reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Bardzo się cieszę.A ziemniaków jeszcze tak nie robiłam:-D

Moja zrobiła dziś masakryczną awanturę Bóg wię o co. Była głodna, zrobiłam obiad, siadamy i jemy. No pyszności, i marchewka, którą kocha i ziemniaczki i miącho, a ta wrzask, że nie chce, że mam ją karmić. No to jej tłumaczymyu, że mama je teraz, ze sama ma jesc-nie. Płącz i zgrzytanie zębów. Wepchnęła mi sie na kolana, że mam ją nakarmić, no nic, dobra, ale ani z mojego talerza, ani ze swojego, a ni moim widelcem, ani swoimi sztućcami, rece opadają. Zdjęłam ją z kolan na podłogę, ta się kładzie i płącze. I ryk jak :szok::szok::szok:
W koncu Piotr się zlitował wziął ją na kolanan i uspokajał. Jak na moje to źle, bo skoro ja stawiam sprawę tak, to nie powinien jej tulić. Miala zrozumieć, że jemy obiad i koniec. TYm bardziej, że ona sama baaardzo ładnie sama zawsze je. No nic. Siedzi obrazona na mnie na swoim foteliku i pije herbatkę. P wyszedł juz do pracy. Zostałam sama z tym potworkiem!
Dasz radę.:tak::-D:-D

A cóż to? Zmowa milczenia? Mamuśki, gdzie Wy?:-)
Chemię i biologię piszę na zaliczenie :baffled::baffled:
na BB czasu brak.
Co do kąpieli jak skończyli 2 latka kąpię max 2x w tyg.
W lato w zależności od potrzeby ,bo młody całymi dniami tyłek w basenie moczy ,więc insza inszość ;-):-):-)
Dziś miałam nowego chłopca na dogoterapię.
Dziecko i rodzice zachwyceni i ja też ,bo zawsze jakaś większa kaska co tydzień wpadnie.:tak:;-):-):-)
Dobra lasencje spadam,bo samo się nie napisać nie chce.:szok::szok::-D:-D:-D:-D

reklama
Jestem;-) Zuza śpi od 20.30:szok: katarek jakby mniejszy. Robiłam pizze na kolacje i garów jak po weselu czekaja na mnie:baffled:
Ksiądz na kolędzie wszedł i mówi: pokój temu domowi i ludziom w nim żyjącym w grzechu i z nieochrzczonym dzieckiem:wściekła/y: To mu mówie że dziecko chrzczone ale nie u niego:baffled:A slub ma być jak ksiadz na emeryturę przejdzie:baffled:Powiedział że albo ślub albo się rozejść mamy:szok:

Witam, ja od wczoraj bez humoru jestem :-(

Byłam dzisaj z Niki na rehabilitacji, ogólnie wszystko super, następna wizyta za miesiąc. Dostałam tylko masaże relaksacyjne, bo nerwowa z niej kobitka :sorry2::sorry2:
Masaże to my mamy prawie od urodzenia :baffled:Fajnie że wszystko jest ok;-)

Marta,odkąd pamiętam najbardziej wkurzający sa tacy wtrącacze obcy ,którzy będąc z tobą gdzieś w sklepie mądrzą sie żeby dziecku coś tam kupić:gadki typu:a co twoja mama taka zła...itd rozumiem wkurw.oze,ale grunt ,to nie dac sobie nic wmówić ,bo ludzie to by tak woleli dla swietego spokoju dać dzieciom wszystko czego chcą ,a potem konsekwencje takiego wychowania mozna oglądać w tv,bo to co dzisiejsz młodzież wyprawia przechodzi ludzke pojęcie:tak:

A ja juz KlAUDIĘ ODWIOZŁAM ,kSawEK BAJKĘ OGLĄDA I OGÓLNIE LUZ BLUS

DOWIKLA,ja to cię podziwiam ile ty z dziećmi dziennie na dworzu czasu spędzasz,ja to jestem raczej ciepłolubna i nie lubię bezcelowych zimowych spacerków,no ,ale mam też dzieci ,które mogę same wygonicć na podwórko:-D

MH a co z twoim humorem sie stało??
Ja to podziwiam dowiklę że ma siłe żeby ubrac dziewczyny. Bo u nas z ubieraniem masakra-płacz i lament:baffled:

Jadłyście kiedyś ziemniaki na słodko :confused: Bo ja zamiast posolic posłodziłam przez pomyłke :szok: Ale były calkiem całkiem :-D
Hehe, ja pizze posłodziłam-ale nikt chyba nie zajarzył:-D

