reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

MEDEUSKA ciezki orzech do zgryzienia masz ze swoim M i z tym jak on traktuje swoje synka .Ty dobrze robisz .Ty jako baba musisz mu tlumaczyc i tlumaczyc ,bo wiesz do faceta to trzeba DUZYMI LITERAMI hihihi.
I ja nie pamietam kiedy bylam w kinie :-(
DOWIKLA oj zazdroszcze takiego dlugiego spania rano :-).
AS milo ze sie odezwalas Oczywiscie 3 mamy za was kciuki :-)

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow .

Ja to wyrodna matka jestem bo juz od jakiegos czasu wogole nic oliwce nie prasuje .Nie cierpie tego robic i nie robie i jest ok :-)

Aha zapomnialam napisac ze dzis po godznie 20 dostalam @ .Juz tam czulam ze ja dzis najpozniej jutro dostane .

reklama
Laski ja spadam zajrze jutro rano zeby nie było duzo do czytania chociaz mąż jutro wraca to ciężko bedzie mi dostac sie na komp:tak::tak::tak:

Miłych snów zyczę wszystkim i zdrówka bo coś te bakterie znów ostro atakują:-:)-:)-:)-(

Chciałam ce zapytac bo mamy chłopców w tym samym wieku co prawda mój starszy w miesiącach ale chciałam sie zapytac czy Antos cos juz mówi:baffled:bo Martynki i Kamilka prababcia nie ma co robic to głupoty wymysla:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wymyśliła sobie ze Kamilek za mało mówi i kazała mi isc do spowiedzi do komuni i później duchnąc Kamilkowi do buzi zeby zaczą mówic a jak nie to ona w niedziele przyjdzie i mu duchnie no głupoty opowiada bedzie mi dziecko o 7.00 budzic i duchac do buzi no głupia czy co:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jeszcze mi go zaczaruje i wogule nie bedzie mówił.Mam nadzieje ze sie rozmysli bo jak nie to nie wiem co jej zrobie:no::no::no:
Mnie tez Twoja tesciowa powalila.Co za bzdura .Ja to bym sie awanture
zrobia na Twoim miejscu.
No i wpadłam tak na chwile i juz uciekam ide dzieci myc i mleczko im zrobic jak zasna to wpadne do was
Oni ide juz o tej godzinie spac na noc ?czy maja drzemke?
Wpadam tylko powiedzieć że mam szwagierke moją ukochaną na weekend z synem:baffled:Będę w niedzielę wieczorem jak dożyję:cool::sorry2:
Mimo wszystko udanego weekendu:tak:
Hej,my po zabawie choinkowej - jeszcze na tak dennej nie byłam:no::sorry2: - za głośno, dzieciaki jak zobaczyły paczki to od razu nawet na obiad nie czekały tylko do domu i paczka pod pachę.Julu (gorączka przeszła)nie chciał w ogóle tańczyć:no: i płakał.Tak się źle czułam, głowa mnie bolała:-(,że o 16:20 poszłam spać i spałam 2,5 godziny:szok::szok:.Co u mnie jest zjawiskiem dziwnym:dry: bo w dzień nie śpię:no:.Chłopaki też padli.m pojechał do Zamościa robotę nagrywać.:tak:
Wybaczcie że tylko o sobie ale przeczytałam i co 20-te słowo zapamiętałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:.
Może jutro w lepszym stanie będę:tak:
Zmykam z chłopakami na sanki.
Zdrowka i szkoda ze przedstawianie nieudane:baffled:
Cieplutko jest:tak::-) a M właśnie wraca to na górkę pójdziemy:tak::cool:.
U mnie tez dzis cieplutko:tak:
IWCIK super zdjecia.Bal widze udany:tak:

No to i jak mowie dobranoc.Brzuch mnie jutro bedzie bolal z tej @ juz to widze .Ja to zawsze nie mam kiedy jej dostac tylko wtedy jak ide na imprezke:cool2:
Dobranoc

