reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam! Właśnie zjadłam obiade(sandacz zapiekany) i popchnęłam bato em:zawstydzona/y: A. w domu kolejny tydzień więc w domu sytuacja napięta jak baranie jajka:wściekła/y::wściekła/y:
Nosz tak zleniwiał że szok:wściekła/y::wściekła/y:

Zapytam, zapytam i nawet sama powiem żeby dała mi skierowanie na badanie kału jak nie zaproponuje sama:tak::tak::tak:
Zuza też zgrzytała zębami to mi rehabilitantka powiedziała że ma pasożyty, ale okazało się że na zęby;-)

Moj tez jest tak zdzarty gatun:szok::szok::szok:No normalnie nie nadazalam z zakupami:-DA juz sie od tego odzwyczailam hehe;-)

Oj bidulka:no::no::no:Moje dzieciaki na szczescie praktycznie bezobjawowo przechodzily zabkowanie:tak::tak::tak:
A tak swoja droga to szybko ida Jej te piatki:baffled:Moja Klaudia ma trzy a Wiktoria ani jednej i na razie sie na nie nie zanosi

Zdrowka dla Majki:tak::tak::tak:
Kurcze a to nie jest jakis kaszel alergiczny skoro kaszle tylko w nocy:baffled:Moze macie za suche powietrze

Wspolczuje takiej nocki:no::no::no:A co bylo dziewczynkom ze tak sie budzily:confused:

Moja siora na weselu tez usadzaly gosci:no:Ale ja powiedzialam Im wprost gdzie maja nas posadzic:tak::tak::tak:

No wiesz,dobre i to;-):-)
A tak przy okazji to moj Dominik tez nosi dziewczynki

Tego papierocha widzialam juz dawno:tak::tak::tak:
A o adidasach nei slyszalam:szok:

Witam:-)

Oj to nie fajnie Kochana:no::no::no:Ja to bym sie pewnie wystraszyla:no::no::no:
No lekarka dijrzała na dole piątkę i do góry spuchniete dziąsła:-)

A oto i Gustawo

Jaki przystojniacha:-D:-D:-D

reklama
Malina, kuźwa jaki pech!!!!!!!!!! A nie może ktoś na siebie wziąć kredytu, albo wam poświadczyc, no nie iwem. Cholera!
wiesz jak to jest z tym że ktoś weźmie na siebie kredyt:baffled::baffled::baffled:
Teściowa ze swoim wiekiem to niestetymusisz mieć duży wkład własny i ubezpieczenie kredytu jest wtedy cholernie drogi:baffled:a moja mama mogłaby nam pożyczyć z 50-60 tys bez problemu albo wziąść pod hipoteke swojego domu ale...no właśnie musiałaby nie byc moją mamą:baffled::baffled::baffled:
nic mam nadzieję ze za 2 lata też jakas okazja nam się trafi a wogóle w ciągu 2 lat to my w totka wygramy:-):-):-)

MAMITA zdrowka dla Zuzi
AGNES Twoj M ma serio wielki spust z tym jedzeniem i to jeszcze na noc hihihi
Mojego G tez lepiej ubierac niz karmic hihihi

U mnie nocka masakra Oliwka budzila sie non stop.Nawet nie jestem w stanie zliczyc ile razy sie budzilysmy .
O 6.30 Oliwka darla sie jakby ja obdzierano ze spory .Musze jej pozniej zobaczyc czy za sie nie wyrznal

Jakos mi smutno ze G nie ma .No nic musze dac rade

MILEGO DNIA
poczatki sa najgorsze, dacie rade a po powrocie G bedziecie szczesliwsi:tak:
Witam
Chyba bez wizyty u pediatry się nie obejdzie - Maja znowu strasznie kaszlała w nocy, w dzień ani razu nie zakaszle za to w nocy masakra:-:)-(
W dodatku śnieg znowu zaczyna padać, nie dość że i tak katastrofa na chodnikach to jeszcze dosypie:sorry2::sorry2:
szkoda ze choroba zawitala ale to chyba o takiej porze normalne.Moja mi kaszle jak stary chlop:baffled:
Hej z rana :-D
Na 10 mam szkolenie i stresuję się okropnie...
Ania już bryka od 7 ;-) Pewnie będzie marudziła tatusiowi bo ona z reguły to koło 9 się budziła,ale musi się teraz przyzwyczaić,bo pewnie będą takie dni że na 7 to już będzie musiała u babci być ;-)
No ale damy radę nie?
Sorki że tak tylko o sobie ale tak się trzęsę na myśl o tej pracy że nic konstruktywnego bym nie poodpisywała :-D
trzymam kciuki
witam sie i ja:-)

