reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

z obiecankami to takie moje zabawy;-);-) 15tego testuje, chyba że 2 przylezie
oj jaka kochana ta Klaudunia:szok::szok::szok::szok: dlatego też chce córeczkę.......też tak słodko sięrpzytuli i powie to czy tamto...ehhhh a potem podbierałabym jej kosmetyki:-D:-D:-D:-D
Ty coreczce bys podbierala:szok:no mamuska;-)To Ty powinnas dawac coreczce:tak::tak::tak:Moje juz wiedza co do czego sluzy i nie raz juz przetestowalypuder czy tusz do rzes:tak::tak::tak:A najbardziej to lubia szminki:tak::tak::tak:
I zawsze mowia ze jak beda duze to tez beda uzywaly takich kosmetykow,ze beda mialy takie wlosy jak mama,ze beda sie tak ubieraly itd:tak::tak::tak::tak:

reklama
Ty coreczce bys podbierala:szok:no mamuska;-)To Ty powinnas dawac coreczce:tak::tak::tak:Moje juz wiedza co do czego sluzy i nie raz juz przetestowalypuder czy tusz do rzes:tak::tak::tak:A najbardziej to lubia szminki:tak::tak::tak:
I zawsze mowia ze jak beda duze to tez beda uzywaly takich kosmetykow,ze beda mialy takie wlosy jak mama,ze beda sie tak ubieraly itd:tak::tak::tak::tak:
hehe bo moja kumpela ma taką mamę co non stop jej coś podbiera..jak nie perfume to krem itd dlatego się śmiejemy zawsze że chcemy koniecznie córki;-)
A Michał też jest zafascynowany moją kosmetyczką:szok::szok::szok: jak tylko ja otwieram to leci z drugiego końca pokoju. Szminkami tez uwielbia malować...ale po meblach:baffled::baffled::baffled: wygrzebuje paluszkiem i maziu maziu:cool2:. moje cienie są już sypki,a szminki odkształcone..ale co tam:happy2:
Ostatnio bejbe zaczaił, że z dziurki w tubce wychodzi krem i kłądziesie go n buzi...zawsze jak go kremuje przed wyjsciem to on mnie też:-D

przebrnelam;)

ja od zawsze miałam nadżerkę....a teraz po porodzie poszłam do innego lekarza i ta nic nie powiedziała na ten temat..a ja głupia nie spytałam.. Też myślałam, że wypalanie to jedyne rozwiązanie. Ja póki co miałam globulki i jakimś płynem.:baffled: Medea daj znać:tak:

dowikla Ty też masz wirusa @???;-)
dodam jeszcze, że zaraz zmywamy się do neurologa z bejesem...nie chce mi sie...kurczei to jeszcze w godzinie drzemki.......

wirus @@@ :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale chygba racja.przenosi sie przez BB:-D:-D:-D:-D
a wlasciwie kto was do neurologa skierowal?

ten kwas nie jest tak skuteczny jak wypalanka czy laser itd,i np.u mnie musialam 3 razy ten zabieg powtarzac ale pomoglo.
zalecaja kobietom ktore chca miec jeszcze dzieci bo jest najniej inwazyjny(moze jeszcze laser ale nie znam sie)

Czesc dziewczyny moi rodzice wczoraj wyjechali :tak::tak:
tak wiec znowu bede z Wami:tak::tak::tak:
W domu teraz jakos tak pusto i cicho i nudnnooo ehhhh szkoda ze tylko na 2 tygodnie byli:-:)-( Emily chodzi i szuka babci i dziadka non stop ich wola
Teraz musimy sie przyzwyczaic ze jestesmy sami moj to wczoraj powiedzial ze jak tylko wygra w lotka( a gramy regularnie) to pakujemy manatki i przeprowadzamy sie do PL :tak::tak:;-);-)
Oczywiscie nie nadrobie tych 2 tygodni poczytalam tylko troszke z dzisiaj:tak::tak::tak:

kochana to wygrywaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11:tak::tak::tak::tak:
moze i ania wroci:-D

WIKTORIA
358.gif

Wszystko, co tylko miłe na świecie,
Wszystko, co tylko pomyślność wróży,
Niech się wam w jedno ogniwo splecie
I będzie szczęściem w życia podróży!

