reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam dzieweczki

Nocka znośna, maa obudzila sie tylko raz 4 rano i pospala do 8 pawie. Sypie mocno ale tylko 7 * jest.

Luna ja bym tego tak nie zostawiła,biedny gustawo ,to musiał byc zamach to niemozliwe żeby z przyczyn naturalnych:rofl:
:-D:-D:-D
Spadł świerzy snieg, moze lepszy niz tamten do lepienia to pogotowie rtunkowe zrobimy:tak:

A tak w ogóle to dzieki za kondolencje dziewczyny, no biedny on:-)

co do zebów to ja jak sie smieje to czesto odchylam głowe do tyłu i strasznie rozwieram paszcze wiec jednak lepiej wydac troche więcej jednorazowo niz potem żałowac, to nie jest za rok ani dwa tylko minimum na 10:tak:
:tak::tak::tak:. No to tez bym nie zalowala kasy i wolala wiecej daa myslalam, e to na pól roku, jakies przejsciowe czy cuś.

.
Malina, powinnaś dostać żadową posadkę :-p Tam ciągle narzekają na mały przyrost naturalny w Polsce, z twoimi wróżbami szybko by się skończył :-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D

ale nie robimy zadnego wesela, tylko obiad dla najbliższej rodiny i świadków(czyt.rodiców i dziadków) bo wolimy za tą kase jechac w podróz poślubną za granice na tydzien lub dwa, żeby bylo co pamiętac, niz jeden dzien chlania;-):-p
Zgadzam sie w 100%. My tez chcielismy tylko przyjecie, a nasze amy jak zaczly robic liste gosci, to rece mi opadly, ponad 100 wyszla. Zawzielismy se z P i ograniczylismy do niespelna 30 osob. Daloby wiecej usunac, ale to tylko dla przyjemnosci tesciowej...

Witam nowe mamuśki:-):tak::tak::tak:

Anka ,ja czuje ze od jutra rana będę pluła lodem:-D
Uwaga,po trudach i znojach ściagnełam soboie z chomika pierwszy odcinek pólnoc-południe ,pośiwecę sie i ściagne sobie wszystkie częsści:baffled::tak:bo uwielbiam ,a nie ogladałam kupe lat, od kiedy ostatnio szedł w tv.

Wstawiłam sobie wodę na ryż i uwaga idę na kawe do koleżanki :szok:tej o której pisałam ,ze ciagle czegoś chce,w ogóle pisze eski i dzwoni,jakby zajarzyła ,albo podczytywała bb:-Dale to miłe:tak:
Pozostaje zyczyc milego ogladania i przyjemnego kawkowania:tak::tak::tak:

Przyjmij najszczersze kondolencje:-(;-):tak::tak:.Pozostanie na zawsze w naszej pamięci jako duży,biały,zimny.......bałwan:tak:..
Swietne zakupy :tak:
Gratulacje ogromne za nowa prace. Moze jeszcze ta w lumpiku wypali???

kurcze to juz ta godzina a ja kawy nie piłam
ma któras chęć na kawke..... to zapraszam

Ja kawy nie pijam, ale na taka sie skusze:-D

Olcia a ja coś słodkiego zapodam;-):tak:
737.jpg
page373_4.jpg
mniami.
A ja na porannym glodzie.
No bo oczywiecie zamiast sniadanie zrobic, wode wstawic to zaraz na bb lece:-D:-D:-D

witam:-) melduje ze zyje ;-) witam tez nowe mamy :-) dorwalam w koncu ksiazki na które polowałam dłuzszy czas Jeździec Miedziany - Simons Paullina Tatiana i Aleksander - Simons Paullina Ogród letni - Simons Paullina
takze obawiam sie ze jakis czas bede pojawiac sie sporadycznie i od razu przepraszam :zawstydzona/y:
Milego dnia :-)
No kochana za taka lekture to ja Ci wybacze. Uwelbiam takie ksiazki, moze kiedys pozycze od Ciebie???

Chlopacy graja w spadajace malpki wiec mam czas na kompa:tak::tak::tak:
Wypilam juz sobie czekolade na goraco bo skonczylo mi sie capucinko:szok::tak::tak::tak:

co to za spadajace małpki???

