reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

mam już gotowy rosołek-zeraz b.edziemy jeśc, narazie M usypia Maksa bo ten jakis dzisiaj marudny:sorry2:
a ja ide sie malować bo musze wyskoczyć wywołać zdjęcia na dzien Babci:-p
ja rano tez juz ok.tyle ze ja mialam ciete dziasla:sorry2:
a duzo zaplacilas?

a Ty u kolezanki i na kompie siedzisz???????nieladnie:no::no::no::-):-)

mala sie obudzila bo slysze ze gada.ale poki lezy to mnie nie ma;)))))))))
o to nie wiedziałam:baffled:
nic nie płacilam- chodze na NFZ- ale koron porcelanowych na NFZ nie robią dlatego musze potem tyle zapłacić:no:
Medeuska ,piękne zdjecia ,a to rodzinne,śliczne ,miło na was popatrzeć ,w końcu twojego A zobaczyłam:tak:Ale cie te zęby pociagną po kieszeni:szok:

Mh z tym mówieniem bywa róznie ,Ksawier jak miał 3 lata dopiero zaczynał mówić i nikt mnie do logpedy nie kierował ,a mówił bardzo niewyrażnie, każdy uważał ,ze ma czas,a szkoda ,bo uważam ,ze jakbym wtedy reagowała na pewno nie miał by teraz problemów z mową ,bo on jak sie spieszy to strasznie zniekształca słowa.Także uważam ,ze dobrze robisz:tak:
dzieki:-)
no niestety pociągną pociągna ale musze je zrobić bo niedługo całkiem szczerbata bede chodzic:sorry2: teraz wyrwalam 4 i5 u góry zz jednej strony, za tydzien z drugiej strony te same- więc chodziłabym tylko 1-3 z przodu:-D i jeszcze wszystkie popsute:szok::-D:-D:-D:-D
tak mi Maks zabrał zeby:sorry2::-D

reklama
MH ja robię takjak normalne mielone ,przyprawiam ,jajko ,cebulka ,bułka robię owalny kształt z mięsa zawijam w folię( można do srodka dać jajko na twardo i pocietą w ćwiartki ugotowaną marchewkę to potem ładnie wygląda przykrojeniu) i do piekarnika ok,godzinki,taka zwykła pieczeń,albo na obiad ,albo na kanapki ,dzis trochę pokombinowałam ,mam nadzieje ,ze nie za bardzo i że da sie zjeść:-D

Medeuska bedziesz mogła mu to wypominac jak dorośnie ,że cie zeby kosztował ,albo jak zacznie zarabiać niech oddaje:-D:-D

Cześć moje Kochane. Korzystając z chwilki wolnego zajrzę na chwilę do Was. Kubek śpi ale coś już się kręci :dry: mogło by to dziecko trochę pospać bo ostatnio budzi się wcześnie :sorry2: Wczoraj M zapisałam na wizytę przed tym zabiegiem. Znaleźliśmy tańszy i bliższy ośrodek :tak::tak: dobrze że jego rodzice zgodzili się pokryć koszt zabiegu :tak: zapisałam go na piątek na wizytę wstępną i jeśli wszystko pójdzie dobrze to już we wtorek może mieć zabieg :-D ale się cieszę bo tak szybko to załatwiają :tak: a do wrocławia to tylko dwie godziny autostradą ode mnie :tak: wybaczcie że nie poczytam ale zapewne tyle żeście naskrobały że nie dam rady :-( może uda mi się zajrzeć jeszcze wieczorem tym czasem miłego dnia Dziewuszki :-D

Witam sie i ja:-)
Do poludnia jak zwykle spacerek zaliczylismy:tak::tak::tak:Dzisiaj juz nie bylo tak cieplo jak wczoraj:no:a niby od jutra maja wrocic mrozy brrr:no::no::no:
Mlode juz spia,zupka sie gotuje,Dominik pozera serniczek na zimno a ja siedze sobie z capucinko:-);-)
Moje dziewczynki od wczoraj wieczora byly mega grzeczne az do spaceru dzisiejszego:tak::tak::tak:Na spacerku Wiki troszke pomarudzila bo bylo jej zimno,ale spac juz poszly bez ryczenia i bez fochow:tak::tak::tak::tak:
Oby jzu takie zasypianie i pobudki bez ryczenia Im zostaly:tak::tak::tak::tak:
Lece troszke poczytac:-)

Witaj Beata ,to dobrze,ze tak szybko zabieg może dojść do skutku,ze tak dobrze sie wszystko złożyło,życzę prędkiego powrotu do zdrowia dla m:tak:

A moja kombinowana pieczeń wyszła pyyyszna,taki mięsno warzywny smak,pychota.
Dziś ma Ksawek kolegę w domu od 14 takiego hałaśliwego ,rozwrzeszczanego dzieciaka,którego najmniej lubię:baffled:,ale cóż czasami trzeba sie przemęczyć,Ksawek go lubi:tak:

....Ja jak byłam mała to nie chciała księdza z domu wypuścić, do drzwi go goniłam, żeby buzi mi dał:-D:szok:
:-D:-D:-D:-DNiezle;-):-D:-D:-DI co dawal Tobie buziaka:confused:
Ja tez jako male dziecko lubilam jak przychodzil ksiadz po koledzie:tak::tak::tak:
A tearz ma przyjsc w piatek a ja to bym najchetniej wybyła z domu:tak::tak::tak:
Myszunia wspolczuje.ja kazda ciaze przenisolam po 10dni wiec doskonale cie rozumiem.ale jeszcze troche:tak::tak::tak::tak:
a badanie na celiakie to z krwi-wiesz co to za choroba?w kazdym razie z tego co pamietam organzim nie dosc ze przyjmuje glutenu i innych to w ogole wlasnie ma problem z przyswajeniem pkarmu bo cos jest nie tak z kosmkami jelitowymi.skleroza nie boli.poczytaj w necie.ale moze warto by sprawdzic bo 9 kg moja Weronika dawno temu wazyla:-)
chciaz ona jest w ogole wysoka i jesc lubi:tak:

ja na szczescie dlutowanie chirurgiczne tych miaam za darmo na nfz :tak::tak::tak::tak:
tylko podroz mnie kosztowala 30zl niecale :tak::tak::tak: i czas,ale autem byloby to samo.
ale wiem ze chirrurgiczne dlutowanie 8 to wlasnie u chirurga tylko na nfz ale to tez w niweielu miejscach
Mozna robic badania na celiakie z krwi:tak::tak::tak:To sa Iga i IgG chyba:tak:
Ale mozna to tez stwierdzic pobierajac wycinek jelita zeby zobaczyc jaki jest zanik na tych kosmkach:tak:Moi mieli pobierany ten wycinek podczas gastroskopii i mieli tez badania z krwi bo wszyscy tez sa tacy mali i chudzi.Ale na szczescie celiakia zostala wykluczona jako pierwsza:tak::tak::tak:
Witam nie było mnie wczoraj bo cały dzien malowalismy u nas kuchnie a później sprzątanie i tak zeszło .Odrazu przepraszam ze nie poczytam ale sporo tego.
Nataleczka Gratuluje.

A ja mam do was takie małe pytanko czy po piersiach mozna sie skapowac ze sie jest w ciąży:baffled:
Mozna stwierdzic po piersiach ze jest sie w ciazy:tak::tak::tak:
A moze zrob sobie test i bedziesz miala pewnosc
Piotruś zawsze był drobniutki i z wagą i wzrostem krążył wokół 3 centyla, no ale teraz jeszcze schudł, więc należałoby wszelkie możliwe badania zrobić. A chciałabym się z tym uporać zanim drugi maluch się pojawi. :tak: A z jego jedzeniem raz jest lepiej raz gorzej - wczoraj np rano wypił 200ml kakao, później zjadł jabłko, później kanapkę, banana, sporą miskę krupniku, płatki kukurydziane - tak na sucho, dwa serki homogenizowane i wieczorem znów ze 150 ml kakao, więc jak na niego to ogrom jedzenia. :szok: Zobaczymy jak dziś będzie. :sorry2:
No to bardzo ladnie zjadl:tak::tak::tak:Z dziecmi jest tak jak z doroslymi ze nie zawsze maja taki apetyt jakbysmy chcieli:tak::tak::tak:No i nie ma co zmuszac dziecka do jedzenia bo to bedzie jeszcze gorzej
Zdrowe dziecko z glodu nie umrze;-):-)
Myszunia jak dobrze czytam to badania na celiakie sa bardzo drogie:szok::szok::szok::szok:ale moze da sie jakies wstapne testy tylko zorbic.najlepiej jakbys poprosila lekarza o skierowanie albo cos.Paulina miala robione ale w CZD z racji autyzmu,badali zaleznosc autyzmu od chorob trzewnych,wiec mialam za darmo
Jak ja znajde ile ja placilam za te IgA i te drugie to napisze:tak::tak::tak:Ale napewno nie bylo to 600zł:szok::szok::szok::szok::no::no::no:

MH sos możesz dać jaki chcesz ,pieczarkowy,pomidorowy czy pieczeniowy,ale ja najbardziej lubię to z puree i z buraczkami ,a wtedy sosu nie trzeba:tak:
Na zimno jest dobre do chleba,a tak to w mikrofalówce.

Ja mam ksiedza jutro i koliduje mi z siłką ,najchętniej to bym wybyła z domu i albo zdąrzymy wrócic ,albo nas nie zastanie:zawstydzona/y::-p wiem ,ze na nas ma konczyć ,wiec moze zdąrzymy wrócić ,bo około 19 wracamy ,a chodzi do 20 wiec jest nadzieja:baffled:

MADZIULKA
Moja znajoma kiedys czesto robila taka pieczen wlasnie z gotowanym jajem w srodku:tak::tak::tak:No ja ta pieczen uwielbialam i zawsze Jej podjadalam na chlebie:tak::tak::tak:
Jak bede miala piekarnik to napewno tez beda ja robila

reklama
Do góry