358.gif

100 Lat w pożyciu małżeńskim !!!:-D

dolaczam sie i ja:-)

a ja jak codzień z kawusią zasiadam do BB i nikogo..wszyscy się wymywają:szok::baffled:. Ale i tak ide sie ubierać i zaraz wyruszmay do lekarza. Mam nadzieję, że auto odpali:confused:.

kobieto bo kawa BB to ok 14-15 jest:tak::tak::tak:

Ja uwielbiam przestawiac meble:tak::tak::tak::tak:i u mnie to tak średnio raz w miesiącu to wędrują po pokoju meble:-D:-D:-D:-D

ja tez ale nie mam bardzo mozliwosci

jestem spowrotem laseczki
byłam u gin- powiedziała że boleć mnie może przez stres- że sobie wmówiłam(przy wejściu) bo jeśli ona rozwieraczem wielkim mi zrobiła i mnie nie bylało to nie może być powodem szew,po 2 do pól roku nawet może sie wszystko stabilizować więc póki co mam sie nie martwić-ale i tak mi poprała wymaz do badania na wszelki wypadek- mimo że "na jej oko nic sie tu nie dzieje"

co do kwasu powiedziala ze lepiej wypalic
i nie bylo źle- bałam sie e bedzie bolało:sorry2:

chwileczka ra dwa nic nie bolało i po kłopocie- poza tym miałam to duze ponoć
za tydzień ide do kontroli:tak:

czyli maials wypalanke tak???????????
a co do seksu-ja po 1 ciazy tez tak mialam ze balam sie ze znow zajde i tez boalao na poacztaku
walnij sobie jakies piwko czy winka trcohe to sie odrpzysz,.w glowie zaszumi i przestaniesz myslec ze bedzie bioalao i jakso pojdzie:tak::tak::tak::tak:

Właśnie wróciłam z Piotrusiem z przychodni. Byliśmy, żeby sprawdzić wyniki ostatnich badań w związku z jego niejedzeniem. :sorry2: Jeszcze nie było wszystkich wyników, ale te, które dotarły były OK, na szczęście. :tak: Tylko dziwi mnie to, że ta moja chudzina jeszcze bardziej schudła - teraz waży tylko 9750kg. :-( Nie wiem czemu, bo właśnie ostatnio, tzn od jakichś 2 tygodni zaczął całkiem ładnie jeść. Zjada małe posiłki, ale dość często, więc teoretycznie nie powinien spadać z wagi. :dry: Nie wiem o co chodzi. Wagowo jest nadal poniżej 3 centyla. :-(

toc to kolejny szczypiorek:-D:-D:-D:-D
a tak na powaznie jak badania ok to dobrze.a ile ma wzrostu?

No moje to sa chudzinki i sa niziutkie jak na swoj wiek bo maja po jakies 77cm:tak::tak::tak:
Ale jak tak czytam o tym w jakim tempie wzrasta odsetek dzieci otylych i to z winy rodzicow to sie ciesze ze moi sa jacy sa:tak::tak::tak:
A tak poza tym to szczuple dzieci sa zdrowsze:tak::tak::tak::tak:

prosze tu mojemu grubaskowi nie ublizac:no::no::no::no::no::no:
sama sie upasla na cycu i taka jest.a teraz to gora miesni bo stsrznie zbita.ona potrafi godzine skakac jak zaba wokol pokoju i kuchni i si enie zmeczy:-Dno ale wzrost tez qwazy

Co do @.
Ona jest wyjątkowo zaraźliwa w tym miesiącu.
Spieszę Wam powiedzieć,że dostałam od młodej smska z wiadomością:
Mamo dostałam okresu .
Pospieszyłam jej z gratulacjami,że mamy w domu prawdziwą kobietę :tak::-D:-D:-D:-D
Odpowiedź była.

