reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

nie no sikam:-D:-D:-D:-D:-D:-D tekściary:tak:
A Ty mnie nawet nie denerwuj o żyganiu do końca:wściekła/y:....póki co położyłam się i przeszło..ale bekam jakświnia:baffled:
To przynajmniej widac ze w ciazy jestes:-Da z Michalkiem wymiotowalas?//
A oto i Gustawo

Gustawo przeuroczy:-D
no cudo:tak::tak:

kochana jak to mówią ciasne ale własne:tak::tak::tak:
nasz kolega teraz sprzedawał mieszkanie no okazja była świetna bo 200tys lokalizacja super co prawda dzieci by musiały szkołę zmienić ale to już by było własne więc raczej na stałe okna na park:tak:3 pokoje duża widna kuchnia fajna łazienka super rozkładowe:tak:74 metry więc by nam pasiło bardzo bardzo i cena super bo to po generalnym remoncie i balkon bajeczny duży:tak::tak:ale niestety póki ja na wychowawczym to nie mamay zdolności kredytowej takiej:no::no::no:a raty by nam wyszły jak liczylismy wg kalkulatora banku 800zł m-cznie więc ok tym bardziej że tam czynsz niski bo 180 zł ale kumpel musi już spzedać bo on dostał to mieszkanie w spadku a podatku od darowizny nie zapłacił i po 4 latach us się upomniał i na dzień dzisiejszy musi zapłacić 42 tys i dług rośnie i to szybko więc szybko to sprzedaje i kupuje kawalerke już ma upatrzoną 37 m za 128 tys więc nie poczeka jakiś 2lat:no::no:
Byłam z nimi na szybkim spacerku na 35 minut na sankach i na poczcie bo musiałam tą piżamę odesłać:baffled:
zostawiłam dzieciaki przed pocztą patrze przez okno a mój antoszka dzielnie po śniegu maszeruje z dzieciakami:-)tak więc w tym miejscu jeszcze raz AS DZIĘKUJĘ ZA BUTKI ZIMOWE DLA ANTKA są bardzo fajne i jak widac przydatne:tak::tak:
kurcze szkoda ze sie nie dalo skorzystac z takiej okazji
No to duzo bardzo placicie za wynajem Choc dla nas to co my placimy to duzo Bo ja prawie nie zarabiam a G przynosi do domu 1200 zl:-(
Malina, kuźwa jaki pech!!!!!!!!!! A nie może ktoś na siebie wziąć kredytu, albo wam poświadczyc, no nie iwem. Cholera!
dokladnie CHOLERA:wściekła/y:
a ja zdążyłam do fryzjera obcięłam wlosy i wieczorem potraktuje je szmponetką koloryzująca ;-)teraz przecież musze jakoś wyglądac do ludzi :-p ugotowalam barszczyk z uszkami
mam zebranie u Wojtka w szkole ale strasznie mi sie nie chce iśc :no: :baffled:
FOTKI ,FOTKI,FOTKI:tak:

Oli usnela o 13 Wiec pomylam podlogi i POSZLAM z psem na dwor Zasiadlam do kompa aby podlogi wyschly Siedze chwile i oli sie obudziala .Spala cale 45 minut:wściekła/y:

Rano wyrznal sie jej zabek Wszystkie jedynki,dwojki i czworki juz mamy A od dzis mamy na dole pierwsza 3 :-p
Kurcze to teraz jeszcze 3 trojki Cos czuje ze ten czas bedzie okropny:baffled:

My z G mamy tak 500 czynsz-100 zl prad,
od 150 do 200 zl gaz co miesiac Mamy ogrzewanie na gaz :-(
Do tego 85 zl telefon,50 zl internet 40 zl polsat Wiec jak na zarobki grzeska 1200

reklama
Dorota to i tak nie duzo płacicie za wynajmowane:confused:my płacim 1250 zł za2 pokoje kuchnie i łazienkę a do tego opłaty licznikowe:baffled::baffled:no i my sami płacimy:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Kerna już żyganko jak miło:-p:-p:-pja przy Antoszce żygałam do końca ale efekt był waga o 3 kg mniejsza na końcu ciązy jak na początku:-p:-p
Lunka bo ten śnieg sie nie lepi wcale ale jak mi to jiulina wczoraj wytłumaczyła lepi to sie g*** do tyłka a snieg jest puszysty:szok::szok::szok:tak jej dzieci wytłumaczyły w szkole a dokładniej jedna Wiktoria która jej tez wytłumaczyła że jak człowiek jest zły to musi przeklinac to mu wtedy lżej:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
MALINUS
A jaki macie metraz tego mieszkanka:confused:Oplaty teraz to pewnie duze Wam wychodza co:confused:

nie no sikam:-D:-D:-D:-D:-D:-D tekściary:tak:
A Ty mnie nawet nie denerwuj o żyganiu do końca:wściekła/y:....póki co położyłam się i przeszło..ale bekam jakświnia:baffled:
Ale wiesz ze jak wymiotujesz to jest dobry objaw:tak::tak::tak:
Jak to mowia "im gorzej tym lepiej":baffled::-D
A oto i Gustawo

Fajniusi:tak::tak::tak:
Malinka,Twoja Julka swoimi tekstami wymiata i to totalnie;-):tak::-D:-D:-D.
Lunka,ale przystojny kawaler;-):tak:.
Widzę,że temat mieszkań na tapecie:-),my mieszkamy w 3 pokojach(44 m),1 piętro z niedużym balkonem po moich rodzicach,więc tyle dobrze,że nie musimy wynajmować czy kredytu spłacać:tak:.Czynsz nieduży bo 250 + 80 prąd + 30 gaz.Kablówka z netem 56 i telefon M ok.40zł.
My po szybkim obiadku,jeszcze barszczyk dopijam:tak:.
No to rzeczywiscie masz malutkie oplaty:szok::szok::szok:Tez bym takie chciala hehe;-):-)

Ja bylam z dziewczynkami na podworku a pozniej po mlodego:tak::tak::tak::tak:
Ja podworku jzu nam facet tak fajnie poodsniezal ze nei widac ze tyle sniegu tam bylo:-):tak:Ale jak wyszlam za brame to masakra:szok::szok::szok:Zaspy do kolan i jeszcze wyzej:no::szok:
Mlode mialy spac ale jakos nie usypiaja tylko marudza i cos tam krzycza:no::no::no:
No nic niedlugo Je wypuszcze i zaczniemy sie szykowac na jaselka:tak::tak::tak:
Pytanie tylko jak my do tej szkoly dotrzemy:baffled::confused:

Lunka to by był najweselszy domek:-D:-D:-Dco by nie powiedziec dom wariatów:-D:-Da jak byśmy ta bb spotkanko w ogrodzie zrobiły oj byśmy były znane w okolicy:-p:-p:-p
słuchajcie zajrzałam antkowi do buzi bo marudny jakiś łapki w buzi a tam 2 górne 3 juz prawie przebite i dolna 4 lewa wychodzi:szok::szok:a na górze 4 jeszcze brak a mi się wydawało zawsze że najpierw wychodzą 4 a potem 3:baffled:
Tak naprawde to nei ma reguly na wychodzenie zabkow:tak::tak::tak:
Znam dzieci ktorym jako pierwsze wychodzily kly:tak::-)

DOROTA
A Ty pracujesz:confused:
A ta pensja G to rzeczywiscie niewielka:no::no::no:

Oj działoby sie, działo
U moaej najpierw 4 wyszły, później 3 sie ruszyly, ale jeszcze kurcze nie wszystkie
No to oliwce brakuja 3 trojki i jestem ciekawa jak szybko jej to wyjdzie
Kurcze czy aby nie za szybko ida jej te zeby?
Twoja o rok starsza i jeszcze nie ma wszystkich 3
Ja slyszlam ze im pozniej zeby wychodza tym lepiej:-p

DOWIKLA to zycze udanych jaselek i abyscie jakos tam dotarli:tak:

Ide obieraz z Oliwka kartofle Ona bedzie mi podawac ja bede obierala

DOWIKLA ja na wychowawczym jestem Dostaje 458 zl ale w styczniu to ostatni raz Bo umowe w pracy mam do konca stycznia Wiec i wychowawczy i kasa do konca stycznia Od lutego bede zalatwiala bezrobotne zasilek

