reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hejka
Wybiła 21 mała zasnęła jak zabita:-D:-D:-D
Ciekawe jaka nocka:confused:

Luna kawaly w deche:-D:-DCo do obiadu i calej akcji to ja tez sie wkurzam jak cos robie a moj sie wtraci i nici z calej akcji:baffled:Laura to nawet placzem bajke u tatusia zaklepie.A ja twarda jestem:tak:Poplacze i przestanie:sorry2:
Akcje na podlodze przerabialam ale tylko kilka razy, na szczescie, nie reagowalam i sama z nich zrezygnowala bo widzial ze to nic nie daje:-D
No właśnie. Jak jest tylko ze mną to ni ewchodzą w gre takie sceny. POudaje, że płacze ale wie i tak, że lipa na starcie. A tatus-no taka miękka dupa, że szok-z resztą sam się do tego przyznaje.ech, no cóż. Jutro z nim porozmawiam, bo przed praca juz nie bylo czasu, a przy stole przy malej nie chcialam nic mówić, bo skubana więcej rozumie niż się wydaje:-D:tak:

Kerna no współczuję dobroduszności mamy, ale za to gratuluję jadka, dwa gołębie-pięknie, ale nieopierzone???:-D:-D:-D

A sowją drogą dziewczyny, jak czesto kąpiecie swoje dzieciaki, bo jak na moje to co dziennie jest stanowczo za czesto. Moja jest kąpana 2 razy w tygodniu. No chyba, że latanie po dworze jak jest ciepło, to wiadomo, np po placu zabaw czy piaskownicy mus wyprać dziecko:-D

reklama
LUNKA Ja Oliwke kapie tak co 2 dni To wychodzi jakos 3 razy w tygodniu:tak:W dzien gdzie nie ma kapieli To i tak wkladam ja do wanny i jest szybkie mycie pod prysznice Oliwka tego nie lubi Bo ona to lubi dluuuugo siedziec w wannie I jak jest dzien ze szybkim kapaniem to jest ryk po wyjeciu z wanny:-p

Witam się wieczornie:baffled: kurcze od kilku godzin nie ma wody..chyba jakaś rura walnęła:sorry2: mam stos garów do mycia a Michał poszedł spać bez kompania:dry::dry:. Zaraz ide ogarnąć kuchnie bo jest masakra. Teraz chyba dopiero wode puścili bo coś szumi...
Do nas przyszedł brat z jego laską i tak wybawili bejbeesa że padnięty nawet nie protestował w wyrku tylko zasnął od razu:tak: uffff on uwielbia sie z nimi bawić, a jak we dwójkę go wyobracają to mały zadyszki dostaje:-D. A ja sobie mogę wtedy dychnąć i tylko patrzeć:cool2::cool2:
wejście do mieszkania zatarasowały mi tony ziemniaków i teraz jestem udupiona i wściekła okropnie:wściekła/y:każdy zadowolona, ale to ja musze przez te wory teraz przeskakiwać z małym na rękach!!:wściekła/y:ehh szkoda gadać..
wymarzłam dziś na spacerze niesamowicie więc zaszłam do skelpu i kupiłam sobie czapkę i rękawiczki skórzane:tak:
Dobrze ze masz juz wode.Super glodomor Michalek wciagnal 2 golebie To ja tyle jem na raz:-pWiesz wybawil sie to i zgladnial
Aha a tym twoim lokatorom to ja bym awanture zrobila ze tak ci zastawiaja wejscie A jak to by nie pomoglo to bym im cos non stop pod wycieraczke przynosila Niech sie naucza ze Wy tam mieszkacie
A rodzina wie ze ty w ciazy Czy narazie nie mowicie??????I jak zareagowali?
no ja nie znoszę czapek ale jak mi uszy wymrozi to o niczym innym nie marze...:tak:
dowikla no i dobrze zrobiłaś skoro podziałało:tak: Ja jeszcze mam przed soba trochę czasu na takie akcje;-)
A ja lubie czapki:tak:
No ja tez mam jeszcze troszke czasu Choc po zachowaniu Oliwki mysle ze to nastapi predzej niz mysle:baffled:

Oli usnela o 21 Ja sie teraz zaraz klade Tylko jeszcze chwile poczytam
No G sie strasznie cieszy Oliwka czuje jak go zobaczy to nie zejdzie mu z rak Ja widze jak Ona za nim teskni:-(
Kerna pewnie ze wam opowiem jak bylo:tak:

Luna u nas nie pomaga rozmowa moj i tak i tak Laurze popuszcza, raczej na wszystko pozwala:baffled:Co do kapieli to ja kapie 2 razy w tygodniu no chyba ze lato wtedy codziennie.Lekarz zabronil kapac codziennie poprzez niszczenie ochrony ktora sie tworzy na ciele:cool2:

MY po kolacji, po piwku, po filmie i zaraz kapiel i lozeczko

Dobranoc

Witam laski wpdłam się tylko przywitać jestem mega mega zła:wściekła/y::wściekła/y:
wczoraj moja szefowa wreszcie zalaciła mi pensję .....
i zawsze dostaję 850 zł a ona mi daje 496 i mówi to jesteśmy rozliczone:wściekła/y::wściekła/y:no to ja ***** mać jakie rozliczone??????????????//a ona a no bo miała pani wolny weekend 5-6 grudnia wigilię 25 -26 grudnia ***** to siweyta i sylwester:wściekła/y::wściekła/y:no wigilia i sylwester wwolny no bon sklep do 15 a ja pracuje od 18:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a święta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mówie jej że się nie zgadzam bo jak mnie przyjmowała do pracy to mówiła zarobi pani 850 zł ai we wrześniu miałam wolne 2 weekendy i dostałam swoje w październiku npracowałam 200 godzin i dostałam swoje nic więcej myślę no ok jak stała to stała a teraz pół pensji praktycznie:wściekła/y::wściekła/y:kłóciłam się z nią a on no taki miesiąc wolne dni ...ja jej że jakie wolne dni jeden weekend bo chyba świąt nie liczy a ona że księgowa obliczyła przepracowałąm w grudniu 130 godzin a miesiąc miał 160 godzinn roboczych a na godzinę mam 6.25 no to jej mówie że 6,25 razy 130 godzin daje 812.5 a nie 496 a ona a bo może to brutto:wściekła/y::wściekła/y:to jej pytam jakie brutto ja na czarno pracuję i nic pani ode mnie nie odprowadza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i jak to możliwe że nagle dostaje praktycznie pół pensji za cały m-c pracy po terminie i jeszcze ona mysli że wszystko jest ok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:spieprzyła powiedziała ze porozmawia z księgowa i wyjaśni:wściekła/y:dla mnie sprawa jest jasna jak 850 to 850 a nie za 130 godzin nagla n iecałe 500 zł :wściekła/y::wściekła/y:ja jej nie daruję albo to ze mną wyjaśni i mi wyrówna albo koniec mojej pracy no trudno nie dam się wykorzystywać:no::no:
sorrki że tak haotycznie i tylko o sobie ale kipi we mnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

co za szma......... przepraszam ale nie mozna jje inaczej nazwać.malinka nie popuszczaj jej ,ma Ci ta kase wypłącić:tak::tak::tak::tak::tak:

No a teraz kilka fotek jak sie uda

super fotki jak zawsze :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Jadłyście kiedyś ziemniaki na słodko :confused: Bo ja zamiast posolic posłodziłam przez pomyłke :szok: Ale były calkiem całkiem :-D
nie jadłam jeszcze :no::no::no::no::no::-D:-D:-D:-D:-D