HAHAHA I z czego się tu cieszyć?:confused::confused:
Ja tam się cieszę.:-):-)

Ach te dzieci tak szybko dorastają :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D

gratuluje:tak::tak::tak:
ale faktycznie cos @ zaraliwa mocno

Malinka, ja po prostu uwielbiam twoje opowiadania! :-D:-D:-D:-D:-D Drugiej takiej chyba nie ma :-D:-D:-D Inne kobiety przed porodem panikują, krzyczą płaczą, a ty sama za kierownicę, albo do tramwaju :-D:-D:-D:-D

zgadzam sie:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak:

Robię domowy pasztet z indyka dla Niki :tak: Trzymajcie za mnie kciuki :-D Bez jajek, bez podrobów, bez soli ( ziołami doprawiony ), bez wywaru mięsnego, bez cebuli :baffled::-D:-D:-D Ale to brzmi :-D:-D

i zjadliwy?

a moja Oliwka od 2 dni nie śpi w dzień:sorry2:dała radę

Oliwka ogląda wieczorynkę na nocniku :-D:-D:-D:-D:-D coś tam podśmierduje to juuż narobiła :-D:-D:-D:-D:-D

zaraz kłąde ją spać bo dziś tak jak wczoraj nie spałą w dzień.wczoraj jak padła u teściowej pare minut po 20.00 tak spaął dziś do rana do 8.40.no pieknie.

coś czuję ze moja panna niedługo pzrestanie spać w dzień,ale ja wolę żeby jeszce spała :-D:-D:-D:-D:-D

zauwazyłąmze jak ją kładę choćby na 1,5h to potem jest walka ze spaniem nocnym,nie chce iść spać i z wielkim trudem usypia o 22.00-22.30.więc nie wiem jak to będzie.
ale wolałabym aby do 3lat spałą.

dobra na razie spadam bo M sępi i chce wejśc na neta.

u mnie podobnie.wczesniej spala tak do 8 to potem w dzien ok.1,5godz to pozniej wieczorem wczesniej niz 22 nie zasypiala
teraz si rano do 9 - 9.30 ,caly dzien nie spi i nie jest jakas mocno marudna po potrafiwieczorem biegac w kolko i skakac i przed 21 juz spi:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
oi tak mi dobrze,chyba ze jakims cudem albo celowo ja wczensije obudze to wtedy ,mala drzemka w dzien

a dzis rano Weronika wola "mamo kopke":-):-):-):-)
i zrobila kopke:-)
wczoraj jakso ten wyraz podlapala a powiedzialam ze 2 razy moze jak tez zrobila

Helenka spi, a Niki wlaczy :wściekła/y:

Agnes, Moja Helenka juz od dawna nie spi w dzień, wolę sie przemęczyć w dzień a wieczorem chociaż od jednej mam wolne :-p A siedzenie z nią do 22-23 doprowadzał mnie do pasji :dry:

taaaaaaa:tak::tak::tak::tak: ja to samo

-Kurcze, zebym to jajeszcze dryg miala do takich rzeczy...to bym zrobiła, hihi
-oklepywanie-no najpierw piotra, później ją z różnymi wygłupami, strasnie ise spodobało:tak:
-no, moaj jeszczew zeszłym roku tez na mrozie spała, a jak w domu spała to przy otwartym oknie. I zdrowa jak rydz, a teraz, chyba nieswiadomie ze strachu ( bo chrzesniaczka ciagle chora ) bardziej chuchałąm i dupa! Odradzam!
-Kochana jaka migrena. Migrene to może mieć generał, a mnie to po prostu łep napierd..a:-D
- A o co pytałaś, bo nie mogęnic znaleźć

kochana nazwa tego kwasu poprosze!!! Sama kupoałaś w aptece?
.

pytalam o to oklepywanie.
nie wiesz ze jak chuchasz to jeszcze gorzej?
my jak bylismy mali to byly tegie mrozy po 20 30stopni i jakso zyjemy a gorsze warunki byly:tak::tak::tak:w zyciu nie mialam grypy czy zapalenia oskrzeli

a o kwasie pislaam wczesniej a nazywa sie Solcogyn i jest na recepte niestety

tu o nadzerce troche Nie lekceważ nadżerki - Kobieta.pl
a tu o kwasie
:: Solcogyn, 0,5 ml, plyn, 2 fiol :: Internetowa Apteka Gdańska tanie leki
tylko ja kupowalam jakos za 80zl za 2 fiolki,al na recepte pewnie jakos taniej.musialabys w patece spytac ile to kosztuje