dzis na obiad kopytka:-) powinnam jeszcze jakas zupe ale nie mam pomyslu.musze dzis 10.30 wyjsc z domu zeby mala do bratowej zaprowadzic i do sadystki leciec.
przypomnijcie mi zebym do chirurga pozniej zadzwonila dopytac sie czy w poniedzialke mam po co jechac,czy juz z urlopu wrocila
ale bym kopytek pojadla ostatnio chodza za mna oponki i chyba bede musial poszukac przepisu:-p
Hej laseczki:happy2:
my dziś w domku:baffled::baffled::baffled:
Julina kaszle więc ją zatrzymałam a poza tym jak sobie pomyślę że mam iść znów przez te zaspy to:no::no::no::no:
w czwartek teściowa do nas przyjedzie to może wtedy julina śmiało chodzić do szkoły oby tylko się wykurowała:cool2::cool2::cool2:
U nas nocka też masakra:baffled::baffled:Toniek obudził się (w najgorszym z możliwych momentów:-p)i od razu z takim płaczem że sie wystraszyłam bujany noszony w końcu dostał nurofen i krople do nosa bo katar kapał ciurkiem:-(no i jak mu z lekka przeszło to co....się dziecko bawić zazęło i tak do 1 w nocy:szok:to już ja miałam dość i odłożyłam go do łóżeczka popłakał z 5 minut i zasnął no a potem to już lawinowo sie budził co 30-40 minut :baffled::baffled::baffled:a od 5 jest juz na nogach:sorry2::sorry2::sorry2:baaa nawet jest już po drugim sniadaniu:szok:ja zaraz sobie druga kawę zapodam bo usnę:baffled:
szefowa wczoraj nie zapłaciła pensji telefonów nie odbiera.......napisała do kumpla że przeprasza ale nie odbiera telefonów bo przy tym zapaleniu krtani nie może mówić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ale pieniądzePOSTARA się jutro tj dziś przywieść:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja was wczoraj w nocy poczytałam ale teraz nie pamiętam o czym:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
wspolczuje takiej nocki i tych naj momentow:-p Co do szefowej to az dziwne ze nie odbiera ale skoro powiedziala ze kasa bedzie to ok
Witam! :-)
Byłam wczoraj po południu u mojej gin na kontroli. Powiedziała, że z dzieciątkiem OK. Szyjka się nie skróciła, a maleństwo jest wysoko, więc jeszcze nie rodzę :-D Za to kazała mi przejść na dietę bez soli, bo stwierdziła, że mam za duże obrzęki. Zresztą od ostatniej wizyty przybyło mi 4kg :szok::szok::szok::szok: a wszystko przez gromadzenie wody w organizmie. :baffled: Przez święta pewnie też... :-p:-p:-p:-D:-D Do tego jeszcze mam bakterie w moczu, więc dostałam Furaginę na najbliższe 2 tygodnie. :dry:
fajnie ze z dzisdzia wszystko ok a co do soli to ja jej nie uzywalam a puchlam w oczach:-D nawet stesknilam sie wtedy za swoimi kostakami:-D
Dziewczynki, poradzcie, diwiedziałam się wczoraj, z na tym weselu co jedziemy usadzają gości :baffled: I ze siedzimy przy stole z parą młodą, a ja tam z młodych to zanm tylko młodych i świadka, ale oni przecież zajęci będą, chce siedzieć ze swoimi ciotkami :tak: Jak, mam delikatnie przetłumaczyć parze młodej, że ja chce gdzie indziej :confused::baffled: Jak sobie pomyśle, to nie chce mi się jechać :baffled:
my usadzalismy gosci mlodzi siedzieli z nami przy stole a starsi w drugim stole wszyscy byli zachwyceni ale mysle ze jak powiesz mlodej parze ze wolisz siedziec przy cioctkach to nie bedzie problemu:tak:
Witam kobitki

