klocki odpadaja...budowanie wierzy nie dla niego..malowanie tylko na chwilkę...więc co jescze???:confused:

KERNA u mnie malowanie to tez na 5 minut a pozniej juz jest jedzenie kredek :-( .

Jesli chodzi o wyniki Oliwki to napewno zaraz jak sie cokolwiek dowiem to napisze :-) .Dzieki za pamiec :-)

no to fajnie ,bo już myślałam że mi tak ważna sprawa umknęła;-) Ale trzymam kciuki nadal za dobre wyniki:tak:
z tymi zabawami to ja czasem mam wrażenie że ograniczam mojego bejbesa..że mogłabym robićz nim coś bardziej rozwijającego ale w necie to jakoś dziwne te zabawy a ja pomysłów nie mam...on by tylko ze śrubkami latał i wszsytko rozkręcał:baffled::-)

Dziewczymy ja wczoraj zrobilam maski z papieru na gumce dla nas .Bylismy kotkami.laura miala ubaw a my mielismy polwe z siebie:-D

Kerna bodbrze ze ma jakies ulubione zajecie.Laura uwielbia sie bawic zwierzetami i domkiem.Cistolina, lalka z wozkiem.Czsami rozkladam jej domek.
Moze zrobcie z kocow domek i posiedzecie troche z pociechami:tak: zawsze to cos innego:-)

hej kobitki gdzie Was wywialo ? ja niedluygo ide poszperac w szaffie musze spodnie znależc co by mi z tylka nie leciały no i czysta bluzke bo wczoraj zbierałąm koszyki upociłam sie jak mysz a bluzke musze miec jasna bo mam" kasjerski mundurek ":tak:
jak ja bym chciała żeby mi spodnie z tyłka leciały:tak::tak:
ale będą oj będą:-p:-p
ja też mam służbowy mundurek:-p
Moja Zuzia zaczęla podbierac mi kosmetyki :szok: czasmi juz sie nie odzywam ale staram sie jej tłumaczyc ze dziewczynka w jej wieku nie musi miec umalowanych paznokci czy oczu wczoraj sie przyznala ze myała sie moim żelem a czasmi czuje ze uzywa moich perfum no idluzej siedzi w lazience odemnie :wściekła/y:
kochana ja tez mamie podbierałam kosmetyki taki wiek:baffled:moja julina tez mi podbiera kosmetyki tzn kremy tusze perfumy:szok:a troche młodsza do Zuzi jest:baffled::baffled::baffled:
Kerna Dorotka ja sie bawię z Antoszką klockami uwielbia drewniane klocki bardzo bardzo:tak:lubi bawic się w śpiewanie tzn stoimy z mikrofonem i nawzajem śpiewamy:tak:lubi wspólne zabawy telefonem on ma jedna słuchawkę ja drugą i dzwonimy do siebie:tak:lubi zabawy w kuchni ja gotuję obiad on otwiera szafke wyciąga swoje gary drewniane łyżki i miesza w nich ile wlezie:tak:lubi zabawy znikopisem taka tablicą julik piszemy rysujemy i wymazujemy :tak:zabawy autkami lalkami mase tego jest:tak::tak::tak:
Obiadek podszykowany pranko wywieszone kuchnia na błysk zrobiona jeszcze by się nasz pokój przydałao ogarnąc ale narazie nie mam szans bo Antocha rozłożył się na środku z klockami i autkami i nie mam sumienia psuć mu dobrej zabawy:-p

reklama
dzieki za pomysly :-)
ANKA u kolezanki rysowalysmy raczkami ,takimi specjalnym farbkami.Ja ich w domu nie mam bo one dosc drogie sa a mnie na to nie stac jak narazie :-( .

Pozniej jak wrocimy z sanek to pobawimy sie w ten dom z kocow .Dzieki za pomysl.

MALINKA jak to opisalas to ja ci zazdroszcze bo ja to wielka D... jestem a nie matka .Ja jej jakos zabawic nie umiem.
Tzn Oliwka najlepiej sie ze mna bawi w smianie.Nikt jej tak rozsmieszyc nie potrafi tak jak ja :-).
No i czasem nasza zbawa to mamuska szaleje a Oliwka ziwija sie ze smiechu :-).

Do góry