Lunka ty na wizytę teściówki czekasz, no wiesz co?!:szok::szok::-p:-p
Myszunia to trzeba było już tą choinkę cały rok w akademiku trzymać:-D:-D:-D
Wiktoria i jak w spokoju zrobiłaś te naleśniki czy jednak ktoś się wtrącił?;-);-)
A babcia zabobony ma super:-D:-D:-D - Moja teściowa jak się dowiedziała że Maja może mieć robaki to kazała zrobić korale z czosnku i jej na szyję wieszać:-D:-D:-D:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
MH ja miałam Maję w domu i też poczytać cały dzień nic nie dała dlatego teraz nadrabiam:tak::tak:
Medeuska jak nadal będzie mu na wszystko pozwalał i nie karał to potem mu Patryk na głowę wejdzie
Dowikla twoim szczypiorkom też dużo zdrówka, żeby je na dobre nie rozłożyło:tak::tak:
Anabubka u mnie też dzisiaj krupniczek:tak::tak::tak:
Aquapark super:tak::tak::tak:
Malinka to fajnie macie z tymi biletami do kina, też bym tak chciała:tak::tak::tak:
Mamita współczuję szagierki;-);-)
Martuśka to współczuję nieudanej zabawy choinkowej i oby cię jakieś choróbsko nie brało:no::no:
Iwcik koniecznie pochwal się fotkami swojego tygryska:tak::tak::tak: Już zobaczyłam, tygrysek śliczniutki:tak::tak::tak: U nas 5 lutego bal karnawałowy a Maja oczywiście chce być różową księżniczką:baffled::baffled::sorry2::sorry2::cool::cool:
Agnes to udanego pobytu u dziadków:tak::tak:
Dorota super że spotkanie się podobało i że jest specjalna grupa dla kobiet, tam cię pokierują jak masz postępować z G:tak::tak:

Anabubka ale literówki są tak twoje jak twoje córy:-D:-D:-D:-D:-D
No no, Anabubka z literówek słynie! :-D:-D:-D:-D A ile ubawu czasami dzięki nim jest! :tak::tak::tak::tak:
no przeciez:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

o mamo czuje jak mnie ten katar rozbiera:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
oj chyba jednak sie nie obronie
tyle dobrze ze dopeiro teraz na ferie:baffled:
Oj, nie choruj kochana, nie choruj :no::no::no: Trzymaj się!
auto juz "naprawione"
znaczy jezdzi ,ale stacyjke nowa trzeba kupic o teraz odpala tylko na kostce a nie na wejsciu na kluczyk:baffled: no blokada zdjęta załkiem, bo pękniete było:baffled:

ale co z tego że jezdzi jak sniegu po pachy a zimówek w nim nie ma:sorry2::-D:-D:-D:-D
W taką pogodę bez zimówek to "trochę" ciężko :-D:-D:-D Chociaż my też takich typowych zimówek nie mamy tylko te tzw "wielosezonowe" i jakoś jeździmy. Tylko, że ostrożnie! :tak:
Witajcie.
Ja tylko przelotem.:-D:-D:-D
Prawie wszystko spakowane.
Tzn najważniejsze to dla małego jedzenie:
serki,deserki,parówki,pieczywo tostowe toster,puszka mleka ,kaszki ryżowe itp
Jeszcze nabój z gazem i palnik ale to na koniec.
Dziś odebrałam małego "dowód osobisty " ha jak to dumnie brzmi.:-D:-D:-D
Zakupki udane w sumie ponad 2000 mniej w portfelu :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:,ale wyprawka gotowa.
Najbardziej jestem z butów zadowolona.
Przedwczoraj oglądałam za 225 zł i 289 no załamka...:baffled:
Dziś pojechaliśmy i szok prawie takie same tylko kolor inny cena 69 zł.:szok::szok::szok::-):-):-)
no takie zakupy to ja lubię :-D:-D:-D

