reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
AGNES JA z poczatku jak jeszcze nie doczytalam to myslalam ze psa macie :-)
MYSZUNIA urodzisz kochana juz zaniedlugo I ja cie wcale nie wyganiam A z malym moze wyjdz przed dom On sie wybawi a ty sie nie powinnas przewrocic jak nigdzie daleko chodzic nie bedziesz :-)
ANABUBKA dalej spi ze mna bo ja sama nie mam sil jej uczyc zasypiania Nie bijcie mnie ale to serio jak narazie u nas jedyne wyjscie .A jesli chodzi o jej pobudki to jest coraz lepiej Coraj fajnie spi U kolezanki jej sie fajnie spi bo budzi sie raz gora 2 razy a to w jej wykonaniu jest rewelacyjnie
WIKTORIA u mnie piersi to byl jeden z oznakow ciazy :-)

juz po nocy mi przeszło:tak::tak::-)
ja miałam robione 2:dry: i z tych 2 non stop mi krew leciała już rygac mis ie chciało smakiem krwi:baffled::-D
ja rano tez juz ok.tyle ze ja mialam ciete dziasla:sorry2:
a duzo zaplacilas?

AGNES JA z poczatku jak jeszcze nie doczytalam to myslalam ze psa macie :-)
MYSZUNIA urodzisz kochana juz zaniedlugo I ja cie wcale nie wyganiam A z malym moze wyjdz przed dom On sie wybawi a ty sie nie powinnas przewrocic jak nigdzie daleko chodzic nie bedziesz :-)
ANABUBKA dalej spi ze mna bo ja sama nie mam sil jej uczyc zasypiania Nie bijcie mnie ale to serio jak narazie u nas jedyne wyjscie .A jesli chodzi o jej pobudki to jest coraz lepiej Coraj fajnie spi U kolezanki jej sie fajnie spi bo budzi sie raz gora 2 razy a to w jej wykonaniu jest rewelacyjnie
WIKTORIA u mnie piersi to byl jeden z oznakow ciazy :-)

a Ty u kolezanki i na kompie siedzisz???????nieladnie:no::no::no::-):-)

mala sie obudzila bo slysze ze gada.ale poki lezy to mnie nie ma;)))))))))

helo laski!!!!!!
przezylam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak:
i nawet zjadlam 2 kanapki na kolacje bo tak mi strasznie w brzuchu burczalo:tak::tak::tak::tak::tak: no i jakos dalama rade

pojechalampociagiem i wrocilam tez pociagiem.nie bylo mnie 5godzinw domu ale zeba sie pozbylam:tak::tak::tak::tak::tak:
wraznei znw nieciekawe ale nic nie bolalo.wszytsko trwalo pol godziny:-) podobno szybko poszlo.

No to następna ósemka do kosza:tak::tak::tak:

Witam! Ja na chwilkę. Zuza zasnęła. Mielismy gości dzisiaj, potem hipoterapia a teraz A. syfon składa(próbuje złożyć:baffled:):baffled: nowy i biadoli więc uciekam zaraz. Swoja drogą jest hydraulikiem ale od 2,5 godz. składa:szok::sorry2: Stwierdził że to chińszczyzna:confused::baffled: Dzisiaj Zuza znowu wymiotowała przed kapaniem. Ostatnio wystraszyła się hydromasażu a teraz kapałam ją we wanience małej w kuchni bo A. naprawia cos tam pod wanną. Jak zobaczyła że wanna na podłodze to w ryk i wymioty odrazu...
Jutro Was nadrobię;-)
Dobranoc

Oby jej szybko ten strach przed kąpaniem przeszedł:tak::tak::tak:

Mała w nocy luz z a to nad ranem co sie zdążyłam kołdrą nakryć to spowrotem do nej. No i oczywiści ejak doszłam do wniosku, że nie wart sie już kłaść, to ta zasnęła na dobre. Ale za późńo, zrobiłam już herbatkę i siedzę na kompie:-D

To jednym słowem nocka nie za ciekawa:no::no::no:

a do tego byl fajny asystent:-p:-p:-p:-p albo siwezo po studiach albo student:-)

To ja już wiem dlaczego ty te ósemki tak chętnie usuwasz;-);-):-D:-D

Ja wstałam i od tego momentu jestem zmęczona :baffled: W niedzielę byliśmy w Ikei i jak przeleciałam cały sklep, tak od tej pory bardzo kiepsko się czuję. :dry: Wczoraj cały dzień przewałkoniłam - z trudem wstaję, a później nie idę tylko się toczę. :baffled: Nie mam siły na nic, w mieszkaniu chaos nie do opisania, a Piotrulek generuje coraz większy bałagan. :sorry2:
Tak ogólnie to wszystkiego mam dość. Najchętniej bym się przespała, ale spać też nie mogę, bo jak leżę na jednym boku to mnie boli, a jak się przekręcam na drugi bok, to też mnie boli, tylko z różnych stron - brzuch, bok, plecy, mam zgagę, boli mnie głowa, jestem spuchnięta i rozdrażniona. Normalnie już chcę urodzić. :dry::dry::dry::dry:

Już niedużo ci zostało - dasz radę:tak::tak::tak:

A ja mam do was takie małe pytanko czy po piersiach mozna sie skapowac ze sie jest w ciąży:baffled:

U mnie pierwszą oznaką ciąży było właśnie powiększenie się piersi:tak::tak::tak:

Piotruś zawsze był drobniutki i z wagą i wzrostem krążył wokół 3 centyla, no ale teraz jeszcze schudł, więc należałoby wszelkie możliwe badania zrobić. A chciałabym się z tym uporać zanim drugi maluch się pojawi. :tak: A z jego jedzeniem raz jest lepiej raz gorzej - wczoraj np rano wypił 200ml kakao, później zjadł jabłko, później kanapkę, banana, sporą miskę krupniku, płatki kukurydziane - tak na sucho, dwa serki homogenizowane i wieczorem znów ze 150 ml kakao, więc jak na niego to ogrom jedzenia. :szok: Zobaczymy jak dziś będzie. :sorry2:

No to wcale tak malutko nie zjadł:tak::tak: Może u niego zależy od dnia:sorry2::sorry2:

A mi się wczoraj udało Helenke do logopedy zapisać :tak: tym razem blisko domu :tak:

To dobrze, zawsze bliżej domu to lepiej:tak::tak:

Ja tez na chwilke zmkam bo Martynka na kompa chce isc na allegro alki oglądac

Moja też lubi na allegro zabawki oglądać:tak::tak::tak:

Weronika wstala ale kazala sie do mnie do lozka polozyc ioglada bajki na jedynce:-p

alez mam szkolone psy-jak tylko zacznaja za bardzo szczekac a np mala spi to wystarczy ze wyjrze z okna i jak mnie zobaczaod razu przestaja szczekac,a ja im palec pokaze to do razu ida do budy w podkulonymi ogonami:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ale sasidow zza plotu suczka jest u nich dopeiro ze2mies i jak zacznie sczekac pod moimi okanmi to nic na nia nie dziala.:baffled:latem bedzie nieciekawie

wszytskie juz pouciekaly?ide pranie wtsawic

Hej dziś notuję poprawę ,bo wczoraj to prawie nikogusieńko tu nie było,a od wczoraj wieczora-proszę:-D
Zmykam dziewczyny, bo Piotruś chyba naprawdę mi mieszkanie z nudów rozniesie. Muszę wymyślić jakąś konstruktywną zabawę, w której nie będę musiała się za bardzo udzielać. :sorry2::sorry2::sorry2:
A małe mnie właśnie skopało po pęcherzu :baffled::baffled::baffled: I znów mnie brzuch boli. :no:
:sorry2::-):-):-)
Biedna ty ,wspólczuje małego wierzgającego po pęcherzu i bólów wszelkich,,to juz nie długo:tak:życzę interesującej inwencji twórczej:tak:

Spadam laski, mój wczoraj o 21 robił mango lassi, więc kuchnia wygląda jak po przejściu tornado :no::sorry2:
A co to za potrawa???

Anabuba uśmiałam sie z twojej z luna wymiany zdań na temat otwieralności szczęki:-Dcieszę sie że żyjesz po sadyście ,a z dnia na dzień będzie lepiej.

Luna ja na wypalankach,kwasach i globulkach sie nie znam:zawstydzona/y:,bo nie miałam nadzerki nigdy,a z tymi paskami wypłaty zamiast legitymacji to rzeczywiście ciekawe po co to im,a co legitymacje złe sa??

Wiki zrób sobie teścik i będziesz wiedziała:tak:

Agnes gratuluje adopcji sierściucha:-D

Medeuska ,piękne zdjecia ,a to rodzinne,śliczne ,miło na was popatrzeć ,w końcu twojego A zobaczyłam:tak:Ale cie te zęby pociagną po kieszeni:szok:

Mh z tym mówieniem bywa róznie ,Ksawier jak miał 3 lata dopiero zaczynał mówić i nikt mnie do logpedy nie kierował ,a mówił bardzo niewyrażnie, każdy uważał ,ze ma czas,a szkoda ,bo uważam ,ze jakbym wtedy reagowała na pewno nie miał by teraz problemów z mową ,bo on jak sie spieszy to strasznie zniekształca słowa.Także uważam ,ze dobrze robisz:tak:

No to następna ósemka do kosza:tak::tak::tak:

To ja już wiem dlaczego ty te ósemki tak chętnie usuwasz;-);-):-D:-D

U mnie pierwszą oznaką ciąży było właśnie powiększenie się piersi:tak::tak::tak:
:[/B]

no a co Ty myslalas ze dlaczego???????:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::-D:-D:-D:-D:-D
nie chcialabym w nieodpowiednim momencie zwichnac sobie sczzeke:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a zab to moglam na pamiatke do domu zabrac,ale na co mi on?dla zebowej wrozki????????:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a na powaznie-te 8 juz mi sie w szczece nie miescily,krzywily mi moje i tak krzywe zeby a do tego jak wylazilay to mi uciskaly wszytskie inne zeby:wściekła/y::wściekła/y:

a tak juz po ptakach:tak::tak::tak::tak:

m tez peirsi rosly ale todopeiro po terminie @

reklama
Do góry