reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

a ja właśnie od jakiś 40 min pisze sobie na gg ze swoim pierwszym chłopakiem :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p moją pierwszą miłością :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
oh Ty niedobra!!!!!!!!!!!!!:-p:-p:-p też bym tak chciała...mój były był fajny:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
dowikla a najbardziej denerwuje mnie że na każdej stronie piszą inne normy:wściekła/y: ja jestem koniec 6tc i początek 7:tak: ale znalazłam stronkę gdzie jest to inaczej wyjaśnione i hcg przy stężeniach do 6tys podwaja wartość około po 4 dniach a przy wyższych nawet dłużej!!!!!! Czyli już jest ok:tak::tak::tak::tak: dobra stronka......hehe:-D
A już z innej beczki opowiem Wam mój poranek!
Wstaje rano i oczywiście ciocia zostaje z bejbe, a na 9 ma do pracy. Ja szybko do fury, a ten nie gada bo akumulator padł(nowy). No budzę ojca co by mi prądu pożyczył, odpaliłam, zajechałam, krew pobrali, wracam do parcha a ten nie gada:szok: a ja mądra bez telefonu, bez czapki i bez kabli:dry::dry::dry: Łaziłam po parkingu i pytałam czy ma ktoś kable ale niestety każdy miał prawny akumulator:sorry2:
więc dawałam na kaczorach do chaty w wypiździawe i mrozie -12:wściekła/y: przez całe miasto o 8 rano:wściekła/y: Tato jeszcze był to wróciliśmy ożywić parcha a ciocia do pracy się spóźniła:sorry2::sorry2::sorry2: oh poranek.....

reklama
Witam! Dopiero teraz :zawstydzona/y:Dzisiaj obdzwoniłam ośrodki rehabilitacyjne w sprawie turnusu dla Zuzi. Wszędzie terminy zajęte na ten rok:szok::szok:A ceny:szok: Juz nie 3 a ponad 4 tys za 2 tyg. W jednym super ośrodku zapisałam nas na grudzien chyba że termin się wcześniej zwolni to zadzwonią do mnie. Koszt ok 4 tys. A. sie pyta skąd kase wezme bo dofinansowanie z pfronu jest max 1200. Cóż, liczę na fundację a jak nie bedzie tyle środków na ten czas to bede kombinowac inaczej:baffled:
Robie ciasto na Dzień Babci-bo wczesniej goście byli:zawstydzona/y:trudno goście delicje a my jutro sernik z brzoskwiniami;-);-);-)Nawet łatwy przepis-zobaczymy co wyjdzie;-)
Lecę poczytać:tak:

witam nocnie
wifdze ze juz chyba zdnej nie ma
bylabym wczesniej ale musialam zrobic troche porzadku na dysku i sie zeszlo

pogofda sie zawiesila:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
cala dobe jest -10 i chmury do tego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nie lubie chmur!

obiadek mialam wczorajszy-zupke.po polduniu zrobilam pierogow z kapusta i grzybami bo ostatnio sporo farszu mi zostalo.
pozniej wpadlam na imininy do szwagierki zza plotu
jutro moze sie do mamay wybiore jak sie pogoda mocno nie popsuje

moja twarz wyglada dzis juz sporo lepiej.opuchlizna troche zeszla i dzis bralam juz tylko ibuprom i tylko 2 razy.ketonal juz nie byl potzrebny i dobrze:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

u mnie jeszczejeden tydzien szkly i ferie:-D:-D:-D:-D:-D
Paulina ma miec we wtorek kulig i ognisko z klasa,ale jak bedzie jak zapowiadjaa-czyli -14 w dzien to chyba ej nie puszcze.co innego spokojny marsz a co innego ped na sankach...no zobaczymy jak to bedzie

Wszystkiego najlepszego dla Agnieszek:-):-):-)

hej musze was troche poczytac Wczoraj nie mialam czasu was nadrobic
G wczoraj przyjechal do mnie do kolezanki do czestochowy.Ja umowilam nas i go na rozmowe.Poszlismy do kolezanki mojej znajomej Ona ma meza alkoholika ale byl juz na leczeniu i juz dluzszy czas nie pije G nie wiedzial ze to jest alkoholik Wiedzial tylko ze na kawe idziemy do kolezanki .No ale rozmowa alkoholika z alkoholikem mam nadzieje pomogla:tak:

G jeszcze spi z Oli ja pije capucinko z kolezanka i klachamy:tak:

Jutro idziemy z G do roznych poradni si poumawiac 3 majcie kciuki aby G dal rade:tak:
trzymam kciuki:tak::tak:

hej dziewczyny, witamm na kacu z rosołkiem pod ręką...
słabo mi strasznie:baffled:
wogóle apomniałam żedzisiaj usg bioderek maksem na 8 trzeba bylo isc- jak sie obudzilam 7.50 mi sie przypomnialo:-D zaraz szybkie ubieranie i wysłałam M samego:-)

przynajmniej go puścili bez kolejki:-D:-D:-D
mały sie posikał i wogóle:-D:-D

ale wszystko ok:tak::tak:

ja ide sie polozyc do lozka chyba zaraz:sorry2: bo padam:-D

na 14.30 na szczepienie znów- moze do tego czasu mi przejdzie i pojde ja:-D

i tak musze jakos sie ogarnąć potem bo musze isc do babci:sorry2:

Ales pobalowała:-D:-D

hehhehe.kac moze i nie ale z pewnoscia sie ubawilas i masz co wspominac:tak::tak::tak::tak:
moj to sam by nawet na usg z dziewczynami nie poszedl.nawet teraz.jak se go wychowalalm tak teraz mam:baffled:
ale jak widza chlopa z niemowlakiem tozawsze go przepuszcza:tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D
Mój raz poszedł na szczepienie. Akurat miał wolne, mielismy iść razem ale mi zakazał:szok::baffled: Kobity rozebrały Zuze i potem ubrały:-D:-D
A jaki dumny-do dzisiaj o tym gada że on taki TATA a zaden inny nie chodzi na szczepienia:-D:-D:-D

Cześć laski. Próbowałam poczytać ale 12 stron o takiej porze.....:sorry2:
więc ja mam wyniki hcg i z tego co sie orientuję to nie są mecyjne:no: we wtorek miałam 14320 a w czwartek 24920. A babka mówiła że ileś na dobe hcg ma wzrastać, jakoś ponad 50% chyba....jakby nie było u mnie wzrasta za wolno:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: chyba, że się myle...a w ogóle to teraz żałuje ze tobiłam to cholerne badanie:wściekła/y::dry::dry::dry:
A z netem okazało sie że po prostu ktoś mądry wyłączył zasilanie netu.......kurcze no. Babeczki pocieszcie mnie trochę co bym nie zwariowała.....
Nie wiem wcale co to hcg ja nie miałam chyba :confused::confused::confused:

a ja właśnie od jakiś 40 min pisze sobie na gg ze swoim pierwszym chłopakiem :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p moją pierwszą miłością :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
:-p:szok::-p:szok::-p:szok:

witam nocnie
wifdze ze juz chyba zdnej nie ma
bylabym wczesniej ale musialam zrobic troche porzadku na dysku i sie zeszlo

pogofda sie zawiesila:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
cala dobe jest -10 i chmury do tego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nie lubie chmur!

obiadek mialam wczorajszy-zupke.po polduniu zrobilam pierogow z kapusta i grzybami bo ostatnio sporo farszu mi zostalo.
pozniej wpadlam na imininy do szwagierki zza plotu
jutro moze sie do mamay wybiore jak sie pogoda mocno nie popsuje

moja twarz wyglada dzis juz sporo lepiej.opuchlizna troche zeszla i dzis bralam juz tylko ibuprom i tylko 2 razy.ketonal juz nie byl potzrebny i dobrze:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

u mnie jeszczejeden tydzien szkly i ferie:-D:-D:-D:-D:-D
Paulina ma miec we wtorek kulig i ognisko z klasa,ale jak bedzie jak zapowiadjaa-czyli -14 w dzien to chyba ej nie puszcze.co innego spokojny marsz a co innego ped na sankach...no zobaczymy jak to bedzie
U nas tez -10 a na poniedziałek zapowiadaja -22:szok::szok::szok: A ferie u nas juz tydzień trwają:-)

Jutro jeszcze do Prababci Zuzi jedziemy i na dzień Dziadka na cmentarz:-(
Spadam. Dobranoc.

a jescze w rejestracji powiedział że przyszedł na USB:-D:-D:-D

i jescze Maks wszystko zasikał:-D:-D

teraz ja sikam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Anabuba to teraz już wiem skąd ty taką figurę modelki masz i tu się z tobą zgadzam jak człowiek ma auto to trudno mu tyłek na pieszo ruszyć:tak::tak::tak:

o gruba sie odezwala!!!!!!!!!11:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D
miesnie ud i ramion z pewnoscia mam wyrbione od pchania ciezkiego wozka ktory czasami z cala zawartoscia nawet 60kg wazy :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::-p:-p:-p:-p