Tatus naprawia drzwi blkonowe bo cos mu tam za bardzo wieje:szok:nawet pojechal do sklepu po klucze bo mu jednego brakowlo:szok:
To moze i moje podreperuje, hihi, też nimi ciągnie...

a ja dzisiaj znów do sadysty:baffled::sorry2: ja juz nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:no::no::-(
Cierp ciało cos chcialo-by powiedział mój ojciec. A powaznie-to trzymam kciukasy-przezyjesz jakoś...

No to ja kochane na razie sie odmeldowuje do lodówki. Musze cos zjeść bo mi kiszki grają. Sypie nadal mocno, bedzi etrzeba mala wziac na sanki i na zakupy, bo nic na obiad nie mam. a dostał P wczoraj kupon do Viando na 50 zł-jak znalazł teraz przed wyplata. Ale do końca mieś trzeba wykożystać, więc lece póki o nim pamiętam, hihi.

reklama
ndrobilam w koncu:tak:

Anabuba jakie cieplej,ty jesteś niepoprawna optymistka:-p;-) ,u nas dzis było w nocy-20 a zapowiadali juz powolne ocieplenie ,a temperatura tak w nocy spadła,ze w domu zimno było ,jak w kominku przygasło ,bo z K obracaliśmy sie z boku na bok grzecznie dwójkami ,ściśle do siebie przylegająć:-Du nas teraz -17 masakra jakaś ,normalnie zima.

Luna ja bym tego tak nie zostawiła,biedny gustawo ,to musiał byc zamach to niemozliwe żeby z przyczyn naturalnych:rofl:

A mnuie katar na zatokach siadł,skaranie boskie,popijam sobie theraflu zatoki ,mam nadzieje zę przejdzie....
:

Madziula obracanie na bok dwojkami:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a moze z zatokami warto do lekarza i antybiotyk lepiej?i moze naswietlanie?

mnie tez cos bierxe- jeszcze nie czuc az tak, tylkow nocy mm suche gardło i troske bolące, ale od razu wziełam rutinoscorbin, żeby sie nie rozchprowac i maksa nie zarazic... i tak mielismy dzsiaj tak zimno wmnocy że zmarzlismy i jeszcze o 6 jak sie maks obudil to pokasływal troche, nei wiem cy sie ksztusił smokiem czy to kaszel chorobowy:confused: teraz nei kaszle... zobaczymy:tak: OBY NIEE:no:

a moze za suche powietrze w domu?centralne ysusza sluzowki
a maly moze sie slina zakrztusil?moja tak ma nadal.kiedys bardzo czasto sie krzytusila

Witam sie i ja
Nawet tak jakby wyspana:tak::tak::tak:Mlode pospaly mi do 9 ale siostrzeniec to jzu o 6;40 mnie obudzil bo siku chcial:szok::szok::szok:Kurcze On w kwietniu konczy 4 lata a jest mega niesamodzielny i taki dzidziusiowaty:szok:Moje dziewczynki to w porownaniu z Nim dojrzale baby bo One wszystko same robia:tak::tak::tak:A sa polowe mniejsze ;-):-D:-D:-D
U nas mrozno ale od rana swieci sloneczko wiec w domku jest superowo:tak::tak::tak:Moze pozniej na chwilke wyjdziemy na podworko tylko nie wiem czy ciagnac te moje miniaturki:baffled:
Sorki ale przeczytałam tak po lebkach a zaraz spadam wlaczyc dzieciakom bajki
bo Twoje szczypiorki to zadziwijaja pod kazdym wzgledem:tak::tak::tak:
moja sie sama nie potrafi jeszcze ubrac ale probuje sie rozebrac
no i sama je.tylko nie zawsze jej sie chce leniuch maly.kiedys sie nie dala nakramic a teraz odkryla ze ja ja moge karmica ona sie moze pobawic:baffled:

dzień dobry

Ja tez jestem mamą siedzącą w domu ....
mozna do was się przyłączyć???

witamy i zapraszamy:tak:
i gratuluje fasolki

no to miło że można :)

a więc jestem mamą 13-letniego kamila i 2-letniej emilki
aktualnie(jeszcze do konca miesiaca) jestem na wychowawczym ,walsnie 2 tyg temu dostalam wypowiedzenie z powodu likwidacji zakladu pracy i ALLELUJA hehehehehehe
studiuje resocjalizacje w opolu,od 4 mies mieszkam w warszawie
no i to chyba tak w skrócie:)
aha jestem w trakcie sesji wiec nocki zarwane ze juz nie mam sily :) heheheheh ale byle do niedzieli i koniec,odetchne z ulgą w koncu

kochana to nizela przerwaw dzieciaczkach:tak::tak::tak::tak:
to tak jakby zostac mama po raz 1 drugi raz:-D:-D:-D:-D:-D

W końcu i ja dotarłam;-):tak:.