Jak bylismy w tym szpitalu to miala rozne badania Ale chyba nie miala na hormon wzrostu Ona miala inne zle wyniki NP podwyzszony ten LH i FSH a to jest na tego Turnera

Ja nie jadlam Ale fajnie jak dobre wyszly

U mnie nic sie nie dzieje
Bylam sama bez Oliwki w biedronce i na poczcie Kupilam mleko dla niuni i pampersy.Oliwka popoludniu spala tylko 50 minut bo ja pies obudzil:wściekła/y:
Moze zasnie fajnie wieczorem

Aha nie pochwalilam sie ze zalatwilam sobie transport i jade z Oliwka w niedziele kolo 13 do Meza :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Jedziemy z moja przyjaciolka a chrzestna Oliwki i jej mezem Wiec git
G sie cieszy Pojade zawioze mu jedzenie bo juz do niego szybko nie pojade jak wogole go tam jeszcze odwiedze:baffled:

Lece bo Oli marudzi
AS to co mi poslalas to poczytam na spokojnie wieczorem jak Oli usnie

Super że jedziecie;-);-)

Witam się wieczornie:baffled: kurcze od kilku godzin nie ma wody..chyba jakaś rura walnęła:sorry2: mam stos garów do mycia a Michał poszedł spać bez kompania:dry::dry:. Zaraz ide ogarnąć kuchnie bo jest masakra. Teraz chyba dopiero wode puścili bo coś szumi...
Do nas przyszedł brat z jego laską i tak wybawili bejbeesa że padnięty nawet nie protestował w wyrku tylko zasnął od razu:tak: uffff on uwielbia sie z nimi bawić, a jak we dwójkę go wyobracają to mały zadyszki dostaje:-D. A ja sobie mogę wtedy dychnąć i tylko patrzeć:cool2::cool2:
wejście do mieszkania zatarasowały mi tony ziemniaków i teraz jestem udupiona i wściekła okropnie:wściekła/y:każdy zadowolona, ale to ja musze przez te wory teraz przeskakiwać z małym na rękach!!:wściekła/y:ehh szkoda gadać..
wymarzłam dziś na spacerze niesamowicie więc zaszłam do skelpu i kupiłam sobie czapkę i rękawiczki skórzane:tak:
Ty nie dźwigaj :no:

No to i ja korzystam poki mlodzi sie bawia:tak::tak::tak:ostatnio poswiecam Im wiecej czasu to pozniej sa jakby grzeczniejsi i ladnie bawia sie sami:tak::tak::tak::tak:
Dzisiaj Klaudia za kare stala w kacie ale zrozumiala o co chodzi i na razie jest ok:tak::tak::tak:Wyobrazcie sobei ze ta mala malpa jak ma jakies wejscie to wogole nie slucha i ma w dupie co do Niej sie mowi:no::no::no:Mogo mowic na spokojnie,prosic,krzyczec i straszyc a Ona i tak swoje:szok::szok::szok::szok:Tak tez bylo dzisiaj jak kazalam Jej zalozyc skarpetki:no::no::no:No tyle razy Jej mowilam ze szok:szok::szok::szok:A Ona stala i sie perfidnie na mnie patrzyla bez zadnej reakcji:szok::szok::szok:Dopiero zajarzyla o co mi chodzi jak Ja postawilam w kacie:no::no::no:
masz zadatki na super nianię:-D

Hejka
Wybiła 21 mała zasnęła jak zabita:-D:-D:-D
Ciekawe jaka nocka:confused:

No właśnie. Jak jest tylko ze mną to ni ewchodzą w gre takie sceny. POudaje, że płacze ale wie i tak, że lipa na starcie. A tatus-no taka miękka dupa, że szok-z resztą sam się do tego przyznaje.ech, no cóż. Jutro z nim porozmawiam, bo przed praca juz nie bylo czasu, a przy stole przy malej nie chcialam nic mówić, bo skubana więcej rozumie niż się wydaje:-D:tak:

Kerna no współczuję dobroduszności mamy, ale za to gratuluję jadka, dwa gołębie-pięknie, ale nieopierzone???:-D:-D:-D

A sowją drogą dziewczyny, jak czesto kąpiecie swoje dzieciaki, bo jak na moje to co dziennie jest stanowczo za czesto. Moja jest kąpana 2 razy w tygodniu. No chyba, że latanie po dworze jak jest ciepło, to wiadomo, np po placu zabaw czy piaskownicy mus wyprać dziecko:-D
U nas kąpiel codziennie jest. Ale w małej wannie. jak Zuza marudzi to wsadzam ją do wanny i mam 10-15 minut spokoju:tak:Kąpiel to dla niej największa radocha:-)Szkoda że na basen nie możemy pójść:no:

A ja jeszcze wlecialam bo moj juz spi a ja chodze po polnocy wiec troche sobie poszukam w necie:tak:
Lunka to my obie mamy brudasow:-D MOja ma wiecej niz 90zm ale nawet polowy tych 30kg nie wazy:szok::szok::szok:
As fjnie ze bedziesz miala dodatkowo kaski:tak:
Mamita dobra i wanienka najwazniejsze ze Zuzia zadowolona:tak:A kasiadz widac ze jeb***ty:wściekła/y:Jak oni mnie wkurzaja:wściekła/y:
Kerna ja tez nie umylam po kolacji:zawstydzona/y:
Agnes a Ty co tak oszczednie:szok: taki krotki post i nic o Was:szok::szok:

Ksiądz na kolędzie wszedł i mówi: pokój temu domowi i ludziom w nim żyjącym w grzechu i z nieochrzczonym dzieckiem:wściekła/y:
Powiedział że albo ślub albo się rozejść mamy:szok:
:szok::szok::szok::szok::szok:
Co za perduśnik!!! No bo gorzej nie pojadę, bo mnie z forum wyrzucą!

A ja wpadłam jeszcze bo cos kombinowałam sobie i się ładnie udało, hihi.
No to do jutra:-D

HEJ MAMUSKI Oliwka pila mleko po 5 i ja juz spac nie umiem :-( Wiec zajzalam do was Zaraz was poczytam .No i mam nadzieje ze jeszcze uda mi sie zaraz polozyc choc na ilka minut :-)

Normalnie snil mi sie en zespol Turnera :-(
AS to co mi wyslalas to jest przynajmniej po ludzku napisane Dzieki :-)
Z innych tez forum dowiedzialam sie ze hormon wzrostu daje sie zastrzykami :-(
Codziennie zastrzyki Ale zaczyna sie podaac je conajmniej w wieku 4 lat
I najgorsze to to ze te osoby osiagaja wzrost do 143 cm maksymalnie Wiec i mniej mozna urosnac I to jest straszne :-( No po tym hormonie mozna urosnac do 155 cm
I jeszcze najgorsze sa wielkie klopty z zajsciem w ciaze Nie doczytalam sie czy komus z tym zespolem sie udalo Czytalam ze sa bardzo duze problemy ze sie nie da sie zajsc w ciaze :-( Kurcze przerabane :-(

Ok juz nie smece hihih

Dzis maja wpasc do mnie chrzestny Oliwki z zona i 2 dzieci Dzieki maja 2 latka i 2 miesiace Wiec fajnie :-)

Ide was poczytac
MILEGO DNIA

MAMITA Jakas masakra z tym ksiedzem nie noz takim czyms z ich strony sie jeszcze nie spotkalam:wściekła/y:

Więc mammy takie samo podejście dziewczyny, fajnie, bo ostatnio spotkałam znajomą ( wielką znawczynie dzieci-bo 2x ode mne starsza- a jak jej sie Kmila urodzila, to w 2 miesiącu zycia bulke jeje do jedzenia dała) no i mówi, że kąpie mała raz, 2x dziennie, jak jej powiedzialam o barierz ochronej to mnie wysmiala i mówi, ze jak bedzi eczyste to bariery nie bedzie potrzebowala! No i zaraz pójdzie fama, że ja mam brudasa w domu...
uz, szkoda mi tylko tego dziecka. Ma prawie 90 cm wzostu i waży prawie 30kg! no ale ona wie jak karmic i czym:baffled:

Oj Anka zazdroszcze wszystkiego i kolacji, bo nie jadłam, i pifka, bo nie mam, i kąpieli, bo brak wanny i spania, bo mężuś na nocce to ja sobie nie pośpie bez niego:no:
LUNKA po co sie wtracasz jak znajoma wie lepie a ty masz brudasa w domu:-D:-DNie o znajoma to ma chyba nie rowno pod sufitem bez urazy Biedne dzieko:baffled:
oj jak Ci źle i beznadziejnie:baffled::baffled:;-)
czyli takie krótkei chlapanka mogą małemu zaszkodzić???? Bo teraz zgłupiałam. Wiem, że ta ochrona na skórze jest, ale włąśnie dlatego staram sie go kąpać ekspresowo...no ale teraz to nie wiem....:baffled::baffled:
Wlasnie jak to jest Ja ja co 2 dni kapie Oliwka a co 2 dnia ja ekspresowo myje pod prysznicem?Dobrze robie czy zle?J anie wyobrzam sobie jej wogole nie umyc i dlatego jak jej nie kapie to myje pod prysznicem:tak:
A wy jak kapiecie 2 rzy w tygodniu to macie jakies konkretnie dnie w tygodniu Czy to zalezy od sytuacji???????
:szok::szok::szok::szok::szok:
Co za perduśnik!!! No bo gorzej nie pojadę, bo mnie z forum wyrzucą!

