reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

fiu fiu fiu będzie gorąco :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

malinka ja nadal czekam na przepowienie proroku :tak::tak::tak::tak:
No było gorąco:-p:-p:-p:-pale na szybkoego bo ja jeszcze @ mam:tak:
A Malinka ja też chce przepowiednie:cool2:
Tadammmmm, od 8-go lutego idę pilnować Szymonka:tak::cool::cool:,na razie po kilka godzin przy rodzicach,żeby mały się oswoił :tak:a od marca 6:30-12:30 weekendy wolne i trochę formy nabiorę ;-) bo na 4 piętrze :tak:a mały klusio:tak:.Ogromne dzięki za kciukasy,postawię jak pierwszą wypłatę dostanę;-):tak:.

Do poprzedniej pracy z Julem jeździłam :tak: a teraz od 1-go obaj idą do nowego przedszkola:tak:.

To widocznie masz gazowy to radzę podłożyć z tyłu dachówkę ceramiczną lub cegłę:tak:,wtedy równomiernie będzie się piekło.Speszyl for ju wrzucam przepis na wafle do książki;-):tak:.

Witamy,witamy:tak::-).

O ty zbereźnico jedna:szok::szok::-p - ja po ostatnim gwałcie na M z Julem zafasolkowałam:-p:tak::-D:-D.
Gratuluje pracy:tak::tak::tak::tak::tak::cool2:
Zasmarowałam colgeitem :-Dszczypie troszku:baffled:
Anabubka spirytu w domku nie mam wypity:-D:-D
a Antoszka ząbkuje i zawsze wtedy ma katar a z tego kaaru poszedł kaszel i teraz katar sie zrobił brzydki zielony :baffled:pani doktor kazała dawać lipolmal syrop prawoslazowu calcium i otriwin do noska no i siedzimy w domku:sorry2:oby przeszło:tak:
Antek nauczył się wymuszać na nas wszystko piskiem krzykiem płaczem i teraz z tym walczymy o boziu może nie zwariuję:dry::dry::dry:
Kamilek tez wymusza krzykiem albo odchyla sie do tyłu i trzeba go łapac bo jak nie to o podłoge sie uderzy
Witam Was Kochane. Nie mam jak wejść bo siostra u mnie siedzi od niedzieli bo piec im rozwaliło w domu :dry: i śpi z synem tam gdzie komputer jest. Kubek na szczęście zdrowy, szaleje z kuzynem :-D M jutro na zabieg jedzie oby wszystko poszło dobrze :tak: a na sobotę jesteśmy umówieni na oglądnie mieszkania w żaganiu. M będzie miał blisko do pracy a i ja do mamy i rodziny :tak: na wynajem ok 900zł na miesiąc za wszystko mniej więcej, ale najpierw muszę zobaczyć :tak: a z pon na wtorek moi nowi sąsiedzi urządzili sobie taką bibkę że o 3 w nocy policja przyjechała bo się wytrzymać nie dało :wściekła/y: i na drugi dzień jak Kubę kładłam to muzykę na całą parę puścili :wściekła/y: jak się w*** opier*** zdrowo debila to jeszcze nawet drzwi nie chciał otworzyć :wściekła/y: gadałam z nim przez drzwi i moja mama potem też :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jeny co za dekle się rodzą to ja nie wiem :wściekła/y: no to tyle u mnie, jak siostra pojedzie to będę miała więcej czasu dla Was :tak: nie nadrobię oczywiście bo tego tyle że szok :szok::szok::szok: trzymajcie się cieplutko :tak:
Kciuki za M zacisniete a co do sąsiadów no to współczuje.

No nadrobiłam no to was witam w ten słoneczny dzien :tak:.
U nas nocka taka sobie Martynka w nocy płakała bo chciała zebym jej lalke włączyła bo mówi mi tak ,,Bo ja chce zeby sie jej dobrze spało'':-D:-D:-D:-Dno i odrazu jak wstała to ją nakarmiła a teraz jej spi w łóżeczku.
A wczoraj Martynke obcielismy dużo fajniej wygląda

reklama
Zjadlam snadanie Oliwka tez Zaraz sie ubieram i ide do sklepu G z mala zostanie Ide cos na obiad dla Oli kupic
Kurcze dzis oboje z G nerwowi jestesmy z rana Klocimy sie non stop Jest mi smutno z tego powodu Nie odezwe sie do niego poki G sie do mnie normalnie nie odezwie:no:

MALINKA ja tez slyszalam o tej aspirynie Jak mnie wyskoczy opryszczka to ja zawsze pasta smaruje No ale mnie pasta pomaga jak mi sie dopiero zaczyna Czyli jak zaczyna swedziec i dopiero co wychodzi
BEATKO no to 3 mam kciuki za zabieg i za mieszkanie:tak:

G mnie teraz pocalowal i przeprosil Cos staralam sie z niego wyciagnac dlaczego tak sie zachowuje ale za duzo mi nie powiedzial
Mnie wkurzaja te zachwiania Nie na moje sily to jest:no:

Ide sie ubierac U mnie @ nadal brak Jak do soboty rana nie dostane to zas bede testowac bo to juz bedzie prawie 40 dzien:tak:

Lece do sklepu a po 14 lecimy do osrodka na terapie Wczesniej Oli musi zjesc obiadek:tak::tak:
Dobrze ze cie przeprosił :happy2::blink:a co do @ moze jeszcze dostaniesz a jak nie to bedzie fasolinka

witam porannie w ten upalny poranek:-D:-D:-D:-D:-D
za okem tylko -15 i proszy snieg:-D:-D:-D:-D

Paulina dzis w szkole.niech pochodzi te 3dni,bo od poniedzialku ferie.mam nadzijee ze w dzien bedzie ciut cieplej to bym w koncu wyszla z mala na dwor.
dzis mam kleche o 15 ,jezeli go ktos do mnie przywiezie bo ode mnie sie zaczyna moja strona ulicy,pozniejo 17 mam zebranie w szkole wiec mam dzis trcohe roboty.

szwy zdjete!musze przyznac ze sadustka ma dobra reke bo nic nie boalalo i nic nie szczypalo.okazalo sie ze mimo szwowo mam widoczna spora dziure po zebie i dlatego mi krew dlugo leciala.posmarowala mi jeszcze czyms zeby sie szybciej goil bo jeszcze mam wyczuwalny lekki obrzek.
zaikasowala 30zl,wyszlo na to samo co bym wydala na bilet na chirurgie,ale zaoszczedzilam kupe czasu:tak::tak::tak::tak:
to ide poczytac poki mala spi
Czyli kochana miałaś suchy zębodół i dlatego tak strasznie spuchłaś i Cię bardzo mocno bolało i teraz wyjaśniło się skąd tak długo krew leciała.
Jak skrzep wypadł to się lałoz tej dziury cały czas.Dziwne tylko ,że ptrzy szyciu tak słabo zabezpieczyli opatrunek.:baffled::baffled::baffled:
Będzie Ci jeszcze długo zarastała ta dziura.
No chyba,że dentystka Nipas włożyła to znacznie przyspieszy proces.
Ja mam tak po każdym wyrwanym zębie i nie zazdroszczę .:no:

Witam kochane:happy2:
w ten mroxny poranek na termometrze -17 i jak dla mnie to zimnooooo:szok:
julinę mam w domku wczoraj ja juz zwolniłam bo antoszka chory i nie mam z nim jak wychodzić:no:a babcia wczoraj odjechała więc siedzimy w domku:tak:w piatek pietruszka sobie weźmie wolne to juline rano zaprowadzimy bo ma bal więc chcemy żeby poszła bo marzy o tym
witam nowe mamusi u nas piszcie duzo:tak:
wczoraj była wywiadówka u mojego adama jestem wściekła :wściekła/y::wściekła/y:jak mi przejdzie z lekka to w rowie wam napisze co i jak :-(ma karę i to tyle:sorry2:
zaraz lecę lekko nadrobić i słyszałam że tam prośby o wróżby były to jak antoche kole 11 położę spać to napiszę:-D
a Martuś czytałam że pracę dostałaś gratki:-)u nas opiekunki od 800 do 2000 biorą ale można i za 600 znaleź mamusię ze swoim dzieckiem co weźmie pod opiekę inne do pilnowania i dużo dziewczyn np w casto tak robi:tak:
zdrówka dla Antoszki.
Dla Julinki udanego balu a dla Ciebie morza cierpliwości.

malina zasusz pastą do zębów.:tak:
Pasta jest dobra dopóki nie pęknie pęcherzyk,a potem nie zawsze działa.
Jak jest już rozrośnięta mocno to trzeba jakieś leki przeciwwirusowe.Może być np Heviran.

