reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Joasiu jak to zmienili ci umowę na 3/4 etatu bez twojej wiedzy:szok::szok:no przecież ty musisz taka umowę podpisać:szok:
As w nocy hmmmm ja bym nie dała rady więc szacun ja ostatnio jak nie pośpię ciągiem 6 godzin to jestem nietomna i zła:zawstydzona/y:
Madziula to pisz tu nam co i jak :tak:kurcze mój Adam czaami ściemnia ale w taki sposób że od razu wiem że kłamie to raz a dwa najczęsciej sam się przyznaje do kłamstwa:sorry2:
Kurcze mam dziś lenia miałam prasować a mi się nie chce:no:

reklama
Hej dziewczyny jak tylko moge wpadam na kompa.
Boże! Co ja miałam za nockę. Zasnęłam koło 24. Mała budziła się od 2 a od 3.30 do 6.17 spedziłam nocprzy łóżeczku. Co zasnęła i chciałam wyjśc cichaczem to wrzask, nie , być, choć, nie mam mamy!!!! No masakra. Ludzie myślą, że dziecko biję. W końcu zasnęła, jak zobaczyła w drzwiach tatę ( wrócił z pracy ). Spałam do aż 9.25. Nadrobiłam i oto jestem.

a ja właśnie od jakiś 40 min pisze sobie na gg ze swoim pierwszym chłopakiem :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p moją pierwszą miłością :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Kurcze dziewczyno, ile ja bym dała za pogaduchy z moja pierwsza miłościa....

Poranek nieciekawy ale fantastycznie opowiedziany.:tak::-D
Oby teraz tyko Cię jakieś choróbsko nie złapało po tym marszu z gołą głową.

Mamita trzymam kciuki za przyśpieszenie terminu, a ceny-moj Boże kochany-jak rodzic nie ma być przy tym bezsilny...

Anabuba dobze że gębowosprawa się poprawia, mniej sie faszerujesz, to już coś:tak:
A kulig-Paula nbędzie zawiedziona, ale przy takim mrozie, też bym sie obawiała.

a co takiego mala Ci nawywijala?pochwla sie:-)

a co do kuracji-zadziala:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
a ze jak wstaniesz w nocy to trcohe wyplynie to trudno.na pewno nie wszytsko.
a przez ile dni masz brac?
Mala- poszłam z nią do supermarketu na szybkie zakupy, wiało, a to najbliżej. awsze tam chodzimy na szybkiego i mała zawsze bez wózka. Zawsze w miarę grzeczna, polata, pobiega, ja jej nie bronię i przy kasie już grzeznie na mamuni spódnicy wisi. A ostatnio??? Uciekała jak zawsze ale później latała i mnie szukała, śmiech, zabawa w chowanego, no bomba. TYlko patrzyłam na alkochol, jak stałam przy kasie a ta tam butelki dkurza. Kasjerka mnie uspokoaja, że jedna, to pikuś, dwie przezyją, a więcej to i tak juz nie zbije. No to fajnie, ja chce wychodzić a ta na tym alkoholu się bawi w najlepsze, za szybę się schowała. Ja obładowana, bo wiadomo niby nic a zwiędł jej cyc:-D, kupa zakupów wyszła. Dorwałam łobuziarę, ciagnę do domu-Kurza twarz-zapomniałam-cofam się z tym wszystki w biegu do marketu, ta ucieka od rogu-mówie, że nei mamy czasu, ze biegiem-kolejke juz mi zarezerwowali, ale zanim tam doszłam, to juz jej nei bylo.
no wiec złaałam ja za rekaw kurtki iciągnei ciągne uciągnąc nie mogę (hihi), a ta położyła się na podłodze i woła gili gili i smiech i zabawa. ludzie az sie doniej usmiechali, no taka przy tym minka, ze az sama mieklam, i takkilka razy, w koncu wzialam ja pod pache i lece do kasy, zakupy mi sie rozsypaly , puscilam ja i zbieram, podnosze głowe jzu jej nie ma. Słysze pare alejek dalej jak se zkims bawi-dziadek jakis ale pracownik chyba ) chodzil za nią i obserwowal, to jak zobaczyl, ze sie juz uwinęłam, to mija przyprowadzil. Za reke sie nie dała, bo sie bala, to niby zabawa, niby cos tam, zakupy pod pacha, druga torba w rece, torebkana ramieniu, dziecko chba w zebach do kasy dociagnelam ( nie pamietam :-D). Juz place, a ta znow na alkohol ( o 1 kasę dalej ), przecisnęłam się rze zta kolejkę ( a ciasno tam jak nie wiem), dorwałam gnojka:-D i wychodzimy. Przy wyjsciu ubieram ja i tłumacze, ze barzo brzydko sie zachowuje, ze mamusia nie mam sily ani czasu, ze nie wolno uciekac, ble ble ble i ze juz wiecej ze mna tu nei przjdzie. Jaki placz od razu? Ale na sekunde tylko, bo powiedzialam, ze jak mi obieca, ze bedzie nastepnym razem grzeczna, to pomysle. No to skowronek z marketu wyfrunął.
No i przy wyjscu, jak juz przestała łakać, podchodza do mnie kupujacy, co czesc wszystkiego widzieli i sie smieja-zeby kazdy mial tak wesolo z corcia jak pani-no matko kochanna-rzeczywiscie-no smialam sei do rozpuku:baffled:, pewnie dlatego spocona jak mops z tamtad wyszłam:baffled:
Mam zużyć całe opakowanie, czyli 6sztuk. No mam nadzieje, ze masz racje, ale tak jak dzis to masakra byla. No i wiesz, zeby dojsc domałej, to troche jednak trzeba przejsc... Ale jestem dobrej mysli. Wczoraj jak alikowalam to zauwazylam strzepki chusteczki higienicznej-co oznacza, ze chore i obumarle tkanki juz odpadaja:blink:

witam wstawać śpiochy.
Ja już Kubę zaprowadziłam i ze szkoły wróciłam.:-D:-D
ZOMBI

Witam laski moje kochane:happy2:
ale za wami tęskniłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mama wczoraj wieczorkiem pojechała więc dziś się do was melduję:tak:nie nadrobię bo nie mam jak tyle tego:szok::szok:
mama musiała jechać bo leki jej się kończyły ale w niedzielę przyjedzie do wtorku bedzie bo julina ma w poniedziałek w szkole dzień babci no i babcie zaprosiła więc babcia nie ma wyjścia onecność obowiązkowa jak jej julina powiedziała:-D
przez ten czas co była babcia sobie wypucowałam w szafkach u dziciaków bo kupiliśmy szafe na wyprzedaży w ysku z 560 na 285 była przeceniona do tego wzieliśmy nadstawkę za 100zł do szafy i jeszcze taka jedna szafa i się pomieścimy z lumpami:-D:-D:-D
wytapetowałam kuchnię tzn jedną ścianę którą miałam wytapetowac i tapeta leżała sobie jakieś 2 tygodnie i nie było czasu żeby się za to wziąść a tak była babcia antkiem się zajęła to ja myk myk i wytapetowałam:tak:
Julina mi kaszle troszku ale do szkoły chodzi antoszka się smarczy i dziś zaczął kaszleć:baffled:ale u niego to chyba też zęby bo mamy już 2 nowe 4 i jedną 3:tak::tak:
no to tak po krótce wam relację zdałam a z szefową to:wściekła/y::wściekła/y: no jak narazie jest podobno chora no i biedna ani telefonów nie odbiera ani nie dzwoni:wściekła/y:ale ja poczekam oj poczekam..........................
AS a ty małpo na bezsenność znów cierpisz:confused::-)
A jak myśmy sie stęskniły za TOBĄ!!!
Fajnie, że wykożystałaś darmową opiekę, no jakby nie było, pomoc duza.
A teraz to zdrówka życze całej rodzinie i gratki dla Antosia za nowe zębole!

Hej laski teraz sie spieszę ,poczytałam wasze rady na temat kłamania,wyszedł grubszy temat,jak wrócę ze szkoły,bo jadę Ksawierka przebrać,na Dzień Babci i bal karnawałowy za jednym zamachem, to wam opowiem ,bo ja w to uwierzyć ,nie mogę....:-(
Aż się boję. Poważnie. Nie brzmi to dobrze.