A ja wpadłam jeszcze bo cos kombinowałam sobie i się ładnie udało, hihi.
No to do jutra:-D
A co wykombinowalas?????
KERNA to przykre ze nie mozna sie pochwalic ciaza :-(

dziendoberek
maks juz mnie obudzil:-D wyspal sie niestety:-D

a mialam nadzieje zejeszcze z godzine pospi i po 8 wstanie- marxenie:-D

ake co jak tatus chce o 7 juz go klasc:-D

pogodzilismy sie z m:sorry2: bw taki przyjemny sposób:szok::-D
tylko nie taki jak sobie wyobrazacie, bo ja nie moge seksu przez wypalanke:-p:-pale trzeba sobie jakos radzic:-D masazyk nawt miałam:-D

Witam sie porannie z wielkim strachem w oczach....wstaje rano i co zobaczyam....krew.....qwa a dziś sobota. Co ja mam teraz zrobić. Boję sięże czar może prysnąć:zawstydzona/y:

reklama
Witam,

Mo je Helenka jedzie na weekend do babci :-p Juz spakowana, czekam tylko az tatus ja odwiezie :sorry2:

...

A sowją drogą dziewczyny, jak czesto kąpiecie swoje dzieciaki, bo jak na moje to co dziennie jest stanowczo za czesto. Moja jest kąpana 2 razy w tygodniu. No chyba, że latanie po dworze jak jest ciepło, to wiadomo, np po placu zabaw czy piaskownicy mus wyprać dziecko:-D

Co 2 co trzeci dzień, jak wyjdzie :tak: czasami padną bez kąpania :baffled:

Więc mammy takie samo podejście dziewczyny, fajnie, bo ostatnio spotkałam znajomą ( wielką znawczynie dzieci-bo 2x ode mne starsza- a jak jej sie Kmila urodzila, to w 2 miesiącu zycia bulke jeje do jedzenia dała) no i mówi, że kąpie mała raz, 2x dziennie, jak jej powiedzialam o barierz ochronej to mnie wysmiala i mówi, ze jak bedzi eczyste to bariery nie bedzie potrzebowala! No i zaraz pójdzie fama, że ja mam brudasa w domu...
uz, szkoda mi tylko tego dziecka. Ma prawie 90 cm wzostu i waży prawie 30kg! no ale ona wie jak karmic i czym:baffled:
...
:szok::szok::szok: bez komentarza :no:

HEJ MAMUSKI Oliwka pila mleko po 5 i ja juz spac nie umiem :-( Wiec zajzalam do was Zaraz was poczytam .No i mam nadzieje ze jeszcze uda mi sie zaraz polozyc choc na ilka minut :-)

Normalnie snil mi sie en zespol Turnera :-(
AS to co mi wyslalas to jest przynajmniej po ludzku napisane Dzieki :-)
Z innych tez forum dowiedzialam sie ze hormon wzrostu daje sie zastrzykami :-(
Codziennie zastrzyki Ale zaczyna sie podaac je conajmniej w wieku 4 lat
I najgorsze to to ze te osoby osiagaja wzrost do 143 cm maksymalnie Wiec i mniej mozna urosnac I to jest straszne :-( No po tym hormonie mozna urosnac do 155 cm
I jeszcze najgorsze sa wielkie klopty z zajsciem w ciaze Nie doczytalam sie czy komus z tym zespolem sie udalo Czytalam ze sa bardzo duze problemy ze sie nie da sie zajsc w ciaze :-( Kurcze przerabane :-(

Ok juz nie smece hihih

...

Ty sie babo nie martw na zapas.

Witam sie porannie z wielkim strachem w oczach....wstaje rano i co zobaczyam....krew.....qwa a dziś sobota. Co ja mam teraz zrobić. Boję sięże czar może prysnąć:zawstydzona/y:

To sam początek, plamienie może być i wcale nic nie musi znaczyć :sorry2:

Do góry