reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dorota M jedzie w poniedziałek o 3rano:zawstydzona/y:. no a jak dlugo tak będzie......aż sie cos trafi......niestety. M jużwrócił z zakupami więc spadam z BB. Narazie babeczki;-)

reklama
Dowikla dobrze ze wizyta u tesciowki udana :-)
KERNA o 3??????szok No to zycze aby sie jak najszybciejc cos trafilo I naciesz sie M poki jest w domu :-)

Oli wstala z drzemki ale strasznie marudna jest Jak zjemy to lecimy na kilka minut na sanki

hej dziewczyny
byłam dzis u innej dentystki zapytac za ile by mi zrobila korony- i powiem Wam ze bede robila u niej- normalnie bierze 450 od jednego zeba- ale ze ja bede robiła 12 to mi wezmie 400zł, czyli lącznie 4800 i ani grosza wiecej, czyli znievzuleni i tymczasowe nakładki gratis!
a no i tzry zęby mi jeszcze wyleczy w cenia( a ona przyjmuje prywatnie, wiec powinnam zapłacic)
a ta do której chodzę chciała ode mnie 500zł od zęba(ewentuanie jakiś malutki rabacik) +nakładki na oszlifowane zęby na czas oczekiwania na porceane 50z od zeba:baffled: i za te 3 zeby tez chciała kasę wziąć- nieduzo bo tylko za znieczulenie ae i tak 60zł musialabym wywalic:baffled:

więc w poniedzialęk ide do niej wyrwac i powiem jej, że jednak zrezygnuje z koron w jej gainecie:baffled:

a powiedzial że ta kase co zaoszczędzę na zebach mogę sobei wydać na zakupy w SIlesii:-D:-D:-D:-D:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rofl::rofl::rofl:

ocywiscie i tak pewnietak nie bedzie bo on wie ze jak nie ma na zycie to nie wydam na co innego....
no ale zaoszczedze mnimum 1200zl
no to poszalejesz na zakupkach
Witam wieczorkiem:-):-)
Mąż małą usypia więc ja szybciutko na chwileczkę do kompa zasiadłam, ale coś widzę że malutko popisałyście:-D:-D
Luna mi się wydaje że Maja ma krzywe kolanka i też nogi w X stawia, no nic na wiosnę jak u męża w pracy trochę się wyjaśni i z wypłatą to podjedziemy do ortopedy i się wszystkiego dowiem:tak::tak:
[
Teraz już wam dobrej nocki życzę i spadam
moze jak byla mala siadala z dupka miedzy nogami a nie na nozkach
U nas już na termometrze jest -17st.C:szok::szok::szok:
woow a u mnie
+1
a zapomniałąm wam napisac sms-owałam z patrysią.jeszzce w 2w1 :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

pati ma juz dość i się męczy bo chciałaby aby było już po wszystkim:tak::tak::tak::tak:
pisała że jak do 29 stycznia nic się nie ruszy to idzie na wywołanie :tak::tak::tak::tak:
biedaczka
Witam!
Zuza została w domu z Tatą bo mróz -15 stopni. Przyjeżdżam a oni zdążyli sie obudzić(to była 19:szok::wściekła/y:) Myślałam że będzie wariowac do nocy ale na szczęście zasnęła o 22:tak::tak: I dzisiaj sukces Zuza kąpała się w dużej wannie:tak: Najpierw w małej a potem szybko wylałam wode do dużej i ją przesadziłam -na poczatku minę miała nie-wąską ale potem jej się spodobało:biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Robię gołąbki po cygańsku bo jutro Mama na obiedzie więc będzie więcej czasu na pogaduchy;-);-)

...
no to super ze lody przelamane
A jakie to sa po cygansku?
Dziendoerek:-)

Maks nam ładnie dzisiaj wstał o 8:-)
dał sie wyspac rodzicom pijakom:-D:-D:-D:-D:-D:-D
pamietam jak my pili to Laura tez super spala:-D
Witam:biggrin2:,M w pracy,Julu i Olek w trakcie śniadania a ja pinda zgubiłam 20 zł:-:)wściekła/y::wściekła/y: - z kieszeni mi wypadło,latałam tą drogą co szłam i nie znalazłam:no: - ale jestem na siebie zła:wściekła/y::wściekła/y:.
Medea ale masz wyrozumiałego synka;-);-):tak::happy2:.
Dorotka,integrujcie się z G,integrujcie:-p;-):tak::tak:.
Kerna,to co tu jeszcze robisz :confused::sorry2:już mi do męża zmykać;-):tak:.
ehhh kasa ucieka ktos sie wzbogacil:baffled:
MARTA milego baseniku