A co tam u was przepraszam ze nie poczytam ale sporo tego.A wieczorami no to jak juz ide dzieci uspic to sama czasem zasypiam i no kompa brak czasu
normalnie brak organizacji czy co??
Wy spadacie, a ja wpadam jak zwykle z opóźnieniem i nie w czas:-p:baffled:
michał spał do 8.30:szok::szok::szok::szok: więc mamy spory poślizg:-) kurcze w końcu sie wyspałam...no tyle porankó zaczynałam o 6 rano że należało mi się:tak::-)
Śniegu nawaliło ostro i już wózkiem pewnie nie wyjadę:baffled: a miało już iść do lata:wściekła/y:
:baffled:
uuuu to widze ze i u mojej siostry ostra zima:szok:
Zapomniałam opowiedzieć ,od 2 wieczorów dostajemy dziwne głuche telefony z rzędu pokilka,jak sie odzywam "halo" słyszę wtedy dziwne odgłosy ni to mlaskanie ,nie szumienie ,no nie wiem co to za dzwięk QUOTE]
:szok::szok::szok:ja bym zglosila na policje
nie mam już siły sprzatac co posprzatam to Gabi znowu porozwala :wściekła/y: cały czas cos wyciąga :szok: nawet jak tłumacze jej zeby w jedbnym pokojusie bawiła to pobawi sie chwile a potem znowu łazi i wszystko zostawia :no:

wczoraj o 17 niedaleko mnie kilka bloków dalej wybuchł gaz
Wybuch gazu w Kielcach. Osoba wypadła z okna
:szok::szok:
Malinka bo wiem:tak:
No chyba ze mi ktoras 2 tys pozyczy:-D:-D:-D

a to i tak nie tylko jeden problem:dry:
kasa kasa ehhh
Nam brakuje 4 :baffled: a do tego małe auto wczoraj padło :wściekła/y: Ciekawa jestem ile zaśpiewają w warsztacie...
:baffled:nieszczescia chodza parami
No to teraz sie witam:-)
Ale naprodukowalyscie od wczoraj:szok::szok::szok::szok:
My wstalysmy po 9 ale przez to ze dostalam eske:wściekła/y:Mlode tearz szaleja na maksa:tak::tak::tak:Dobraly sie do kremu i maja go doslownie wszedzie nawet we wlosach:szok::wściekła/y:Tak biegaly sobie tu i tam az wkoncu sie zainteresowalam i bylam w szoku:szok::szok::szok:Zlapalam Klaudie i chciala Jej pokazac jakie ma wlosy to zarzucila focha,przykryla glowe lapkami i tyle widziala hehe:-D:-D:-D

o to widze ze Nasze sie dzis zagadaly z tym kremikiem:-D
no pomyślałam że może złodziej srawdza czy ktoś jest w domu:baffled::baffled::baffled:
Ja ide pranie nastawiać kuchnia odgruzowana pokój dzieci też jeszcze nasz okój i korytarz:baffled:ja nie wiem że niektórzy ludzie mają w domu wiecznie czysto :sorry2:
Medea a nie możesz zębów zrobić na raty a potem powoli spłacać????bo na raz tyle kasy to strasznie dużo:szok:my z Pietruszka mamy zamiar od marca zacząć robić sobie powoli zęby bo i ja mam do zrobienia kilka i on też:sorry2:
z tym zlodziejem to tak moze byc bo moich znajomych okradli w godzine jak wyszli na cmentarz:baffled:
Szok:szok::szok::szok::szok:

No i u mnie by sie przydala jakas wieksza kasa na oddanie dlugow:-(
O pieniadze niby szczescia nie daja:baffled:

G dzwonil i przeniesli go do innego pokoju Ma w pokoju razem z nim 5 osob Maja miec jakas spolecznosc wiec cos pomalu zaczyna sie dziac:tak:
Dobrze ze nie bedzie siedzial sie dolowal;-)

Kurcze kiedy to moje dziecko pojdzie spac:baffled:
fajnie ze G bedzie mial towarzystwo nie zanudzi sie zreszta tam oraganizuja jakies zajecia wiec nie bedzie zle
Hejka dziewczyny
Wczoraj co wlazłam na bb to mnie wyrzucao, po raz pierwszy w życiu tak miałam. Dzis nadrabiam o bladego świtu i narobić nie mogę. Wlazłam na zamknięty i mała zobaczyła te kotki z you tobe i koniec, ze 2 h przy tym siedziala i musiałam puszczac na okrągło, już żygam tymi kotkami :)))