Julu właśnie powalił mnie swoim tekstem:tak::-D:-D - jakby powiedział moja sąsiadka - Tochu jesteś bezbłędny:tak::-D:-D:-D:-D - kupiłam wczoraj w Lidlu po jogurcie z kuleczkami a Julu wczoraj swojego zjadł a drugi na Olka czekał,ten go nie zjadł a teraz Jul przychodzi do mnie i pyta:MODE JODŻI:confused::-p?Ja mu mówię,że ten jest Olka a on: OLO W CZOJU JEST:-D:-D i wziął się za otwieranie.
Zmykam szykować się.
Miłego dnia:tak:.

dobry!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a ja przegapiłam bilans czterolatka:baffled:ale jak miałby wyglądać tak jak ten na dwa lata to dziękuję, pielęgniarka Misię zważyła, zmierzyła i po sprawie:baffled::baffled::baffled:czy tak to u Was tez wygląda?

tez ale do tego wchodzi sie do lekarki,pyta o rozne rzeczy,bada,ocenia sluch,sprawdzja wzrok na obrazkach,itp.

No to ja sie znowu dziecka pozbylam normalnie jestem az w szoku ze szwagierka dziennie po nia przychodzi :szok::szok::szok: Teraz poszly na spacerek i na zakupy :tak::tak::tak: A ja zamiast sprzatac to siadlam na BB :zawstydzona/y::zawstydzona/y: m zaraz bedzie marudzil ze zamiast korzystac ze malej nie ma i cos robic to przy kompie siedze:-D:-D:-D

no przeciez korzystasz!Tobie tez sie poleniuchowac nalezy!
:tak::tak::tak::tak::tak:

Dowikla ,witaj w klubie ,ja dzis też z mega katarem walczę ,a wszystko przez te zimno na dworze,a takze pewnie przez to ,ze ostatnio poaerobicu kaptura nie założyłam i mi spoconą głowę mróz owiał.I sie męczę ,nic misie nie chce ,na obiad wyciągnęłam pierogi z zamrazarki ,ale chociaż choinkę rozebrałam:-)

oj juz na zime nie zwalaj!
to dlatego ze siedzisz w domu i sie nie hartujesz!:-p
ja poi co sie trzymam.lykam rutinacee,wzielam dzis polopirynke,pije herbatke z cytrynka i walcze!:cool2::cool2::cool2:

Przepraszam, ponadrabiałąm tylko po łepkach. Przedwczoraj byliśy u mojej mamy na kawce, bo strasznie się stęskniłąm, wczoraj miałąm normalnie odcinek super niani w supermarkecie z moją małą:wściekła/y:-myśłałam, ze mnei krew zaleje, ale że wszyscy na około się uśmiechali, bo robiłą scenkę w strasznie symoatyczny sposób to i ja ledwo twarda minę trzymałam.
Dzis z P i mała na mały spacer wybyliśy, ale tak wiejej, że głowy urywa.
usprawiedliwienie-
P wraca zpracy po 6 i śpi do 13-więc do kompa nie mam dostępu. Kiedy wstaje robię i podaję obiad, po 17 P wybywa do pracy a mała ciągle w chowanego chce się bawić i mnie ciąga. Nawet nie mamkiedy kompa włączyć. Dziś się zbuntowałam, to mi przysypia:baffled:.
Za to jak ja położe o 21 to zaraz sama się kładę, bo zacz ełam tą kurację tymi globulkami, a po zaaplikowaniu trzeba kilka godzin placjkiem na plecach lezeć. Wiec zapodaję je jak najszybciej, zanim małą obudzi się w nocy do dopiciu. Więc nawet neta nie załączam. Wczoraj raptem film obejrzałam a ta juz mnie wola-nie wiem, czy ta kuracja przyniesie jakies efekty:baffled:.