Lunka ale zakupy miałaś :szok::szok:no choć gdybym pewnie patrzyła na to z boku to bym się pewnie usmiała:-D:-D:-D:-D
kochana no olałam to prasowanie tym bardziej że mój pietruszka ma dziś wolne ale pojechała rano do kumpla kompa mu renimować ma tylko zapowiedziane że o 12.30 ma julinę ze szkoły odebrać bo ja z antoszką nie wyjdę bo u nas -10 i wieje okropnie:baffled::baffled:
a wczoraj oglądałam tvn meteo i mówili ze przyszły tydzień ma byc mega zimny w dzień od -15 do -20 a w nocy od -20 do -27:szok::szok:mo i rosyjscy meteoroldzy zapowiadają że tak sroga zima potrzyma w polsce do końca lutego:szok::szok::szok:to mnie wcale nie cieszy tym bardziej że łożysko mi się w kole od wózka rozwaliło i zanim będe miała kasę na naprawę tego to musimy jeździć wózkiem ze znacznie mniejszymi kółkami co jest mega trudne:baffled:no ale jakos trzeba sobie radzić dobrze że jeszcze tydzień i będą 2 tygodnie ferii:tak:

Kurcze, a mó wózek, tzn Wiktorii, od chyba 4 tyg stoi na balkonie przykryty snieżna kołderką. Zamarzl na amen i boje sie, czy mi tam cholera nie zardzewieje.
Takie mrozy??? Kurza twarz, to jzu w ogole z tymi oknami to my pozamarzamy w tym domu..

Cześc zdiewczynki.
Ja tylko na niedługą chwilę, bo amała mi tu ziewa i trzeba ją zabawić , jak mi teraz zaśnie i pośpi ze 2 h to nie iwem o której pójdę spać:baffled:

Przepraszam, ponadrabiałąm tylko po łepkach. Przedwczoraj byliśy u mojej mamy na kawce, bo strasznie się stęskniłąm, wczoraj miałąm normalnie odcinek super niani w supermarkecie z moją małą:wściekła/y:-myśłałam, ze mnei krew zaleje, ale że wszyscy na około się uśmiechali, bo robiłą scenkę w strasznie symoatyczny sposób to i ja ledwo twarda minę trzymałam.
Dzis z P i mała na mały spacer wybyliśy, ale tak wiejej, że głowy urywa.
usprawiedliwienie-
P wraca zpracy po 6 i śpi do 13-więc do kompa nie mam dostępu. Kiedy wstaje robię i podaję obiad, po 17 P wybywa do pracy a mała ciągle w chowanego chce się bawić i mnie ciąga. Nawet nie mamkiedy kompa włączyć. Dziś się zbuntowałam, to mi przysypia:baffled:.
Za to jak ja położe o 21 to zaraz sama się kładę, bo zacz ełam tą kurację tymi globulkami, a po zaaplikowaniu trzeba kilka godzin placjkiem na plecach lezeć. Wiec zapodaję je jak najszybciej, zanim małą obudzi się w nocy do dopiciu. Więc nawet neta nie załączam. Wczoraj raptem film obejrzałam a ta juz mnie wola-nie wiem, czy ta kuracja przyniesie jakies efekty:baffled:.

Anka-Twoja mała liczy do 10!!!! No kochana, nieźle, tylko gratulować!!!!!

Kurcze, zagwostka. MOja tez kłamie, ale tak raczej dla zabawy, no młoda jeszcze, ale potrafi takie bajki sprzedawać, że szok-np to mama nasikała w moje majteczki!!!:-D:-D:-D
Kochana z tymi globulkami to juz tak jest ze trzeba lezec zeby ona jak najdluzej tam siedziala.Wiadomo ze jak wstaniesz to zacznie wyplywac ale nie wyplynie wszystko wiec nie martw sie Napoewno kuracja sie uda:tak:
A co do lioczenia to p[ochwala sie ze Laura liczy do 10 po Polsku i niemiecku:-)
dziękuję za życzonka :tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka jednym dziadkom dałą już prezenty rano a drugim dopiero w weekend.
dostali bomboniery i fotokubki z Oliwki zdjęciem.:tak::tak::tak::tak:

i Oliwka pieknie powiedziała wierszyk babci :tak::tak::tak::tak: jestem z niej dumna :-):-):-):-):-):-)

kupiłam Oliwce 2 płyty z piosenkami dla dzieci,teraz stale każe sobie włączac :tak::tak::tak::tak::tak: ciągle teraz śpiewa "poszła Karolinka" i "Tańczymy lambada" :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
normalnie słodka jest :tak::tak::tak::tak::tak:
Bardzo fajny prezencik
A Oliwka to jak moja Lali muzyka, muzyka i muzyka, nie wspomne o tancach:-)

Witam wieczorkiem
Byla u mnie siorka i szwagier:tak:Pozniej na chwilke poszlismy do Babci zeby zlozyc zyczenia:tak::tak::tak:A prezencik dostanie w sobote jak pojdziemy na kawe i ciacha:-);-)

Nic mi sie nie chce i łeb mnie boli:no::no::no:Mrozy zapowiadaja na dlugo,dlugo wiec bedziemy siedzieli w domu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A co tutaj takie pustki:confused:
Ja mam chwilke ale nie wiem jak dlugo posiedze bo mlode marudne,ja sie zle czuje,a Dominik tez stale mi steka i cos wola:no::no::no:

KERNA
Babo,jak Twoja beta:confused:
Kochana zima ma to do siebie ze mrozi z czegho dosc znaczna ilosc ludzi jest niezadowolona:-( ja tez nie znosze mrozow wiec jestem w tej grupie niezadowolonych:baffled:
Jak ja bym chciala sobie tak na kawke i ciacho do babci pojechac:sorry2:
KERNA
Twoja beta jest ok:tak::tak::tak::tak:
Na przelomie 5-6 tydzien to minimum jest okolo 23000:-):tak:
A wiec jak dla mnie to jest ok
jak dla mnie tez jest ok
witam nocnie
wifdze ze juz chyba zdnej nie ma
bylabym wczesniej ale musialam zrobic troche porzadku na dysku i sie zeszlo

pogofda sie zawiesila:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
cala dobe jest -10 i chmury do tego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nie lubie chmur!

moja twarz wyglada dzis juz sporo lepiej.opuchlizna troche zeszla i dzis bralam juz tylko ibuprom i tylko 2 razy.ketonal juz nie byl potzrebny i dobrze:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

u mnie jeszczejeden tydzien szkly i ferie:-D:-D:-D:-D:-D
Paulina ma miec we wtorek kulig i ognisko z klasa,ale jak bedzie jak zapowiadjaa-czyli -14 w dzien to chyba ej nie puszcze.co innego spokojny marsz a co innego ped na sankach...no zobaczymy jak to bedzie
nie ma jak sloneczko, co?:-)
Fajnie ze opuchlizna schodzi i wracasz do normalnosci
w -14 ognisko to te dzieciaki chore wroca:szok:
Witam laski moje kochane:happy2:
ale za wami tęskniłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

przez ten czas co była babcia sobie wypucowałam w szafkach u dziciaków bo kupiliśmy szafe na wyprzedaży w ysku z 560 na 285 była przeceniona do tego wzieliśmy nadstawkę za 100zł do szafy i jeszcze taka jedna szafa i się pomieścimy z lumpami:-D:-D:-D
wytapetowałam kuchnię tzn jedną ścianę którą miałam wytapetowac i tapeta leżała sobie jakieś 2 tygodnie i nie było czasu żeby się za to wziąść a tak była babcia antkiem się zajęła to ja myk myk i wytapetowałam:tak:
Julina mi kaszle troszku ale do szkoły chodzi antoszka się smarczy i dziś zaczął kaszleć:baffled:ale u niego to chyba też zęby bo mamy już 2 nowe 4 i jedną 3:tak::tak:
no to tak po krótce wam relację zdałam a z szefową to:wściekła/y::wściekła/y: no jak narazie jest podobno chora no i biedna ani telefonów nie odbiera ani nie dzwoni:wściekła/y:ale ja poczekam oj poczekam..........................
AS a ty małpo na bezsenność znów cierpisz:confused::-)

jak ja kocham wyprzedaze:tak:
Moj cos wczoraj mowil ze sie na zakupki wybierzemy, biedny kurtke chce nowa:-)
A z tym tapetopwaniem to zaszalalas:tak:
A szefowa znow chora biedna ta krtan to ma slaba:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