barwy szczęścia oglądnięte więc zasaidam..Lunka co Ty masz z tą głową....może masz za duży mózg i mu ciasno:-D:-D:-D;-)
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no to mówiłąm że zastrzele.....mój mówi mama, tata i kuku. a tak to same jego zbitki powymyślane ale głównie to tut,tit,tooooooooooooo więc sama widzisz...:baffled::baffled::baffled:

oooo kurcze no to faktycznie nieciekawie. Ale pogoda może sie zmienic z dnia an dzień. To też zależy od pilotów. AJ z Hiszpanii leciaąłm w śniegu i byłąm osr..aBo mówili, że w krk nie za fajnie. No ale dał rady koleś:tak:

moja w jego wieku tez duzo nie mowila,grunt ze rozumie.
sa dziecoi co do 3lat malo mowia.
a moj chrzesniak jest w wieku Weroniki i od jaksi 3mieisecy gada jak 3 latek taki konkretny.ja jestem w szoku jak ona gada.doslownie wszytsko!!!!!!!!
pwotorzy kazde slowo bez probemow(wiadomo ze r cz sz nie pwoie)ale sam z siebie tez baaaaardzo duzo mowi.nie spsosb opisac.mowi jak 3latek w przedszkolu,tak normalnie

:szok::szok::szok: to co ta psycholog od niego chce...on jak dla mnie też mało mówił, ale tak jak Ty spotkałąm się z dwulatkami niemowami:no: a on jednak jakoś siękontaktuje i tez spokojnie czekam aż sie rozkręci. Szczególnie, że próbuje cos powtórzyć..np. uwielbia kotku, czy ding dong. Wykrzywia się i chichra bo niedaje rady. No ale ta babka tak ostro kręciła głową że sobie pomyślałam, może faktycznie:confused::confused::confused:

a dlaczego w ogole poszlas do neurologa?
w tym wieku moze mwoic po sowejmu.to ze niby oile slow powonien znac?

Meliska mi tu nic nie pomoże:-:)-:)-(, lepszy był by kieliszeczek koniaczku albo i dwa...:-p:-p:-p:-p
zapraszam na swojskie winko

z obiecankami to takie moje zabawy;-);-) 15tego testuje, chyba że 2 przylezie
oj jaka kochana ta Klaudunia:szok::szok::szok::szok: dlatego też chce córeczkę.......też tak słodko sięrpzytuli i powie to czy tamto...ehhhh a potem podbierałabym jej kosmetyki:-D:-D:-D:-D

chyba ona Tobie

moja tez sie ciagle przygalad co robie.nie uzywam szminki,tzn tylko taka bezbarwna ale mala i tak wie do czego sluzy.najbardziej luibi kremy-jak widzi ze ja sie czyms pyckam to tez cce i na buzi i na rece itd itd.i lakierm do wlosow psikanc:-D:-D:-D

Lunka cos dla Ciebie Nie każdy ból głowy to migrena - Kobieta.pl

heh dobry ale dziwny.....no przynajmniej lunce życzyłam pchełek, a MH karaluchów;-) jakistaki może dlatego że m jutro jużwraca...:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ale najpeirw napisz mi co mówi Twoja niunia...bo i tak Cie zastrzele odpowiedzią....:sorry2:
Fanie ze M wraca:tak:
No w niedziele o 6 rano:tak:
Ale ogladalam pogode i znowu ma byc dupiasta:baffled:
Najgorsze jest to ze teraz ciagnie urlop bezplatny od srody
jak szybko ten czas minal I co zadowolona ze M wyjezdza ?Zartuje pewnie sie juz przyzwyczailas ze jestw domu i teraz bedziesz musiala zas sie przestawic
KERNA
Tak nie do konca to zalezy od pilotow:no::no::no:Nikt nie bedzie ryzykowal zycia tylu pasazerow:no::no::no:
lepiej odwolac i przelozyc loty :tak::tak::tak:
zgadzam sie
Kerna nie ma sie czym martwic:no::no:
przyjdzie na niego czas moja bratanica jest rok starsza od Emily i mowi tylko tata mama tap tzn tak a reszte na migi
ale jej brat byl taki samiutki dopiero jak poszedl do przedszkola miedzy dzieci zaczal w takim tepie mowic ze szok i z ta mala bedzie napewno tak samo.
Ja mam znajoma co jej corka jest 4 tygodnie mlodsza od moja i nic nie mowi nawet mama ani tata no kompletnie nic i jej lekarz tez powiedzial ze przyjdzie na nia czas:tak:
Tak wiec i na Twojego bombla przyjdzie czas :tak::tak:
KERNA to do ciebie sa slowa Ja nic nie dodam bo w tym poscie wszystko jest napisane co bym chciala powiedziec :tak:
lunka wiec życzmy sobie nawzajem żeby nam przeszło;-)
co do ud, to wlasnie mi sie nogi rozrosły przez rower:baffled::baffled::baffled:

As gratki dla Klaudusii- ahhhh juz tak nie wypada- Klaudii:-D

a ja w podłym nastroju, ale nie bede pisac dlaczego.... przez M.... ale szkoda gadac:wściekła/y: wogóle nie bede z nim juz rozmawiac minimum przez tydzien, tak pięknie się zaczął rok:wściekła/y:

ide sie odstresowac i obejrzec księżyc w nowii bo jakos wczesniej nie mialam okazji:sorry2:
Oj cos ostatnio widze M cie czesto denerwuje:-(Ech faceci:wściekła/y:

U nas byla chrzestna Oliwki z mezem Bylo milo

Ja dostalam dzis zaproszenie na ferie do tej kolezani co bylam u niej na sylwka No i zkorzystam i w utym sie do niej z Oliwka wybiore
Troche podzwonilam ale dzis dupa blada z tymi telefonami:wściekła/y:

Jutro rano mam dzwonic do gorzyc w sprawie tego leczenia G i moze sie jakies miejsce zwolni Jak tak to juz jutro G tam pojedzie Nie robie sobie nadzieje bo wole sie ucieszyc ze udalo sie tak szybko to zalatwic niz sie rozczarowac

Kerna ,ale od mowy to logopeda a nie psycholog.:confused::confused::confused:
Nie martw się na zapas.
Mój do 4 lat mówił:
mama,tata i bum bum
skończył 4 lata i 2 miesiące i się rozgadał.:tak:
U nas w rodzinie to norma podobno,że chłopcy późno zaczynają mówić.
Klaudia za to z wiekiem 1,5 roku to wierszyki już mówiła :tak::-):-)
Widać zatem jak mogą być różne dzieci i to od tych samych rodziców :-D:-D:-D:-D
Chłopcom w ogóle później dojrzewa aparat głosowy,więc on naprawdę ma jeszcze czas.
Ja to bym ją do tego psychologa wysłała .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Klaudia dziękuje za gratulacje.
Siedzi wściekła jak osa i pyta czy wszystkie nieszczęścia tylko na nią spadają.
Ech te nastolatki

Ostatnia edycja:
reklama
A&E
Dobranoc:-)

KERNA
Nie obiecuje ale trzymam kciuki zeby tak bylo:tak::tak::tak:

A Klaudunia juz poglaskana:tak::tak::tak:Ona czesto wieczorkim tak do mnei przychodzi i sie tuli ,mowi ze mnei kocha i daje mi buziaczki:tak::tak::tak::tak:
oj musi to wygladac super :tak:Ciekawe czy Oliwka tak bedzie robila:-p
Kerna jak mam do ciebie wpaść jak ty na końcu świata mieszkasz:-p:-p;-);-):-D:-D
:-D:-D:-D:-D
hehe no to droge znasz...rzut beretem;-) idz za najjaśniejszą gwazdką:-D:-D:-D:-D
nie no nie moge z was dziewczyny Usmialam sie hihihihi:-D
ja jestem ciekawa czy Oliwka bedzie kiedys podbierala mi kosmetyki Mnie a raczej babci bo babcia si maluje a mama niebardzo:zawstydzona/y:

AS ja rowniez gratuluje corce:tak:
WIKTORIA dolanczam sie do zyczen

No i jak ja jestem to zadnej nie ma :-pWiec ide spac Dobranoc

Do góry