A dzis na 17 do fryzjera.
A we wtorek za tydzien na wypalanke. Medea przezylaś? Mój chce wziąć 2 dni wolnego, żeby byc przy mnie w domu w razie gdybym sie zle czula. Dzwonilam wczoraj do mojego G, czy czasem wymrazanki nie robi, no i w miescie nikt na kase nie robi, jeden lekarza prywatnie i liczy sobie 430zł!!!!!!!! No boziu, nie stac mnie!!!!!!!!! Anabuba-ten kwas co mi polecałas u mnie ponad 100 kosztuje, wiec tez odpada, bo mó G mówił, że jedno opakowanie bedzie dla mnei mało!!!!!!!! I zalamka:(((
ale ci zazdroszcze tej wyzity u fryzjera sama musze ale jak bede w PL na slasku bo boje sie isc gdzies indziej zeby mi wlosow nie zepsuli:baffled:
A oto i Gustawo

przystojniak:tak:

a ja zdążyłam do fryzjera obcięłam wlosy i wieczorem potraktuje je szmponetką koloryzująca ;-)teraz przecież musze jakoś wyglądac do ludzi :-p ugotowalam barszczyk z uszkami
mam zebranie u Wojtka w szkole ale strasznie mi sie nie chce iśc :no: :baffled:

U nas pobudka o 9:30 moj wpadl i nas obudzil:baffled:A tak fakjnie mi sie spalo
Zaraz obiadek dzis karczek, zeberka i ziemniaki z piekarnika:-)
MOj pojechal do klienta i cale szczescie bo od rana kompa mi okupowal i gral sobie w gre:cool2:
Laura z kaszlem i katarkiem ehhh ciekawe kiedy jej przejdzie:baffled:
Ja z rana posprzatlam w kuchni po sniadanku- moj robil to masakra:-D
Pranie rozwiesilam i wstawilam kolejne:blink:
Dzis zostanie mi prasowanie

Witam! Właśnie zjadłam obiade(sandacz zapiekany) i popchnęłam batonem:zawstydzona/y: A. w domu kolejny tydzień więc w domu sytuacja napięta jak baranie jajka:wściekła/y::wściekła/y:
Nosz tak zleniwiał że szok:wściekła/y::wściekła/y:
ty sie złościsz, mnie te jej śmieszą
Ale wiem cos o tym, mój tez oststnio len jak cholera! Kubka za soba nie wyniesie...ech, chociaz oststnio mala go do zabawy ciagnie, i meczy to mutroszke odpuszcze, ale jak dzis kubek zostawi, to koniec, buchne parą wcale nie miętową.

wiesz jak to jest z tym że ktoś weźmie na siebie kredyt:baffled::baffled::baffled:
Teściowa ze swoim wiekiem to niestetymusisz mieć duży wkład własny i ubezpieczenie kredytu jest wtedy cholernie drogi:baffled:a moja mama mogłaby nam pożyczyć z 50-60 tys bez problemu albo wziąść pod hipoteke swojego domu ale...no właśnie musiałaby nie byc moją mamą:baffled::baffled::baffled:
nic mam nadzieję ze za 2 lata też jakas okazja nam się trafi a wogóle w ciągu 2 lat to my w totka wygramy:-):-):-)
no jo
wiesz, jak wygram w totka, to kupimy sobie wielki dom i pol Ci oddam, pol dostanie anabuba a my zaraz obok. I dopiero bedzie wesolo!!!!!!! Zwlaszcza jak dzieciaki z M zostana a my na pogaduchy i pindrzenie, hihi

a ja zdążyłam do fryzjera obcięłam wlosy i wieczorem potraktuje je szmponetką koloryzująca ;-)teraz przecież musze jakoś wyglądac do ludzi :-p ugotowalam barszczyk z uszkami
mam zebranie u Wojtka w szkole ale strasznie mi sie nie chce iśc :no: :baffled:
kochana to foteczki prosimy w nowej fryzurce:tak:
u mnie Adam ma zebranie 27 stycznia w szkole ale ja to sie az boję iść:baffled:

Ostatnia edycja:
no jo
wiesz, jak wygram w totka, to kupimy sobie wielki dom i pol Ci oddam, pol dostanie anabuba a my zaraz obok. I dopiero bedzie wesolo!!!!!!! Zwlaszcza jak dzieciaki z M zostana a my na pogaduchy i pindrzenie, hihi
Lunka to by był najweselszy domek:-D:-D:-Dco by nie powiedziec dom wariatów:-D:-Da jak byśmy ta bb spotkanko w ogrodzie zrobiły oj byśmy były znane w okolicy:-p:-p:-p
słuchajcie zajrzałam antkowi do buzi bo marudny jakiś łapki w buzi a tam 2 górne 3 juz prawie przebite i dolna 4 lewa wychodzi:szok::szok:a na górze 4 jeszcze brak a mi się wydawało zawsze że najpierw wychodzą 4 a potem 3:baffled:

reklama
Do góry