HEJ laski Nadrobilam was troche
KERNA MNIE sie wydaje ze nie masz sie czym martwic Tak jak dowikla napisalam Mnie sie wydaje ze twoja beta jest ok :-)
Wczorajszy poranek mialas niezly :-)
AGNES i co powiedzialas M ze gadalas z pierwsza swoja miloscia?
MADZIULA czekam na wiesci jak sie udalo oduczanie klamania :-) POWODZENIA

Reszty oczywiscie nie pamietam.
U nas nocka do D... Ale to przez to ze Oliwka wczoraj sie glupot najadla Od dzis sie zas za nia ostro biore I juz mamie i jasiowi zapowiedzialam ze jak tylko zobacze ze oni daja Oliwce cokolwiek slodkiego lub jakiego cytrusa to jak bedzie plakala w nocy to ja im ja do lozka dam taka placzaca.

Zla jestem dzis i wogole dzis non stop sie kloce z G i mam wyrzuty bo mialam go wspierac To jest sielniejsze odemnie.
Byl u nas szef grzeska i nie wytrzymalam i tez powiedzialam kilka slow
G placi alimenty i szef chciala cale chorobowe zaplacic za alimenty grzeskowi Bo on ma tak ze ma sciaane z wyplaty tyle ile sie da A ja do niego ze ZA CO MY MAMY ZYC :-(
ZE NA MLEKO DLA DZIECKA NIE MAM a to jest fakt bo tam ostalo moze na 90 ml mleka dla Oliwki Pampersy sie koncza.G oczywiscie ze cos zalatwi TO JA PRZY SZEFIE TO IDZI UKRASC normalnie juz nie wytrzymalam.
G dostal 300 zl a 210 poszlo na alomenty Dobre i te 300 zl Ale najgorsze to to ze najarazie nie ma pracy bo jest snieg Teraz szef bedzie pisal mu urlop.
G sie jakos nie martwi Ja sie musze wszystkim przejmowac Ze zyc za co nie mamy :-(

G musi zaczac szukac innej pracy bo tak sie nie da Zla jestem :-(

Po 11 G ma dzwonic do osrodka bo narazie tam nikt nie obiera Po 11 m ktos tam niby byc
Musze z oli wyjsc dzis na chwile na spacer mimo ze u nas mrozne

Kurcze wsiekla jestem wiec juz wam nie gledze

nadrobilam wiec teraz sie witam z Wami

Ja wczoraj nie mogla posiedziec bo jak na zlosc rozbolal mnie brzuch i wzielam tabletki.A uwierzcie mi ja biore tabletki w ostatecznosci wiec ten bol byl tak mocny ze myslalam ze sie przekrece:baffled:Oczywiscie wieczor i przyszla @ Dobrze ze termin u gina przesunelam:-D:-D

Lali oglada swoja bajke a ja bym musiala sie wziasc za porzadek i napiec nalesnikow:-)
Na obiadek mam pomidorowa a potem zrobie ziemniaki z jajkiem sadzonym i mizeria

Dorota postawa Twojego meza mnie wkurza:wściekła/y::wściekła/y:
On sie niczym nie przejmuje
Leczyc sie nie chial w szpitalu, wyplata sie nie przejmuje, brakiem pracy tez sie nie martwi :wściekła/y::wściekła/y:
No sory ale zaraz to Ty bedziesz musial sie zatrudnic i isc na 8h zeby do domu kase przyniesc:wściekła/y:Jak wrocisz bedziesz musiala ugotowac, wyprac, wyprasowac i sie dzieckiem zajac:wściekła/y:A twoj bedzie lezal i pachnial:wściekła/y:
Jak mnie tacy faceci wkurzaja:wściekła/y:
Wybacz ale normalnie krew mi sie gotuje
Co Ty masz z tymi 300zl zrobic? bo ja to bym sie upila i zapomniala ze wogole je mialam:cool:

reklama
Do góry