A sowją drogą dziewczyny, jak czesto kąpiecie swoje dzieciaki, bo jak na moje to co dziennie jest stanowczo za czesto. Moja jest kąpana 2 razy w tygodniu. No chyba, że latanie po dworze jak jest ciepło, to wiadomo, np po placu zabaw czy piaskownicy mus wyprać dziecko:-D

zima kąpie Oliwkę 2 razy w tyg,latem oczywiście codziennie :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

dwa gołębie-pięknie, ale nieopierzone???:-D:-D:-D
ee nieee jescze nie zwariowałam...świerzo obskubane;-)
dorota my jescze rodzince nic nie mówimy o ciąży. W du*ie to mam. JA dla mnie to w ogóle mogłabym im nie mówić..taka wściekłą na nich jestem że brak słów. Tato mi wzruszył ramionami i powiedział takie są realia.....i po temacie.
Ja kąpie małego codziennie..tak się przyjęło:tak: ale ta kąp[iel trwa mkilka minut...czasem to jest tylko pochlapanie, umycie siuśka, buzi, rączek i sru do łózka. A jescze mieści się w wanienkę więc trochę oszczędniej:-)
Ja właśnie skończyłam oglądać tvn turbo i moje ulubione programy (uwaga: nie jestem facetem) ;-) zaraz idę kimać i mam nadzieję, że bejbes mnie jutro znowu zaskoczy:tak:

Luna u nas nie pomaga rozmowa moj i tak i tak Laurze popuszcza, raczej na wszystko pozwala:baffled:Co do kapieli to ja kapie 2 razy w tygodniu no chyba ze lato wtedy codziennie.Lekarz zabronil kapac codziennie poprzez niszczenie ochrony ktora sie tworzy na ciele:cool2:

MY po kolacji, po piwku, po filmie i zaraz kapiel i lozeczko

Dobranoc
Więc mammy takie samo podejście dziewczyny, fajnie, bo ostatnio spotkałam znajomą ( wielką znawczynie dzieci-bo 2x ode mne starsza- a jak jej sie Kmila urodzila, to w 2 miesiącu zycia bulke jeje do jedzenia dała) no i mówi, że kąpie mała raz, 2x dziennie, jak jej powiedzialam o barierz ochronej to mnie wysmiala i mówi, ze jak bedzi eczyste to bariery nie bedzie potrzebowala! No i zaraz pójdzie fama, że ja mam brudasa w domu...
uz, szkoda mi tylko tego dziecka. Ma prawie 90 cm wzostu i waży prawie 30kg! no ale ona wie jak karmic i czym:baffled:

Oj Anka zazdroszcze wszystkiego i kolacji, bo nie jadłam, i pifka, bo nie mam, i kąpieli, bo brak wanny i spania, bo mężuś na nocce to ja sobie nie pośpie bez niego:no:

Oj Anka zazdroszcze wszystkiego i kolacji, bo nie jadłam, i pifka, bo nie mam, i kąpieli, bo brak wanny i spania, bo mężuś na nocce to ja sobie nie pośpie bez niego:no:
oj jak Ci źle i beznadziejnie:baffled::baffled:;-)
czyli takie krótkei chlapanka mogą małemu zaszkodzić???? Bo teraz zgłupiałam. Wiem, że ta ochrona na skórze jest, ale włąśnie dlatego staram sie go kąpać ekspresowo...no ale teraz to nie wiem....:baffled::baffled:

Dobra to idę spać jutro sobie poczytam wasze nocne wypociny;-):tak:
Ale mnie zmogło..a głodnaaaaaaaaaaaaaa jesteeeeeeeeeem że szok. A dopiero co bułe wciągnełam:baffled: napiję sie wody i lulu. A gary zostały nie pomyte.....oj leń ze mnie..jutro za to będę sterczeć przy zlewie godzine..tak dla poprawy humoru:baffled:
Miłej nocki zyczę lasencje tym z wanną i tym z prysznicem;-);-):-)

reklama
I ja idę. nie ma się co martwić, dziś już tu dużo nie naklikają, hihi. Śpiochy jedne. A jak się zlecą jak tylko wyjdę to jutro żadnego dowcipu!!!

Dobrej nocy:)

Do góry