Mam propozycję - załóżcie z Malinką Centrum Przepowiedni;-):tak::tak:.

Przyjmij najszczersze kondolencje:-(;-):tak::tak:.Pozostanie na zawsze w naszej pamięci jako duży,biały,zimny.......bałwan:tak:.

Popieram w 100% MH;-):tak::tak::cool:.

Witam i zapraszam do pisania i ostrzegam to WCIĄGA.

Hej babencje.Mróz troszku mniejszy i z Olkiem do mojego neurologa pojechaliśmy, żadnych leków nie dał :no:tylko na rehabilitację kazał się zapisać,bo skierowanie dał na 10 zabiegów:baffled:.Może w końcu pomoże:baffled::baffled:.
Na ciuszkach za pół ceny pobuszowałam,obkupiłam M(spodnie i 3 bluzy), Olek sobie jedna bluzkę wybrał:tak:, Julowi koszulę sztruksową, kolor morski z Tygryskiem i słodziutki żółciutki polarek z Bobem Budowniczym:tak:. Sobie wzięłam czarną płócienną tunikę - na zabawę choinkowa będę miała i dla sąsiadki fartuch do pracy i wydałam 21,50:tak::cool::cool:.
Właśnie miałam telefon z niani i na 17:30 idę na rozmowę a to bliziutko koło mnie dosłownie 5 minut:tak:.Zobaczymy.
A i w tym ciuchlandzie szukają kobitek do 30 lat do segregacji ubrań jak dostawa przychodzi - w czwartek na rozmowę idę - chyba na czarno :dry:ale zawsze te 800zł wpadnie:-p;-):tak:.Ale o tym więcej jak wypali;-):tak:.

doczytalam ze dostalas prace
gratulacje!!!!!!!!!!1

kurcze to juz ta godzina a ja kawy nie piłam
ma któras chęć na kawke..... to zapraszam

na kawke to my kolo 14 zapraszamy:tak::tak::tak::tak:

witam:-) melduje ze zyje ;-) witam tez nowe mamy :-) dorwalam w koncu ksiazki na które polowałam dłuzszy czas Jeździec Miedziany - Simons Paullina Tatiana i Aleksander - Simons Paullina Ogród letni - Simons Paullina
takze obawiam sie ze jakis czas bede pojawiac sie sporadycznie i od razu przepraszam :zawstydzona/y:
Milego dnia :-)

to teraz calkiem o nas zpaomnisz:-(

O rany, marne 706 km ode mnie do Lublina:-Dsprawdziłam na zumi:-Ddo Radomia mniej więcej tyle samo:))

a do mnie ile?

Niestety ,ciekawe czy kiedyś sie spotkamy wiekszą gromadą,my mamy z bb:tak:byłoby super,pamietam ,ze zeszłej wiosny jakieś mini plany plany były,ale jak zawsze sie rozbiło wszystko o finanse i zgranie takiej gromady,ale kto wie??

no to kobiety wszytskie sie na wakacje zwalamy do Madziuli!!!!!!!1 rozstawimy namioty b ma spore podworko:tak::tak::tak::tak:

rany boskie!!! Was nadrobić się po prostu nie da:szok::szok:musiałabym tu siedzieć cały dzień:baffled:
przelecialam tak po łebkach:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Wy się tak ekscytujecie tą temperaturą u siebie:-D:-D:-D a u mnie chyba jest najzimniej bo przedwczoraj w nocy było -28stC:szok: wczoraj auto mi odmówiło posłuszeństwa, zamarzł złom jeden:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:o 7 rano było -25:baffled: i do końca tygodnia siedzimy z Misią w domu