No malo kasy Ale jakos sie to ciagnie
Jak beda cieplejsz dni to G zarobi wiecej I jak mi sie uda to postaram sie jakis grosz odlozyc bo do pracy planuje wrocic po wrzesniu 2011 Wiec jeszcze troche czasu
A zasilek jak dostane to jest to 6 miesiecy Czyli rok bedziemy zyli tylko z tej marnej wyplaty G

Wy macie zebrania a ja zrobilam sobie termin do ginekologa:-D
Ja po obiadku, Lali jeszcze je.Ide po pranie bo trzeba rozwiesic:sorry2:
Potem kawulec sie nalezy:tak:
Do gina mowisz:-);-)A po co:confused:
DOWIKLA ja na wychowawczym jestem Dostaje 458 zl ale w styczniu to ostatni raz Bo umowe w pracy mam do konca stycznia Wiec i wychowawczy i kasa do konca stycznia Od lutego bede zalatwiala bezrobotne zasilek

No malo kasy Ale jakos sie to ciagnie
Jak beda cieplejsz dni to G zarobi wiecej I jak mi sie uda to postaram sie jakis grosz odlozyc bo do pracy planuje wrocic po wrzesniu 2011 Wiec jeszcze troche czasu
A zasilek jak dostane to jest to 6 miesiecy Czyli rok bedziemy zyli tylko z tej marnej wyplaty G
To dobrze ze masz chociaz ten wychowawczy:tak::tak::tak::tak:
Kurcze jak tak czytam o niektorych zarobkach to jestem w szoku:szok::szok::szok::szok:Ja bym nie umiala za tyle wyzyc ,a gdzie oplaty i inne rzeczy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
To wszystko jest tak parabane ze szok:no::no::no:

Dowikluś my tu metraż mamy mały tan mały jak dla 5 osób bo aż 48 metrów:baffled::baffled::baffled:
a opłaty to u nas 1250 wynajem 50 internet 300prąd(co 2 m-ce) 180 woda(co 2 m-ce) 100zł nasze telefony 40 polsat i 400zl pietruszki alimenty więc sumując no nie mało nie mało a jeszcze raty real ale tego nam juz zostało tylko 190 zł:tak::tak:
Dorotko na pocieszenie ci napisze ze podobno 3 wychodż najgorzej:-ptzn dentystka mi mówiła ze wiadomo reguły nie ma jak to u dzieci jedne przechodzą łagodnie ząbkowanie drgie boleśnie ale 3 podobno najbardziej bolesne w przebijaniu:baffled:
Dowiklus aparatu na jasełka nie zapomnij :-)ciekawe co szczypiory wymodzą:-D:-D
ja wode na ryz nastawiłam pulpeciki+gołąbki się grzeją i bardzo dobrze bo głodna jestem jak wilk:sorry2:

Kochane....
DOSTAŁAM PRACĘ :-D babka była zadowolona.
Mieliśmy 3 pytania teoretyczne i dostałam maks.ilość punktów :-D A z rozmowy była baardzo zadowolona,stwierdziła że właśnie kogoś takiego jak ja szukają :-) najważniejsze teraz żeby sprzedawać ;-)
A całkiem fajny produkt sprzedajemy,bo to przewodnik po dotacjach unijnych od 2007 do 2013roku.Więc firmom bardzo się coś takiego przyda,A tam jest wszystko,od wniosku po rozliczenie itp. :-)
Sorki że tak na szybko,ale mój zaraz wychodzi do pracy i obiadek trzeba zjeść,zajrzę później :-)

reklama
Kochane....
DOSTAŁAM PRACĘ :-D babka była zadowolona.
Mieliśmy 3 pytania teoretyczne i dostałam maks.ilość punktów :-D A z rozmowy była baardzo zadowolona,stwierdziła że właśnie kogoś takiego jak ja szukają :-) najważniejsze teraz żeby sprzedawać ;-)
A całkiem fajny produkt sprzedajemy,bo to przewodnik po dotacjach unijnych od 2007 do 2013roku.Więc firmom bardzo się coś takiego przyda,A tam jest wszystko,od wniosku po rozliczenie itp. :-)
Sorki że tak na szybko,ale mój zaraz wychodzi do pracy i obiadek trzeba zjeść,zajrzę później :-)
Agunia gratki ogromniaste:-):-)

Do góry