reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam ja z maksem na rekach, w oczekiwani na sniadanko które robi M
dzis mi sie zachcialo bułke z erem i do tego cieple mleczkoooo
miamiii
Witam! A. ciągle w domu. Niech skończą sie te mrozy i wraca do pracy bo ani na bb ani kasy nie będzie jak pensję przyniesie:no::baffled:
My byliśmy w centrum pomocy złożyc wniosek na dofinansowanie do turnusu. No i małą aferke skręciłam w MOPS-ie:zawstydzona/y: Potrzebuję od nich zaświadczenie o warunkach materialno bytowych i opinię o rodzicach:)szok:) bo chcę się starać o dofinansowanie jeszcze w fundacji tvn (kumpela dostała 2000zł) -turnus kosztuje 4 tys. I ciągle powtarzali mi że mogą wydać opinię tylko na wniosek fundacji. A z kolei fundacja bez tego w ogóle nie rozpatrzy mojego wniosku:baffled: Dzisiaj poszłam juz z myślą że pójdę do kierownika a jak nie to do burmistrza. Pani, która zajmuje się naszym rejonem grzecznie odmówiła zrobienia wywiadu:wściekła/y:Ale przyszła druga i powiedziała że można takie coś zrobić -w piatek mam wywiad:-)
Zuza śpi. Coś mi zimno mam nadzieję, że nie będę chora-trochę zmarzłam w Kościele. Jak jechałam z powrotem to autko zaczęło mi nawalać i 3 razy mi zgasł:baffled::baffled:Coś czuję że paliwo zamarza chociaż mróz zelżał bo jest tylko -12.

.....

No ja włąśnie miałam robić MUrzynka ale powidła zostały w aucie w garażu. Nie chce mi się iść:no:
biedna.. Ty to masz latania, kombinowania i załatwiania:-(

nie rób mi smaka na ciacho znów:-p

Tadammmmm, od 8-go lutego idę pilnować Szymonka:tak::cool::cool:,na razie po kilka godzin przy rodzicach,żeby mały się oswoił :tak:a od marca 6:30-12:30 weekendy wolne i trochę formy nabiorę ;-) bo na 4 piętrze :tak:a mały klusio:tak:.Ogromne dzięki za kciukasy,postawię jak pierwszą wypłatę dostanę;-):tak:.

Do poprzedniej pracy z Julem jeździłam :tak: a teraz od 1-go obaj idą do nowego przedszkola:tak:.

To widocznie masz gazowy to radzę podłożyć z tyłu dachówkę ceramiczną lub cegłę:tak:,wtedy równomiernie będzie się piekło.Speszyl for ju wrzucam przepis na wafle do książki;-):tak:.

.
to gratulacje:tak:

piecyk elektryczny:baffled: ale dzieki za przepis:-D

Znacie sie z Iwka bo to moja siostra razem na panienskim sie bawilysmy:-D:-D:-D
aaaaaaaaaaaaa:-D i sie nie przyznała pipa:-D

a ze ja sie nie kapłam tez po tym, ze do Rzeszowa wyjechała:-D
Marta spij dobrze

Agnes a ile sie teraz bierze bo ja sie nie znam:baffled:

Zostawilam info w rowie;POMOCY!!!:-D:-D
leceeeeeeeeeeeeeee:-D
no tak ale skoro bys zarabiała powiedzmy 1500zł to dałabys opiekunce 1200zŁ??????bo dla mnie to byłby bezsens iść do pracy harować ,nie widziec się z dzieckiem tyle czasu i miec z tego tylko 300zł bo resztę zabierze opiekunka.no niestety mało kogo stać teraz na opiekunkę
a te 300zl poszloby pewnie na dojazdy do pracy jeszcze i na jedzenie w pracy:-D:-D:-D

reklama
Witam
Oj jak ja bym jeszcze pospała ale trochę roboty przede mną i czasu na dłuższe spanie brak:-:)-:)-(
Do tego muszę ciasto upiec bo jutro w przedszkolu dzień babci i dziadka a ja obiecałam coś przynieść:baffled::baffled:
A teraz troszkę was poczytam póki przy kawce siedzę:tak::tak:

Witam.
u nas we Wrocku nie znajdziesz tańszej opiekunki niż 1200zł za miesiąc na 8h a wiadomo jak więej godzin to więcej kasy.
teraz opiekunki sie coraz bardziej cenią :tak::tak::tak:biora po 1500,2000 :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
U nas za pełen etat(8 godzin dziennie) to tak 900-1000.Nikt nie da więcej niż 5-8zł/godz:no::sorry2:.Ja będę miała płacone za każdą godzinę,bo jak się ustala stałą opłatę za m-c a godzin więcej to wtedy jednostka godzinowa wychodzi mniej niż 4zł.Wychowawczego i tak nie mam :no: to każdy grosz się przyda:tak:.
Dziś pobudka o 6:40:tak:,miałam kumpeli synka do lekarza zaklepać a jej mąż przyszedł i darmo wstawałam:wściekła/y: to przy okazji do okulisty się zapisałam na 9-tą:-p:tak: i chwała Bogu,że mróz to kolejki nie było :no::szok::szok::cool: bo normalnie to o 4:20 trzeba w kolejkę stawać po przychodnią:wściekła/y::wściekła/y:,bo tylko 11 osób przyjmuje:baffled::baffled::nerd:.Olek w przedszkolu,Julu śpi.

witam porannie w ten upalny poranek:-D:-D:-D:-D:-D
za okem tylko -15 i proszy snieg:-D:-D:-D:-D

Paulina dzis w szkole.niech pochodzi te 3dni,bo od poniedzialku ferie.mam nadzijee ze w dzien bedzie ciut cieplej to bym w koncu wyszla z mala na dwor.
dzis mam kleche o 15 ,jezeli go ktos do mnie przywiezie bo ode mnie sie zaczyna moja strona ulicy,pozniejo 17 mam zebranie w szkole wiec mam dzis trcohe roboty.

szwy zdjete!musze przyznac ze sadustka ma dobra reke bo nic nie boalalo i nic nie szczypalo.okazalo sie ze mimo szwowo mam widoczna spora dziure po zebie i dlatego mi krew dlugo leciala.posmarowala mi jeszcze czyms zeby sie szybciej goil bo jeszcze mam wyczuwalny lekki obrzek.
zaikasowala 30zl,wyszlo na to samo co bym wydala na bilet na chirurgie,ale zaoszczedzilam kupe czasu:tak::tak::tak::tak:
to ide poczytac poki mala spi

MARTA gratuluje Dokladnie 150 zl tygodniowo droga nie chodzi :-)
LWCIK ja nie wiedzialam ze Ty jestes siostra ANKI :-)
A&E MNIE WLASNIE tez jest bardzo dobrze w domu Jak narazie nie tesknie za wyjsciem do pracy Ja sie zastanawiam jak bedzie mi zle jak bede musiala isc do pracy No ale najwczesniej planuje pod koniec nastepnego roku Wiec jeszcze troche czasu mam Choc nie wiem co zycie po drodze przyniesie

Oli wlasnie wstala Dzis ja zabieramy na ta terapie Nie mam gdzie jej zostawic A ja chce isc tam z G wiec biore dziecko ze soba Dzis mamy rozmowe z psychoterapeuta wiec indywidualnie tylko my wiec biore Oliwke :-)

Oli zasnela przed 20 pobutki miala o 22 o 2.30 o 5 i teraz wstala No ale cala noc u siebie w lozeczku spala wiec jest sukces :-)

Lece bede pozniej M jest w domu wie pewnie troche mneij bede zagladala

reklama
Witam kochane:happy2:
w ten mroxny poranek na termometrze -17 i jak dla mnie to zimnooooo:szok:
julinę mam w domku wczoraj ja juz zwolniłam bo antoszka chory i nie mam z nim jak wychodzić:no:a babcia wczoraj odjechała więc siedzimy w domku:tak:w piatek pietruszka sobie weźmie wolne to juline rano zaprowadzimy bo ma bal więc chcemy żeby poszła bo marzy o tym
witam nowe mamusi u nas piszcie duzo:tak:
wczoraj była wywiadówka u mojego adama jestem wściekła :wściekła/y::wściekła/y:jak mi przejdzie z lekka to w rowie wam napisze co i jak :-(ma karę i to tyle:sorry2:
zaraz lecę lekko nadrobić i słyszałam że tam prośby o wróżby były to jak antoche kole 11 położę spać to napiszę:-D
a Martuś czytałam że pracę dostałaś gratki:-)u nas opiekunki od 800 do 2000 biorą ale można i za 600 znaleź mamusię ze swoim dzieckiem co weźmie pod opiekę inne do pilnowania i dużo dziewczyn np w casto tak robi:tak:

Do góry