wczoraj m miał wolne to zawiózł mnie do sklepu i zareklamowałam sobie buty zimowe, obcas mi odpadał:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:cholera teraz zimno a ja bez butów zostałam:-(mam takie krótkie botki ale o rozmiar za małe, nie mam wyjścia muszę jakoś przetrzymać te dwa tygodnie reklamacji:baffled:

czyli my sie obijamycaly dzien przed kompem:-D:-D:-D:-D
Agunia spojrz na buty z dobrej strony!nie bedziesz miala wyrzutow ze siedzisz w domu:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

oj ja tez zawsze chetna jestem na spotkanka:tak:
4 z Was znam juz osobiscie a gdzie reszta:szok:
to zapraszam do siebie:tak::tak::tak::tak:

Witam wszystkie panie :-)
anka26,07 i Pati to znam wiec bardzo sie ciesze ze od was tutaj sie dowiedzialam ze Pati urodzila :-)życze szybkiego powrotu do domciu Pati:-):-):-)
Ja również jestem z Żor ale od ślubu mieszkam kolo Rzeszowa.
Troche nudzi mi sie w domu wiec postanowiłam dołączyć do was miłe panie może ten czas szybciej bedzie leciał :-):-):-)
Pozdrawiam

witamy i zapraszamy:tak::tak::tak::tak:
mieszkasz w stolicy?calkiem niedaleko mnie

a ja dzisiaj znów do sadysty:baffled::sorry2: ja juz nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:no::no::-(
:baffled::baffled::baffled: za nic w swiecie bym się z tobą nie zamieniła:no:

witam porannie w ten upalny poranek:-D:-D:-D:-D:-D
za okem tylko -15 i proszy snieg:-D:-D:-D:-D

Paulina dzis w szkole.niech pochodzi te 3dni,bo od poniedzialku ferie.mam nadzijee ze w dzien bedzie ciut cieplej to bym w koncu wyszla z mala na dwor.
Taaa ciepełko :tak::-D:-D:-D Szyby mi w kuchni nie zamarzły.:-p

A moje starszaki się zbuntowały i do szkoły nie chcą chodzić.:baffled: Tłumaczą , że w szkole jest tak zimno, nie grzeją niektóre grzejniki...:-pPrzekonały nas.:-D
Kacper zaczął kasłać w nocy.:baffled:

My też od poniedziałku feriujemy.:tak:
czesc siostra:-)

Witam wszystkie panie :-)
Witam, witam i o samopoczucie pytam.:tak::-) Gratuluję fasolinki.:tak:

Echh.. lecę się ogarnąć.

Witam! A. ciągle w domu. Niech skończą sie te mrozy i wraca do pracy bo ani na bb ani kasy nie będzie jak pensję przyniesie:no::baffled:
My byliśmy w centrum pomocy złożyc wniosek na dofinansowanie do turnusu. No i małą aferke skręciłam w MOPS-ie:zawstydzona/y: Potrzebuję od nich zaświadczenie o warunkach materialno bytowych i opinię o rodzicach:)szok:) bo chcę się starać o dofinansowanie jeszcze w fundacji tvn (kumpela dostała 2000zł) -turnus kosztuje 4 tys. I ciągle powtarzali mi że mogą wydać opinię tylko na wniosek fundacji. A z kolei fundacja bez tego w ogóle nie rozpatrzy mojego wniosku:baffled: Dzisiaj poszłam juz z myślą że pójdę do kierownika a jak nie to do burmistrza. Pani, która zajmuje się naszym rejonem grzecznie odmówiła zrobienia wywiadu:wściekła/y:Ale przyszła druga i powiedziała że można takie coś zrobić -w piatek mam wywiad:-)
Zuza śpi. Coś mi zimno mam nadzieję, że nie będę chora-trochę zmarzłam w Kościele. Jak jechałam z powrotem to autko zaczęło mi nawalać i 3 razy mi zgasł:baffled::baffled:Coś czuję że paliwo zamarza chociaż mróz zelżał bo jest tylko -12.

trzeba wlaczyc o sowje!jak wygonia drzwiami to trzeba wlazic oknem:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

no tak ale skoro bys zarabiała powiedzmy 1500zł to dałabys opiekunce 1200zŁ??????bo dla mnie to byłby bezsens iść do pracy harować ,nie widziec się z dzieckiem tyle czasu i miec z tego tylko 300zł bo resztę zabierze opiekunka.no niestety mało kogo stać teraz na opiekunkę

mi tez by sienie oplacalo,dlatego czekam i mala od jesei do przedszkola.

