reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Oliwka jednym dziadkom dałą już prezenty rano a drugim dopiero w weekend.
dostali bomboniery i fotokubki z Oliwki zdjęciem.:tak::tak::tak::tak:

i Oliwka pieknie powiedziała wierszyk babci :tak::tak::tak::tak: jestem z niej dumna :-):-):-):-):-):-)

a chomik nadal gryzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i to gorzej niż wczoraj,dziś M ugryzł 3 razy i to mocniej ściska niż wczoraj.
rzuca sie w klatce na rękę,kładzie się na plecach i piszczy :tak::tak::tak::tak::tak:
ale jak go wyciągnął już z klatki to ganiał i normalnie sie bawił.więc nie wiem o co mu biega :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

kupiłam Oliwce 2 płyty z piosenkami dla dzieci,teraz stale każe sobie włączac :tak::tak::tak::tak::tak: ciągle teraz śpiewa "poszła Karolinka" i "Tańczymy lambada" :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
normalnie słodka jest :tak::tak::tak::tak::tak:
dzielna dziewczynka.:tak::-):-)
Chomik jak się przewala na plecy i piszczy to przyjmuje pozycję obronną.
Boi się i w ten sposób chce odstraszyć "wroga".:-D:-D:-D

oh Ty niedobra!!!!!!!!!!!!!:-p:-p:-p też bym tak chciała...mój były był fajny:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
dowikla a najbardziej denerwuje mnie że na każdej stronie piszą inne normy:wściekła/y: ja jestem koniec 6tc i początek 7:tak: ale znalazłam stronkę gdzie jest to inaczej wyjaśnione i hcg przy stężeniach do 6tys podwaja wartość około po 4 dniach a przy wyższych nawet dłużej!!!!!! Czyli już jest ok:tak::tak::tak::tak: dobra stronka......hehe:-D
A już z innej beczki opowiem Wam mój poranek!
Wstaje rano i oczywiście ciocia zostaje z bejbe, a na 9 ma do pracy. Ja szybko do fury, a ten nie gada bo akumulator padł(nowy). No budzę ojca co by mi prądu pożyczył, odpaliłam, zajechałam, krew pobrali, wracam do parcha a ten nie gada:szok: a ja mądra bez telefonu, bez czapki i bez kabli:dry::dry::dry: Łaziłam po parkingu i pytałam czy ma ktoś kable ale niestety każdy miał prawny akumulator:sorry2:
więc dawałam na kaczorach do chaty w wypiździawe i mrozie -12:wściekła/y: przez całe miasto o 8 rano:wściekła/y: Tato jeszcze był to wróciliśmy ożywić parcha a ciocia do pracy się spóźniła:sorry2::sorry2::sorry2: oh poranek.....
niezłe przeżycia
Witam! Dopiero teraz :zawstydzona/y:Dzisiaj obdzwoniłam ośrodki rehabilitacyjne w sprawie turnusu dla Zuzi. Wszędzie terminy zajęte na ten rok:szok::szok:A ceny:szok: Juz nie 3 a ponad 4 tys za 2 tyg. W jednym super ośrodku zapisałam nas na grudzien chyba że termin się wcześniej zwolni to zadzwonią do mnie. Koszt ok 4 tys. A. sie pyta skąd kase wezme bo dofinansowanie z pfronu jest max 1200. Cóż, liczę na fundację a jak nie bedzie tyle środków na ten czas to bede kombinowac inaczej:baffled:
Robie ciasto na Dzień Babci-bo wczesniej goście byli:zawstydzona/y:trudno goście delicje a my jutro sernik z brzoskwiniami;-);-);-)Nawet łatwy przepis-zobaczymy co wyjdzie;-)
Lecę poczytać:tak:
niestety ceny powalają.
Napisz mi dokładnie jakiego ośrodka szukasz.
Popytam wśród mam z dziećmi niepełnosprawnymi,one wyjeżdżają na takie turnusy to będą wiedziały coś więcej.:tak::happy2::happy2:

Madziula słońce z tym kłamaniem to moja też tak miała.
Zrobiłam podobnie jak dziewczyny mówią,ale moja cwana zmora i na to nie poszła.
Potem mi jeszcze wyrzuciła,że na nią gadam a sama kłamie.
I jaki ja jej przykład daję?
Sposób wydawał się dobry,a wyszło jak wyszło.
U nas skończyło się na psychologu,który też niewiele pomógł,twierdząc ,że ten wiek ma swoje prawa.
Trzeba korygować zachowania i tyle.
Na szczęście od jakiegoś czasu są mega postępy i Klaudia stała się prawdomówna :szok::happy2::happy2:.
Co do mycia ...
Jeszcze 2 lata temu nie mogłam jej do łazienki wygonić,a teraz proszę,żeby łaskawie stamtąd wyszła,bo inni czekają.:baffled::baffled::baffled:
I tak źle i tak niedobrze.:-D:-D:-D
Przyjdzie czas to zrozumie.
Trzymam za Was kciuki,żebyście się szybko dogadały.:tak::cool2::cool2::cool2:
Nie ma nikogo to idę spać.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dobranoc.

reklama
Dzień Dobry!

Poczytałam sobie wczoraj wieczorem, napisałam posta i mnie wywaliło z BB. :baffled: To sobie dałam spokój i poszłam spać. :-p Z tego co pamiętam (a niedużo, bo dopiero zaczynam poranną kawę pić, więc mój umysł jeszcze nie pracuje jak trzeba :-D) to uśmiałam się z kogoś, kto na USB przyszedł :-D:-D:-D.

Agnes, chomik w końcu się oswoi tylko musi się bezpiecznie poczuć. :tak: My kiedyś mieliśmy chomiczki Robborowskiego - takie śmieszne kulki - miniaturki. Były przesłodkie i mieliśmy z nimi mnóstwo zabawy. Puszczaliśmy je wolno na korytarzu i robiliśmy wyścigi, a one się tak śmiesznie na podłodze ślizgały :-p:-p:-p

Kerna, a ty konsultowałaś tą betę z ginem? :confused: Może wcale nie ma się czym martwić.

Dorota, życzę wam, żeby wszystko się jak najlepiej ułożyło! :tak:

Madziulanatasza, ja też myślę, że powinnaś jakieś kłamstwo wymyślić tak żeby Klaudii się zrobiło przykro. Wydaje mi się, że tylko w taki sposób zrozumie czym naprawdę jest kłamstwo. :dry:
To chyba tyle pamiętam. :sorry2:

U mnie weny nadal brak. Wczoraj prawie nic nie zrobiłam. Pałętałam się z kąta w kąt i co chwila przysiadałam, bo na nic siły ani ochoty nie miałam. :baffled: A dziś czuję, że niewiele lepiej będzie. No ale może chociaż trochę posprzątam czy co. :sorry2:

Witam laski moje kochane:happy2:
ale za wami tęskniłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mama wczoraj wieczorkiem pojechała więc dziś się do was melduję:tak:nie nadrobię bo nie mam jak tyle tego:szok::szok:
mama musiała jechać bo leki jej się kończyły ale w niedzielę przyjedzie do wtorku bedzie bo julina ma w poniedziałek w szkole dzień babci no i babcie zaprosiła więc babcia nie ma wyjścia onecność obowiązkowa jak jej julina powiedziała:-D
przez ten czas co była babcia sobie wypucowałam w szafkach u dziciaków bo kupiliśmy szafe na wyprzedaży w ysku z 560 na 285 była przeceniona do tego wzieliśmy nadstawkę za 100zł do szafy i jeszcze taka jedna szafa i się pomieścimy z lumpami:-D:-D:-D
wytapetowałam kuchnię tzn jedną ścianę którą miałam wytapetowac i tapeta leżała sobie jakieś 2 tygodnie i nie było czasu żeby się za to wziąść a tak była babcia antkiem się zajęła to ja myk myk i wytapetowałam:tak:
Julina mi kaszle troszku ale do szkoły chodzi antoszka się smarczy i dziś zaczął kaszleć:baffled:ale u niego to chyba też zęby bo mamy już 2 nowe 4 i jedną 3:tak::tak:
no to tak po krótce wam relację zdałam a z szefową to:wściekła/y::wściekła/y: no jak narazie jest podobno chora no i biedna ani telefonów nie odbiera ani nie dzwoni:wściekła/y:ale ja poczekam oj poczekam..........................
AS a ty małpo na bezsenność znów cierpisz:confused::-)