Ja sie ubieram i ide sama do sklepu Jak wroce to zabieram sie za robienie zapiekanki pod oliwke ja robie Pierwszy raz Mam nadzieje ze oli zje ze smakiem Od razu my sie najemy :-)
No i za sprzatanie sie biore Wiec bede pozniej :-)
napewno bedzie jej samkowalo

HEJ witam,
Luna zakupy wczoraj wyśmienicie sie udały:-p:-D

Dowikla teraz rok spokoju przed nami ,zanim znów nas ksiadz zacznie nawiedzać:-D

Ja nigdy nie sprawdzałam nic na siatkach centylowych ,bo wydają mi sie czarna magią:zawstydzona/y:ale też moje dzieciki ładnie rosna wiec sie nie martwie o ich wzrost czy wagę:tak:

Wczoraj K w końcu dostał wypłatę ,no pora najwyzsza,z jaką radości i rozkoszą robilismy wczoraj zakupy w biedronce,no miód:-D

Ja wstałam dziś razem z K rano wypiłam kawke i jak on pojechał do pracy to ja myk-do łózeczkai obejrzałam sobie po raz kolejny Ksieżyc w nowiu"uwielbiam weekendy ,kiedy nie trzeba sie nigdzie spieszyć:-D
U nas też ziab bo -15 w nocy było ,a teraz -7 jest.
DZIŚ na obiad robie rosół,a jutro planujemy placki ziemniaczane,normalnie az mi ślinka cieknie na placuszki:rolleyes:
taaa weekendy sa extra ma sie czas na wszystko:sorry2:
Odpoczywam:tak::tak::tak::tak: Niestety znowu jedzie do tej cholernej Łodzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Michał poszedł spac, ja jem pierogi z ogórkami musztardowymi. byliśmy wymienić akumulator i z wielkim trudem, ale udało sie i ma być teraz ok:-)
Dorota a co za zapiekankę robisz??? Może spróbuję:confused:
dowikla jak za rok do mnie będzie miał przyjsć ten sam ksiądz, to ja wychodze z domu:no::no:
uwielbiam te ogorasy
trzymam kciuki za auto
witam :-) nidługo do pracki sie zbieram jeszcze tylko pomyje naczynia zrobie dzieciom herbate w dzbanku i musze wczesniej jechac zeby zrobic male zakupy Jutro Wolne od poniedzialku 1 zmiana :tak:

MIlej soboty i niedzieli :-)
moze znajdziesz wiecej czasu na bb:sorry2:
LUNKA ja robie normalnie manne na zwyklym mleku Z bebiko jeszcze nie robilam.
Moja mama wczoraj kupila manne Waniliowa I dzis ja testowalysmy :-)
MADZIULA no to mialas MIODZIO ZAKUPKI :-)
KERNA kiedy M jedzie?Jutro czy rano w poniedzialek? A jak dlugo bedzie mial te wyjazdy?????

A zapiekanke robie tak :Ziemniaczki kroje na plasterki,dodaje do tego warzywka mrozone i miesko sie dodaje ja dodam paroweczke :-),To wzystko pieke w piekarniku Pozniej na gore albo sie daje starty ser zolty lub topiony ja dam dzis topiony Albo jajkiem z mlekiem sie to zalewa.Mozna jeszcze sos pomidorowy dodac lub w sosie podac Ja dzis robie bez sosu Jak oli pojdzie spac to jak wstanie to bedziemy ja jadly :-)
Dam znac czy niuni zasmakuje