Witam.
Przez ten czas co czytałam od rana i pisałam posta zjadłam niepostrzeżenie wiaderko serka ziarnistego 500 g.:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D.
A miało być dla mnie,Klaudii i Darka :szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:baffled::baffled::baffled:
To śniadanie mam z głowy.:tak::-):-):-)

kamieniołom-urabianie skały na bloki​

81293895.jpg

:-D:-D:-D

kamieniołom-urabianie skały na bloki​

81293895.jpg

:-D:-D:-D:-D:-DDobre

A ja zapomniałam wam powiedziec jak mnie Kamil w nocy przestraszył.Obudziłam sie przekręcam sie na drugi bok i cos mnie zaniepokojiło,Słucham czy kamil oddycha i nic nie słychac połozyłam mu rece na klatke a on strasznie zimny :szok:i klatka sie nie rusza no se mysle martko tylko nie to az mi sie ciepło zrobiło ale słucham dalej i oddycha i tyle dorobiłam ze go obudziłam ale szczesliwa byłam ze jest wszystko ok dałam mu sie napic i poszedł dalej spac

Justa fota babowa:-D:-D
Wiki kurcze ale miałaś stracha:szok::szok::szok:dobrze że wszystko ok:tak:
As ty żarłoku:szok::szok::szok::szok:
Dorotka a czemu takie nerwy macie??może brak sexu:-p
Madziula zaraz wskoczę do rowu i napiszę:tak:
U mnie Antoszka spi Julina robi wycinanki zupka nastawiona pranie tez a ja koje nerwy przy herbatce z melisy:-D

Witam
Oj jak ja bym jeszcze pospała ale trochę roboty przede mną i czasu na dłuższe spanie brak:-:)-:)-(
Do tego muszę ciasto upiec bo jutro w przedszkolu dzień babci i dziadka a ja obiecałam coś przynieść:baffled::baffled:
A teraz troszkę was poczytam póki przy kawce siedzę:tak::tak:
ja to bym gotowe kupila:sorry2:
Witam.

U nas za pełen etat(8 godzin dziennie) to tak 900-1000.Nikt nie da więcej niż 5-8zł/godz:no::sorry2:.Ja będę miała płacone za każdą godzinę,bo jak się ustala stałą opłatę za m-c a godzin więcej to wtedy jednostka godzinowa wychodzi mniej niż 4zł.Wychowawczego i tak nie mam :no: to każdy grosz się przyda:tak:.
Dziś pobudka o 6:40:tak:,miałam kumpeli synka do lekarza zaklepać a jej mąż przyszedł i darmo wstawałam:wściekła/y: to przy okazji do okulisty się zapisałam na 9-tą:-p:tak: i chwała Bogu,że mróz to kolejki nie było :no::szok::szok::cool: bo normalnie to o 4:20 trzeba w kolejkę stawać po przychodnią:wściekła/y::wściekła/y:,bo tylko 11 osób przyjmuje:baffled::baffled::nerd:.Olek w przedszkolu,Julu śpi.
masz racje kazda kasa sie przyda
Z tymi kolejkami to mi sie przypomnialo jak do sadysty musialm rano wstawac i o 4 juz isc bo ludzi multum
witam porannie w ten upalny poranek:-D:-D:-D:-D:-D
za okem tylko -15 i proszy snieg:-D:-D:-D:-D

szwy zdjete!musze przyznac ze sadustka ma dobra reke bo nic nie boalalo i nic nie szczypalo.okazalo sie ze mimo szwowo mam widoczna spora dziure po zebie i dlatego mi krew dlugo leciala.posmarowala mi jeszcze czyms zeby sie szybciej goil bo jeszcze mam wyczuwalny lekki obrzek.
zaikasowala 30zl,wyszlo na to samo co bym wydala na bilet na chirurgie,ale zaoszczedzilam kupe czasu:tak::tak::tak::tak:
to ide poczytac poki mala spi
fajnie ze sciaganie szwow nie okazlao sie tragedia bo rozne opinie slyszalam.Te mrozy u Ciebie sa powalajace
Oli wlasnie wstala Dzis ja zabieramy na ta terapie Nie mam gdzie jej zostawic A ja chce isc tam z G wiec biore dziecko ze soba Dzis mamy rozmowe z psychoterapeuta wiec indywidualnie tylko my wiec biore Oliwke :-)