Witam was kochane wieczornie ja jakos nie moge spac wiec siedze przy kompie

Widze ze Ani siostra do nas dolaczyla Iwcik witamy i zapraszamy do czestego pisania tylko uwazaj bo wciaga:-D:-D
My sie tez juz znamy z wesela Ani no i bylas juz u mnie na kawce:-):-):-)

Co do opiekunek to jestem zdania Ani ja rowniez decydujac sie na dziecko decydowalam sie na siedzenie w domu :tak::tak::tak: i mi to wcale a wcale nie przeszkadza :-):-):-):-) mi jest tak dobrze a nawet bardzo dobrze:-D:-D:-D:-D

o prosze jaka zadowolona z zycia
czekaj czekaj,posiedzisz ze 3 lata to Ci sie odmieni:-D:-D:-D:-D:-D

wspolczuje
tulam mocno
ja za tydzien na plombe i chyba na jkais czas bedzie spokj
trzeba wlaczyc o sowje!jak wygonia drzwiami to trzeba wlazic oknem:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

no tak ale skoro bys zarabiała powiedzmy 1500zł to dałabys opiekunce 1200zŁ??????bo dla mnie to byłby bezsens iść do pracy harować ,nie widziec się z dzieckiem tyle czasu i miec z tego tylko 300zł bo resztę zabierze opiekunka.no niestety mało kogo stać teraz na opiekunkę

mi tez by sienie oplacalo,dlatego czekam i mala od jesei do przedszkola.

Witam was kochane wieczornie ja jakos nie moge spac wiec siedze przy kompie

Widze ze Ani siostra do nas dolaczyla Iwcik witamy i zapraszamy do czestego pisania tylko uwazaj bo wciaga:-D:-D
My sie tez juz znamy z wesela Ani no i bylas juz u mnie na kawce:-):-):-)

Co do opiekunek to jestem zdania Ani ja rowniez decydujac sie na dziecko decydowalam sie na siedzenie w domu :tak::tak::tak: i mi to wcale a wcale nie przeszkadza :-):-):-):-) mi jest tak dobrze a nawet bardzo dobrze:-D:-D:-D:-D

o prosze jaka zadowolona z zycia
czekaj czekaj,posiedzisz ze 3 lata to Ci sie odmieni:-D:-D:-D:-D:-D

wspolczuje
tulam mocno
ja za tydzien na plombe i chyba na jkais czas bedzie spokj

Lunka to szybko śniadanko i Gustawa reanimujcie:-Dkochana ale naięcie to ty umiesz budować:tak::tak::tak:
słuchajcie laski wyskoczyło mi mega zimno na wardze czym to wytępić bo zowirax mi nic nie pomaga a boli jak diabli ust dobrze otworzyć nie mogę:baffled:

Witam kochane:happy2:
w ten mroxny poranek na termometrze -17 i jak dla mnie to zimnooooo:szok:
julinę mam w domku wczoraj ja juz zwolniłam bo antoszka chory i nie mam z nim jak wychodzić:no:a babcia wczoraj odjechała więc siedzimy w domku:tak:w piatek pietruszka sobie weźmie wolne to juline rano zaprowadzimy bo ma bal więc chcemy żeby poszła bo marzy o tym
witam nowe mamusi u nas piszcie duzo:tak:
wczoraj była wywiadówka u mojego adama jestem wściekła :wściekła/y::wściekła/y:jak mi przejdzie z lekka to w rowie wam napisze co i jak :-(ma karę i to tyle:sorry2:
zaraz lecę lekko nadrobić i słyszałam że tam prośby o wróżby były to jak antoche kole 11 położę spać to napiszę:-D
a Martuś czytałam że pracę dostałaś gratki:-)u nas opiekunki od 800 do 2000 biorą ale można i za 600 znaleź mamusię ze swoim dzieckiem co weźmie pod opiekę inne do pilnowania i dużo dziewczyn np w casto tak robi:tak:

dotarlas w koncu!!!!!!!!!!!1
a o Antosiowi?zdrowka!
kiedy u was ferie?
ja tez cce jakas wrozbe:tak::tak::tak::tak::tak:

W
Spadł świerzy snieg, moze lepszy niz tamten do lepienia to pogotowie rtunkowe zrobimy:tak:

No to ja kochane na razie sie odmeldowuje do lodówki. Musze cos zjeść bo mi kiszki grają. Sypie nadal mocno, bedzi etrzeba mala wziac na sanki i na zakupy, bo nic na obiad nie mam. a dostał P wczoraj kupon do Viando na 50 zł-jak znalazł teraz przed wyplata. Ale do końca mieś trzeba wykożystać, więc lece póki o nim pamiętam, hihi.

dobrez ze wpadla taka kaska.ja jak pomysle o wyplacie p to chyba ja na waciki wydam:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
a Gustawa reanimuj!:-D:-D:-D:-D:-D
tesciowa byla?

[

Taaa ciepełko :tak::-D:-D:-D Szyby mi w kuchni nie zamarzły.:-p

A moje starszaki się zbuntowały i do szkoły nie chcą chodzić.:baffled: Tłumaczą , że w szkole jest tak zimno, nie grzeją niektóre grzejniki...:-pPrzekonały nas.:-D
Kacper zaczął kasłać w nocy.:baffled:

My też od poniedziałku feriujemy.:tak:
]

to milaas piekne wzoorki dziadka mroza na szybach?????????????
rzadki widok teraz:tak::tak::tak::tak::tak:
jak wybajmowalam mieszkanie to mialam stare okna,podwojne ale sie w roznestrony owtieraly,to przy takich mrozach na tych zew oknach byl lod:szok::szok::szok::szok:
i miedzy okanmi byla luka ze moglam tam cos trzymac zamaist lodowki:tak::tak::tak::tak:

mamy to samo wojewodztwo wiec te same ferie:tak:
ja sowja poslalam bo juz kota dostawala.a ze mroz mniejszy to i auta ludziom odpalaja.Pauline dzis chrzestny odbiera ten co za plotem mieszka.niech sie raz wykaze:tak::tak::tak::tak:
sporo szkol jzu pozamykali przez te mrozy.w lubelksim najwiecej.szkoda zdrowia .
a z e juz fere zaraz to duzo ni straca
za to Ty mozesz stracic wlosy z nerwow:-D:-D:-D:-D:-D

słuchajcie laski wyskoczyło mi mega zimno na wardze czym to wytępić bo zowirax mi nic nie pomaga a boli jak diabli ust dobrze otworzyć nie mogę:baffled:

ja na szczescie wirusa opryszczki nie zlapalam i nidgy nie mialam,odpukac w niemalowane moje czolo:tak::tak::tak:
ale moja mama spirytusem przypala i szybciej sie goi,strup sei szybciej robi
mozesz tez pasta albo mascia cynkowa albosudocremem bo tez na cynku
tez podobno pomaga

reklama
Taką zwykłą pastą do zębów miętową???:szok:
:tak::tak: najzwyklejszą :tak::-)

to milaas piekne wzoorki dziadka mroza na szybach?????????????
rzadki widok teraz:tak::tak::tak::tak::tak:
jak wybajmowalam mieszkanie to mialam stare okna,podwojne ale sie w roznestrony owtieraly,to przy takich mrozach na tych zew oknach byl lod:szok::szok::szok::szok:
i miedzy okanmi byla luka ze moglam tam cos trzymac zamaist lodowki:tak::tak::tak::tak:

mamy to samo wojewodztwo wiec te same ferie:tak:
ja sowja poslalam bo juz kota dostawala.a ze mroz mniejszy to i auta ludziom odpalaja.Pauline dzis chrzestny odbiera ten co za plotem mieszka.niech sie raz wykaze:tak::tak::tak::tak:
sporo szkol jzu pozamykali przez te mrozy.w lubelksim najwiecej.szkoda zdrowia .
a z e juz fere zaraz to duzo ni straca
za to Ty mozesz stracic wlosy z nerwow:-D:-D:-D:-D:-D
Dokładnie takie mam okna.:tak:Nie moje , to nie zmieniam.:dry:
A dzieci po prostu zwiążę :-p:-D:-D:-D

Do góry