Kurcze jakiego ja mam dzis lenia Tylko w sklepie godzine bylam
M odkurzyl juz 2 razy zmywal Poskladal pranie suche,teraz robi obiad i jeszcze mi kartofle obral i pokroil do zapiekanki A niby ja ja mialam robic hihihi Nie no reszte ja zrobie .Nakarmil niunie serkami A ja nic nie robie normalnie takiego mam lenia.Musze wziasc sie w garsc i cos porobic bo az wstyd
niech wszystko robi a ty sie bycz.Jak sie czyms zajmnie to nie bedzie myslal o glupotach:-D
Witam
Bylismy juz u tesciowki na kawie i ciachu:tak::tak::tak:Nawet bylo fajnie:-)Tearz dziewczynki spia a ja czekam na brata bo ma przyjechac mi lampy popowieszac:tak::tak::tak:
Zimno dzisiaj jak cholerka bo -11 i do tego wieje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ale swieci slonce i w domu jest super:tak::tak::tak::tak:
a ja nie mialam z kim wypic kawki
Dowikla dobrze ze wizyta u tesciowki udana :-)
KERNA o 3??????szok No to zycze aby sie jak najszybciejc cos trafilo I naciesz sie M poki jest w domu :-)

Oli wstala z drzemki ale strasznie marudna jest Jak zjemy to lecimy na kilka minut na sanki

korzystajcie ze sniegu bo u mnie nie ma :cool2:

niestety zapiekanka niuni nie smakowala Ale nam tak:-D
Bylismy az 25 minut na sankach Oliwka dostala takich fajnych czerwonych policzkow z mrozu ale raczki i cala byla cieplutka i nie spocona wiec spoko:tak:

Kurcze jakie tu dzis pustki:-(

Ja podnioslam swoja D... i cos zrobilam w mieszkaniu:-p

hejka :-)
mało cos dzis naskrobałyście więc szybko przebrnęłam :tak::tak::tak:

u mnie też zimno,rano jak sżłamdo pracy -18C az mi w nosie zamarzało :-D:-D:-D:-D:-D potem popołudniu -12C i widac ze znów rośnie,dziś w nocy am byc -20C :szok::szok::szok::szok:

Anka jak ja Ci zazdroszczę tych +1 :tak::tak::tak::tak::tak::tak: podziel sie tym ciepełkiem trochę :tak::tak::tak::tak:

Oliwka mi dzis pierwszy raz zjadłą sama drugie danie :szok::szok::szok::szok::szok: normalnie w szoku jestem.przyszłam z pracy,Oliwka jeszzce spała więc szybko ugotowałąm obiadek.jak wstała to razem jadłyśmy.miałm dizs ziemniaczki,wątróbkę z indyka i mizerię :tak::tak::tak::tak:
zawsze to Oliwka drugie danie to wzięła z 3 kęsy i koniec ona tylko zupy by jadła a dziś sama ładnie zjadła no nie wszystko co jej nałożyłąm ale tak z 3/4 więc jestem zadowolona.

ja już część posprzatałam ,już 2 prania puściłam,mma jeszzce zamiar jedno puścić.i prasowanie mnie czeka jak Oliwka uśnie.:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka na szczęscie dziś grzeczna,super bawiła się ciastoliną,trochę powariowała w namiocie a teraz bawi się lalkami Barbi,wszystkie po kolei rozbiera i próbuje ubierać :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

niestety zapiekanka niuni nie smakowala Ale nam tak:-D
Bylismy az 25 minut na sankach Oliwka dostala takich fajnych czerwonych policzkow z mrozu ale raczki i cala byla cieplutka i nie spocona wiec spoko:tak:

Kurcze jakie tu dzis pustki:-(

Ja podnioslam swoja D... i cos zrobilam w mieszkaniu:-p
fajny relaks zaliczylyscie:tak:
Moze kolejnym razem zapiekanka jej zasamkuje
hejka :-)
mało cos dzis naskrobałyście więc szybko przebrnęłam :tak::tak::tak:

u mnie też zimno,rano jak sżłamdo pracy -18C az mi w nosie zamarzało :-D:-D:-D:-D:-D potem popołudniu -12C i widac ze znów rośnie,dziś w nocy am byc -20C :szok::szok::szok::szok:

Anka jak ja Ci zazdroszczę tych +1 :tak::tak::tak::tak::tak::tak: podziel sie tym ciepełkiem trochę :tak::tak::tak::tak:

Oliwka mi dzis pierwszy raz zjadłą sama drugie danie :szok::szok::szok::szok::szok: normalnie w szoku jestem.przyszłam z pracy,Oliwka jeszzce spała więc szybko ugotowałąm obiadek.jak wstała to razem jadłyśmy.miałm dizs ziemniaczki,wątróbkę z indyka i mizerię :tak::tak::tak::tak:
zawsze to Oliwka drugie danie to wzięła z 3 kęsy i koniec ona tylko zupy by jadła a dziś sama ładnie zjadła no nie wszystko co jej nałożyłąm ale tak z 3/4 więc jestem zadowolona.

ja już część posprzatałam ,już 2 prania puściłam,mma jeszzce zamiar jedno puścić.i prasowanie mnie czeka jak Oliwka uśnie.:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka na szczęscie dziś grzeczna,super bawiła się ciastoliną,trochę powariowała w namiocie a teraz bawi się lalkami Barbi,wszystkie po kolei rozbiera i próbuje ubierać :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Niby na plusie ale i tak zimno czasami mi sie wydaje ze jest mniej niz na termometrach
Laura dzis tez rozbierala lalke nawet ja kapala i ubierala:-D

A my wczoraj z mezem zamowilismy sobie pizze i walnelismy po piwku w trakcie ogladania filmu
Fajnie spedzilismy wieczorek
Ja dzis rano sprzatalam potem bylam na zakupach.Z Laura kleilysmy, malowalysmy, kloci poszly w ruch a teraz Lali oglada swoja bajke:happy2:
Ja wstawilam do piekarnika rybke i fryteczki
Moj dzwonil ze niedlugo bedzie i ze mamy wieczorem gosci wiec jeszcze bee musiala do sklepu podejchac po jakies dwa kuraki i zrobie w piekarniku a do tego salatka i bagietki
Wodka w lodowce, winko za szklem wiec mam czym ugoscic :-D

Witam:-):-):-)
Mąż pojechał z Mają do teściowej a mi wreszcie udało się na chwilę usiąść bo jakoś od rana ciągle na nogach byłam:cool::cool:
Zima mrozi na całego, w dzień -15st.C było ale jakoś dajemy radę i nawet z Mają na saneczkach byliśmy.
Do tego akumulator nam padł i auto nie odpaliło czyli kolejny wydatek przed nami:dry::dry::cool::cool:

Anaconda nam na szczęście wymienił koleś na nowy akumulator bo jednak był felerny. ale koleś taki cwaniak, że wypytywał nawet o markę prostownika żeby tylko znaleźć jakiś haczyk:sorry2:Ale M się dosyć na szczęście zna i kolesia przegadał. A tak to prawie 4 stówki w plecy by było. no anaconda trzeba wyskoczyć z kaski niestety.....:dry::dry:
Ja po zeestawie ogórasy z ruskimi dostałam takiej zgagi że musiałam się legnąć. Zemdliło mnie cholernie bleeee jeszcze mandarynek wepchnęłam chyba z kilo:zawstydzona/y: Zamówiliśmy sobie pizze zaraz przyjedzie:tak:
Michał nie zwraca na mnie uwagi tylko łazi za tatą krok w krok:-D
Anka u ciebie bez mrozów???:szok::szok::szok::szok::szok: pod ziemią mieszkasz czy co????;-)

reklama
Witam i ja
U nas tez zimno Ania wam juz pisala ile jest stopni ale jest taki zimny wiatr ze jak przyszlam przed chwila do domu to myslalam ze mi uszy z zimna odpadna:szok::szok::szok: ja naweet nie mam termomentru zeby sprawdzic ile teraz jest stopni:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Dobrzy ze Emily ma spiwor w wozku bo by tez strasznie zmarzla jak mamusia bo bylismy dosc dlugo na dworze :tak::tak::tak:

Ja dzis od rana sprzatanie szwagierka wziela mala rano a ja sobie spokojnie pomylam okna podlogi porobilam pranie itd potem przyprowadzila Emily ok 14 do spania musiala szwagierka ja niezle wykonczyc bo usnela w sekunde nawet sama wolala ze chce spac a o 17 z trudem ja obudzila no bo ilez mozna spac:-D:-D:-D
Ja sie troche pobyczylam jak mala spala bo juz wczesniej mialam wszystko zrobione:tak::tak::tak:

Do góry