Kochane życzę Wam cobyście się fajnie na forum bawiły a sobie życzę co byście mało pisały.:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Oczywiście żart.
Trzymajcie za nas kciuki ,bo długa i trudna droga przed nami.
Jak dojadę prześlę ,którejś z dziewczyn smska.
Trzymajcie się kochane.
Buziaczki.:happy2::happy2::-)
Bawcie się dobrze i wracaj do nas jak najszybciej! :tak::tak::tak:
Chciałam ce zapytac bo mamy chłopców w tym samym wieku co prawda mój starszy w miesiącach ale chciałam sie zapytac czy Antos cos juz mówi:baffled:bo Martynki i Kamilka prababcia nie ma co robic to głupoty wymysla:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wymyśliła sobie ze Kamilek za mało mówi i kazała mi isc do spowiedzi do komuni i później duchnąc Kamilkowi do buzi zeby zaczą mówic a jak nie to ona w niedziele przyjdzie i mu duchnie no głupoty opowiada bedzie mi dziecko o 7.00 budzic i duchac do buzi no głupia czy co:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jeszcze mi go zaczaruje i wogule nie bedzie mówił.Mam nadzieje ze sie rozmysli bo jak nie to nie wiem co jej zrobie:no::no::no:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Wiki, no ubawiłam się po prostu niesamowicie! :-D:-D:-D:-D
Te przesądy czasem są tak durne, że aż nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. :sorry2: Ja np słyszałam, że w ciąży nie można obcinać włosów, bo dziecko będzie głupie. :-p:-p:-p A jak Piotruś się urodził to moja babcia mi tłumaczyła, że noworodkom nie obcina się paznokietków tylko obgryza,:szok: ale już nie pamiętam jaka puenta tego przesądu była. :-D
Nie pozwól prababci dmuchać dziecku w buzię, bo jakieś bakterie może mu wdmuchnąć. Powiedz, że w takie czary to tylko poganie wierzyli, a wierzącym to nie wypada nawet takich rzeczy mówić, bo to grzech. :tak: Może to do niej trafi! :tak:
...
Cos duzo z nas dzisiaj tancowalo z zelazkiem:szok::-D:-D:-D
To ja dołączam do klubu tańczących z żelazkami :-D:-D:-D:-D Poprasowałam dziś wszystkie pieluszki tetrowe dla maleństwa. :tak:
Hej,my po zabawie choinkowej - jeszcze na tak dennej nie byłam:no::sorry2: - za głośno, dzieciaki jak zobaczyły paczki to od razu nawet na obiad nie czekały tylko do domu i paczka pod pachę.Julu (gorączka przeszła)nie chciał w ogóle tańczyć:no: i płakał.Tak się źle czułam, głowa mnie bolała:-(,że o 16:20 poszłam spać i spałam 2,5 godziny:szok::szok:.Co u mnie jest zjawiskiem dziwnym:dry: bo w dzień nie śpię:no:.Chłopaki też padli.m pojechał do Zamościa robotę nagrywać.:tak:
Wybaczcie że tylko o sobie ale przeczytałam i co 20-te słowo zapamiętałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:.
Może jutro w lepszym stanie będę:tak:
Zmykam z chłopakami na sanki.
Uuuuuuu :baffled: Nie fajna impreza! :dry: Odpocznij sobie! Należy ci się chwila oddechu! :tak:
Hej my niedawno wrocilismy z klubu:tak:.
Wczesniej kupilismy maly upominek na jutro.W klubie bylo ok ,to jest jak
rodzina.Ja planuje tam isc w srode na spotkanie kobiet ,a G bedzie tam mial
tez terapie tylko teraz ten prezes go umawia z pania psycholog i mnie rowniez.
Dzis akurat bylo tam tak luzniej .Tam zawsze mozna przysc i pogadac .
Zamiast do knajpy to tam sie przychodzi :tak:.
...
To fajne miejsce musi być! :tak: Cieszę się, że wam obydwojgu przypadło do gustu! :tak:
Fotki z dzisiejszego balu Maksia:-):-):-)
Prawdziwy bal przebierańców! Super! :-)

...
Myszunia to trzeba było już tą choinkę cały rok w akademiku trzymać:-D:-D:-D
...
No właśnie trzymałyśmy tyle ile się dało, czyli do końca letniej sesji, a później musiałyśmy się wynieść na wakacje to i choinkę trzeba było zabrać, a szkoda nam było, oj szkoda. :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Zmykam powolutku, bo mój m pojechał właśnie po Karmi, więc może jakąś imprezkę sobie zrobimy! :tak::tak::tak::tak:
O właśnie wrócił! :-)

Dobranoc! :tak:

:-D:-D:-D:-D błagam Cie Wiki nie przejmuj sie babsztylem- ażde diecko kw inym casie i w óżnych ilosciach zaczyna mówic- n mój M tera jest papla, a do 5 roku życia prawie nic nie chciał mówic:szok: ajak skonczyl 5 lat zaczal opowiadac bajki na dobranoc dziadkowi same przez siebie wymyslone:szok::szok::szok::szok:wiec naprawde nie ma co sie martwic:sorry2:

no w BMW to normalka:tak:wiem, chyba 150zł gośc za to bierze czy jakos tak:confused: moze kiedys wysle:-p:-p:-p:-p poki M nie pracuje to nieeeee ma szans:no:
Popieram Medeę:tak:,w poprzedniej pracy niby nauczyciele:sorry2:,wykształceni a jego rodzice nad małym wosk wylewali,bo niespokojnie spał i DUCH wyszedł:baffled:.
U nas w BMW nic takiego ze stacyjką się nie dzieje:no: ale nasza to prawie pełnoletnia;-):tak: .
Hej my niedawno wrocilismy z klubu:tak:.
Wczesniej kupilismy maly upominek na jutro.W klubie bylo ok ,to jest jak
rodzina.Ja planuje tam isc w srode na spotkanie kobiet ,a G bedzie tam mial
tez terapie tylko teraz ten prezes go umawia z pania psycholog i mnie rowniez.
Dzis akurat bylo tam tak luzniej .Tam zawsze mozna przysc i pogadac .
Zamiast do knajpy to tam sie przychodzi :tak:.
Dorotko widzę,że terapia zaczyna przynosić efekty - oby tak dalej;-):tak:.

My niedawno z sanek wróciliśmy,ale chłopaki się wyszaleli:tak::cool:,ja sama 2 razy śnieg zaliczyłam:tak::-p:-D:-D:-D.M też już do domu zjechał a BMW po lakierniku - jak ta lala:tak::cool::cool::cool2:.

Fotki z dzisiejszego balu Maksia:-):-):-)
super:tak:
]
Medeuska jak nadal będzie mu na wszystko pozwalał i nie karał to potem mu Patryk na głowę wejdzie
[/B]
ja wiem, ale.....

W taką pogodę bez zimówek to "trochę" ciężko :-D:-D:-D Chociaż my też takich typowych zimówek nie mamy tylko te tzw "wielosezonowe" i jakoś jeździmy. Tylko, że ostrożnie! :tak:
my tez mamy "wielosezonowe" ale 2lutnie na pewno jak nie wiecej:sorry2:
poza tym mam tył napęd i do tego szerokie opony:baffled: więc się ciężej jeździ:tak: pamietam jak mnie rok temu zmiotło na zakrecie w nieduzym śniegu na dwójce na najwolniejszych obrotach:baffled: od tego casu bez zimówek do mojej bmki w śnieg nawet najmniejsy nie wsiadłam:no::no::no:
U nas w BMW nic takiego ze stacyjką się nie dzieje:no: ale nasza to prawie pełnoletnia;-):tak: .
.
oby dalej Ci sie nic nie działo:tak::tak::tak: ale w wiekszosci prypadków w bmw sie psują wlasnie stacyjki:tak:

oj Wikuś Wikuś nie ma to jak babcie:-D:-D:-D
wiem coś o tym bo moja babcia kazała mi jak Julia miała kolki to gałązkami brzozowymi ją lekko oklepać:szok:a i jak kapałam dzieci po zachodzie słońca to nie wolno mi było jej zdanie wody wylewac bo się dziecko z kąpiela wyleje cokolwiek to znaczy:dry::-D:-D:-D
mój Antoszka trochę mówi to znaczy gada cały czas po swojemu ale w tak rozgadanej rodzinie dziwne by było gdyby nie mówił:-D:-D:-D
a tak ze zrozumieniem to
baba-babcia
tata-no wiadomo tata:-D
mama-znaczy się niby ja malina:-D
adam-wiadomo adam:-D
jul-julia
dzie-gdzie
papa-znaczy papa
brum-auto
mniam-żarełko
jubil-piciu:szok::-D
aaa-spać
nie-znaczy nie
lala-lala:-D
to chyba tyle co pamiętam ale on cały czas coś nawija:-D:-D
zdjęcia Maxia Iwci widziałam no tygrysio super:tak:
a teraz mykam bo mi mój kochany musi akumulatorek naładować;-)przed jutrzejszym dniem pracy a tak kusząco mi tu leży i po pleckach smyra:-)
papatki kochane:happy2:

reklama
dzewczyny mam dylemat- powoli musze myślec o spacerówce, bo jeszcze miesiac i maks mi sie do gondoli nie zmiesci:eek:

jesli wogóle juz sie miesci , bo dawno nie wychodziłam z nim:baffled:

w kadym badz razie nie wiem czy kupic parasolke czy np taki, bo niedrogi akurat i mis sie podoba:
Ultralekki wózek VIVI 2010+Świąteczna Promocja (892105272) - Aukcje internetowe Allegro

mam teraz 3 kolowy i chwale sobie i kurcze jak w ciazy i od poczatku chcialam spacerówke parasolke tak teraz nie wiem:eek::eek:

Do góry