Lece bede pozniej M jest w domu wie pewnie troche mneij bede zagladala
powodzenia
Witam kochane:happy2:
w ten mroxny poranek na termometrze -17 i jak dla mnie to zimnooooo:szok:
julinę mam w domku wczoraj ja juz zwolniłam bo antoszka chory i nie mam z nim jak wychodzić:no:a babcia wczoraj odjechała więc siedzimy w domku:tak:w piatek pietruszka sobie weźmie wolne to juline rano zaprowadzimy bo ma bal więc chcemy żeby poszła bo marzy o tym
witam nowe mamusi u nas piszcie duzo:tak:
wczoraj była wywiadówka u mojego adama jestem wściekła :wściekła/y::wściekła/y:jak mi przejdzie z lekka to w rowie wam napisze co i jak :-(ma karę i to tyle:sorry2:
zaraz lecę lekko nadrobić i słyszałam że tam prośby o wróżby były to jak antoche kole 11 położę spać to napiszę:-D
a Martuś czytałam że pracę dostałaś gratki:-)u nas opiekunki od 800 do 2000 biorą ale można i za 600 znaleź mamusię ze swoim dzieckiem co weźmie pod opiekę inne do pilnowania i dużo dziewczyn np w casto tak robi:tak:
Skoro Julcia czekala tak bardzo na ten bal to fajnie ze ja zaprowadziliscie napewno ma mnostwo radosci z tego:tak:
słuchajcie laski wyskoczyło mi mega zimno na wardze czym to wytępić bo zowirax mi nic nie pomaga a boli jak diabli ust dobrze otworzyć nie mogę:baffled:
pasta do zebow, tribiotic lepsza znawczynia tego jest moja siostra:-D
Zasmarowałam colgeitem :-Dszczypie troszku:baffled:
Anabubka spirytu w domku nie mam wypity:-D:-D
Witam Was Kochane. Nie mam jak wejść bo siostra u mnie siedzi od niedzieli bo piec im rozwaliło w domu :dry: i śpi z synem tam gdzie komputer jest. Kubek na szczęście zdrowy, szaleje z kuzynem :-D M jutro na zabieg jedzie oby wszystko poszło dobrze :tak: a na sobotę jesteśmy umówieni na oglądnie mieszkania w żaganiu. M będzie miał blisko do pracy a i ja do mamy i rodziny :tak: na wynajem ok 900zł na miesiąc za wszystko mniej więcej, ale najpierw muszę zobaczyć :tak: a z pon na wtorek moi nowi sąsiedzi urządzili sobie taką bibkę że o 3 w nocy policja przyjechała bo się wytrzymać nie dało :wściekła/y: i na drugi dzień jak Kubę kładłam to muzykę na całą parę puścili :wściekła/y: jak się w*** opier*** zdrowo debila to jeszcze nawet drzwi nie chciał otworzyć :wściekła/y: gadałam z nim przez drzwi i moja mama potem też :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jeny co za dekle się rodzą to ja nie wiem :wściekła/y: no to tyle u mnie, jak siostra pojedzie to będę miała więcej czasu dla Was :tak: nie nadrobię oczywiście bo tego tyle że szok :szok::szok::szok: trzymajcie się cieplutko :tak:
niektorzy nie wiedza jak sie zachowac:baffled:
Zjadlam snadanie Oliwka tez Zaraz sie ubieram i ide do sklepu G z mala zostanie Ide cos na obiad dla Oli kupic
Kurcze dzis oboje z G nerwowi jestesmy z rana Klocimy sie non stop Jest mi smutno z tego powodu Nie odezwe sie do niego poki G sie do mnie normalnie nie odezwie:no:

G mnie teraz pocalowal i przeprosil Cos staralam sie z niego wyciagnac dlaczego tak sie zachowuje ale za duzo mi nie powiedzial
Mnie wkurzaja te zachwiania Nie na moje sily to jest:no:

:
przeprosil za to ze sie klociliscie:sorry2:
Beata trzymam kciuki za zabieg i zamieszkanie:tak:

dobrze Ci dziewczyny radzą:tak::tak:

Maks musiał sie akrztusić śliną albo smoczek za mocno sobie wisnął do buzi bo teraz nie kaszle:no::tak::tak::tak::tak: wiec jest ok:tak::tak:

adzwonila do sadystki i odwołałam dzisiejsza wizyte- dzisiaj ni emialam wsumie nci takiego ważnego aplanowanego- na dole jakiegos zęba mialam leczyc, al emam tak wszystko w buzi obolałe że mi sie odechciało- za tydzien ide juz szlifoac 2-1-1-2 pod korony- najpierw zrobi mi te pierwsze, a potem reszte- bo i tak nie da rady wszystkiego naraz oszlifować, a po wyrywaniu dziąsła mis ie muszą dokładnie zagoići trzeba troche odczekac bo jakby mi zobila most od razu na to, to potem mogłaby by szpara miedzy koroną a dziąsłem, bo sie kość zmienia po wyrwaniu:sorry2:cekawe jak ja bede wyglądac z jedynkami i dwójkami białymi a resztą żółtą:-D:-D i do tego brak 4 i 5 po obu stronach:-D:-D:cool2::cool2::cool2::cool2:
no ale fote nam cykniesz:tak::-D
:-D:-D:-D:-D:-DDobre

A ja zapomniałam wam powiedziec jak mnie Kamil w nocy przestraszył.Obudziłam sie przekręcam sie na drugi bok i cos mnie zaniepokojiło,Słucham czy kamil oddycha i nic nie słychac połozyłam mu rece na klatke a on strasznie zimny :szok:i klatka sie nie rusza no se mysle martko tylko nie to az mi sie ciepło zrobiło ale słucham dalej i oddycha i tyle dorobiłam ze go obudziłam ale szczesliwa byłam ze jest wszystko ok dałam mu sie napic i poszedł dalej spac

sama sie wystraszylam jak przeczytalam ze byl zimny
Ja pewnie tez bym obudzila dla pewnosci:sorry2:

no to teraz sie witam z Wami

pisze od godziny posta i dokonczyc nie moge hihihi
Laura juz po sniadanku.Dalam jej kolorownke ale widze ze w tv sie patrzy wiec zaraz go wylacze i muse zalacze
Ja musze sie wziascza porzadek
Poskladac pranie i jedno powiesic bo wlaczylam na noc.Nalesniki mam piec wiec troche mi to zajmnie:baffled:
Potem do sklepu po miesko mielone bo zostal mi mararon a wyrzucac nie bede wiec zjemy z mielonym i pieczarkami, zapieke w piekarniku z serem i tez bedzie:tak:
Laura zrobila mi pobudke po 9 ale do 10 jeszcze drzemalam a ona obok mnie:-D ze slonikiem:-D palce do buzi mi wkladala zebym tylko oczy otworzyla.Buziaki dawala i mopwila mama wstan chodz do pokoju:-D:-DMoja mala wariatka:-)

WIKI no ja bym sie strasznie przestraszyla No chyba byl Oliwke w panice obudzial Byleby zobaczyc ze oddycha
I co z tego ze mnie M przeprosil jak nadal jest niemily I non stop sie klocimy Ale to ostro Serio mam juz tego dosc Nie wiem czeka nas dzis ciezki dzien :-(

Ja sie zastanawiam czy aby my nie pasujemy do siebie charakterami Mysle ze nawet jak M przestanie pic to mozemy sie nie dogadac bo to jest w nas Bo nie pasujemy do siebie :-(
Kurcze mam dola Sorki ze wam truje :-(

Oli sie bawi G poszedl jednak do sklepu i na poczte Zaraz zajme sie obiadem dla malej
G zrobi dla siebie obiad i dla nich bo dzis mielone ja ich nie jem wiec ich nie robie a co :-)
No i po 14 spadamy No ale dzis nie usmiecha mi sie z nim nigdzie isc :-(

reklama
ANKA nie przeprosil mnie za swoje zachowaie To jak sie do mnie odnoi dzisiaj Nawet do Oliwki jest jakis zly co do niego to niepodobne

MALINKA brak seksu to kiedys mielismy A teraz z seksem jet coraz lepiej wiec mysle ze to nie to

Do góry