Anabubka wywal opere i zapodaj mozille. Zdrówka dla domowników/czek i Ciebie.
Dostajesz ode mnie odznakę pozytywnie zakręconej-kochana-20 kilasów, żeby poplotkować???

a co takiego mala Ci nawywijala?pochwla sie:-)
dzis net dziala bez zarzutu:tak:
a co do kuracji-zadziala:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
a ze jak wstaniesz w nocy to trcohe wyplynie to trudno.na pewno nie wszytsko.
a przez ile dni masz brac?
moj jak spi to ja spokojnie sobie przy kompie siedze:-D:-D:-D:-D

Madziula

Tak mi się przypomniało. Scena z serialu-może pomoże. Chlopak kłamal na umur, tłumaczenie i bicie i wszystko nie pomogło.
Tata obiecał synowi, że pójda na samochody. dzieciak radocha i jak juz mięli wychodzic, tata powiedzial, ze kłamał-no bo skoro on oklamuje rodziców, to oni moga oklamac jego. Poniewaz dziecku strasznie zalezalo, i zabolało-zrozumial-moze i w zyciu pomoze???

bardzo dobry pomysl:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
moja tez nieraz cos sciemnia ale jak mnie wkurzy to dostaje szlaban.zalezy co naklamie
i mowie jej ze lepiej jak mi pwie prawde ze nie bede krzyczec i sie gniewac ,bo jak mnie oklamie to dopeiro sie wkurze:-D:-D:-D

Cześć laski. Próbowałam poczytać ale 12 stron o takiej porze.....:sorry2:
więc ja mam wyniki hcg i z tego co sie orientuję to nie są mecyjne:no: we wtorek miałam 14320 a w czwartek 24920. A babka mówiła że ileś na dobe hcg ma wzrastać, jakoś ponad 50% chyba....jakby nie było u mnie wzrasta za wolno:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: chyba, że się myle...a w ogóle to teraz żałuje ze tobiłam to cholerne badanie:wściekła/y::dry::dry::dry:
A z netem okazało sie że po prostu ktoś mądry wyłączył zasilanie netu.......kurcze no. Babeczki pocieszcie mnie trochę co bym nie zwariowała.....

mi sie wydaje ze masz dobre hcg.gdzies na jakiehs stronie iwdzialamrozne normy od czegos tam zlaezne.grunt ze rosnie i to wclae nie malo

uuuuuuuuuuuuuuu
szalejes!

o
Wstaje rano i oczywiście ciocia zostaje z bejbe, a na 9 ma do pracy. Ja szybko do fury, a ten nie gada bo akumulator padł(nowy). No budzę ojca co by mi prądu pożyczył, odpaliłam, zajechałam, krew pobrali, wracam do parcha a ten nie gada:szok: a ja mądra bez telefonu, bez czapki i bez kabli:dry::dry::dry: Łaziłam po parkingu i pytałam czy ma ktoś kable ale niestety każdy miał prawny akumulator:sorry2:
więc dawałam na kaczorach do chaty w wypiździawe i mrozie -12:wściekła/y: przez całe miasto o 8 rano:wściekła/y: Tato jeszcze był to wróciliśmy ożywić parcha a ciocia do pracy się spóźniła:sorry2::sorry2::sorry2: oh poranek.....

no to mialas wesoly ranek.wspolczuje:baffled:

Witam! Dopiero teraz :zawstydzona/y:Dzisiaj obdzwoniłam ośrodki rehabilitacyjne w sprawie turnusu dla Zuzi. Wszędzie terminy zajęte na ten rok:szok::szok:A ceny:szok: Juz nie 3 a ponad 4 tys za 2 tyg. W jednym super ośrodku zapisałam nas na grudzien chyba że termin się wcześniej zwolni to zadzwonią do mnie. Koszt ok 4 tys. A. sie pyta skąd kase wezme bo dofinansowanie z pfronu jest max 1200. Cóż, liczę na fundację a jak nie bedzie tyle środków na ten czas to bede kombinowac inaczej:baffled:
Robie ciasto na Dzień Babci-bo wczesniej goście byli:zawstydzona/y:trudno goście delicje a my jutro sernik z brzoskwiniami;-);-);-)Nawet łatwy przepis-zobaczymy co wyjdzie;-)
Lecę poczytać:tak:

kurcze to nie fajnie.ale ta jets z tymi osrodkami.niesttey coraz wiecej dzieci z problemami.
a co do restzy kasy-moze gmina cos pomoze?pytalas?albo jakas pozyczka

reklama
[
Nie wiem wcale co to hcg ja nie miałam chyba :confused::confused::confused:

hcg to gonadotropina kosmowkowa.taka wykrywa test ciazowy na siuski a le to co robila Kerna to z krwi-takie badanie daje pewnosc ze jest ciaza:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
wiadomo ze testy na siuski czasami oszukuja i moga wyjsc negatywne mimo ze jest ciaza,szczegolnie we wczesnej ciazy

skoro zadnej nie ma to i ja sie zegnam i ide spac.
do rana

Do góry