Hej laski teraz sie spieszę ,poczytałam wasze rady na temat kłamania,wyszedł grubszy temat,jak wrócę ze szkoły,bo jadę Ksawierka przebrać,na Dzień Babci i bal karnawałowy za jednym zamachem, to wam opowiem ,bo ja w to uwierzyć ,nie mogę....:-(

Witam laski moje kochane:happy2:
ale za wami tęskniłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mama wczoraj wieczorkiem pojechała więc dziś się do was melduję:tak:nie nadrobię bo nie mam jak tyle tego:szok::szok:
mama musiała jechać bo leki jej się kończyły ale w niedzielę przyjedzie do wtorku bedzie bo julina ma w poniedziałek w szkole dzień babci no i babcie zaprosiła więc babcia nie ma wyjścia onecność obowiązkowa jak jej julina powiedziała:-D
przez ten czas co była babcia sobie wypucowałam w szafkach u dziciaków bo kupiliśmy szafe na wyprzedaży w ysku z 560 na 285 była przeceniona do tego wzieliśmy nadstawkę za 100zł do szafy i jeszcze taka jedna szafa i się pomieścimy z lumpami:-D:-D:-D
wytapetowałam kuchnię tzn jedną ścianę którą miałam wytapetowac i tapeta leżała sobie jakieś 2 tygodnie i nie było czasu żeby się za to wziąść a tak była babcia antkiem się zajęła to ja myk myk i wytapetowałam:tak:
Julina mi kaszle troszku ale do szkoły chodzi antoszka się smarczy i dziś zaczął kaszleć:baffled:ale u niego to chyba też zęby bo mamy już 2 nowe 4 i jedną 3:tak::tak:
no to tak po krótce wam relację zdałam a z szefową to:wściekła/y::wściekła/y: no jak narazie jest podobno chora no i biedna ani telefonów nie odbiera ani nie dzwoni:wściekła/y:ale ja poczekam oj poczekam..........................
AS a ty małpo na bezsenność znów cierpisz:confused::-)
witaj
Fajne zakupki.Widać ,że babcia się przydała.:tak:
Gratuluję ząbków,zdrówka życzę :tak:
A co bezsenności.hmm...
Ostatecznie kładłam się o 5.10 a wstałam o 6.50 :-D:-D:-D:-D
Miałam trochę nauki z angielskiego (babka nam zadała 250 słówek i 170 zwrotów na ten egzamin + rozpoznawanie i korygowanie błędów w dwóch czasach) to wykorzystałam tę nockę,bo w nocy jakoś mi najlepiej się uczyć.
Nikt się nie szwęda,nie pyta,nic nie chce,no luzik....:-D:-D:-D:-D

Hej laski teraz sie spieszę ,poczytałam wasze rady na temat kłamania,wyszedł grubszy temat,jak wrócę ze szkoły,bo jadę Ksawierka przebrać,na Dzień Babci i bal karnawałowy za jednym zamachem, to wam opowiem ,bo ja w to uwierzyć ,nie mogę....:-(
Czekam zatem na relację .Po Twojej mince widać,że rzeczywiście coś poważniejszego.:-:)-:)sorry2:

reklama
Do góry